İçeriğe atla

Uğur Işılak

Uğur Işılak
Genel bilgiler
Doğum15 Kasım 1971 (52 yaşında)
Velbert, Almanya
TarzlarAnadolu Rock
Tasavvuf müziği
Türk Halk Müziği
MesleklerSes sanatçısı
Besteci
Şair
Televizyon sunucusu
Plak yapımcısı
ÇalgılarBağlama
Ney
Ut
Gitar
Etkin yıllar1988-günümüz
Uğur Işılak
Türkiye Büyük Millet Meclisi
25. Dönem Milletvekili
Görev süresi
23 Haziran 2015 - 1 Ekim 2015
Seçim bölgesiHaziran 2015 - İstanbul

Uğur Işılak[1][2] (d. 15 Kasım 1971; Velbert, Almanya), Türk ses sanatçısı, besteci, şair, sunucu.

Hayatı

15 Kasım 1971'de Almanya Neviges'te doğdu.[2] Baba adı Ahmet, anne adı Arife'dir.[2] Aslen Şereflikoçhisarlıdır. Daha sonra ailesiyle birlikte Gelsenkirchen şehrine taşındı.

Sekiz yaşlarında ilk şiirlerini yazmaya başladı. On iki yaşlarında ağabeyi Abdullah Işılak'tan, bağlama dersleri aldı. On üç yaşında şiirlerini bestelemeye başladı. İlk, orta ve lise tahsilini Almanya’da tamamladıktan sonra İstanbul’a yerleşti. Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde öğrenim görse de bu okulu tamamlamadı.

Müzikal kariyeri

1987'de çalışmalarına başladı, Avrupa'nın muhtelif yerlerinde konserler verdi. 1990'da Almanya'da kendine ait ses kayıt stüdyosu kurarak aranje ve tonmaisterlik yaptı. İlk solo albümü Vatanın Kurbanıyım 1988'de çıktı. 2002'de Ben Ağlarsam Kıyamet Kopar, 2012'de “Üstad” albümünü yayımladı. 1998'de İstanbul’da 'Divan Müzik' şirketini kurdu.[]

2001'de “Yıldırım Gibi” adlı albümünün promosyonuna paralel olarak sekiz hafta Kanal 7’de “Uğur Işılak'la Ozanca, 2008 ilâ 2010 arasında ATV'de Uğur Işılak’la Yıldırım Gibi programlarını hazırlayıp sundu. Daha sonra Söz Pazarı ve TRT Haber kanalında Serdar Tuncer’le birlikte “Yeni Şeyler Söylemek Lazım” ve 360’ta Sözü Yormadan isimli programlar yaptı. Halen TRT Müzik'te Miras adlı programı yapmaktadır.[][]

2002'de“Haydi Anadolu”, 2008'de “Her şey Türkiye İçin”, 2014'te “İnandık Hakka”, “Dombra” ve 2015'te “Söyle Var mısın” eserlerini AKP'nin seçim şarkısı olarak hazırlamıştır.[3] Ayrıca 2002 yılında Ak Parti'nin yurt gezilerinde kullandığı "Haydi Anadolu" türküsünün söz yazarı ve bestecisidir.[4]

Siyasal kariyeri

Haziran 2015 Türkiye genel seçiminde AK Parti'den İstanbul 3. bölge milletvekili seçildi. Kasım 2015'te tekrarlanan Türkiye genel seçimlerinde milletvekili adayı olmadı.[5]

Diskografi

Kaynakça

  1. ^ "Milletvekili Seçimleri Kesin Aday Listesi" (PDF). 16 Aralık 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  2. ^ a b c "UĞUR IŞILAK". 2 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2022. 
  3. ^ "Uğur Işılak Resmî Sitesi". 30 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2016. 
  4. ^ "'Haydi Anadolu' artık CHP'li". Hürriyet (gazete). 20 Mart 2002. 15 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2022. 
  5. ^ "Abdurrahim Boynukalın ve Uğur Işılak AK Parti'de aday gösterilmedi". Hürriyet (gazete). 19 Eylül 2015. 15 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2022. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Demokratik Sol Parti</span> Türkiyede bir siyasi parti

Demokratik Sol Parti, 14 Kasım 1985 tarihinde Bülent Ecevit liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "DSP" şeklindedir. Simgesi ak güvercindir. TBMM'de 1 milletvekili ile temsil edilmektedir. Genel başkanı Önder Aksakal'dır.

