Deli Kızın Türküsü, Sezen Aksu'nun 17 Eylül 1993 çıkışlı on birinci stüdyo albümüdür.
Sezen Aksu '88, Türk şarkıcı Sezen Aksu'nun sekizinci stüdyo albümüdür. 22 Şubat 1988'de Fono Müzik tarafından yayımlandı. 1986 yılında yayınlanan Git albümünden sonra bu şirketten çıkardığı ikinci albüm olmuştur. Sen Ağlama (1984) ve Git (1986) albümlerinin büyük başarısından sonra bu albümde de çoğunluğu Onno Tunç olmak üzere Garo Mafyan, Ara Dinkjian ve Atilla Özdemiroğlu gibi müzisyenlerle çalıştı. Metin Altıok'a ait "Kavaklar" adlı şiir ve Kayahan'a ait "Bir Kuş Uçur " adlı parçanın sözleri haricinde Sezen Aksu, albümde yer alan parçaları Aysel Gürel ile birlikte yazdı. İstanbul'da yer alan Stüdyo Gelişim İstanbul'da gerçekleşen kayıtlar yedi ay kadar sürdü. On iki parçadan oluşan albümden ilk olarak albümle aynı gün "Geçer" adlı parçanın video klibi yayınlandı.
Sertab Erener, Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır.
Rony Uzay Heparı, Türk müzisyen, besteci, aranjör ve oyuncu. Heparı, çocukluğunda klasik müzik eğitimi aldı. 1980'lerin ortasında lisede yıllarında Garo Mafyan'ın şeflik yaptığı efsane İstanbul Gelişim Orkestrası'na girerek elektro klavyede kendisini geliştirdi. 1980'li yıllarda MFÖ hayranı olan Uzay Heparı'nın pop müziğe ilgisi de bu hayranlıkla başlar. Çocukluk yılları boyunca klasik müzik eğitimi alan Heparı, gençliğinin ilk yıllarında tarz değişikliğine gider. 19 yaşındayken ilk olarak Zuhal Olcay'ın Küçük Bir Öykü (1988) albümünde piyano çalarak kariyerine başladı. Aynı dönemde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda okumaktaydı.
Lâ'l, Türk şarkıcı Sertab Erener'in ikinci stüdyo albümü. 14 Ekim 1994'te Tempa Tüm Elektrikli tarafından yayımlandı.
Sakin Ol, Türk şarkıcı Sertab Erener'in çıkış albümü. 10 Temmuz 1992'de Tempa & Foneks tarafından yayımlandı.
Gönül Aysel Gürel, Türk söz yazarı, şair, oyuncu ve edebiyat öğretmenidir. Sinema oyuncusu Müjde Ar ile sinema ve tiyatro oyuncusu Mehtap Ar'ın annesidir. Yakın çevresinde "Deli Aysel" olarak bilinirdi.
Uzay Heparı - Sonsuza, 1994 yılında trafik kazasında vefat eden besteci ve oyuncu Uzay Heparı anısına bazı sanatçılar tarafından kâr amacı gütmeksizin yapılmış bir albümdür. Gelirleri kimsesiz çocuklara bağışlanmıştır.
Sertab Erener'in sanat hayatının 15. yılını kutladığı özel bir CD & DVD şeklinde sunulan 2007 yılında verdiği konserin kaydıdır. Konserin dışında abisi Serdar Erener'in ağzından hayatı, kendi yorumları ve Uzay Heparı için özel olarak hazırlanan kısa bir kayıt ile Eurovision'u konu alan özel bir video da DVD içerisinde yer almaktadır. Ayrıca çalışma piyasaya iki farklı şekilde sunulmuştır. Bir tanesi sadece DVD, diğeri ise CD&DVD'ye eklenmiş özel bir kitap şeklinde sunumudur. Konserde Erener'e destek amacıyla Sezen Aksu, Levent Yüksel, Nil Karaibrahimgil, Fahir Atakoğlu, Özge Fışkın, Demir Demirkan da bazı şarkılara eşlik etmişlerdir.
Zeynep Casalini'nin 5 Aralık 2008 tarihinde, bir trafik kazasında yitirilen ünlü müzisyen Uzay Heparı anısına çıkartılan albümde seslendirdiği ve daha sonra bir video klip hazırladığı bir şarkıdır.
Mustafa Ceceli, Türk şarkıcı, aranjör ve albüm yapımcısıdır.
Hesap Ver, Aşkın Nur Yengi'nin 1991'de yayınladığı ikinci stüdyo albümü. Aşkın Nur Yengi II adıyla da geçer. Albüm yine Sezen Aksu prodüktörlüğünde yapılmıştır. Uzay Heparı'nın ilk besteleri de bu albümde görülmektedir.
