Discovery Uzay Mekiği, hizmet dışı kalmış bir Amerikan uzay mekiği yörünge aracıdır. Bu uzay uçağı, NASA'nın Uzay Mekiği programındaki yörünge araçlarından biri ve inşa edilen beş tam operasyonel yörünge aracının üçüncüsüydü. İlk görevi olan STS-41-D, 30 Ağustos - 5 Eylül 1984 tarihleri arasında gerçekleşti. 27 yılı aşkın hizmeti boyunca 39 kez fırlatılıp indi ve bugüne kadar diğer tüm uzay araçlarından daha fazla uzay uçuşu gerçekleştirdi. Uzay Mekiği fırlatma aracı üç ana bileşenden oluşuyordu: Uzay Mekiği yörünge aracı, tek kullanımlık bir merkezi yakıt tankı ve iki adet yeniden kullanılabilir katı yakıtlı takviye roketi. Yörünge aracını atmosfere girişte yüksek sıcaklıklardan korumak için yaklaşık 25.000 ısıya dayanıklı seramikle kaplıydı.
Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri, ABD askeri örgütlenmesinin başlıca kollarından biridir. Hava savaşları, hava savunması ve askeri uzay araştırmalarının geliştirilmesiyle görevlidir. Diğer askeri kollara hava desteği ve hizmeti de sağlar. 1941'de hava kuvvetleri olarak kara kuvvetleri içinde özerk bir komutanlık hâline getirilmiş, 1947 Ulusal Güvenlik Yasası ile bağımsız ABD Hava Kuvvetleri oluşturulmuştur.
Bell X-1, orijinal adıyla XS-1, müşterek National Advisory Committee for Aeronautics (NACA)(en)-USAF süpersonik araştırma projesi ve bu proje dâhilinde ses hızını aşan ilk insanlı uçaktır. Genellikle gizli tutulan X-serisi uçakların ilkidir. II. Dünya Savaşı'nda Almanların savaş sonunda jet motorlu uçak geliştirmesi o yılların teknolojik rekabeti olan hava hız rekoru için ilham kaynağı olmuştur. Savaştan sonra bütün ülkeler artık klasik içten yanmalı motorun uçaklarda kullanılamayacağını anlamıştır. Bu doğrultuda ABD ses üstü hıza çıkılıp çıkılamayacağını araştırmak için X-1 projesini başlatmıştır. X-1 tam anlamıyla bir uçak değildir. Çünkü yerden havalanamazdı. X-1 USAF'a ait bir uçak tarafından gökyüzüne çıkarılır ve boşluğa bırakılırdı. Bir süre sonra pilot roketi ateşler ve deney başlamış olurdu. Deney başarısız olsaydı pilotu kabinden fırlatma sistemi olmadığından pilot ölecekti. Fakat X-1 ses hızını sorunsuz geçmiş ve süzülerek iniş yapmıştır. Aracın pilotu ses hızına yaklaşırken uçağın parçalanacak gibi titrediğini ses hızını geçince ise uçak uzaydaymış gibi kendini boşlukta hissettiğini söylemiştir. Böylece ABD ses hızının geçilebileceğini kanıtladığı gibi bunu başaran ilk ülke olmuştur.
Bilim Müzesi, Londra, South Kensington'daki Exhibition Road üzerinde bulunan büyük bir müzedir. 1857'de kuruldu ve 2019'da yıllık 3.3 milyonz ziyaretçi çeken, şehrin en önemli turistik yerlerinden biri oldu.
Steven F. Udvar-Hazy Center, Virginia, ABD'de bulunan havacılık ve uzay müzesidir. Ekim 1999'da Steven F. Udvar-Hazy'nin 65 milyon dolar bağışıyla kurulmuştur. Müzede havacılıkla ilgili çok önemli olaylara ait eşyalar bulunmaktadır. Hindenburg kazasından bir parça, emekli olan uzay mekiği Discovery ve ilk atom bombasını atan Enola Gay adlı uçak bu müzede bulunmaktadır.
