
VI. Mehmed veya Mehmed Vahideddin, Osmanlı İmparatorluğu'nun 36. ve son padişahı ve 115. İslam halifesidir. Saltanatı döneminde, Osmanlı Devleti Mondros Mütarekesi'ni imzalayarak I. Dünya Savaşı'ndan yenik ayrıldı. İstanbul'un İşgali yaşandı ve İngilizlerin baskısı üzerine Meclis-i Mebûsan kapatıldı. Anadolu'da kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ülke yönetiminde egemen olduktan sonra Vahideddin'in idaresi fiilen mümkün olmamıştır.

I. Abdülmecid, 31. Osmanlı padişahı ve 110. İslam halifesidir. II. Mahmud'un, Bezmialem Sultan'dan olan oğludur. Döneminde Tanzimat Fermanı'nı ilan ettirmesiyle ünlüdür. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dört padişahının babası olarak, en çok sayıda oğlu padişahlık yapmış Osmanlı hükümdarı olan Abdülmecid, babası II. Mahmud gibi vereme yakalanmıştı. Ihlamur Kasrı'nda öldüğünde 38 yaşındaydı. Fatih'in Sultan Selim semtinde, Yavuz Selim Camii Haziresi'ne defnedildi ve bugün adı verilen bir türbesi bulunmaktadır.

II. Ahmed, 21. Osmanlı padişahı ve 100. İslam halifesidir.

Sultan, tarihte pek çok farklı anlamda kullanılmış olan İslamî bir sıfattır. Sözcük olarak "güç", "otorite", "yönetici" anlamlarına gelir. Genelde bağımsızlığını ilan eden İslam hükümdarları tarafından kullanılmıştır.

Mahpeyker Kösem Sultan, Osmanlı İmparatorluğu tarihinin en güçlü kadın figürlerinden birisi, Sultan I. Ahmed'in nikâhlı eşi ve IV. Murad ve İbrahim'in annesidir. Osmanlı tarihinin en güçlü ve etkili kadınlarından biri ve aynı zamanda sonradan Kadınlar Saltanatı olarak adlandırılan dönemin merkezi bir figürü oldu. Naip olarak, Osmanlı İmparatorluğu'nu yaklaşık 20 yıl boyunca etkin bir şekilde yönetti.

Emine Nazikeda Başkadınefendi, Sultan Vahdettin'in eşi ve Baş Kadınefendi.
Mustafa, İslam peygamberi Muhammed'in seçilmiş/seçkin anlamına gelen lakabıdır. Arapça kökenli bir erkek adı olarak kullanılmaktadır.
Hatice kelimesi Osmanlı Türkçesi' dir, erken doğan kız anlamına gelmekte ve şunu ifade edebilir:
Osmanlı devlet teşkilatı, Osmanlı İmparatorluğu'nun idari, askeri ve siyasi olarak teşkilatlanmasını, yapılanmasını bütünüyle ele alan konudur. Osmanlı, genel olarak merkeziyetçi bir yapıya sahipti. Padişah, devlet teşkilatında en üst mertebede sayılmasına rağmen Harem, Divan ve çeşitli odakların fikirleri baskın olabiliyordu. II. Abdülhamid, kendi devrinde devletin yönetim şeklini değiştirerek meşrutiyet şeklini getirdi.
Gazi, savaştan sağ olarak dönen kimse.

Ulviye Sultan, (d.1868) -, II. Abdülhamid'in ve Nâzikedâ Kadınefendi'nin ilk çocuğu.

Sabiha Sultan veya Rukiye Sabiha Osmanoğlu, son Osmanlı padişahı Sultan Vahdettin’in kızı ve son İslam Halifesi Abdülmecid Efendi'nin gelini.

Fatma Ulviye Sultan veya Fatma Ulviye Germiyanoğlu, son Osmanlı padişahı Vahdettin’in büyük kızı.
Fatma Hatun Osmanlı padişahı II. Murad'ın kızı ve Fatih Sultan Mehmed'in ablasıdır.
Fatma Sultan şu anlamlara gelebilir:
- Fatma Sultan, Osmanlı padişahı I. Ahmed'in kızı
- Fatma Sultan, Osmanlı padişahı I. Selim'in kızı
- Fatma Sultan
- Fatma Sultan, Osmanlı padişahı II. Selim'in kızı
- Fatma Sultan
- Fatma Sultan, Osmanlı padişahı III. Murad'ın kızı
- Fatma Sultan
- Fatma Sultan
- Fatma Sultan, Osmanlı padişahı Abdülmecid'in kızı
- Fatma Ulviye Sultan, Osmanlı padişahı VI. Mehmed'in (Vahdettin) kızı
Mihrimah Sultan, Osmanlı padişahı Mehmed Reşad'ın oğlu Şehzade Mehmed Ziyaeddin Efendi ile Neşemend Hanımefendi'nin kızı.
Ulvi, bir erkek ismi, şu anlamlara gelebilir:
Uraz, bir erkek ismi ve soyadı, şu anlamlara gelebilir:
Hoşyar Kadın ya da Huşyar Kadın, Osmanlı Padişahı II. Mahmud'un ikinci kadınıdır.
Ali Şamil Güler, 110 santimlik boyuna rağmen gönüllü olarak Milli Mücadele'ye katılması ve Türk karargâhında görev yapması ile tanınan tarihî kişilik.