İçeriğe atla

V-live

V Live
SahipNaver Corporation
URLvlive.tv
Ticari?Yes
Site türüVideo yayıncılığı
Kayıtİsteğe bağlı
Kullanılabilir dil(ler)Korece, İngilizce, Tayca, İspanyolca, Vietnamca, Portekizce, Endonezyaca, Çince (Basitleştirilmiş), Çince (Geleneksel), Japonca
Başlama tarihiAğustos 2015 (9 yıl önce) (2015-08)

V-Live (V LIVE olarak stilize edilmiştir), bazen V App olarak da anılır, Güney Kore merkezli ünlülerin hayranlarla canlı sohbet oturumları, performanslar, realite şovları ve ödül şovları gibi canlı videolar yayınlamasına olanak tanıyan bir canlı video yayın hizmetidir. İnternet üzerinden ve Android ve İOS mobil cihazlardan kullanılır. Önceden bilgisayarlar da kullanılırdı, lakin Flash videoların kullanımı nedeniyle artık bazı bilgisayarlarda kullanılamaz. Şirket Naver Corporartion bünyesinde 2015 yılının Ağustosunda kurulmuştur.[1][2]

Geçmiş

2007'de Naver Corporation, video platformu kanalını başlattı, ancak kullanılabilirlik oldukça kısıtlıydı ve birçok ülkede mevcut değildi.[3]

Ağustos 2015'in başlarında Naver Corporation, canlı yayın uygulaması V Live'ı piyasaya sürdü. Uygulama başlangıçta Google Play Store'dan sadece Android için piyasaya sürülmüştü, ancak daha sonra iTunes için de piyasaya sürüldü. Uygulama, özellikle Japonya, Çin, Tayvan, Tayland ve Vietnam'daki uluslararası hayran kitlelerine ulaşmayı amaçlıyordu.  Bu nedenle, bölge kısıtlaması yoktu ve web sitesinde İngilizce, Çince ve Japonca gibi çeşitli dil seçenekleri vardı.[4]

V Live, 1 Ağustos 2015'te beta hizmeti sağladı ve resmi hizmet 1 Eylül 2015'te başladı.[5]

V Live için tam Android sürümünü 2 Eylül 2015'te yayınladı ve tam İOS sürümü Eylül 2015'in ortasında yayınlandı.[6]

Sensor Tower'a göre, uygulama Ağustos 2017'de 200.000 kez indirildi ve 600.000 $ kazandı; Mayıs 2018 itibarıyla, V Live uygulaması Google Play Store ve iTunes'da 1 milyondan fazla indirildi.[7]

İletişim kurulabilen ünlüler

V Live aşağıdaki ünlüleri konu eden 1.390'dan fazla kanala sahiptir.

Kaynakça

  1. ^ "About V LIVE". www.vlive.tv (İngilizce). 11 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2021. 
  2. ^ Herald, The Korea (29 Temmuz 2015). "Naver to launch global streaming app for K-pop". www.koreaherald.com (İngilizce). 31 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2021. 
  3. ^ Kim, Minhee; Song, You Jin; Choi, Sejung Marina (31 Aralık 2019). "A Study on the Factors Influencing the Continuous Use Intention of NaverTV : Focusing on the Perceptions of the Online Video Service and Advertising". Advertising Research. 123: 5-41. doi:10.16914/ar.2019.123.5. ISSN 1227-8181. 
  4. ^ 염, 유식 (31 Mayıs 2010). "수리사회학의 적용: 아쉽지만 반가운 시작". Society and Theory. 16: 305. doi:10.17209/st.2010.05.16.305. ISSN 1598-6500. 
  5. ^ Tower, Sensor. "Sensor Tower - Mobile App Store Marketing Intelligence". Sensor Tower. 16 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2021. 
  6. ^ "Channels : V LIVE". www.vlive.tv (İngilizce). 10 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2021. 
  7. ^ Aisyah, Aznur; Jin, Nam Yun (28 Aralık 2017). "K-Pop V Fansubs, V LIVE and NAVER Dictionary: Fansubbers' Synergy in Minimising Language Barriers". 3L: Language, Linguistics, Literature® (İngilizce). 23 (4). doi:10.17576/3L-2017-2304-09. ISSN 2550-2247. 22 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2021. 
  8. ^ "İngilizce vikipedi". 16 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">App Store (iOS)</span> IOS işletim sistemine sahip cihazların yerleşik oyun ve uygulama mağazası

Bu madde iOS işletim sistemiyle yüklü gelen App Store içindir. Mac App Store ile karıştırılmamalıdır.