Med Cezir, Türk şarkıcı Levent Yüksel'in 21 Mart 1993 tarihinde yayınlanan ilk albümüdür. Albüm Tempa & Foneks etiketiyle yayınlandı. Türk pop tarihinin klasik albümleri arasına giren albüm dönemin en çok satan albümlerinden birisi olmuştur. Ekim 1992 tarihinde albümün kayıtlarına başlandı. Beş ay kadar süren albümün kayıtlarında birçok müzisyen yer aldı. Albümle birlikte "Yeter Ki Onursuz Olmasın Aşk" adlı parça yayınlandı ve büyük bir çıkış yakaladı. 10 parçadan oluşan albümde yer alan tüm parçalar hit oldu. Altı parçanın video klip olarak yayınlandığı albüm best of oldu. Albümde yer alan sekiz parçanın sözü Sezen Aksu'ya aittir. "Dedikodu" adlı parçanın sözleri Orhan Veli'nin şiiridir. Albümde Levent Yüksel ve Sezen Aksu'nun yanı sıra Uzay Heparı, Fahir Atakoğlu ve Onno Tunç gibi sanatçıların müzisyenlerde şarkıların bestelerini yapmıştır.
Sade, Türk şarkıcı Sertab Erener'in onuncu stüdyo albümü. Albümün ilk teklisi "İyileşiyorum" 15 Mart 2013 tarihinde video klibi ile yayınlandı ve Sertab Erener'in yeni albüm dönemi başladı. Türkiye'de 13 Nisan 2013 tarihinde yayınlanmıştır.
Türk şarkıcı Sertab Erener, günümüze kadar dokuz stüdyo albümü kaydetti ve çeşitli sanatçılar ile iş birliği projelerinde yer aldı. Konservatuvar eğitimi sonrasında Sezen Aksu'nun vokalistliğini yapan Erener, ilk stüdyo albümü Sakin Ol!'u, Aksu'nun desteğiyle 1992'de piyasaya sürdü ve bir milyonun üzerinde satmayı başardı. Aksu, albümdeki sekiz şarkının sözlerini yazdı, bazılarının bestelenmesinde de görev aldı. Erener, 1994'te ikinci stüdyo albümü Lâ'l ile dinleyicinin karşısına çıktı ve bu albümde Sezen Aksu ile çalışmaya devam etti, "Büyü de Gel" şarkısının sözlerini Mustafa Sandal'dan aldı. 1997'ye gelindiğinde üçüncü stüdyo albümü Sertab Gibi'yi satışa sundu. Aksu, bu albüme daha az katkı sağladı. Önceki albümlerde şarkı sözü yazarları ve besteciler arasında bulunmayan Demir Demirkan, altı şarkının bestelenmesine katkıda bulundu, bazılarının söz yazımında da görev aldı. Rock müzik şarkıcısı Şebnem Ferah, albümdeki "Aaa" şarkısının söz yazımına katkı sağladı.
Tuğba Yurt (2 Eylül 1987, Belçika), Türk şarkıcıdır.
"Sakin Ol!", Türk şarkıcı Sertab Erener'in aynı adlı ilk albümünün çıkış şarkısı. Sezen Aksu tarafından yazıldı ve Uzay Heparı tarafından bestelendi.
Kırık Kalpler Albümü, Türk sanatçı Sertab Erener'in on birinci stüdyo albümüdür. Albüm GNL Entertainment etiketiyle 3 Haziran 2016 tarihinde satışa sunulmuştur.
Nükhet Duru, 1994 tarihli Nükhet Duru albümüdür.
"Hepsi Senin mi?", Tarkan'ın ikinci stüdyo albümü Aacayipsin'den (1994) bir şarkı. Sezen Aksu tarafından yazılıp bestelenmiştir. Düzenlemesi Ozan Çolakoğlu'na aittir. Prodüktörlüğü Mehmet Söğütoğlu tarafından yapılmıştır. Klibi, "Unutmamalı" adlı parçanın klibiyle birlikte yayınlandı. "Hepsi Senin mi?", müzik eleştirmenlerinden farklı tepkiler almıştır. İlk albümüne göre büyük bir çıkış yakaladı ve global anlamda ilk kez bu şarkıyla listelere girdi. Aacayipsin albümünün yayınlanması ile ilk kez dinlenebilen şarkı, listelerde 1 numaraya ulaştı. Türk pop müziğinin en önemli şarkılarından birisidir.