İçeriğe atla

Ursula Lehr

Ursula Lehr
Federal Gençlik Aile Kadın ve Sağlık Bakanı
Görev süresi
9 Aralık 1988 - 18 Ocak 1991
Başbakan Helmut Kohl
Yerine geldiğiRita Suessmuth
Kişisel bilgiler
Doğum Ursula Maria Leipold
5 Haziran 1930(1930-06-05)
Frankfurt, Almanya
Ölüm 25 Nisan 2022 (91 yaşında)
Bonn, Kuzey Ren-Vestfalya, Almanya
Partisi Almanya Hristiyan Demokrat Birliği
Bitirdiği okul Frankfurt am Main Üniversitesi
Bonn Üniversitesi
Mesleği Akademisyen
Araştırmacı
Siyasetçi

Ursula Lehr (d. 5 Haziran 1930 – ö. 25 Nisan 2022), Alman akademisyen, yaş araştırmacısı ve siyasetçi.[1][2]

Yaşamı ve kariyeri

Lehr, 5 Haziran 1930'da Frankfurt, Almanya'da doğdu.[3] Frankfurt am Main Üniversitesi ile ardından gittiği Bonn Üniversitesi'nden mezun oldu. Almanya Hristiyan Demokrat Birliği'nden siyasete girerek 1989-1990 yılları arasında Federal Gençlik Aile Kadın ve Sağlık Bakanı ve 1990-1991 yılları arasında Federal Meclis'te delege olarak görev yaptı. Hizmetlerinden ötürü Federal Almanya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı ve Baden-Württemberg Liyakat Nişanı ile onurlandırıldı.

Özel yaşamı ve ölümü

Evli iki oğlu bulunan Lehr, 25 Nisan 2022'de Bonn, Kuzey Ren-Vestfalya, Almanya'da 91 yaşında vefat etti.[4]

Ayrıca bakınız

  • Die Frau im Beruf. Eine psychologische Analyse der weiblichen Berufsrolle. Athenäum, Frankfurt am Main/Bonn 1969.
  • Psychologie des Alterns. Quelle und Meyer, Heidelberg 1972 (Wiebelsheim 2007), 11 editions. 978-3-494-01432-6.
  • Die Rolle der Mutter in der Sozialisation des Kindes. Steinkopff, Darmstadt 1974. 3-7985-0414-8.
  • mit Reinhard Schmitz-Scherzer: Psychosoziale Korrelate der Langlebigkeit. In: Acta Gerontologica. 4, 1974, S. 261–268.
  • Psychologie der Langlebigkeit. In: V. Boehlau (Hrsg.): Alter und Langlebigkeit. Schattauer, Stuttgart 1975.
  • Zur Situation der älter werdenden Frau. Bestandsaufnahme und Perspektiven bis zum Jahr 2000. Beck, München 1987. 3-406-32226-3.

Kaynaklar

  1. ^ Svoboda, Martin. "Ursula Lehr – 16 berühmte Zitate. Haben Sie?". Beruhmte-zitate.de. 25 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2017. 
  2. ^ Gerhard A. Ritter (5 Mayıs 2011). The Price of German Unity: Reunification and the Crisis of the Welfare State. Oxford University Press. s. 204. ISBN 978-0-19-955682-3. 30 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2016. 
  3. ^ Sarah Elise Wiliarty (16 Ağustos 2010). The CDU and the Politics of Gender in Germany: Bringing Women to the Party. Cambridge University Press. s. 167. ISBN 978-1-139-49116-7. 16 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2016. 
  4. ^ Ursula Lehr ist gestorben 25 Nisan 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Almanca)

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Walter Benjamin</span> Alman filozof ve edebiyat eleştirmeni (1892-1940)

Walter Benedix Schönflies Benjamin,, Alman filozof, edebiyat eleştirmeni, kültür tarihçisi ve estetik kuramcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Popüler kültür</span>

Popüler Kültür veya Pop Kültürü, 20. yüzyıldan sonra özellikle toplumsal modernleşme ile toplu kültür olarak yayılan, kavram olarak kültürel gelişmeleri ve günlük uygulamaları kapsamakta, aynı zamanda genel ve tarafsız olarak eski halk kültürü kavramı yerine geçmekte. Popüler kültür daha çok bir alan jargonu iken, pop kültürü daha çok ortam jargonu olarak kabul görmektedir. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre ise, popüler kültür kavramının tanımı "isim; belli bir dönem için geçerli olan, hızlı üretilen ve hızlı tüketilen kültürel ögelerin bütünü" olarak açıklanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Yüksel Pazarkaya</span> Türk mütercim

Yüksel Pazarkaya,, Türk yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı</span> Siyasi, ekonomik, kültürel, manevi ve fahri alanlardaki başarılardan dolayı Almanya Federal Cumhuriyetinin verdiği en yüksek dereceli nişan

Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin en yüksek dereceli nişanıdır. Nişan siyasi, ekonomik, kültürel, manevi ve fahri alanlardaki başarılardan dolayı verilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Hugo von Hofmannsthal</span> Avusturyalı deneme yazarı ve şair (1874-1929)

Hugo von Hofmannsthal, Avusturyalı roman yazarı, opera libretto yazarı, şair, oyun yazarı, anlatıcı ve deneme yazarı.

