İçeriğe atla

Uğur Poyraz

Uğur Poyraz
İYİ Parti Genel Sekreteri
Görevde
Makama geliş
3 Mayıs 2024
Lider Müsavat Dervişoğlu
Yerine geldiğiAyfer Yılmaz
Görev süresi
7 Ağustos 2019 - 4 Temmuz 2023
Lider Meral Akşener
Yerine geldiğiAytun Çıray
Yerine gelenAyfer Yılmaz
Türkiye Büyük Millet Meclisi
28. Dönem Antalya Milletvekili
Görevde
Makama geliş
2 Haziran 2023
Seçim bölgesi2023 - Antalya
Kişisel bilgiler
Doğum 4 Ekim 1977 (46 yaşında) Emirdağ, Afyonkarahisar, Türkiye
Partisi İYİ Parti (2017-günümüz)
Evlilik(ler) Alev Poyraz
Çocuk(lar) 1
Bitirdiği okul Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Mesleği Avukat, siyasetçi
Resmî site ugurpoyraz.com.tr

Uğur Poyraz (d. 4 Ekim 1977, Emirdağ) İYİ Parti genel sekreteri, Antalya milletvekili, avukat, sanayici ve iş insanı.

Yaşamı ve kariyeri

1977'de Emirdağ'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara Yükseliş Kolejinde tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde kamu hukuku ana bilim dalında anayasa hukuku alanında akademik çalışmalar yaptı. "Çıkar Amaçlı Suç Örgütlerinin Uyum Yasaları Çerçevesinde Anayasal Değerlendirilmesi" başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Anayasa hukuku yanı sıra sınır aşan suçlar ve örgütlü suçlar konularında da uzmandır. 21 yıldır kendi kurduğu hukuk şirketi bünyesinde avukatlık yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babası olup sanayici ve iş insanı olarak turizm ve sağlık alanlarında da çeşitli yatırımları bulunmaktadır.

İYİ Parti Kurucular Kurulu[1] ve Genel İdare Kurulu[2] üyesi olan Poyraz;, 2019 - 2023 yılları arasında İYİ Parti genel sekreteri olarak görev almıştır.[1]

2023 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti Antalya milletvekili seçilen Uğur Poyraz, 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayının ardından Başkanlık Divanında genel sekreter olarak görevini sürdürmektedir.[3]

Kaynakça

  1. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 10 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "GİK ve Genel Sekreter Atanması". 5 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Genel Sekreter Atanması". 3 Mayıs 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Deniz Baykal</span> Türk siyasetçi (1938–2023)

Deniz Baykal, Türk avukat, siyaset bilimci, akademisyen ve siyasetçidir. Cumhuriyet Halk Partisinin 4. genel başkanıdır. 1995-1996 yılları arasında başbakan yardımcılığı görevini yürüttü. Birçok hükûmette yer alan Baykal, kısa aralıklar dışında 1992-2010 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanlığını yaptı. 2002-2010 yılları arasında CHP'yi ana muhalefet partisi olarak yönetti.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi</span> Türkiyedeki en yüksek yargısal devlet organı

Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi (AYM), Türkiye'de anayasal denetimi yürüten en yüksek yargı organıdır. Kanunların, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün Anayasaya şekil ve esas bakımlarından uygunluğunu denetler ve bireysel başvuruları karara bağlar. Anayasa değişikliklerini ise sadece şekil bakımından inceler ve denetler. Görevleri, Türkiye Anayasası'nın 148. ve 153. maddeleri arasında belirtilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Muammer Aksoy</span> Türk hukukçu, siyasetçi, köşe yazarı ve entelektüel

Mustafa Muammer Aksoy, Türk hukukçu, siyaset adamı ve yazar.

<span class="mw-page-title-main">Turhan Feyzioğlu</span> Türk siyasetçi

Turhan Feyzioğlu, Türk hukuk profesörü, avukat, akademisyen ve siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Yüksek Seçim Kurulu (Türkiye)</span> Türkiyede seçim işleriyle ilgili en yüksek devlet kurumu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye Cumhuriyeti'nde, Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları üyelerden oluşan, Türkiye'deki seçimlerin genel yönetimi ile denetimini sağlayan ve seçimlerin yargısal denetimini sağlayan bir karma idari ve yargı merciidir. 1950 yılında kurulun oluşturulması ile seçimler üzerinde yargı denetimi esas alındı. Milletvekili tutanaklarının iptali yetkisi meclise verildi. 1954'te yapılan değişikliklerle bu yetki YSK'ye verildi ve kurulun teşekkülü belirlendi. Kurulun başkanının Yargıtay Başkanı olacağı, üyelerin de Yargıtay ve Danıştay üyelerinden seçileceği, kurulun vereceği kararların kesin nitelikte olduğu hükme bağlandı. 1957 yılında yapılan değişiklikle, partilerin seçimlere ittifak yaparak girmeleri engellendi.

