İçeriğe atla

Uluslararası Dergi Fuarı

Uluslararası Dergi Fuarı, Sirkeci Garı'nda, Türkiye Dergiler Birliği Derneği (TÜRDEB) tarafından gerçekleştirilen ve öğrenci dergilerinden büyük dergilere kadar birçok farklı alanda yayın yapan çeşitli dergilerin katıldığı bir fuar etkinliğidir.

10 Mayıs - 15 Mayıs 2016 tarihleri arasında yedincisi gerçekleştirilen fuara 20 ülkeden 300'ü aşkın dergi iştirak etmiştir. Fuarın en büyük özelliği Türkiye'de düzenlenen ilk ve tek dergi fuarı olmasıdır. Fuarda kitabevlerinin standları yer almamakta, böylelikle dergiler çeşitli kitap fuarlarında olduğu gibi büyük kitabevlerinin gölgesinde kalmamaktadır. Bu çerçevede dergicilik özelinde çeşitli etkinlikler ve yazar-okur buluşmaları düzenlenmektedir. Fuara girişler ücretsizdir. Uluslararası Dergi Fuarı'nın sekizincisi bu sene 4 Mayıs - 9 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Kaynakça

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Antalya Altın Portakal Film Festivali</span> Antalyada gerçekleşen geleneksel film festivali

Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1964 yılından bu yana Türkiye'nin Antalya ilinde düzenlenen film festivalidir. Direktörlüğünü Ahmet Boyacıoğlu'nun gerçekleştirdiği festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından her yılın sonbahar mevsiminde Antalya genelindeki çeşitli mekanlarda gerçekleştirilmektedir.

NBA Seçmeleri (Draft), NBA'de bulunan takımların belli kurallar dahilinde oyuncu seçmesi sistemidir.

Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) 1964 yılından 1985 yılına kadar Antalya Belediyesi önderliğinde gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne kurumsal bir kimlik kazandırmak amacıyla 1995 yılında kuruldu.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Uluslararası Film Festivali</span>

Ankara Uluslararası Film Festivali veya Ankara Film Festivali, Ankara'da her yıl düzenlenen uluslararası bir film festivalidir. Türkiye'nin en köklü film festivallerinden biri olarak anılan Ankara Uluslararası Film Festivali, ilk olarak 1988 yılında "Ankara Film Şenliği" adıyla Ankara'nın ilk film festivali olarak ortaya çıktı. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen festival, her yıl çeşitli kategorilerde ödüller dağıtmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Kitap Fuarı</span>

İstanbul Kitap Fuarı, TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile düzenlenen, uluslararası kitap fuarıdır. Her yıl sonbahar aylarında düzenlenen fuarın ilki, 1982 yılında, 28 yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. 2000 yılında TÜYAP'ın Büyükçekmece'ye taşınmasıyla, orada düzenlenmeye devam etmekle birlikte, 2005 yılından beri uluslararasıdır. Günümüzde, yurt içi ve yurt dışından 600’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilmekle birlikte, İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenmektedir. 2011 yılı itibarıyla, İstanbul Kitap Fuarı, ilk defa "resmî" olarak uluslararası platformda düzenlenmiştir.

İzmir Kitap Fuarı, İzmir'de TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından gerçekleştirilen ve en küçüğünden en büyüğüne her türlü kitabevinin katıldığı bir kitap fuarı etkinliğidir. Önceleri Kültürpark'ta düzenlenen fuara günümüzde Fuar İzmir ev sahipliği yapmaktadır.

Cihan Demirci, Türk karikatürist, mizah yazarı, gazeteci, şair ve senarist.

<i>Meraklı Minik</i>

Meraklı Minik, TÜBİTAK'ın Ocak 2007'den itibaren çıkarmaya başladığı aylık ve Türkiye'nin ilkokul öncesi çağındaki çocuklara yönelik bilim dergisidir.

Banu Güven, Türk muhabir, haber sunucusu ve köşe yazarı.

Vecdi Sayar, Türk eleştirmen, yazar, yönetmen.

<span class="mw-page-title-main">Rotterdam Ahoy</span>

Ahoy Rotterdam, Rotterdam, Hollanda'da bulunan bir kongre merkezi ve arenadır. 1950 yılında açıldığından bu yana merkez pek çok sergiye, konsere ve spor etkinliğine ev sahipliği yaptı. Merkez üç ana bölümden olmaktadır: "Beurs- & Evenementenhallen", "Congres- & Vergadercentrum" ve "Ahoy Arena". Ana konser alanı olan Ahoy Arena, 15 Ocak 1971'de açılmıştır.

İnan Çetin, Türk yazar.

