Carl Linnaeus, İsveçli biyolog, hekim ve fizikçidir.
İkili adlandırma ya da binomial nomenklatür, tür adlarının iki kelimeden oluşacak biçimde gösterilmesi sistemidir. Carl Linnaeus (1707-1778) bitki ve hayvanların isimlendirilmesi için ikili adlandırma yani, 2 sözcükten oluşan bir sistem geliştirmiştir. Bu sistem bugün bazı değişikliklere uğramış ise de, prensipler hâlâ binomial nomenklatür kuralları çerçevesinde hâlen geçerliliğini korumaktadır.
The Plant List, Kraliyet Botanik Bahçeleri, Kew ve Missouri Botanik Bahçesi tarafından oluşturulan ve 2010 yılında başlatılan bitki türlerinin botanik isimlerinin bir listesiydi. Zaman içinde bitki türlerinin bilinen tüm isimlerinin kapsamlı bir kaydı olması amaçlanmıştır ve 2002-2010 Bitki Koruma Stratejisinin Hedef 1'ine yanıt olarak "Bilinen herkesin çevrimiçi bir florasını" üretmek üzere üretilmiştir. Bitkiler, 2013'ten beri güncellenmemiştir ve yerini World Flora Online almıştır.
World Checklist of Selected Plant Families seçilen bitki ailelerinin kabul edilen bilimsel isimleri ve eş adları hakkında en son hakemli derlenmiş ve yayınlanmış görüşleri sağlayan uluslararası bir işbirliği programıdır. Kraliyet Botanik Bahçeleri, Kew tarafından korunarak, ailelerin, cinslerin ve türlerin adlarının yanı sıra kontrol listeleri oluşturma yeteneğine izin veren çevrimiçi olarak mevcuttur.
Botanik isimlendirmesinde yazar alıntısı, geçerli bir botanik adı yayınlayan, yani adı alg, mantar ve bitkiler için Uluslararası İsimlendirme Kanunu'nda (ICN) belirtilen resmi gereklilikleri yerine getirirken ilk kez yayınlayan kişi veya gruba atıfta bulunmak anlamına gelir. Bir türün artık orijinal jenerik yerleşiminde olmadığı durumlarda, hem orijinal cins yerleşiminin yazarları hem de yeni kombinasyonun yazarları verilir.
Mesangiospermae, gayri resmi olarak "mezanjiyospermler" olarak adlandırılan bir çiçekli bitki grubudur. İki ana kapalı tohumlular sınıfından biridir. Filogenetik isimlendirme PhyloCode sisteminin kuralları altında oluşturulmuş bir isimdir. Yaklaşık 350.000 mezanjiyosperm türü vardır. Bu grupta olmayan yaklaşık 175 tür ve toplam yaklaşık 350.000 tür olduğu varsayılırsa mezanjiyospermler çiçekli bitkilerin yaklaşık %99,95'ini içerir. Diğer 175 tür ilkel kapalı tohumlular grubu içinde sınıflandırılır. APG III sisteminde de benzer sınırlamalara sahip böyle bir sınıf var olmasına rağmen, ona bir isim verilmemiştir.
Johann Jacob Reichard Alman hekim ve botanikçi. Bitki bilim mahlası Reichard'dır.
Antoni Lukianowicz Andrzejowski, Ukraynalı-Leh botanikçi, zoolog ve paleontolog. Bitki bilim mahlası Andrz.'dir.
"Geleneksel olarak yosun, mantar veya bitki olarak muamele edilen" tüm Algler, mantarlar ve bitkiler için Uluslararası İsimlendirme Kodu (ICN) bitkilere, mantarlara ve diğer birkaç organizma grubuna verilen resmi botanik isimlerle ilgili kurallar ve tavsiyeler bütünüdür. Daha önce Uluslararası Botanik Adlandırma Kodu (ICBN) olarak adlandırılıyordu; Adı, 2005 Viyana Yasası'nın yerini alan Melbourne Yasası'nın parçası olarak Temmuz 2011'de Melbourne'deki Uluslararası Botanik Kongresi'nde değiştirildi.
