İçeriğe atla

Ulusal İstatistik Ofisi

Ulusal İstatistik Ofisi
Office for National Statistics (ONS)

Ulusal İstatistik Ofisi'nin Londra'daki merkezi
Genel bilgiler
Kuruluş tarihi1 Nisan 1996
BağlılığıBirleşik Krallık hükûmeti
Üst kuruluşBirleşik Krallık İstatistik Otoritesi
AdresLondra, Birleşik Krallık
Personel sayısı3.302
Yıllık bütçe206.5 milyon £ (2010)[1]
Yönetici(ler)
  • Ian Diamond, Ulusal İstatistikçi
Web sitesiwww.ons.gov.uk

Ulusal İstatistik Ofisi (İngilizceOffice for National Statistics (ONS)), Birleşik Krallık'ın ulusal istatistik kurumudur. ONS, 1 Nisan 1996 tarihinde Merkezi İstatistik Ofisi (CSO) ve Nüfus Sayımları ve Araştırmaları Dairesi'nin (OPCS) birleşmesi kurulmuş olup[2] Birleşik Krallık ekonomisi ve insanları hakkında bilgi toplayıp yayınlamakta ve periyodik ulusal nüfus sayımını gerçekleştirmektedir. Kurum doğrudan Birleşik Krallık Parlamentosu'na bağlıdır. Merkezi Londra'da yer almaktadır.

Kaynakça

  1. ^ UK Statistics Authority Resource Accounts 2009–2010 (PDF), UK Statistics Authority, 26 Temmuz 2010, erişim tarihi: 9 Nisan 2024 
  2. ^ John Pullinger (1997) "The Creation of the Office for National Statistics" 22 Ocak 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., International Statistical Review, Vol. 65, No. 3, pp. 291–308

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Londra</span> Birleşik Krallıkın başkenti

Londra, İngiltere'nin ve Birleşik Krallık'ın başkenti ve en kalabalık şehridir. Büyük Britanya adasının güneydoğusundaki Thames Nehri üzerinde duran Londra, iki bin yıldır büyük bir yerleşim yeri olmuştur. Londra, Londra Belediye Başkanı ve Londra Meclisi tarafından yönetilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Bristol</span> İngilterede bir şehir

Bristol, Birleşik Krallık'ın İngiltere ülkesinin Güney Batı bölgesinde bulunan bir törensel kontluk ve tek-seviyeli-yerel-idare-bölgesi ve bir şehirdir. Bristol'a şehir olma krallık beratı 1155'te ve idari kontluk olma beratı ise 1373'te verilmiştir. 13. yüzyıldan beri 500 yıl Bristol İngiltere'nin en büyük üç şehri arasında bulunmuş ve sıralamada yerini ancak 18. yüzyıl sonlarında Kuzey ve Kuzey-Batı İngiltere'deki sanayi şehirlerinin gayet hızla gelişmeleri sonucu kaybetmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Galler</span> Birleşik Krallıkın parçası olan Batı Avrupa ülkesi

Galler, Büyük Britanya'da Birleşik Krallık'a bağlı dört ülkeden biri. Doğuda İngiltere'nin Cheshire, Shropshire, Herefordshire ve Gloucestershire kontlukları, güneyde Bristol Kanalı, batıda ve kuzeyde İrlanda Denizi ile çevrilidir. 1.680 milden (2.700 km) fazla kıyı şeridine sahip olan Galler, özellikle kuzeyinde büyük ölçüde dağlıktır. Ülkenin en yüksek zirvesi Yr Wyddfa'dır. Ülke kuzey ılıman kuşağında yer alır ve değişken bir deniz iklimine sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Birleşik Krallık'taki şehirler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu liste, 2015 yılı itibarıyla Birleşik Krallık'ta belirlenen şehirleri listelemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Birmingham</span> İngilterede bir şehir

Birmingham, Birleşik Krallık içinde; İngiltere'nin West Midlands bölgesinde "metropolitan borough" statülü bir büyükşehirdir.

FDA, Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Bakanlığına bağlı; gıda, gıda takviyeleri, ilaç, biyolojik medikal ürünler, kan ürünleri, medikal araçlar, radyasyon yayan aletler, veteriner aletleri ve kozmetiklerden sorumlu bürodur.

<span class="mw-page-title-main">Wigan Metropoliten Borough</span>

Wigan Metropoliten Borough, Birleşik Krallık'ın İngiltere ülkesinin Kuzey Batı İngiltere bölgesinde tek seviyeli "metropoliten borough" statülü bir yerel idare birimdi. Bu yerel idare biriminin merkezi bu yerel idare bölgesi içinde en büyük yerleşke olan Wigan kentidir.

