
Güney Afrika Cumhuriyeti ya da daha yaygın kullanımı ile Güney Afrika, Afrika kıtasının güneyinde yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını Namibya, Botsvana, Zimbabve, Mozambik ve Esvatini oluştururken ülkenin güneydoğusunda Hint Okyanusu, güney ve güneybatısında Atlas Okyanusu bulunmaktadır. Bu ülkelerin haricinde Lesotho'da da tamamen Güney Afrika Cumhuriyeti toprakları içinde yer alan bir ülke olarak Güney Afrika ile tüm sınırlarını paylaşmaktadır. Güney Afrika'da yürütme başkenti Pretoria, yasama başkenti Cape Town, yargı başkenti Bloemfontein olmak üzere üç başkent bulunmaktadır.

Kalahari Çölü, Afrika'nın Güneyinde, 22° ile 28° Güney enlemleri, 19° ile 24° Doğu boylamları arasında yer alan yarı çöl plato alanı. Bölgenin yüzölçümü 900.000 km²'ye kadar varır. Kalahari ismi genelde Botsvana'nın batı kısmına denilmekte olup çöl Botsvana'nın büyük bir kısmı ile Namibya ve Güney Afrika'nın bazı kesimlerini kaplar.

Albert John Lutuli, Luthuli olarak da yazılır., Zulu kabile şefi ve Afrika Ulusal Kongresi (ANC) başkanı (1952-1960).Irk ayrımına karşı yürüttüğü barışçıl mücadele nedeniyle 1960'ta Nobel Barış Ödülü'nü alarak bu ödülü kazanan ilk Afrikalı olmuştur.

Güney Afrika Birliği, Afrika kıtasının güneyinde Britanya İmparatorluğu'na bağlı sömürge bölgeleri olan Cape Kolonisi, Natal Kolonisi, Transvaal Kolonisi ve Oranj Nehri Kolonisi bölgelerinin birleştirilmesi ile meydana gelen ve varlığını 1910–1961 yılları arasında sürdüren ülke. Ülke 1961 yılında ardılı olan ve günümüzde de varlığını sürdüren Güney Afrika Cumhuriyeti'nin kurulması ile varlığını sonlandırmıştır.

Durban Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Hint Okyanusu kıyısında ülkenin ikinci büyük, aynı zamanda eThekwini metropolitan alanının merkezi ve en büyük şehridir. Metropolitan alan nüfusu 3.346.799 (2004) olup, içinde yer aldığı KwaZulu-Natal vilayetinin de en büyük şehridir.

KwaZulu-Natal Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, genellikle KZN olarak anılan, ülkenin önemli vilayetlerinden biridir. 1994 yılından önce, günümüzdeki KwaZulu-Natal olarak anılan yer aslında, Natal vilayeti ile Zulu kabilesinin yurdu sayılan KwaZulu topraklarından oluşuyordu.

26°12′13″G 28°2′43″D

Natal, Brezilya'nın Rio Grande do Norte eyaletinde bulunan ve eyalete başkentlik yapan belediye. Nüfus 2020 sayımına göre 890.480 idi. Bir üniversite şehri olan Natal, aynı zamanda tekstil, besin sanayisi ve deri işleme fabrikalarına ev sahipliği yapar. Brezilya'nın Avrupa ve Afrika'ya en yakın kenti olması nedeniyle de şehirde stratejik öneme sahip deniz ve hava üssü bulunur.

Ntuthuko MacBeth-Mao Sibaya Güney Afrikalı futbolcudur.

Drakensberg, Güney Afrika platosunun doğu kesimine verilen addır. Yerli dilde "Ejderha Dağları" anlamındaki Drakensberge szöcüğünden gelmektedir. 3000 metreye varan yükseklikteki sıradağlardan oluşmaktadır. Güneyde Doğu Kap'tan başlayıp Lesotho sınırını izleyen Drakensberg'in toplam uzunluğu 1000 kilometrenin üzerindedir.