<span class="mw-page-title-main">İdris Naim Şahin</span> Türk siyasetçi

İdris Naim Şahin, Türk siyasetçi ve eski içişleri bakanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Koray Aydın</span> Türk siyasetçi, Ankara milletvekili ve eski bakan

Koray Aydın, Türk siyasetçi ve eski bayındırlık ve iskan bakanı. TBMM 28. dönem bağımsız Ankara milletvekili. Erken yaşta siyasete katılan Aydın, 1999-2001 yılları arasında bayındırlık ve iskan bakanı olarak görev yapmıştır. Bir süre Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği görevini üstlenmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinden sonra TBMM başkanvekili olarak seçilmiştir.

Bedii Süheyl Batum, Türk hukuk profesörü ve siyasetçi. Cumhuriyet Halk Partisi'nden TBMM 24. Dönem Eskişehir milletvekili'dir.

Osman Can, Türk yazar, akademisyen, eski Anayasa Mahkemesi raportörü ve milletvekili. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Anayasa Hukuku alanında ders vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Jack Lang</span> Fransız siyasetçi (d. 1939)

Jack Lang, Fransız siyasetçi. Sosyalist Parti üyesi olarak görev yapmıştır. 1981-1986 ve 1988-1993 yılları arasında Kültür Bakanı, 1992-1993 arasında da Eğitim Bakanı olmuştur. Kültür Bakanlığı sırasında başlattığı Müzik Festivali, 21 Haziran'da kutlanan Dünya Müzik Günü'ne dönüşerek devam etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Şentop</span> 29. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı

Mustafa Şentop, Türk hukukçu, siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili. İlk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde TBMM'ye giren Şentop, 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Mustafa Köse, Türk avukat ve siyasetçi. Haziran 2015, Kasım 2015, 2018 ve 2023 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya milletvekili olarak meclise girmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Sena Nur Çelik</span> Türk siyasetçi

Sena Nur Çelik, Türk siyasetçi ve Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili.

Rui Pereira Portekizli siyasetçi, hukukçu ve akademisyen. Sosyalist Parti'ye yakındır.

<span class="mw-page-title-main">Tufan Erhürman</span> 12. KKTC başbakanı

Tufan Erhürman, Kıbrıslı Türk siyasetçi, akademisyen, hukukçu ve diplomat. Kamu hukuku alanında akademisyenlik yaptı. 2008-2010 yılları arasında Kıbrıs Sorunu müzakerelerinde yer aldı. 1999-2004 yıllarında Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığında görev alıp Türkiye'de ombudsman makamının tesis edilmesinde rol oynadı. 2013 yılından beri milletvekili, 13 Kasım 2016 tarihinden beri Cumhuriyetçi Türk Partisi genel başkanıdır. 2 Şubat 2018 tarihinde KKTC Başbakanı oldu. 2020 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimi'ne Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin adayı olarak katılmıştır.

Mehmet Taytak, Türk iş insanı, siyasetçi. TBMM 27 ve 28. dönem Afyonkarahisar milletvekilidir.

Sevda Erdan Kılıç, Türk avukat ve siyasetçidir. 27. ve 28. dönem Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilidir. Baba adı Muharrem, anne adı Seval'dir. İlk ve ortaöğrenimini Eskişehir'de tamamladıktan sonra 1998 yılında Dokuz Eylül Hukuk Fakültesini kazanıp İzmir'e yerleşti. 2002 yılında mezun olup stajını tamamladıktan sonra serbest avukat olarak meslek hayatına başladı. Sonrasında da Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yüksek lisans programını tamamladı.

<span class="mw-page-title-main">Ejder Açıkkapı</span>

Ejder Açıkkapı, Türk iş insanı, siyasetçi ve TBMM 26. ve 28. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Elazığ milletvekilidir.

Burcugül Çubuk Türk siyasetçidir.

Celalettin Köse Türk siyasetçi ve hukukçu. 2023 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Gümüşhane milletvekili seçilmiştir.