Galatasaray Üniversitesi, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinin Ortaköy semtinde bulunan ve eğitim dili Fransızca olan bir devlet üniversitesi.
Trakya Üniversitesi, Edirne merkezli bir devlet üniversitesidir.
Sabancı Üniversitesi, 1999 yılında İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bir iştiraki olan Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2003 yılında Ankara'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 1 Temmuz 2003 tarihli ve 25155 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır. TOBB ETÜ'yü Türkiye'deki diğer üniversitelerden ayıran en büyük farklılık Ortak Eğitim programıdır. Ortak eğitim programı sayesinde mezun olduğunda iş tecrübesi bulunan bireyler yetiştirmeyi öngören üniversite 2004–2005 eğitim-öğretim yılında Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi olmak üzere 3 fakültedeki, 7 bölüme alınan 270 öğrenciyle eğitim-öğretime başlamıştır. TOBB ETÜ, öğrenci almaya başladığı ilk dönemde öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ilk 5 üniversite arasına girmiştir.
Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ), 5662 Sayılı, "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla kurulan KTÜ’den ayrılarak 29 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, yeni üniversitelerden bir tanesidir. Artvin ilinde bulunmaktadır. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 26536 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır.
Sinop Üniversitesi, 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Sinop ilinde bulunmaktadır.
Gent Üniversitesi, eskiden Rijksuniversiteit Gent Belçika'nın Flaman Bölgesindeki Gent şehrinde bulunan devlet üniversitesidir.
İstanbul Arel Üniversitesi, Kemal Gözükara eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 5656 sayılı Yasa ile kurulan, 18 Mayıs 2007 tarihli ve 26526 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak kuruluşunu tamamlayan, Yükseköğretim Yasası çerçevesinde kamu tüzel kişiliği, mali ve idari özerkliği olan vakıf üniversitesidir. İstanbul Arel Üniversitesinde eğitim dili genel olarak İngilizcedir. Öğrencilerin isteğine bağlı ikinci bir yabancı dil öğrenme olanağı da tanınmaktadır.
Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi, Almanya'nın Münih kentinde bulunan bir devlet araştırma üniversitesidir. İlk olarak 1472 yılında Bavyera-Landshut Dükü Ludwig IX tarafından Ingolstadt Üniversitesi olarak kurulan bu üniversite, sürekli faaliyette olan Almanya'nın altıncı en eski üniversitesidir.
Umeå İsveç'in kuzeydoğu kuşağında bulunan bir kenttir. Şehir, Botni Körfezi'nin kıyısında ormanlık bir arazi üzerinde kuruludur. Bir eğitim kenti olan Umeå ayrıca İsveç için önemli tıp ve sanayi kentlerinden biridir. Şehirde iki üniversite ve 30,000'in üzerinde öğrenci yer almaktadır.
Kadıköy Anadolu Lisesi İstanbul'un Kadıköy ilçesi Moda semtinde 1955 yılında Kadıköy Maarif Koleji adıyla kurulan, yabancı dille eğitim yapması amaçlanan lise.
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ), 2011 yılında Adana'da kurulan bir devlet üniversitesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 31 Mart 2011 tarihinde çıkardığı 6218 Sayılı Kanun'la kurulmuştur. ATÜ akademik olarak; 1 enstitü, 7 fakülte ve 1 yüksekokuldan oluşmaktadır.
NorrlandsOperan, İsveç'in Norrland bölgesindeki Umeå şehrinde bulunan bir İsveç Opera Şirketidir. NOP'un mülkiyeti %40 Umeå Belediyesi ve %60 Västerbotten ili konseyinde olacak şekilde bölünmüştür.
Kulturväven, İsveç'in Umeå kentinde Ume Nehri kıyısında yer alan bir kültür merkezidir. Kulturväven, Umeå'nın iki Avrupa Kültür Başkenti'nden biri olduğu yılda, 2014 yılının sonbaharında kullanıma açılacak. Kültür dokusu; yeni kültürel girişimlerin yanı sıra, şehrin diğer bölgelerindeki kültür kurumlarını da kapsayacak. Yapılan binanın maliyeti, kurulan ortaklıklar ve şehir kütüphanesinin yeni binaya taşınması Umeå kentinde tartışmalara sebep olmuştur.
Umeå, İsveç'te bulunan Gamla bankhuset, Neo-Rönesans stilinde 1877 yılında inşa edilmiş iki katlı sarı taş binadır. Bina Storgatan 34'te,Tegsbron köprüsü kuzey müstahkeminde bulunmaktadır.Binanın yuvarlak köşesinden dolayı Smörasken adıyla anılmaktadır.
Umeå Havaalanı, İsveç'in Umeå şehrinin güneyinde bulunan havaalanıdır. 2011 itibarıyla İsveç'in en büyük yedinci havaalanıdır.
Bildmuseet, Kuzey İsveç Umeå'da modern sanat müzesidir. Yönetim kurulunda kurul başkanı,bir dış üye, her fakülteden bir temsilci, öğrenci sendikalarından bir temsilci, Umea belediyesinden bir temsilci bulunmaktadır.
St Hilda's Kolej, Oxford Üniversitesi'nin kolejlerinden bir tanesidir. Anglosakson azize Whitby'li Hilda'nın adı verilen kolej 1893 yılında bir kız koleji olarak kurulmuş, 2008 tarihine kadar da karma eğitime geçmemiştir. Kolej bugün hem lisans hem lisans üstü seviyesinde neredeyse eşit sayıda erkek ve kız öğrenciye sahiptir.
Ticari alan, öncelikle ticari binalardan oluşan alanlar, ilçeler veya mahallelerdir. Ticari alanlarda, gökdelenler, iş merkezi, bankalar, restoranlar, merkezi iş alanı, alışveriş merkezi, oditoryum, alışveriş caddeleri ve ilçeleri ve başkaları bulunuyor. Ticari alanlar, bir toplumun ekonomisi için son derece önemlidir. İstihdam sağlarlar, paranın dolaşımını kolaylaştırırlar, genellikle toplumun toplanması ve kültürel etkinlikler gibi toplum için önemli diğer birçok role hizmet ederler.
Vaskenyan İlahiyat Fakültesi, Ermenistan'daki Sevan Gölü kıyısındaki Sevan Yarımadası'ndaki Ermeni Apostolik Kilisesi'nin bir ilahiyat fakültesidir. Kutsal Eçmiyazin Ana Makamı'nın doğrudan denetimi altında faaliyet göstermektedir.