Volker Zotz, Avusturyalı romancı, oyun yazarı, gazeteci ve biyografi yazarı.

Gert Hofmann Alman yazar.

<span class="mw-page-title-main">Galsan Çinag</span> Almanca roman, deneme ve şiir kaleme alan Tıva asıllı Moğol yazar

Çinagiyn Galsan – Şınıkbay oglu Çuruk Uvaa, Almanca roman, deneme ve şiir kaleme alan Tıva Türkleri asıllı Moğolistanlı yazar. Kam olarak da bilinir. Aynı zamanda bir öğretmen ve aktördür.

<span class="mw-page-title-main">Karl-Otto Apel</span> Alman filozof

Karl-Otto Apel, Alman filozof ve profesör.

<span class="mw-page-title-main">Peter Härtling</span>

Peter Härtling, Alman yazar, şair, yayıncı ve gazetecidir. Alman Edebiyatına yaptığı büyük katkılarından ötürü Federal Almanya Cumhuriyeti Başarı Ödülü'nü aldı. İlk çocuk kitabı Und das ist die ganze Familie 'yi 1970'te yayınlandı. Çocuk edebiyatçısı kimliğiyle verdiği eserlerde toplumsal olaylara odaklanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Reiner Stach</span> Alman yazar

Reiner Stach Alman yazar, Franz Kafkanın biyografi yazarı ve yayıncıdır. Stach, Berlin'de serbest çalışan olarak yaşıyor ve çalışıyor.

<span class="mw-page-title-main">Valdoculuk</span>

Valdoculuk, ilk olarak 12. yüzyılda dindar laikat kesimin Lyonlu Petrus Valdo'nun düşünceleri etrafında toplanması üzerine Güney Fransa'da kurulmuş çileci bir akımdır. Katolik Kilisesi'ne karşı takındığı eleştirel yaklaşım nedeniyle zaman zaman proto-Protestan (önprotestan) olarak da adlandırılan Valdocular, Katolik Kilisesi'nce sapkın ilan edilmiş, engizisyona tabi tutulmuş ve dinden atılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Mittelbau-Dora toplama kampı</span>

Mittelbau-Dora toplama kampı, ya da KZ Mittelbau-Dora, Thüringen'de Nordhausen şehrinin kuzeyinde bulunan bir nazi toplama kampına verilen addır. Buraya getirilen mahkûmların yeraltı fabrikası Mittelwerk GmbH'de zorla çalıştırıldıkları bilinmektedir. Nazilerin Sovyet savaş esirlerine karşı işledikleri suçlar kapsamında pek çok kişi bu kampta infaz edildi. aynakça

Özel;
<span class="mw-page-title-main">Biedermeier</span> 1815-1848 arasında Almanya ve Avusturyada egemen olan sanatsal üslup

Biedermeier, Viyana Kongresi sonu, 1815 ile 1848 yılları arasında Alman Konfederasyonu topraklarında gelişen bir sanat akımı. Temelde burjuva zevk ve sanat anlayışına uyum gösteren biedermeier, bilhassa mobilya ve resim alanında kendisini göstermiştir.

Robert Bleichsteiner Avusturyalı etnologdur. Çalışmalarının çoğu Gürcistan üzerine olan Bleichsteiner, Gürcü edebiyatından birçok eseri Almancaya çevirdi. Ayrıca Kafkasya, Orta Asya ve Sibirya halklarını dilleriyle beraber ele alan bilimsel bir yaklaşım geliştirdi.

<span class="mw-page-title-main">Friedrich Dessauer</span>

Friedrich Dessauer, Alman fizikçidir. Almanya, Türkiye (1934-1937) ve İsviçre'de biyofizik alanında çalıştı. X-ışını kullanımının öncülerinden olmanın yanı sıra filozof, Reichstag üyesi, girişimci ve yayıncıdır.

Rudolf Kautzsch Orta Çağ Alman mimarisi ve minyatür sanatı hakkında uzmanlaşmış Alman sanat tarihçisi. En önemli eseri sütun başlıklarını ele aldığı 1936 yılında yayınlanan Kapitellstudien adlı eseridir.

<span class="mw-page-title-main">Eva Ingeborg Scholz</span>

Eva Ingeborg Scholz, Alman aktris.

<span class="mw-page-title-main">Lea Ackermann</span>

Lea Ackermann, Alman rahibe, eğitimci ve aktivist.

<span class="mw-page-title-main">Alfred Jahn</span>

Alfred Paul Jahn Alman pediatrik cerrah.