İçeriğe atla

Ulusal Astronomi Kongresi

15. UAK Katılımcıları, İstanbul Kültür Üniversitesi

Her iki yılda bir, aday olan üniversite, kurum ve/veya enstitü tarafından organize edilen, Türkiye'de yürütülen astronomi ile ilgili konuların tartışıldığı toplantıdır.

Genellikle eylül ayının ilk haftasında düzenlenen kongre'de, sözlü bildiriler, çağrılı bildiriler ve poster bildiriler aracılığı ile çeşitli astronomi ve astrofizik konuları üzerine bildiriler sunulmaktadır. 17.'si 2010 yılında Adana Çukurova Üniversitesi'nde,[1] 18.'si ise 2012 yılında Malatya İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen kongrenin 19.'su ODTÜ'de, organizasyonda meydana gelen bir takım aksilikten dolayı, planlanandan geç olarak, 2015 yılında düzenlenmiştir.

Geçmiş ve gelecek astronomi kongrelerinin yerleri

Kaynakça

  1. ^ "17. Ulusal Astronomi Kongresi, Adana". 24 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2011. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Erdal İnönü</span> Türk fizikçi ve siyasetçi (1926–2007)

Erdal İnönü, Türk fizikçi, akademisyen ve siyasetçi. Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün küçük oğludur.

<span class="mw-page-title-main">Sıkıyönetim</span> askerî yönetim tarafından hukukun askıya alınması

Sıkıyönetim veya askerî adalet; askerî otoritenin, genellikle resmî bildirgesi altında, adli yönetimi kontrol altına almasıyla işleme geçen kural sistemidir.

Türkiye'deki tüm üniversitelerin listesidir. Toplamda 208 üniversite vardır. 129 devlet üniversitesi, 75 vakıf üniversitesi ve 4 vakıf meslek yüksekokulu bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İnönü Üniversitesi</span> Malatyada kurulu devlet üniversitesi

İnönü Üniversitesi 3 Nisan 1975 tarihinde Malatya'da kurulan bir devlet üniversitesidir. İlk olarak Temel Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi olarak kuruldu. 28 Şubat 1977 tarihinde Temel Bilimler Fakültesi'nin Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerine öğrenci alınmasıyla fiilen eğitim ve öğretime başlandı.

<span class="mw-page-title-main">Şükrü Halûk Akalın</span>

Şükrü Halûk Akalın,, 15 Nisan 2001 - 12 Ocak 2012 tarihleri arasında Türk Dil Kurumu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Kurumda düzenlenen basın toplantısında, görevinden kendi isteği ile ayrıldığını belirten Akalın, Hacettepe Üniversitesi'ndeki asli görevine geri dönmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Şükrü Sina Gürel</span> Türk akademisyen ve siyasetçi

Şükrü Sina Gürel, Türk akademisyen ve siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Dilhan Eryurt</span> Türk gök fizikçi

Dilhan Eryurt, Türk astrofizikçiydi. Araştırmaları ile Güneş'in ve yıldızların evrimi çalışmalarına katkıda bulunmuş bir bilim insanıdır.

Cumhuriyetin ilanını takiben, Türkiye müzeleri Atatürk'ün Anadolu'nun insan eliyle yapılan faydalı şeylerinin sergi ve araştırmasına önem vermesi dolayısıyla kaydedilebilir şekilde gelişti. Türkiye ilan edildiğinde, İstanbul'da "Asar-ı Atika Müzesi", olarak adlandırılan İstanbul Arkeoloji, Aya İrini'nin ev sahipliğini yaptığı Askeri Müze, Süleymaniye Camii'nde Türk ve İslam Eserleri Müzesi ve Anadolu'nun birkaç büyük şehrinde Osmanlı İmparatorluğu Müzesi müzeleri vardı.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Kemal Kurdaş</span> Türk iktisatçı

Mustafa Kemal Kurdaş eski Maliye Bakanı, ODTÜ eski Rektörü ve yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Fevzi Karakoç</span>

Fevzi Karakoç, Türk ressam ve öğretim üyesi. İlkokulu Çankırı'da tamamladı. İlköğreniminin ardından girdiği sınav sonucunda altı yıllık Ankara Hasanoğlan İlköğretmen Okulu'nda yatılı okumaya hak kazandı. Yeteneğe yönlendirme uygulamasından yararlanarak öğretmen okulunun üçüncü sınıfından dördüncü sınıfa geçerken; ders notlarının aritmetik ortalamasının yüksek oluşuna paralel resim yeteneğinin öğretmenleri tarafından keşfi ile 1965 yılında yetenek sınavıyla İstanbul Ortaköy İlköğretmen Okulu resim seminerine girdi. Sanat eğitimcileri Selahattin Hüsnü Taran ve Hamdi Dicle'nin öğrencisi oldu. 1968 yılında öğretmen olarak bu okuldan mezun olan Karakoç, öğretmenlik yapmayarak, 1968 - 1972 yılları arasında İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Grafik Bölümü'nü bitirdi.

