Şanlıurfa, halk arasındaki kısa adıyla Urfa veya eski çağlarda bilinen adıyla Edessa, Türkiye'nin Şanlıurfa ilinin merkezi olan şehirdir.
Urfa kebap, Şanlıurfa ve çevre illere özgü Türk mutfağında kebap türüdür. "Kebap" ve "Urfa" kelimesi buluşarak Urfa kebap adını doğurmuştur. Urfa kebap acısız, zırhta çekilmiş sade kebaba verilen isimdir.
Urfa Kontluğu veya Edessa Kontluğu, Birinci Haçlı seferi sonucu 12. yüzyılda Urfa şehri ve civarında Haçlılar tarafından kurulmuş bir devlettir. Kurucusu, daha sonra Kudüs kralı olacak olan I. Baudouin'dir.
Dutluca, Manisa ilinin Gördes ilçesine bağlı bir mahalledir.
1975 Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili Ara Seçimleri, TBMM 15. Yasama Dönemi içerisinde boşalan 6 milletvekilliği için yapılmıştır. Seçimler, 12 Ekim 1975 tarihinde 6 ayrı ilde yapıldı.
1968 Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili Ara Seçimleri, TBMM 13. Yasama Dönemi içerisinde boşalan 5 milletvekilliği için yapılmıştır. Seçimler öncesinde 1965 Türkiye genel seçimlerinde uygulanan millî bakiye sisteminin kaldırılması, az oy alan partilerin ara seçimde başarı kazanmalarını güçleştirmişti. Seçimler, 2 Haziran 1968 tarihinde 5 ayrı ilde yapıldı.
Ciğer kebabı, menşei Diyarbakır,Gaziantep ve Şanlıurfa olan fakat Türkiye'nin güney illerinde sıklıkla yapılan bir kebap türü. Ayrıca Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır illerinde sabahları kahvaltı olarak da tüketimi söz konusudur.
14 Mayıs 1950 genel seçimleri Urfa İli sonuçları;
5 Haziran 1977 Türkiye genel seçimleri Urfa ilinin sonuçları;
14 Ekim 1973 Türkiye genel seçimleri Urfa ilinin sonuçları;
10 Ekim 1965 Türkiye genel seçimleri Urfa ili sonuçları;
15 Ekim 1961 Türkiye genel seçimleri Urfa ili sonuçları;
2 Haziran 1968 Yerel Seçimleri'nde, Urfa Belediyesi ile 8 ilçenin ve 2 beldenin belediye başkanı seçilmiştir.
12 Ekim 1969 Türkiye genel seçimleri Urfa ili sonuçları;
27 Ekim 1957 genel seçimleri Urfa ili sonuçları;
26 Mayıs 1946 Yerel Seçimleri'nde Urfa Belediyesi ile 7 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Urfa il genelindeki 23.389 seçmenin 20.628'i seçimlere katılmış ve seçime katılım oranı %88 olarak gerçekleşmiştir. Urfa merkez ilçedeki seçmenler %90,6'lık bir katılım oranı göstermiştir. Seçimleri Urfa il merkezinde Millî Kalkınma Partisi kazanmıştır.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Urfa Belediyesi ile 7 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Urfa Merkez ve Birecik hariç diğer ilçelerde Belediye Seçimlerini CHP kazanmıştır. Urfa Belediye Meclisine seçilen 27 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Urfa il merkezinde seçimler sonucunda oluşan Urfa Belediye Meclisi, belediye başkanlığına Reşit Akyüz'ü seçmiştir.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Urfa Belediyesi ile 8 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Seçimleri Viranşehir ve Akçakale'de CHP destekli bağımsız adaylar kazanırken diğer ilçelerde DP kazanmıştır. İl merkezinde toplam 27 üyeliğin 25'ini kazanan Demokrat Parti üyeleri, Urfa Belediye Başkanlığına Reşit Rasgeldi'yi seçmişlerdir.
25 Mart 1984 Yerel Seçimleri'nde Urfa Belediyesi ile 9 ilçenin belediye başkanı seçilmiştir.
1930 Türkiye yerel seçimleri'nde Urfa Belediyesinin ve 7 ilçenin belediye başkanının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın Urfa'da teşkilatlanması tamamlanmadığı için seçime tek partiyle girilmiştir. 15 Ekim'de başlayan seçimleri Urfa il merkezinde Cumhuriyet Halk Fırkası kazanmıştır. Urfa'ya bağlı ilçelerde ise belediye başkanlığı seçimleri yapılmamıştır. Birecik ve Suruç ilçelerinin yönetiminin kaymakamlık uhdesinde yürütüleceği belirtilmiştir. Seçimler sonucunda toplanan belediye meclisi, Urfa Belediye Başkanlığına Celal Nedim Kürkçüoğlu'nu seçmiştir.