<span class="mw-page-title-main">Adalet ve Kalkınma Partisi</span> Türkiyede bir siyasi parti

Adalet ve Kalkınma Partisi, 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren bir siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "AK PARTİ" şeklindedir. Simgesi ampuldür. TBMM'de 265 milletvekili ile temsil edilmektedir. Genel başkanı Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Neşe Zara Yılmaz, sahne adıyla Zara,, Türk halk müziği ses sanatçısı ve oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">İbrahim Tatlıses</span> Türk şarkıcı, yapımcı, oyuncu, yönetmen, televizyon programcısı, iş insanı

İbrahim Tatlıses, Türk şarkıcı, yapımcı, oyuncu, yönetmen, televizyon programcısı ve iş insanıdır. "Ayağında Kundura" türküsü ile ünlenen İbrahim Tatlıses, günümüze kadar otuzdan fazla albüm çıkarmış, birçok filmde oyuncu ve yönetmen olarak görev almıştır. Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan ile Orta Doğu'da da tanınmaktadır. Türkiye'de lakabı İmparator'dur. Tatlıses'in sanatçılığın dışında gıda, turizm, inşaat, iletişim, ulaşım gibi birçok alanda da yatırımı bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kıraç</span> Türk müzisyen

Ali Tufan Kıraç ya da bilinen sahne adıyla Kıraç, Türk bestekâr, söz yazarı ve müzisyen. Modern Anadolu Rock sanatçısı ve ozanı olarak bilinir.

<span class="mw-page-title-main">Binali Yıldırım</span> 27. ve son Türkiye başbakanı

Binali Yıldırım, Türk siyasetçi ve mühendis, Türkiye'nin 27. ve son başbakanı, 28. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı ve AK Parti'nin üçüncü Genel Başkanı. Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevine Mayıs 2016'da başladı. Başbakanlık görevinden önce 2002-2013 ve 2015-2016 yılları arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görevlendirildi. Ayrıca 2014 ve 2015 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Murat Başesgioğlu</span> Türk siyasetçi

Murat Başesgioğlu, Türk siyasetçi. Türkiye Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini 2007–2009 yılları arasında sürdürmüştür. Bu görevinden önce 2002–2007 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 1997–1998 yılları arasında ise İçişleri Bakanlığı görevini yürütmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Petek Dinçöz</span> Türk şarkıcı ve oyuncu

Petek Dinçöz Büyükbayrakdar veya doğum adıyla Diğdem Ezgü, Türk şarkıcı, manken, oyuncu ve sunucu.

<i>Ben Ağlarsam Kıyamet Kopar</i>

Ben Ağlarsam Kıyamet Kopar, iki yıl sonra yeniden sevenleri ile buluşan Uğur Işılak'ın 2002 yılında çıkardığı albümdür. Yapımı Ulus Müzik tarafından üstlenilen albümün prodüktörü İskender Ulus'tur. Deliyar ve Bezmişim adlı parçalara klip çeken şarkıcı bu albümde Haydi Anadolu adlı şarkısını da yeniden yorumlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">İlker Aksum</span> Türk oyuncu

İbrahim İlker Aksum, Türk oyuncudur.

<span class="mw-page-title-main">Tuğrul Türkeş</span> Türk siyasetçi

Yıldırım Tuğrul Türkeş, Türk ekonomist ve siyasetçidir. Milliyetçi Hareket Partisinin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğludur.

<span class="mw-page-title-main">Avrupa Müzik</span> Türk müzik şirketi

Avrupa Müzik, Türk müzik şirketi.

<i>Ay Şahit</i>

Ay Şahit, Burcu Güneş'in 9 Haziran 2004'te Erol Köse Production'dan çıkmış olan üçüncü stüdyo albümüdür.

<span class="mw-page-title-main">Akbaş Müzik</span> Türk dağıtım ve prodüksiyon şirketi

Akbaş Müzik Yapım, Ali Paşa Akbaş, Ali Osman Akbaş ve Hasan Akbaş'ın sahibi olduğu şirket hem dağıtım hem de prodüksiyon şirketidir. 1990 yılında merkezi İstanbul olmak üzere ve Almanya'da Duisburg olmak üzere 2 ülkede ofisi bulunan müzik yapım, konser organizasyon ve menajerliklerini de yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Mehmet Müezzinoğlu</span> Türk hekim ve siyasetçi

Mehmet Müezzinoğlu, Türk hekim ve siyasetçi. Sağlık Bakanlığı görevini 2013–2016 yılları arasında sürdüren Müezzinoğlu, 2007, 2011, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili olarak meclise girmiştir.

Mustafa Karaçeper, Türk halk müziği sanatçısı, bağlama üstadı ve müzik yönetmeni.

Nogay Marşı ya da Cengiz Han Marşı olarak da bilinen Göktürk'lerin savaş marşı olarak kullandığı düşünülen Nogay lehçesi'nde söylenmiş Orta Asya temalı 1992 yılında Sankt-Peterburg'da Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Orkestra Sanatçısı Arslanbek Sultanbekov tarafından bestelenip seslendirilmiş Kazaklar ve Nogayların millî çalgısı dombra üzerine bestelenmiş Nogay Marşı.

Gönül Türküsü / Yürüyelim Yiğitler, Uğur Işılak'ın 1990 yılında piyasaya sürdüğü albümüdür. Yapımı Günalp Ltd. Şti.'nin üstlendiği albüm 10 parçadan oluşmaktadır.