Genç Haritacılar Günleri (GHG) iki yılda bir gerçekleştirilen uluslararası katılıma açık ulusal bir öğrenci etkinliğidir. Sloganı "Üretme ve paylaşma heyecanıyla dolu her yaştan"dır. GHG Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Genel Merkezi ve Şubelerinin desteğinde Türkiye'de bulunan üniversitelerin Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü evsahipliğinde ve Bölümün bulunduğu ilin bağlı olduğu HKMO Şubesinin ortaklığıyla yapılır. GHG'nin amacı jeodezi ve fotogrametri öğrencilerini teknik ve sosyal bir etkinlikle bir araya getirerek aralarında bir köprü kurmaktır. Etkinlik şimdiye dek:

  1. 2001 yılında İTÜ, YTÜ ve HKMO İstanbul Şubesi iş birliği ile İstanbul'da,
  2. 2003 yılında KTÜ ve HKMO Trabzon Şubesi iş birliği ile Trabzon'da,
  3. 2005 yılında İTÜ ve HKMO İstanbul Şubesi iş birliği ile İstanbul'da,
  4. 2007 yılında ZKÜ ve HKMO Ankara Şubesi iş birliği ile Zonguldak'ta,
  5. 2009 yılında Selçuk Üniversitesi ve HKMO Konya Şubesi iş birliği ile Konya'da,
  6. 2011 yılında ise Kocaeli üniversitesi ve HKMO Kocaeli Bölge Temsilciği ile Kocaeli'de gerçekleştirilmiştir.
<span class="mw-page-title-main">İzmir Büyükşehir Belediyesi</span>

| resim2 = [[Dosya:{|frameless]] İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ilinin belediye işlerini yürüten kamu kurumudur. İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası Konak Meydanı'nda bulunmaktadır. Belediye Başkanı Cemil Tugay'dır.

Şehrazat Kemali Söylemezoğlu, Türk söz yazarı, besteci, yapımcı, şarkıcıdır. Türkçenin yanı sıra İngilizce ve Fransızcayı da çok iyi düzeyde bilen Şehrazat, dokuz yıl Beyrut'ta yaşadığı için Arapçayı anlayabilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri</span>

TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri. TRT tarafından düzenlenen belgesel film yarışmasıdır. Belgesel türünü geliştirmek ve belgesel filmciliğine destek olmak için ilk defa 2009 yılında profesyonel ve amatör kategoride verilmeye başlanmıştır. 2010 yılından itibaren ödüllere uluslararası kategori de eklenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Takı tasarımı</span> Mücevher tasarlama ve üretme sanatı

Takı tasarımı, altın, gümüş, platin gibi değerli madenler ile değerli taş ve yarı değerli taşları işleyerek takı üretme işidir. Maddi değeri yüksek malzemeler kullanarak yapılan tasarıma mücevher tasarımı denir.

Özcan Karabulut, Türk yazardır. Uluslararası Ankara Öykü Günleri'nin ve 14 Şubat Dünya Öykü Günü'nün başlatıcısıdır.

Başka, 2015'in Mayıs ayında Saraybosna'da yayın hayatına başlamış çok dilli edebiyat, kültür ve sanat dergisidir. Başka dergisi Balkan edebiyatı çerçevesinde içerik üretir. Türkçe ağırlıklı içeriğe sahip dergide Balkanların pek çok ülkesinden yabancı yazarlar da yer alır. Derginin 1. sayısının yayın yönetmenliğini Bilal Yakup yapmıştır. Diğer sayılarda yayın yönetmenliğini Enes Güler yönetmiştir.

Lviv Kitap Forumu, kitap fuarı ve Uluslararası Edebiyat Festivali'nden oluşur. 1994 yılından beri her Eylül ayında Lviv'de düzenlenmektedir. “Yayıncılar Forumu” STK forumun düzenleyicisidir. Ukrayna'daki en büyük kitap fuarıdır ve Doğu Avrupa'daki en büyük kitap fuarlarından birisidir. Kimi zamanlarda Lviv'in en popüler etkinliği olarak da adlandırılır. Ana sergiler, Potocki Sarayı yakınlarındaki Sanat Sarayı'nda yer almaktadır. Forum programında edebiyat etkinlikleri ve yarışmaları, yayınevleri ve yazarların sunumları, yazarlarla buluşmalar, edebi okumalar, imza oturumları, tartışmalar, yuvarlak masa toplantıları ve performanslar yer almaktadır. Forum Varşova, Moskova, Frankfurt, Leipzig, Pisa ve Vilnius'taki uluslararası kitap fuarlarında gerçekleştirilen toplu sergilerin organizasyonuna katılır.