<span class="mw-page-title-main">Instagram</span> sosyal medya platformu

Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulamasıdır. Uygulama, kullanıcıların medya yüklemesine izin verir. Medyalar filtrelerle, Hashtag'ler ve coğrafi etiketleme ile düzenlenebilir. Gönderiler herkese açık olarak veya önceden onaylanmış takipçilerle paylaşılabilir. Kullanıcılar, diğer kullanıcıların içeriğine etiketlere ve konumlara göre göz atabilir ve trend olan içeriği görüntüleyebilir. Kullanıcılar, içeriklerini kişisel bir beslemeye eklemek için fotoğrafları beğenebilir ve diğer kullanıcıları takip edebilir. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dâhil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkânı tanımıştır. Instagram başlangıçta yalnızca içeriğin 640 piksel ile kare (1:1) en boy oranında çerçeve oranına izin vererek ayırt edildi. 2015 yılında bu kısıtlamalar 1080 piksele yükseltilerek hafifletildi. Servis ayrıca mesajlaşma özellikleri, tek bir gönderiye birden fazla resim veya video ekleme yeteneği ve "hikâye" özelliği ekledi. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. 6 Eylül 2012'de Instagram ile Facebook arasındaki anlaşma, 300 milyon dolarlık nakit satın alma fiyatı ve 23 milyon hisse senedi ile resmen kapandı.

<span class="mw-page-title-main">Google Play</span> Googleın dijital dağıtım servisi

Google Play, Google'ın Android işletim sistemi için geliştirdiği bir paket yöneticisi ve elektronik medya dağıtım/satış platformudur. Kullanıcılara Android SDK ile geliştirilen ve Google üzerinden yayınlanan uygulamalara göz atmasına ve indirmesine olanak tanır ve Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olarak hizmet vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">WhatsApp</span> platformlar arası anlık iletişim uygulaması

WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma ve arama veya haberleşme uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olan uygulama, 2G, 3G, 4G ya da Wi-Fi İnternet bağlantısı aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine fotoğraf, video, ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj ve belge göndermesini sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Vine</span> video paylaşım servisi

Vine, Twitter'ın 2013 Ocak ayında kullanıma sunduğu ücretsiz bir Video barındırma uygulamasıdır. Uygulama kullanıcının maksimum 6 saniyelik kısa videolar çekebilmesini sağlamaktadır. Facebook ve Twitter üzerinden paylaşılabilir.

<span class="mw-page-title-main">Meerkat (uygulama)</span>

Meerkat mobil cihazlar üzerinden canlı video yayın yapma ve paylaşma uygulaması. Ben Rubin'in önderliğinde bir geliştirici grubu tarafından geliştirilmekte olan Meerkat, iOS ve Android destekli cihazlar üzerinden kullanılabilmektedir. Kayıt olduktan sonra Meerkat kullanıcıları, canlı oldukları anda takipçilerine doğrudan akış yapmak için Facebook ve Twitter hesaplarını bağlama seçeneğine sahipti.

<span class="mw-page-title-main">App Store (macOS)</span> macOS işletim sistemine sahip cihazların yerleşik oyun ve uygulama mağazası

Bu madde OS X için Mac App Store içindir. iOS-dakı App Store ile karıştırılmamalıdır.

<span class="mw-page-title-main">Android TV</span> Android işletim sisteminin TV versiyonu

Android TV Google tarafından geliştirilen akıllı TV platformudur. Android 5.0 ("Lollipop") veya daha sonraki işletim sistemine dayalı olarak çalışır. Google I/O 2014'te Google TV'nin halefi olarak ilan edilmiştir. Kullanıcılar platformda medya akışı hizmetleri, Netflix ve Hulu gibi uygulamaların yanı sıra oyun da indirmek için Google Play Store'a erişim sağlayabilir. Platformda ayrıca hızla bir içerik bulmak ya da soruları yanıtlamak için sesli arama kullanılabilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Mağazası</span> Microsoftun Windows için yarattığı bir uygulama mağazası

