
Cumhuriyet, Türkiye'de yayımlanan günlük bir gazetedir. 7 Mayıs 1924 tarihinde kurulan gazete, 30 Temmuz-5 Ağustos 2018 tarihleri arasındaki 37.412 adet tirajı ile 24. sırada yer almaktadır.
Şalom, Türk Yahudi toplumuna yönelik yayın yapan, tamamını gönüllü yazar, köşe yazarı ve çizerlerin oluşturduğu, İstanbul'da yayınlanan haftalık gazete.
Bursa Hakimiyet, Bursa'da 1974 yılından beri yayınlanmakta olan yerel gazetedir. Sahibi Bursa Gazetecilik ve Yayın A.Ş.'dir. Turkuvaz Dağıtım Pazarlama A.Ş. Tesisleri'nde basılır. Bursa Hakimiyet Genel Müdürü Burak Özgün'dür.

Bursa Haber, çeşitli adlarla 1946 yılından beri Bursa'da yayınlanan yerel gazete.

Ulus, 10 Ocak 1920 tarihinden beri Türkiye'de yayımlanan haftalık gazete.
Volksstimme Avusturya Komünist Partisi'nin eski yayın organı. Günlük Österreichische Volksstimme gazetesi ilk sayısının yayınlandığı 5 Ağustos 1945 tarihinden itibaren Avusturya Komünist Partisi'nin merkez yayın organıydı. 22 Şubat 1957'den itibaren gazetenin adı sadece Volksstimme'ye dönüştü. Gazetenin üretim ve dağıtımını partiye ait Globus-Verlag gerçekleştiriyordu. Bir parti konferansında, parti yöneticileri Walter Silbermayer ve Susanne Sohn'un önerilerine uyularak gazetenin yayınını sona erdirme kararı alındı. Günlük gazetenin son sayısı 3./4. Mart 1990 tarihini taşıyordu. Gazetenin devamı olarak Nisan 1991 - Şubat 1993 arasında haftalık sosyalist Salto dergisi yayınlandı. 5 Ocak 1994'ten itibaren Volkstimme, bu sefer haftalık olarak yeniden yayınlanmaya başladı. 2003 yılında partinin mali kaynaklarının çoğunu kaybetmesine yol açan ve partiyi mali olarak yıkıma götüren bir mahkeme kararı sonucu parti gazetenin masraflarını daha fazla karşılayamadı ve gazetenin yayınına son verildi. 1 Mayıs 2004 tarihinden itibaren gazetenin yerine parti, aylık Volksstimmen dergisini yayınlamaktadır.

Tan, 1926-1935 yılları arasında Milliyet ve 1935-1945 yılları arasında Tan adıyla Türkiye'nin İstanbul ilinde yayımlanan, sloganı "Günlük Siyasi Halk Gazetesi" olan sol eğilimli günlük gazete.

Wiener Zeitung, Avusturya'da yayınlanan bir günlük gazetedir. İlk defa 1703 yılında Wiennerisches Diarium adıyla kurulan gazetenin ilk sayısı 8 Ağustos 1703 tarihinde yayınlanmıştır. Dünya üzerinde halen yayınlanmakta olan gazetelerin en eskisidir.

Hâkimiyet-i Milliye, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında başkanlığını Mustafa Kemal Paşa’nın yaptığı Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Heyet-i Temsiliyesi’nin yayın organı olarak 10 Ocak 1920’de Ankara’da yayın hayatına başlayan Türkçe gazetedir.
Pravda, Eski Sovyetler Birliği'nde ve Rusya'da yayınlanan günlük gazete.

The Daily Mirror, Birleşik Krallık'ta tabloid olarak yayımlanan günlük gazete.

Milat, Türkiye'de basılan ulusal günlük gazetedir. 20 Ekim 2011 yayına başlamıştır.

Alman Komünist Partisi, Almanya'da faaliyet gösteren Marksist-Leninist bir siyasi parti.

Der Stürmer (Saldırgan), Julius Streicher tarafından yayınlanan bir haftalık tabloid formatında Nazi gazetesiydi. NSDAP'nin önemli resmi gazetesi olarak 20 Nisan 1923'ten 22 Şubat 1945'e kadar yayımlandı. Gazete, Nazi propaganda araçlarının önemli bir parçasıydı ve şiddetli antisemitik ifadeler içeriyordu. Tabloid tarzı olan Der Stürmer, sık sık antisemitik karikatürler ve Yahudilere karşı iftira, kan iftirası, müstehcen, anti-Katolik, anti-komünist, anti-kapitalist ve anti-"gerici" propaganda gibi suçlamalara ek olarak müstehcen materyaller yayınladı.
Yeni Gün, 2 Eylül 1918 tarihinde Yunus Nadi tarafından İstanbul'da kurulan gazetedir.
Pionerskaya Pravda, çocuklar için çıkan bir Sovyet ve Rus gazetesi. Sovyetler Birliği döneminde Komsomol Merkez Komitesi ve Tüm-Birlik Pioner Teşkilatı Merkez Komitesi'nin basın organı olarak 1925 yılında yayınlanmaya başlandı.
Bu maddede; Rus sosyalist devrimci, Marksist-Leninist ideolojinin fikirsel önderi, Ekim Devrimi'nin lideri ve Sovyetler Birliği'nin kurucusu Vladimir Lenin'e ait kitap, yazı, konuşma, makale ve mektup gibi eserler ile kendi hakkında yazılmış kitaplar yer almaktadır. Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nin öncüsü ve Rusya Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nin (RSDİP) ilk lideridir. Lenin, dünyada eserleri yabancı dile en fazla tercüme edilen kişidir.
Sovyetskaya Rossiya, Rusya'da yayınlanan bir gazete. Sovyetler Birliği'nde ilk kez 1956'da yayınlanan gazete, Sovyet döneminde Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nin, günümüzde ise Rusya Federasyonu Komünist Partisi'nin yayın organıdır.
Himmet, Azerice dilinde yayın yapan ilk gayriresmî gazete. Dönemin sosyal demokrat kuruluşu olan Himmet'in yayın organıydı.

Hergün, Türkiye'de yayımlanmış günlük olarak yayınlanmış gazete. 12 Kasım 1947'de Mehmet Faruk Gürtunca tarafından yayın hayatına başlamıştır. Ayrıca Demokrat Parti'yi destekledi ve MHP'nın yayın organı oldu. 14 yıl aradan sonra 1995 yılında yeniden yayınlanan gazete günümüzde Üsküdar Gazetesi sahibi Adnan Odabaş tarafından yayınlamaktadır.