
Mustafa Kemal Atatürk, Türk mareşal, devlet adamı, yazar, Türk Kurtuluş Savaşı'nın başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır. Türkiye'yi laik, sanayileşen bir ulusa dönüştüren kapsamlı ilerici reformlar üstlenmiştir. İdeolojik olarak sekülarist ve milliyetçi politikaları ve sosyo-politik teorileri Kemalizm olarak tanınmıştır.

II. Abdülhamid, Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı, 113. İslam halifesi ve çöküş sürecindeki devlette mutlak hakimiyet sağlayan son padişahtır. Tahtta kaldığı "Hamidiye Dönemi" diye bilinen yıllarda imparatorluk, dağılma dönemini yaşadı; başta kısa süreli ilan ettiği I. Meşrutiyet ve Kânûn-ı Esâsî ile gelen bir özgürlük dönemine, Balkanlar olmak üzere çeşitli bölgelerde çıkan isyanlara ve Rus İmparatorluğu'na karşı kaybedilen 93 Harbi'ne, kapatılan parlamentoya, pek çok siyasi olaya, "İstibdat Dönemi" de denen ve basın da dahil çeşitli alanlardaki baskı ve sansür dönemine, sonrasında yine kendinin ilan etmek zorunda kaldığı II. Meşrutiyet'e, 31 Mart Ayaklanması'na ve kendinin dağılmayı engelleme başarısına ulaşamayan eğitim, ulaşım ve askeri alandaki reform girişimlerine tanıklık etti. Devrinde, Osmanlı İmparatorluğu'nun 1.592.806 km² toprak ile en çok toprak kaybeden padişahlarından biri oldu. 31 Ağustos 1876'da tahta çıktı ve 31 Mart Vakası'ndan kısa bir süre sonra, 27 Nisan 1909'da, tahttan indirilene kadar ülkeyi yönetti. Meşrutiyet yanlısı Yeni Osmanlılar ile yaptığı anlaşma ve diğer yandan Tersane Konferansı'nda toplanacak büyük güçlerden gelecek baskıları engelleme amaçlı Tersane Konferansı'nın başlamasıyla aynı gün 23 Aralık 1876'da ilk Osmanlı anayasasını ilan etti ve böylece ülkenin demokratikleşme sürecini destekleyeceğini belirtmiş oldu. 93 Harbi'nde yenilen Osmanlı'nın sultanı II. Abdülhamid, meclisin yanlış kararlar aldığını iddia ederek 14 Şubat 1878'de bu harbin sonuna doğru meclisi feshetti.

Sait Okur, bilinen adıyla Said Nursî, Kürt İslam âlimi, müfessir ve yazar. Dârü'l-Hikmeti'l-İslâmiye azalığı, Birinci Dünya Savaşı'nın Kafkasya Cephesi'nde milis alay kumandanlığı yapmıştır. İslam üzerine yazılmış ve 300 kadar ayeti tefsir eden Risale-i Nur isimli 50'den fazla dile çevrilen külliyatın yazarıdır.

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech veya kısaca Salvador Dalí, Katalan sürrealist ressam. Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenen Dali, en popüler eseri olan Belleğin Azmi'ni 1931'de bitirmiştir.
Gökhan Kırdar, Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci, yapımcı ve aranjördür. Farklı tarzlarda yazdığı ve bestelediği şarkılar, film ve dizi müzikleriyle kariyeri boyunca birçok ödül kazandı.
Oya-Bora, 1987 yılında Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda seslendirdikleri "Tasvir-i Şikayet" adlı parça ile tanınmışlardır. Aynı yılın sonlarında Grup Denk adıyla Akvaryum adını verdikleri ilk albümlerini yayınlayarak profesyonel kariyerlerine başladılar. İlk çalışmalarında disko ve pop tarzında müzikler yapan grup ilerleyen dönemlerde dans, house müzik ve R&B gibi farklı tarzlara da yöneldiler.

Türk edebiyatı, Türk yazını veya Türk literatürü; Türkçe olarak üretilmiş sözlü ve yazılı metinlerdir.

Jeyan Mahfi Tözüm ya da asıl adıyla Fatma Mesanet Jeyan Ayral Tözüm, Türk aktris ve dublaj sanatçısı.

Bahtiyar Engin, Türk tiyatro ve sinema oyuncusudur.

Mehmet Bülent Oran, Türk senarist ve sinema oyuncusu, yazar.
Show TV'de daha önce yayınlanmış ve günümüzde yayınlanmakta olan televizyon programlarının bir listesidir.
Star TV'de daha önce yayınlanmış ve günümüzde yayınlanmakta olan televizyon programlarının bir listesidir.
Kanal D'de daha önce yayınlanmış veya günümüzde yayınlanmakta olan televizyon programlarının bir listesidir.
atv'de daha önce yayınlanmış ve günümüzde yayınlanmakta olan televizyon programlarının bir listesidir.
Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde yer alan tüm karakterlerin listesi ve oynadıkları bölüm aralığı yer almaktadır.

Serkan Keskin, Türk oyuncu, yönetmen ve müzisyen.
Orhan Aydın, Türk tiyatrocu, oyuncu ve yazardır.
Halil Kumova,, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu
Türk dizileri, Türkiye'de çekilen dizilerdir. Türk dizileri dünyanın en popüler dizilerindendir. Türkiye, Amerika'dan sonra en çok dizi ihraç eden ikinci ülkedir. Türkiye, 146 farklı ülkeye dizi ihraç etmektedir. Türk dizileri Balkanlar, Orta Doğu, Asya, Latin Amerika ve Avrupa ülkelerinde oldukça popülerdir. Türkiye'de yurt dışına ilk ihraç edilen dizi, o dönem çekilen Fransa'ya ihraç edilen 1975 yapımı Aşk-ı Memnu dizisidir. Türk dizileri, 2000'li yıllardan sonra büyük çıkış yakalamıştır. Hem özel kanallar hem de devlet kanalları sayısız dizi çekip yurt dışına ihraç etmiştir. Türkiye'de dizi sektörü her yıl gelirini artırmaktadır. Yurt dışına ihraç edilen Türk dizileri 2008'de 10 milyon dolar gelir elde etti. 2018'de bu rakam 350 milyon dolara 2019'da 500 milyon dolara yükseldi. Sektörün hedefi 2023 yılında 1 milyar dolar gelir elde etmektir.