<span class="mw-page-title-main">Devrim Erbil</span> Türk ressam

Devrim Erbil, Türk ressam, Devlet Sanatçısı sanat eğitimcisi ve öğretim üyesi.

<span class="mw-page-title-main">Numan Kurtulmuş</span> 30. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı

Numan Kurtulmuş, Türk siyasetçi ve akademisyendir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 30. başkanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de sanayi</span> Türkiye ekonomisinin sektörlerinden biri

Türkiye'de sanayi günümüzde GSYİH'nın %27'sini, ihracatın yaklaşık %93'ünü oluşturmaktadır. Sanayinin Osmanlı'nın son zamanlarında temelleri atılmış, bu günlere kadar gelişerek devam etmiştir.

Mavi Tren, TCDD'nin 1980'ler ve 1990 başlarında hizmet vermeye başlayan özel yolcu trenidir.

Türkiye Deplasmanlı Bayanlar Birinci Voleybol Ligi 2005-06 sezonu, Türkiye Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nin 15. sezonudur. 16 şehirden 20 takımın katıldığı lig, deplasmanlı normal lig + Play-Off usulüne göre oynandı. Play-Off maçları sonunda Polisan Değirmendere kulübü Sultanlar Ligi'ne yükselirken, ODTÜ, İzmir Alternatifspor, Karşıyaka Belediyesi, Aydın Belediyesi, Samsun DSİ, İskenderun Demir Çelik ve Ankara DSİ kulüpleri ise Türkiye Bayanlar Voleybol İkinci Ligi'ne düştüler.

Türkiye Deplasmanlı Bayanlar Birinci Voleybol Ligi 2007-08 sezonu, Türkiye Kadınlar Voleybol Birinci Ligi'nin 17. sezonudur. 12 şehirden 23 takımın katıldığı lig, deplasmanlı normal lig + Play-Off usulüne göre oynandı. Play-Off maçları sonunda Ereğli Belediyespor, Gazi Üniversitesi, Nilüfer Belediyesi ve Galatasaray kulüpleri Sultanlar Ligi'ne yükselirken, İstanbul Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Milli Eğitim Vakfı ve Okayspor, Tarsus Belediyesi ve Ankara Eczacı kulüpleri ise Türkiye Kadınlar Voleybol İkinci Ligi'ne düşmüştür.

Türkiye Deplasmanlı Bayanlar İkinci Voleybol Ligi 2015-16 sezonu, 31 şehirden 62 takımın 6 grupta katıldığı lig deplasmanlı normal lig + Play-Off usulüne göre oynandı. Play-Off maçları sonunda Bursaspor, Alaşehir Belediyesi, Vakıfbank B, Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent ve Elazığ DSİ Spor kulüpleri Türkiye Bayanlar Birinci Voleybol Ligi'ne yükselirken, Aydın Büyükşehir Belediyespor, Acarspor, Silivrispor, ODTÜ, Adana Voleybol, Pamukspor, Erbaa Gençlik, Tire Belediyesi, Çanakkale Belediyesi, Söke Ege Koleji, İbrahim Turhan Lisesi, Ankaspor, Edirne Çarşıspor, Gençlerbirliği, Eskişehir DSİ Bentspor, Zonguldak Belediyesi Hasad Gençlik, Çukurova Belediyesi, Adana Deniz Spor, Çukurova Efes, İsmail Burak Derindere Gençlikspor, Ordu Tenis İhtisas, Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri, Turhal Cumhuriyet Lisesi ve Dicle Üniversitesi Kampüsspor kulüpleri ise bölgesel lige düşmüşlerdir.

Not-1 : Elazığ DSİ Spor normal sezon sonunda ligden düşmüş olsa da, bir üst ligde yer alan Elazığ İl Özel İdare kulübünün katılım hakkını satın alarak Türkiye Bayanlar Birinci Voleybol Ligi'ne yükselmiştir.

Not-2 : Büyükçekmece Voleybol Akademi ve Cizre Belediyesi normal sezon sonunda ligden düşmüş olsa da çeşitli sebeplerden dolayı tekrar lige alınmıştır.

Türkiye Deplasmanlı Bayanlar İkinci Ligi 1997-98 sezonu, Türkiye Kadınlar Birinci Voleybol Ligi'nin yedinci sezonudur. On iki şehirden 22 takımın katıldığı lig, deplasmanlı normal lig + final grubu usulüne göre oynandı. Lig sonunda Bursaspor, Göztepe ve İnterfarma Numunespor takımları Türkiye Deplasmanlı Kadınlar Voleybol Ligi'ne yükselirken, Altınyurt, İstanbul Emniyetspor, Ankara DSİ, Karayolları, Oranspor, Karantinaspor, Eskişehir DSİ Bentspor, Çukurova Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Sakarya Köy Hizmetleri, Bartın Polisgücü, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi kulüpleri mahalli lige düşmüştür.

Davran Erdayı; Türk heykeltıraş ve ressam.

<span class="mw-page-title-main">Adem Genç</span> Türk sanatçı

Adem Genç, Türk sanatçı.