Semih Balcıoğlu, Türk karikatürist.
Behiç Ak, Türk karikatürist, yazar ve belgesel film yönetmenidir. Behiç Ak, Yıldız Üniversitesi ve İTÜ'de mimarlık öğrenimi gördü. 1982'den beri karikatür çizmekte olan Behiç Ak, Cumhuriyet Gazetesi’nde “Kim Kime Dum Duma” adlı çizgi bandı çizmektedir. Türkiye ve farklı ülkelerde sergilenmiş Tiyatro oyunları yazmıştır. Çocuk kitapları Japonya, Kore, Almanya'da yayımlanmaktadır. 2011'den itibaren Çin'de yayımlanmaya başlayacaktır. 2013 yılın çocuk romanı: "Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği"dir.
Manga, Japonya'ya özgü çizim sanatıyla çizilen çizgi romanlardır. Japonya'da Manga sözcüğü tüm çizgi romanlar için kullanılırken, Japonya dışında sadece Japon çizgi romanları için kullanılır. Manga stilinde yapılan animasyonlar anime olarak adlandırılır. Çizimler animeye göre daha abartılıdır. Manga kelimesinin bilinen ilk kullanımı 1770'li yıllara dayanmaktadır. 19. yüzyıl boyunca kelime özel olarak, üzerinde karikatürler bulunan ağaç bloklarını, özellikle de Hokusai Katsushika'nın 1819'da yayınlanmış olan ve öğrencilerinin kullanması için kendisinin çizdiği taslak, çizim ve karikatürlerini adlandırmakta kullanılmıştır. Hokusai çizdiği taslakları iki Kanji "漫 man" ve "画 ga" (resim) birleşiminden oluşan Manga kelimesiyle tanımlamıştır. Kanji yerine Katakana alfabesinde マンガ olarak da yazılır.
Mustafa Eremektar,, Mıstık adıyla tanınan Türk karikatür sanatçısı.
İzel Rozental, karikatürist, mizahçı, köşe yazarı ve iş adamıdır.
Hasip Pektaş, Türk öğretim üyesi, görsel iletişim tasarımcısı, Ekslibris sanatçısı.
Nehar Tüblek,, Türk karikatürcü ve mizahçı.
Turhan Selçuk, Türk karikatürist.
Erol Büyükmeriç,, Türk yazar, şair ve çizerdir.
Tan Oral, karikatür sanatçısı.
Mustafa Bora, 1960 Zile doğumlu. Türk karikatüristtir.
Haslet Soyöz, Türk karikatürist ve ressamdır.
Ali Divandari, İranlı karikatürist, ressam, grafik tasarımcı, heykeltıraş ve gazetecidir. 1975 yılından bugüne grafik ve karikatür sanatıyla uğraşmaktadır. İlk kişisel karikatür sergisini 1976 yılında Sabzevar şehrinde açtı. 1980 yılından sonra eserleri yerel gazetelerde ve birçok uluslararası kültür ve sanat dergisinde yayımlandı. İran, Norveç, Yugoslavya, Fransa, Kolombiya, İtalya, Japonya, Makedonya, Belçika, Kore, Türkiye, Almanya, ABD, Brezilya, Hırvatistan, Hollanda, İsveç, Kıbrıs, Küba, Portekiz, Romanya, Rusya, Ukrayna, Çin, Kazakistan ve Polonya'da düzenlenen uluslararası karikatür etkinliklerinde eserleri sergilendi ve hazırlanan albümlerde yayınlandı. Karikatür dalında 43 uluslararası ödülü vardır.
Mevlüt Akyıldız, Türk ressam.
1999 Dünya Güreş Şampiyonası, serbest ve grekoromen stil kategorilerinde 36. defa düzenlenen organizasyondur. Müsabakalara ev sahipliğini 7-10 Ekim tarihleri arasında serbest stil müsabakaları için Türkiye'nin Ankara kenti, kadınlar serbest stil müsabakaları için 10-12 Eylül tarihleri arasında İsveç'in Boden kenti ve 23-26 Eylül tarihleri arasında erkekler grekoromen stil müsabakaları için Yunanistan'ın Pire kenti yapmıştır.
Vladimir, Rusya'nın batı kesimindeki Vladimir Oblastı'nda bir şehir ve yönetim merkezidir. Klyazma Nehri kıyısında, kara yoluyla Moskova'nın yaklaşık 200 km doğusunda yer alır.
Tonguç Yaşar Türk karikatürist, çizgi film yönetmeni.
Bedri Koraman, Türk karikatürist ve çizgi romancı. Türk karikatürünün 1950 kuşağı çizerlerindendir. Uzun yıllar Milliyet gazetesinde "muhabir-karikatürist" konumunda çalışarak siyasi karikatürler çizdi. Çizgi-roman çizerliği, film afişi ressamlığı da yapmıştır.
Ercan Akyol, Türk karikatürist