İçeriğe atla

Uğrunda Ölürüm / Sen Aslanlar Gibisin

Sensizlik Öyle Zor Ki
Cavit Karabey stüdyo albümü
Yayımlanma25 Kasım 1987
Kaydedilme1987
TarzArabesk  • Türk Halk Müziği
Süre55:02
DilTürkçe
ŞirketBey Plak
Cavit Karabey kronolojisi
Sensizlik Öyle Zor Ki
(1986)
Uğruna Ölürüm / Sen Aslanlar Gibisin
(1987)
Kalbimdesin Kalbimde
(1989)

Uğrunda Ölürüm / Sen Aslanlar Gibisin, 25 Kasım 1987 yılında çıkan Cavit Karabey albümü. 13 parçadan oluşan albüm Bey Plak tarafından yayınlandı. Sanatçının 2. Albümüdür. Albümünde yer alan Gurbet(Münhasıran), Uğrunda Ölürüm, Adını Hasret Koydum, Benim Gençliğim ve Kara Topraklar Mı Sarsın şarkıları öne çıkan parçalardır.

Şarkı listesi

  1. Gurbet(Münhasıran)
  2. Uğrunda Ölürüm
  3. Sen Aslanlar Gibisin
  4. Özledim Demiş
  5. Adını Hasret Koydum
  6. Kurtar Yarab
  7. Bal Dudaklım
  8. Benim Gençliğim
  9. Gözümsün Sen
  10. Görüş Günü
  11. Gönlümdeki Yara
  12. Kara Topraklar Mı Sarsın
  13. Dostlarım

İlgili Araştırma Makaleleri

Arif Sağ, Türk halk müziği sanatçısı, bağlama virtiözü, söz yazarı, besteci, yapımcı, aranjör, sunucu, akademisyen ve eski milletvekilidir.

<span class="mw-page-title-main">Muhlis Akarsu</span> Türk halk müziği sanatçısı

Muhlis Akarsu, Türk halk ozanı. 1965 yılında İdareli Kullan / Çıkarım Dağlara Ederim Seyran adını verdiği ilk 45'liğini yayınladı. 1970'li yılların başında İstanbul'a yerleşti. İstanbul'a yerleşene kadar on beşe yakın 45'lik çıkardı. 1974 yılında Muhlis Akarsu adını verdiği ilk albümünü yayınladı. Daha sonra aynı yıl içinde Muhlis Akarsu 1, Muhlis Akarsu 2 ve Muhlis Akarsu 3 adındaki albümleri yayınladı. Bir seri haline getirdiği bu albümlerin sonuncusu Muhlis Akarsu 8 (1978) adlı albümdü. Bu seri albümleri yayınlarken bir yandan 45'lik ve farklı albümler yayınlamaya devam ediyordu. 1974-1978 yılları arasında yirmi beşe yakın 45'lik yayınladı. 1970'li yıllarda yayınladığı albümlerin yanı sıra katıldığı radyo ve televizyon programlarıyla tanınmaya başlandı. Dönemin hızlı siyasi gündeminde protest yanı şekillenmeye başladı.

<span class="mw-page-title-main">Kadir Savun</span> Türk oyuncu

Kadir Savun, Türk oyuncudur.

<i>Üç Anadolu Efsanesi</i>

Üç Anadolu Efsanesi, Yaşar Kemal'in destansı romanlarından. İlk basımı 1967'de Ararat Yayınevi tarafından yapılmıştır. Kitabın tam adı Üç Anadolu Efsanesi - Köroğlunun Meydana Çıkışı, Karacaoğlan, Alageyik'tir.

Selahattin İnal, -, Klasik Türk müziği bestekârı ve keman sanatçısı.

<span class="mw-page-title-main">Perihan Altındağ Sözeri</span> Türk şarkıcı

Perihan Altındağ Sözeri, Türk sanat müziği yorumcusu ve oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Yüksel Özkasap</span> Türk ses sanatçısı

Yüksel Özkasap, Türk sanatçı.

<span class="mw-page-title-main">Reha Yurdakul</span> Türk sinema oyuncusu, yapımcı ve senarist

Reha Yurdakul, Türk sinema oyuncusu, yapımcı ve senaryo yazarıdır.

<i>Misafir</i> (albüm) albüm

Misafir Zara'nın 2002'de çıkardığı türkü albümü. 19 türküden oluşan albümde, "Kalenin Dibinde Bir Taş Olaydım" adlı parçaya klip çekilmiştir.