Microsoft Store, Microsoft'un Microsoft Windows için yarattığı bir uygulama mağazasıdır. Windows 8 ve Windows Server 2012'den başlayarak çalışır. Windows XP, Windows Vista, Windows 7 sistemleri ve Windows Server 2008 sunucusunda desteklenmez. Bu, Evrensel Windows Platformu uygulamalarını dağıtmanın birincil yoludur. Hem ücretsiz, hem de 0,99 $ - 999,99 $ maliyet arasında değişen ücretli uygulamalar Microsoft Mağazası üzerinden dağıtılabilir. Ayrıca, Microsoft Mağazası Windows RT Metro arayüzeyli uygulamaları ve masaüstü uygulamaları satın almak ve indirmek için tek yoldur. Microsoft Mağazası ilk kez 29 Şubat 2012 yılında Windows 8 Tüketici Önizleme kullanımına Windows Mağazası adıyla sunuldu. Daha sonra 2015 yılında, Windows Phone Store, Microsoft Movies & TV ve Groove Music mağazaları Windows Mağazası içine birleştirilmiştir. Eylül 2017'de Microsoft, Windows Mağazası'nı dijital Microsoft Store olarak yeniden markalandırdı başladı ve Microsoft logosunu taşıyan yeni bir simge oluşturuldu. Xbox Game Store, platformun bu yeni sürümüne birleştirildi. Ekim 2021'de Windows 11 duyurulurken Microsoft Store için Win32 (.exe) ve web tabanlı uygulamalar ve Farklı Windows Mağazaları entegre etme özelliği için destek duyuruldu. Android uygulamaları, Windows 11'e Windows için Android Alt Sistemi indirildiği takdirde Amazon Appstore ile entegre çalışıp Microsoft Store'dan Android uygulaması indirebilecek.

<span class="mw-page-title-main">İOS için Firefox</span>

iOS için Firefox Apple iPhone, iPad ve iPod Touch mobil cihazları için Mozilla'nın bir tarayıcısı. Firefox'ta masaüstü ve mobil için kullanılan Gecko düzen motorunu kullanmayan ilk Firefox markalı tarayıcıdır. Apple tarafından seçilen iOS güvenlik kısıtlamaları nedeniyle Firefox, Gecko'nun yerine yerleşik iOS WebKit tabanlı işleme çerçevesini kullandı. IOS for Firefox, Firefox Sync'i destekler ve Firefox'un tarama geçmişini, yer imlerini ve son sekmeleri senkronize edebilir.

<span class="mw-page-title-main">Android için Google Chrome</span>

Google Chrome Android Android sistemi için piyasaya sürülen Google Chrome'un bir sürümüdür. Google, 7 Şubat 2012 tarihinde, Android Ice Cream Sandwich cihazları için, seçilen ülkeler için Google Chrome Beta sürümünü piyasaya sürdü. Tarayıcının ilk kararlı sürümü 27 Haziran 2012'de piyasaya sürüldü. 26.02.2012 tarihinde piyasaya sürülen Chrome 18.0.1026.311, Android için Chrome'un Intel x86 tabanlı mobil cihazlarını destekleyen ilk sürümü idi.

<span class="mw-page-title-main">TikTok</span> kısa video sosyal platformu

TikTok veya Çin'de bilinen adıyla Douyin, Musical.ly bazında yaratılan, video oluşturma ve paylaşmanın yanı sıra canlı yayın imkânı sağlayan bir sosyal medya uygulamasıdır. Eylül 2016'da ByteDance tarafından piyasaya sürüldü. Asya'da kısa video platformunda lider olan ve başka ülkelere de yayılmış olan uygulama, kısa süreli müzik videoları kapsamında en hızlı büyüyen uygulama haline gelmiştir.

UC Tarayıcı Singapur/Çin merkezli mobil İnternet şirketi UCWeb tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır. Asya'nın en büyük e-ticaret platformlarından Alibaba Group'a aittir. Hindistan ve Endonezya gibi Asya'nın en hızlı büyüyen pazarlarında Google Chrome'dan daha popülerdir.