<span class="mw-page-title-main">Greater Manchester</span> Kuzey Batı İngilteredeki büyükşehir ilçesi

Greater Manchester Metropoliten Kontluğu, Birleşik Krallık'a bağlı İngiltere ülkesinin Kuzey-Batı bölgesinde 1974'ten 1986'ya kadar birinci seviyede yerel idare metropoliten kontluğu olmuş; 1986'da lağvedilip görev ve yetkileri tek seviyeli metropoliten bölge statüsü ile eski alt metropoliten bölgelere verilmiştir. Fakat Greater Manchester yine de kraliyet seremonileri için törensel kontluk olarak kalmıştır. Törensel Greater Manchester Kontluğu için, Kraliyet otoriteleri Kraliçe'nin yerel temsilcisi olarak "Lord Lieutenant" ve "High Sheriff" adı verilen özel işlevli kişiler atamaktadır. Aynı zamanda 1972 Yerel İdare reform kanunu hâlâ hukuken yürürlükte olduğu için, Greater Manchester'ın hukuki varlığı kaybolmamış olarak bulunmakta ve bu törensel kontluk bir coğrafya terimi olarak da kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Oldham</span>

Oldham, Birleşik Krallık'ın İngiltere ülkesinin Kuzey Batı bölgesinde bir kentsel yerleşkedir. 1974-1986 döneminde Greater Manchester metropoliten kontluğuna bağlı bir ikincil metropoliten bölge olan Oldham Metropoliten Borough merkeziydi. 1985'te metropoliten kontluklara lağvedilince törensel Greater Manchester Kontluğuna bağlı tek-seviyeli yerel idare olan Oldham Metropoliten Borough'nun merkezi kenti olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Northampton</span>

Northampton, İngiltere'de East Midlands bölgesinde Northamptonshire Kontluğu'na bağlı bir şehir ve "metropoliten-olmayan bölge" statülü ikinci seviyede bir yerel idare birimidir. Londra'nın 108 km kuzeybatısında ve Birmingham'ın 80 km güneydoğusunda bulunan Northampton Nene Nehri üzerinde yer alır. Aynı zamanda Northamptonshire'ın da idare merkezidir.

Beeston Regis Birleşik Krallık İngiltere ülkesinin Doğu İngiltere bölgesinde bulunan Norfolk Kontluğu 'da bulunan küçük bir köy. Yüzölçümü 2.89 km² ve nüfusu 2001 sayımına göre 1091 hanede 494 kişidir.

Birleşik Krallık İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması, Avrupa Birliği ülkelerinin kullandığı İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması içinde Birleşik Krallık için kullanılan sınıflandırmadır:

<span class="mw-page-title-main">Birleşik Krallık'ın ülkeleri</span> 1922den bu yana Birleşik Krallıkın bileşenleri

Birleşik Krallık (BK) dört ülkeden oluşur: Galler, İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda.

<span class="mw-page-title-main">Birleşik Krallık ekonomisi</span> Ulusal Ekonomi

Birleşik Krallık ekonomisi, oldukça gelişmiş bir sosyal pazar ve piyasa odaklı bir ekonomidir. Nominal olarak dünyanın beşinci büyük ve SAGP bakımından dokuzuncu büyük ekonomisi ve IMF'ye göre kişi başına GSYİH'ye göre yirmi birinci en büyük ekonomi olup dünya GSYİH'sinin %3.3'ünü oluşturur.

<span class="mw-page-title-main">Dorking</span>

Dorking, İngiltere'nin Surrey kontluğunda bulunan bir kenttir. Kent, Londra'nın 34 km güneybatısında Ranmore Commons ile Leith Hill arasında yer almaktadır. Yüzölçümü 6.57 km² olan kentin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 11,185'tir.

<span class="mw-page-title-main">Birleşik Krallık'ta turizm</span>

Birleşik Krallık, 2018'de 36 milyondan fazla ziyaret ile dünyanın 10. en büyük turistik yeridir. 2017 yılında yabancı turistler tarafından İngiltere'de 31.93 milyar dolar harcandı. VisitBritain verileri ABD'nin en değerli gelen pazar olmaya devam ettiğini ve Amerikalı ziyaretçilerin 2010 yılında 2,1 milyar £ harcadığını gösteriyor. Bununla birlikte, Avrupa menşeli gezginlerin sayısı Kuzey Amerika'dan seyahat edenlerin sayısından çok daha fazladır: 3,5 milyon Amerikalı/Kanadalı ziyaretçiye kıyasla 21,5 milyon'dur. 7 yıllık bir yükselişten sonra, Birleşik Krallık'a turizm 2017'den 2018'e keskin bir şekilde düşmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Deighton, Hambleton</span>

Deighton, Hambleton, İngiltere'nin North Yorkshire kontluğunda bulunan bir civil parish. 2011 nüfus sayımına göre Deighton'un nüfusu Little Smeaton ve Birkby ile birlikte 168'idi.

<span class="mw-page-title-main">Middleham</span>

Middleham, İngiltere'nin North Yorkshire kontluğunda bulunan bir civil parish.

Ulusal Biyoçeşitlilik Ağı , 2000 yılında Birleşik Krallık'ta kurulmuş, biyoçeşitlilik bilgilerini, NBN'nin veri arama web sitesi olan NBN Atlas aracılığıyla internet de dahil olmak üzere çeşitli ortamlar aracılığıyla kullanıma sunmayı taahhüt eden bir ortak girişimdir.

<span class="mw-page-title-main">The National Archives (Birleşik Krallık)</span> Birleşik Krallık arşiv bilgileri deposu

Ulusal Arşivler (TNA) Birleşik Krallık Hükümetinin bakanlık dışı bir kurumudur. Ana Kurum Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı'nın Kültür, Medya ve Spor Dairesi'dir. Birleşik Krallık Hükûmeti'nin ve İngiltere ile Galler'in resmi arşividir ve "ülkenin 1000 yıldan daha eskiye dayanan en ikonik belgelerinden bazılarının koruyucusudur."" İskoçya ve Kuzey İrlanda için ayrı ulusal arşivler bulunmaktadır.