<i>Ben Topraktan Bir Canım</i> Orhan Gencebay albümü

Ben Topraktan Bir Canım, Türk müzisyen Orhan Gencebay'ın yedinci stüdyo albümüdür. 1981 yılında Orhan Gencebay'ın sahibi olduğu Kervan Plak tarafından yayınlanan albümün yönetmenliğini ve yapımcılığını yine Gencebay yapmıştır.

Erdoğan Tünaş, Türk senarist, yazar ve film yapımcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Cavit Karabey</span> Türk arabesk ve halk müziği şarkıcısı

Cavit Karabey, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı.

Oğuz Yılmaz, Türk şarkıcı-şarkı yazarı.

Seyfi Selami Yerlikaya, İlkokul ve ortaokul tahsilini Ovacık ilçesinde tamamladı. Liseyi Elazığ Atatürk Sağlık Meslek Lisesinde okudu. İlkokul yıllarında flüt çalarak müzik ile tanışmış oldu. On dört yaşındayken, babası Muzaffer Yerlikaya’nın kendisine hediye ettiği bağlama ile müziği hayatının bir parçası yaptı. Ovacık’ta dönemin bağlama hocaları Yaşar Tosun ve Murat Aydın’dan dersler aldı. Zülfü Livaneli ve Ahmet Kaya müziğine yön veren en önemli iki sanatçı oldu.

<i>Gül Yüzlü Sevdiğim</i>

Gül Yüzlü Sevdiğim, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 19 Nisan 1992 tarihinde çıkardığı onuncu stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları 1991 yılının Kasım ayında başlamıştır. Üç ay süren kayıtlar Şubat 1992 tarihinde tamamlanmıştır. Albümde Perişan Güzel, İbrahim Şahin, Ozan Emekçi, İzzet Altınmeşe, Erkan Ocaklı, Musa Eroğlu ve İzzet Altınmeşe gibi sanatçıların eserlerine yer verildi. Albümden iki gün önce Azerbaycan halk müziği olan "Kara Tellerin" adlı parçayı video klip olarak yayınladı. Bu klip Güler Duman'ın ilk video klibidir.

<i>Duygu Pınarı</i> (Vezrana)

Duygu Pınarı (Vezrana), Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 3 Eylül 1991 tarihinde çıkardığı dokuzuncu stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Mayıs 1991 tarihinde başlayan albümün kayıtları Ağustos ayına kadar sürdü. Üç ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm için on dört parça kaydedildi. Yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik'in üstlendiği albümde "Mahsus Mahal", "Sürüne Sürüne", "Darıldım", "Gelme Ecel" ve "Gurbet Eller" gibi parçalar ön plana çıktı.

<i>Güler Duman 94</i>

Güler Duman '94, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 22 Şubat 1994 tarihinde çıkardığı on birinci albümüdür. Albüm, Duygu Müzik tarafından satışa sunulmuştur. 1990'lı yılların klasik albümlerinden biri olarak değerlendirilen albüm, aynı zamanda yüz binlerce satarak Türkiye'nin en çok satan Türk halk müziği albümlerden biri olmuştur. Albümün kayıtları 1993 yılının Ağustos ayında başlamıştır. Dört ay süren kayıtlar yılın son ayında tamamlanmıştır. Albümde bir parçanın söz ve müziği Güler Duman'a aittir. Duman, bunun dışında albümde Hasret Gültekin, Pir Sultan Abdal, Mahzuni Şerif ve Musa Eroğlu gibi sanatçıların eserlerini seslendirmiştir. Albümle birlikte "Türkülerle Gömün Beni" adlı parçanın video klibi de yayınlanmış ve albümün satışlarını olumlu derecede etkilemiştir. 1 Mayıs 1994 tarihinde söz ve müziği Hasret Gültekin'e ait olan "Güle Yel Değdi" adlı ikinci video klibini yayınlamıştır.

Çetin Gürtop, Türk görüntü yönetmenidir.

Salih Dikişçi, dört kere Altın Portakal En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü kazanan Türk görüntü yönetmenidir.

<i>Aşk Uğruna</i>

Aşk Uğruna, 27 Mart 1992 yılında Atilla Kaya'nın Cem Plak firmasından çıkardığı, 14. stüdyo albümdür. Albümde toplam 10 şarkı bulunmaktadır. Anaya Hasret, Akşam Olmadan, Seviyorum parçaları yoğun ilgi görmüştür.