Natal Kolonisi, Afrika kıtasının güneyinde 1843 ile 1910 yılları arasında Büyük Britanya idaresinde kurulan sömürge bölgesi.
Natal, latince kökenli bir kelime olup, natalis kelimesinden gelmektedir. Natalis kelimesinin anlamı doğum, doğumdan gelen anlamına gelmektedir. Natal kelimesi Portekizcede noel anlamında kullanılmaktadır.
- Natalia Cumhuriyeti - Afrika kıtasının güneyinde Boer halkı (Afrikaner) tarafından kurulan Boer cumhuriyetlerinden bir tanesi olarak 1839 ile 1843 yılları arasında var olan devlet
- Natal Kolonisi - Natalia Cumhuriyeti'nin varlığının sona erdirilmesi sonrası aynı bölgede Büyük Britanya tarafından kurulan sömürge bölgesi
- KwaZulu-Natal - Güney Afrika Cumhuriyeti'nin var olan dokuz ilinden bir tanesi. İl eski Natal ili ile Bantustan olarak Zulular tarafından kullanılan yurt bölgelerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuştur.
- Natal - 1910 ile 1994 yılları arasında önce Güney Afrika Birliği'nde daha sonra da ardılı Güney Afrika Cumhuriyeti'nde var olan il
- Natal - Brezilya'da bulunan bir şehir
- Natal Şehir Parkı - Brezilya'daki Natal şehrinde bulunan bir park
Mafadi, Afrika kıtasının güneyinde Güney Afrika Cumhuriyeti sınırları içerisinde kalan ve Lesotho ile sınırı belirleyen ülkenin en yüksek dağı.

Thabana Ntlenyana, Afrika kıtasının güneyinde Lesotho sınırları içerisinde kalan ve Güney Afrika Cumhuriyeti sınırına yakın bir konumda olan ülkenin en yüksek dağı.

iSimangaliso Milli Parkı ya da iSimangaliso Sulak Alanları Parkı, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, Durban şehrinin 275 kilometre kuzeyinde, KwaZulu-Natal ilinin doğu sahillerinde yer almaktadır. Park alanı, Güney Afrika Cumhuriyet'indeki en büyük üçüncü koruma alanıdır. Kuzeyde Mozambik sınırındaki Mapelane'den güneyde St. Lucia Gölü halicine kadar uzanan 280 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir. Ayrıca, 3,280 kilometrekarelik bir ekosistem alanına sahiptir. Milli park içinde yer alan bölgelerː
- St. Lucia Gölü
- St. Lucia Koruma Alanı
- False Koyu Parkı
- Kosi Koyu
- Etrza Gölü Doğa Koruma Alanı
- Sibhayi Gölü
- St. Lucia Deniz Koruma Alanı
- St. Lucia Deniz Barınağı
- Sodwana Koyu Milli Parkı
- Mapelane Doğa Rezervi
- Maputaland Doğa Rezervi
- Cape Vidal
- Ozabeni
- Mfabeni
- Tewate Yaban Hayatı Koruma Alanı
- Mkuze Koruma Alanı

False Koyu Parkı ya da kısaca False Koyu, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, KwaZulu-Natal ilinde, St. Lucia Gölü'nün batı sahillerinde yer almaktadır. iSimangaliso Milli Parkı'nın bölümlerinden birisidir.

Virunga Millî Parkı, eski adıyla Albert Millî Parkı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda, güneyde Virunga Dağlarından kuzeyde Rwenzori Dağlarına uzanan; Ruanda'daki Volkanlar Ulusal Parkı ve Rwenzori Dağları Millî Parkı ile Uganda'daki Kraliçe Elizabeth Millî Parkı'nın sınırları arasında yer alan 7,800 kilometrekarelik bir millî parktır.

Maloti-Drakensberg Milli Parkı 11 Haziran 2001'de Lesotho Krallığı'ndaki Sehlabathebe Milli Parkı ile Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal kentindeki uKhahlamba Drakensberg Park'ı birbirine bağlayarak kurulmuştur. En yüksek zirve olan Thaba Ntlenyana 3.482 metre yüksekliğindedir.

Zulu Krallığı, Güney Afrika'da varlık göstermiş bir monarşiydi. Krallık, bugün KwaZulu-Natal ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin çoğuna hakimdi. 1879'da Britanya, ülkeye Zulu Krallığı'na savaş ilan etti ve Anglo-Zulu Savaşı'nı başlattı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirasları, 1972 yılında kabul edilen UNESCO Dünya Mirası Sözleşmesi'nde tanımlandığı üzere, kültürel veya doğal miras bakımından önem arz eden yerlerdir. Kültürel miras; anıtlar, yapı toplulukları ve sitleri kapsar. Doğal miras; doğal özellikler içeren fiziki veya biyolojik oluşumlar, jeolojik veya fizyografik oluşumlar ve bilim, korunma veya doğal güzellik açısından istisnai evrensel değeri olan doğal sitler ya da kesinlikle belirlenmiş doğal alanlar olarak tanımlanır. Güney Afrika, sözleşmeyi 10 Temmuz 1997'de kabul etmiştir. Güney Afrika'da 10 tane Dünya Miras Alanı vardır. 2 tane alan da Geçici Listede bulunmaktadır.