<span class="mw-page-title-main">Opera Mobile Store</span>

Opera Mobile Store, cep telefonu sahipleri için platformdan bağımsız bir tarayıcı tabanlı uygulama mağazasıdır. Dünya çapında 40.000'den fazla geliştirici tarafından kullanılan ve Opera Software ASA'nın sahip olduğu bir dijital uygulama dağıtım platformudur. Mart 2011'de bir üçüncü taraf sağlayıcı tarafından başlatılan ve güçlendirilen Opera Mobile Store, Ocak 2012'de bir mobil uygulama mağazası platform şirketi olan Handster'i satın aldıktan sonra yeni bir platformda yeniden başlatıldı. Android, Java, BlackBerry OS, Symbian, iOS, Windows Mobile, Windows Phone'da kullanılabilir. Microsoft, 2015 yılında Nokia Store Mağazasını kullanımdan kaldırdı ve kullanıcılar eski Nokia cihazları için yeni uygulama mağazası olarak Opera Mobile Store'ye geçti. Opera Mobile Store günde 1 milyondan fazla uygulama indirmesi sağlıyor. Opera Mobile veya Opera Mini tarayıcılarda Hızlı Arama'daki OMS logosu veya görsel bir yer imi aracılığıyla herhangi bir cep telefonundan erişilebilir. Mağazaya masaüstü sürümleri de dahil olmak üzere herhangi bir tarayıcıdan herhangi bir işletim sisteminde erişilebilir. Opera Mobile Store tarafından sağlanan Android destekli telefonlar için yapılan uygulamaların% 86'sından fazlası ücretsizdir, diğerleri ise ödeme gerektirir. Tüm platformlar için ortalama ücretsiz ücretli uygulamalar oranı sırasıyla% 70 ve% 30'dur. Bu uygulamalar genellikle video oyunları, iş uygulamaları, sosyal medya uygulamaları, e-kitaplar ve diğerleri dahil olmak üzere belirli bir kategoriyi hedefler.

<i>Minecraft Earth</i> 2019 video oyunu

Minecraft Earth, Mojang Studios tarafından geliştirilen ve Xbox Game Studios tarafından yayınlanan bir artırılmış gerçeklik sanal oyunudur. Minecraft video oyununun bir yan ürünü olan bu oyun ilk olarak Mayıs 2019'da duyuruldu ve Android, iOS ve iPadOS'ta mevcut. Oyun ücretsizdir ve ilk olarak Ekim 2019'da erken erişimde piyasaya sürülmüştür. Oyun, son güncellemesini Ocak 2021'de aldı ve 30 Haziran 2021'de kapatıldı.

Emojli, iOS ve Android için yazılmış sosyal bir uygulama idi. Kullanıcı adları yalnızca emoji içerebilirdi ve kullanıcılar uygulama içinde yalnızca emoji kullanarak iletişim kurabilirdi.

BBC Sounds İngiltere merkezli bir müzik veri akışı, canlı radyo ve podcast servisi olup BBC'ye ait farklı türlerde birçok içeriğin sunulduğu dijital ses ve müzik platformudur. Hizmet, cep telefonu ve tablet, bilgisayar, araba ve smart TV'ler dahil olmak üzere geniş çaplı bir erişim alanına sahiptir. Birleşik Krallık merkezli dinleyicilere ticari reklam sunulmamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">NewPipe</span>

NewPipe, bir YouTube istemcisi işlevi görerek YouTube videolarını reklamsız, indirilebilir ve arka planda dinlenebilir şekilde sunan, Android cihazlar için geliştirilmiş özgür ve açık kaynaklı kodlu resmî olmayan bir medya oynatıcıdır. Uygulama; F-Droid yazılım deposundan, NewPipe'ın resmî sitesinden veya GitHub sayfasından apk formatında kurulum dosyası olarak edinilebilir. Uygulama, resmî YouTube uygulamasına alternatif olarak kullanılabilir.

<span class="mw-page-title-main">DVloper</span>

Dennis Vukanovic, bilinen ismiyle DVloper, İsveçli video oyunu geliştiricisir. Özellikle Granny serisi ile günümüzde tanınmaktadır.

Bigo Live, 2014 yılında kurulan Singapur merkezli BIGO Technology şirketine ait bir canlı yayın platformudur. BIGO Technology, uygulamaya entegre edilmiş tescilli yapay zeka ve makine öğrenmesi geliştirmiştir. AI özellikleri, canlı akış sırasında kullanıcı etkileşimini ve deneyimini geliştirmek için kullanılmaktadır.