Rusya'nın federal bölümleri, Rusya Anayasası'na göre Rusya'nın en üst düzey idari bölümleri olan kurucu varlıklardır. Rusya, 85 adet federal bölüme ayrılmakta olup bu bölümler cumhuriyetler, kraylar, oblastlar, federal şehirler, özerk oblastlar ve özerk okruglar olmak üzere altı düzeyde toplanmaktadır.
Okrug bazı Doğu Avrupa ve Slav ülkelerinde idari birime verilen addır. Almanca "bezirk" sözcüğünden türemiş, buradan diğer dillere geçmiştir. Hem okrug hem bezirk sözcükleri kuşatılmış anlamına gelmektedir.
Karaçaylar veya Karaçaylılar, çoğunluğu Rusya'ya bağlı Karaçay-Çerkesya'da yaşayan bir Türk halkıdır.
Sovyetler Birliği Özerk Cumhuriyetleri, Sovyetler Birliği içindeki bazı halklar için oluşturulan yönetim birimleridir. Bu özerk cumhuriyetlerin statüsü ülkeyi oluşturan cumhuriyetlerden düşük olup, ülkedeki özerk oblastlardan ve özerk okruglardan daha yüksektir.
Rusya on iki tane "ekonomik bölge" 'ye bölünmektedir. Bu ekonomik bölgeler, ekonomik ve istatistiksel gereksinmeler için Rusya'nın federal yapılarının yeniden bir araya getirilmeleridir. Bu ekonomik bölgelere bölünme, ülkenin federal bölgelere bölünmesinden değişiktir, çünkü federal bölgelerinin tek amacı idareciliktir.
Nenets Özerk Okrugu ya da Nenetsya, Arhangelsk Oblastı'nda bulunan bir özerk okrug olarak Rusya Federasyonu'na bağlı bir federal bölge. Merkezi Naryan-Mar'dır. Bu okrugda Nenetsçe, Rusçayla birlikte resmî statüye sahiptir.
İrkutsk Oblastı, Rusya'nın Sibirya Federal Bölgesi'nde bulunan oblast.
Hantı-Mansi Özerk Okrugu — Yugra ya da Yugra, Tümen Oblastı'nda bulunan bir özerk okrug olarak Rusya Federasyonu'na bağlı bir federal bölge. Merkezi Hantı-Mansiysk'tir. Bu okrugda Hantıca ve Mansice, Rusçayla birlikte resmî statüse sahiptir. Ülkenin içinden İrtiş ve Obi nehri geçmektedir.
UTC+06:00, UTC'den 6 saat ileri zaman dilimi.
Rusya Federasyonu'nda bir cumhuriyet olan Tuva Cumhuriyeti'nin bayrağı, sarı bir üçgeni çevreleyen aynı renkte beyaz kuşaklara sahip açık mavi bir alandır.
Koryak Okrugu, Rusya'nın Kamçatka Krayı'na bağlı bir okrugdur. Yüzölçümü 301,500 km² olan okrugun nüfusu 2010 yılı itibarı ile 18,759'dur. Okrugun idari merkezi Palana'dır.
Kazak Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti 1925'ten 1936'ya kadar var olan Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti (RSFSC) içindeki Sovyetler Birliği'nin özerk bir Cumhuriyeti idi.
Rusya'daki posta kodları listesidir.
Ust-Ordınski, Rusya'nın İrkutsk Oblastı'nın Ust-Orda Buryat Okrugu ile bağlı Ehirit-Bulagat rayonunun merkezi olan bir köydür. Köy, Kuda Nehri'nin sağ kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 40.38 km² olan köyün nüfusu 2010 yılı itibarı ile 14,891'dir.
Ust-Orda Buryat Özerk Okrugu, Rusya'nın İrkutsk Oblastı'na bağlı bir özerk okrug idi. Yüzölçümü 22,138 km² olan özerk okrugun nüfusu 2002 yılı itibarı ile 135,327'ydi. Okrugun merkezi Ust-Ordınski idi.
Çita Oblastı, Rusya'nın oblastlarından biriydi. Yüzölçümü 431,500 km² olan oblastın nüfusu 2002 yılı itibarı ile 1,155,346'ydı. Oblastın merkezi Çita idi.
Agin Buryat Okrugu(Buryatça: Agyn Buryaadai toyrog, Rusça:Агинский Бурятский округ). 1 Mart 2008'de Çita Oblastı ve Agin Buryat Özerk Okrugu'nun 11 Mart 2007'deki halk oylaması sonucu birleşmesiyle Zabaykalskiy Krayı oluşturuldu. Birleşmeyle Özerklik kaldırıldı ve etnik okrug olarak kuruldu.
Agin Buryat Özerk Okrugu. 7 Ekim 1977'de Çita Oblastı'na bağlı kendi özerk yönetime sahip olarak kuruldu.31 Mart 1992'den bu yana Rusya Federasyonu'nun Özerk Okrugu olmuştur 11 Mart 2007'deki halk oylaması sonucu Çita Oblastı ile birleşmesiyle Zabaykalskiy Krayı oluşturuldu. Birleşmeyle Özerklik kaldırıldı ve etnik okrug yeniden kuruldu.
Aşağıdaki tabloda 2021 ve 2010 Nüfus Sayımlarına göre nüfusuna göre Rusya'nın 87 federal bölgesinin listesi bulunmaktadır. Bölgelerin toplamı, nüfus sayımı sırasında yurtdışında yaşayan vatandaşları içermemektedir.
Buryatlar, Buryat dilini konuşan güneydoğu Sibirya'ya özgü bir Moğol etnik grubudur. Sibirya'daki en büyük iki yerli gruptan biri, diğeri Yakutlar. Bugün Buryatların çoğunluğu, Rusya'nın federal bir tebaası olan itibari anavatanları olan güney kıyısı boyunca yayılan ve kısmen Baykal Gölü'nün iki yanından geçen Buryatya Cumhuriyeti'nde yaşıyor. Daha küçük Buryat grupları, sırasıyla Buryatya'nın batısında ve doğusunda bulunan Ust-Orda Buryat Okrugu ve Agin Buryat Okrugu'da ve ayrıca kuzeydoğu Moğolistan ve İç Moğolistan, Çin'de yaşar. Geleneksel olarak Moğolların başlıca kuzey alt grubunu oluşturdular.