Sinsheim, Almanya'nın güney batısında, Baden-Württemberg eyaletine bağlı bir şehirdir. Heidelberg'e 22 km, Heilbronn'a 28 km uzaklıkta olan şehir 127 km² yer kaplar.
National Museum of Natural History, Smithsonian Institution tarafından idare edilen ve Washington, ABD'deki National Mall'da bulunan doğa tarihi müzesidir. Girişin ücretsiz olması ve yılın 364 günü açık olmasıyla, dünyanın en çok ziyaret edilen doğa tarihi müzesidir. 1910'da National Mall'da açılan müze, özellikle ulusal koleksiyonları ve araştırma tesislerini barındırmak için inşa edilen ilk Smithsonian binalarından biriydi. Ana bina 139.354,56 m² toplam alana ve 30.193,488 m² sergi ve halk alanına sahiptir. Toplamda müze 18 futbol sahası genişliğindedir ve 1000'den fazla çalışanı vardır.
Smithsonian Enstitüsü, ABD hükûmeti tarafından yönetilen bir müze ve araştırma merkezi öbeğidir. 10 Ağustos 1846'da "bilginin artırılması ve yayılması" için kurulan Smithsonian Enstitüsü kurumun kurucu bağışçısı İngiliz bilim insanı James Smithson'un adını almıştır. Başlangıçta "Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Müzesi" olarak düzenlenmiş, fakat bu ad 1967 yılında idari bir varlık olarak kaldırılmıştır. Yıllık bütçesi yıllık federal ödeneklerden 2/3 ile yaklaşık 1,2 milyar dolar civarındadır. Diğer fonlar kurumun mal varlığından, özel ve kurumsal katkılardan, üyelik aidatlarından ve kazanılan perakende, imtiyaz ve lisans gelirinden gelir. Kurum yayınları arasında Smithsonian ve Air & Space dergileri bulunmaktadır.
Havacılık Müzesi, eski adıyla Yugoslav Havacılık Müzesi, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın Surčin belediyesinde 1957 yılında kurulan müze. Müze Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nın bitişiğindedir. Bugünkü haliyle açılması 21 Mayıs 1989 yılında olmuştur. Müze Fiat G.50 gibi bir bölümünün dünyada kendi türlerinde kalan son örnekler olduğu 200'den fazla hava aracına sahiptir ve bunların 50 kadarı sergilenmektedir. Müze aynı zamanda ABD ve NATO'ya bombardımanlarında düşürülen F-117 ve F-16 gibi savaş uçaklarının parçalarını da barındırır.
Key Museum, İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan bir otomobil müzesi. 6 Mayıs 2015'te açılan müze, 7.000 m2 alanıyla ve sahip olduğu 76 otomobil ve 40 motosiklet ile Türkiye'nin en kapsamlı otomobil müzesidir. Müzedeki araçların model yılları 1880'lerin sonu ile 2011 arasında değişmektedir.
İskoçya Ulusal Müzesi, birbirinin bitişiğinde yer alan iki müzenin birleşmesiyle 2006 yılında kurulmuştur. Edinburgh, İskoçya'da yer alan alan müze, İskoç antik dönemi, kültürü ve tarihiyle ilgili koleksiyonların yer aldığı İskoçya Müzesi ile bilim ve teknoloji, doğa tarihi ve dünya kültürlerini kapsayan koleksiyonların yer aldığı Kraliyet Müzesi'nin birleşmesi ile kurulmuştur. Bağlantılı iki bina, Edinburgh'un merkezindeki Chambers Caddesi'nde bulunmaktadır. Müze, Ulusal İskoçya Müzeleri'nin bir parçasıdır. Müzeye giriş ücretsizdir.
Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri Ulusal Müzesi Dayton, Ohio'nun 10 km kuzeybatısındaki Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'nde yer alan ABD Hava Kuvvetleri'ne ait resmi müzedir. NMUSAF, 360'tan fazla uçak ve füzenin sergilendiği dünyanın en eski ve en büyük askeri havacılık müzesidir. Müze her yıl yaklaşık bir milyon ziyaretçi ağırlar ve Ohio'daki en sık ziyaret edilen turistik yerlerden biridir.
Western Flight Museum, Torrance, Kaliforniya'daki belediye havaalanı olan Zamperini Field'da bulunan bir havacılık müzesidir. WMOF, Southern California Historical Aviation Foundation tarafından işletilmektedir. Birçoğu Güney Kaliforniya'da inşa edilmiş olan tarihi uçaklara ve geniş bir tarihi fotoğraf ve plan koleksiyonuna sahiptir.
Wiley Hardeman Post, savaşlar arası dönemde ünlü bir Amerikan havacısı ve dünya çapında solo uçan ilk pilottu. Yüksek irtifa uçuşlarındaki çalışmaları ile de bilinen Post, ilk basınç birini geliştirmeye yardımcı oldu ve jet akışını keşfetti. 15 Ağustos 1935'te Post ve Amerikalı mizahçı Will Rogers, Post'un uçağı Alaska Bölgesi'ndeki Point Barrow yakınlarındaki bir lagünün kalkışında düştüğünde hayatını kaybetti.
Pratt & Whitney R-4360 Wasp Major, İkinci Dünya Savaşı sırasında tasarlanan ve üretilen bir Amerikan 28 silindirli dört sıralı radyal pistonlu uçak motoru ve Amerika Birleşik Devletleri'nde seri üretilen en büyük motor hacmine sahip havacılık amaçlı pistonlu motordur. Bu motor Pratt & Whitney Wasp ailesinin sonuncusuydu ve üreticisinin pistonlu motor teknolojisinin doruk noktasıydı; ancak savaş, uçakları savaşa sokmadan önce bitmişti. Bununla birlikte, turbojetlerden önce son nesil büyük piston motorlu uçakların çoğuna güç sağladı ve yerini eşdeğer beygir güçlü turbo-proplar aldı. Ana rakibi Wright R-3350 Duplex-Cyclone'du.
Pratt & Whitney R-985 Wasp Junior, 1930'lardan 1950'lere kadar Pratt & Whitney Aircraft Company tarafından üretilen dokuz silindirli, soğutmalı yıldız tipi motor serisidir. Bu motorların hacmi 16 litredir. İlk versiyonları 300 beygir gücü (220 kW) kadar enerji üretebilirken, bu miktar motorun en yaygın kullanılan versiyonlarında 450 beygir gücü (340 kW)'ne kadar çıkmıştır.
Smithsonian American Art Museum, Smithsonian Enstitüsü'nün bir parçası olan Washington DC'de bir müzedir.
Ulusal Nümismatik Koleksiyon, Amerika Birleşik Devletleri'nin ulusal madeni para kabinesidir. Koleksiyon, Smithsonian Enstitüsü'nün Ulusal Amerikan Tarihi Müzesinin bir parçasıdır.
Bir bilim müzesi, öncelikle bilime adanmış bir müzedir. Daha eski bilim müzeleri, doğa tarihi, paleontoloji, jeoloji, endüstri ve endüstriyel makineler vb. ile ilgili nesnelerin statik gösterimlerine odaklanma eğilimindeydi. Müzecilikteki modern eğilimler, konu yelpazesini genişletti ve birçok etkileşimli sergiyi tanıttı. Giderek 'bilim merkezleri' veya 'keşif merkezleri' olarak anılan modern bilim müzeleri teknolojiyi de içerir.
Columbia komuta modülü (CM-107), Ay'a ilk kez insanın indiği Apollo 11 görevinde komuta modülü olarak kullanılan uzay aracıdır. Columbia, 1969'daki Apollo 11 görevinde Dünya'ya geri dönen tek uzay aracıdır.