Australian Plant Name Index (APNI) yayınlanmış tüm Avustralya damarlı bitkilerinin adlarını çevrimiçi sunan bir veritabanıdır. İçeriğinde geçersiz adlandırmalar, sinonimler veya mevcut adlarının da bulunduğu tüm adlandırmaları barındırır. Bunun yanı sıra Australian Plant Census (API) içeriğindeki dağılım bölgeleri, türlerin toplandığı haritalar, bitkilerin fotoğrafları, notlar, yorumlar gibi bibliyografya be temel detayları da sunar.
Korunan ad veya nomen conservandum' özel isimlendirme korumasına sahip bilimsel isimdir. Yani, aksi takdirde meşru olmasını engelleyecek bir veya daha fazla kuralı ihlal etmesine rağmen ad korunur. "Nomen conservandum", "korunacak bir isim" anlamına gelen Latince bir terimdir. Terimler genellikle birbirinin yerine kullanılır, örneğin Yosun, Mantarlar ve Bitkiler için Uluslararası Adlandırma Yasası (ICN), Uluslararası Zoolojik Adlandırma Kodu ise "korunan ad" terimini destekler.
Achille Richard, Fransız bir botanikçi, botanik illüstratör ve doktordur.Standart yazar kısaltması A.Rich., bir botanik isimden alıntı yaparken bu kişiyi yazar olarak belirtmek için kullanılır.
Adrien-Henri de Jussieu, Fransız bir botanikçidir.
Heinrich Gustav Adolf Engler, Alman botanikçidir. Karl AE von Prantl ile birlikte düzenlediği Die natürlichen Pflanzenfamilien gibi bitki taksonomisi ve fitocoğrafyası üzerine yaptığı çalışmalarla dikkat çekti.
MycoBank, yeni mikolojik adları ve kombinasyonları belgeleyen, sonunda açıklamalar ve resimlerle birleştirilen çevrimiçi bir veritabanıdır. Utrecht'teki Westerdijk Mantar Biyolojik Çeşitlilik Enstitüsü tarafından yürütülmektedir.
FloraBase, Batı Avustralya florasının halka açık web tabanlı bir veri tabanıdır. Açıklamalar, haritalar, resimler, koruma durumu ve isimlendirme ayrıntıları dahil olmak üzere 12.978 takson hakkında güvenilir bilimsel bilgiler sağlar. 1.272 yabancı takson da kaydedilmiştir.
John Edward Dinsmore (1862-1951), Amerika Birleşik Devletleri'nin Maine şehrinde doğmuş olan botanikçi ve eğitimci. Kendisi en çok Kudüs'teki Amerikan Kolonisi herbaryumunun yöneticisi ve Beyrut, Lübnan'daki George Edward Post'un herbaryumunun fahri küratörü görevleriyle tanınır.
Nikolai Stepanovich Turczaninow, birkaç cins ve birçok bitki türünü ilk kez tanımlayan Rus botanikçi ve bitki koleksiyoncusu.
Donald Bruce Foreman, Avustralya'nın Monimiaceae ve Proteaceae bitkileri üzerinde çalışan Avustralyalı botanikçi. Ayrıca Flora of Victoria ve Flora of Australia'nın seçilmiş ciltlerinin düzenlenmesine katkı bulundu.
Ernst Heinrich Friedrich Meyer Alman botanikçi ve botanik tarihçisi. Hannover Seçmen Bölgesi'nde doğdu, Göttingen'de dersler verdi ve 1826'da Königsberg Üniversitesi'nde botanik profesörü ve Botanik Bahçesi Müdürü oldu. Botanik uzmanlık alanı Juncaceae yani sazgiller familyasıydı. Başlıca eseri, 1854-57 yılları arasında yayınlanan dört ciltlik Geschichte der Botanik 'dir. Kitabı, Aristoteles ve Theophrastus gibi antik otoriteleri kapsar, modern botaniğin başlangıcını 15. ve 16. yüzyıl entelektüel uygulamaları bağlamında inceler ve erken modern botanikçiler hakkında zengin biyografik veriler sunar. Julius von Sachs onun "büyük bir botanikçi olmadığını" söylemiş ancak "zeki ve kültürlü bir zekaya sahip olduğunu" kabul etmiştir.