İçeriğe atla

Uçtu Uçtu

Uçtu Uçtu
Bulutsuzluk Özlemi stüdyo albümü
Yayımlanma1989[1][2]
Tarzrock
ŞirketAda Müzik
Bulutsuzluk Özlemi kronolojisi
Bulutsuzluk Özlemi
(1986)
Uçtu Uçtu
(1990)
Güneşimden Kaç
(1992)

Uçtu Uçtu, Bulutsuzluk Özlemi'nin 1989 yılında yayınladığı[1][2] ikinci stüdyo albümü. Albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Nejat Yavaşoğulları tarafından yazılmıştır.

Albümdeki şarkılar

  1. "Gün Başlıyor"
  2. "Lagara Lugara"
  3. "Tepedeki Çimenlik"
  4. "Evet Evet"
  5. "Beynim Zonkluyor"
  6. "Cezaevinde Bayram Görüşmesi"
  7. "Hiroşima"
  8. "Şili'ye Özgürlük"
  9. "Acil Demokrasi"
  10. "Uçtu Uçtu"
  11. "Sözlerimi Geri Alamam"

Grup üyeleri

Misafir sanatçılar

Kaynakça

  1. ^ a b "Bulutsuzluk Özlemi - Uçtu uçtu". www.facebook.com. 15 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  2. ^ a b "Instagram". www.instagram.com. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ezginin Günlüğü</span> Türk müzik grubu

Ezginin Günlüğü, Emin İgüs, Hakan Yılmaz, Şebnem Ünal, Vedat Verter ve Nadir Göktürk tarafından 1982 yılında İstanbul’da kurulmuş müzik topluluğu. İlk konserlerini 1983 yılında İstanbul Hodri Meydan Kültür Merkezi'nde verdi. 80 darbesinin baskılarına karşı özgürlükçü bir tepki olarak ortaya çıkan topluluk, Ölüdeniz albümlerine kadar Anadolu ezgilerini şarkılarında korumuştur. Topluluk üyeleri sonraları değişmiş olsa da Nadir Göktürk kalıcı olmuştur. Değişen üyelerle birlikte müziklerinde de değişimler olmuştur. 90'larda Hüsnü Arıkan solistliğiyle başlayan yeni dönemlerinde, pop müziğe doğru kaymakla eleştiri toplamıştır. Ezginin Günlüğü'nü, Ölüdeniz albümü öncesi dönemi apayrı bir müzik topluluğu olarak gören ve sonrasını kabul etmeyen büyük bir kitle olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Bulutsuzluk Özlemi</span>

Bulutsuzluk Özlemi, 1984'te kurulmuş Türk rock grubudur. Türkiye'nin ilk Türkçe sözlü alternatif rock yapan grubudur ve Türkiye'nin önde gelen rock grupları arasında yer almaktadır. Tarzları, rock'ın dışında, "Türkçe sözlü rock yapılabilir mi?" sorusuna karşı tepki olarak gelişmiş, Batı kaynaklı rock melodi ve ritimleriyle Anadolu melodilerinin bütünleştirilmesinden oluşmuştur.

<i>Blackwater Park</i>

Blackwater Park, Extreme Progressive Metal grubu Opeth'in beşinci stüdyo albümüdür. Albüm Still Life`da keşfedilen tarzların bir devamı niteliğindedir ve grubun özgün tarzının en güzel örneklerindendir.

<span class="mw-page-title-main">Aylin Aslım</span> Türk vokalist

Aylin Aslım, Türk şarkıcı-şarkı yazarı, radyocu ve oyuncudur.

<span class="mw-page-title-main">Nejat Yavaşoğulları</span>

Mehmet Nejat Yavaşoğulları, Türk mimar ve müzisyen.

Bulutsuzluk Senfoni, 2004 yılında Türk rock müziği grubu Bulutsuzluk Özlemi'nin büyük bir orkestrayla verdiği konserin kaydından oluşan konser albümüdür. Grup Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda şef Orhan Şallıel yönetimindeki senfonik orkestra ile birlikte verdiği bu konserde 11 şarkı çalmıştır. Albüm, grubun ikinci canlı performans albümüdür ve 2008 yılında "DVD" formatında tekrar yayınlanmıştır.

mor ve ötesi Türk müzik grubu

mor ve ötesi, Ocak 1995'te Harun Tekin, Alper Tekin (bas), Derin Esmer ve Kerem Kabadayı (bateri) tarafından İstanbul'da kurulan Türk alternatif rock müzik grubu.

<i>Everything Must Go</i>

Everything Must Go, Steely Dan grubunun 2003 yılında çıkardığı son stüdyo albümüdür.

Bulutsuzluk Özlemi'nin 2002 yılında Marmara Üniversitesi Bahçelievler Kampüsünde vermiş oldukları konserin son parçası olarak hep bir ağızdan söylenmiştir. 2004 yılında verilen bir konserden görüntüler alınarak klip yapılmış ve aynı yıl çıkarılan Bulutsuzluk Senfoni'nin en çok ses getiren aynı zamanda grubun en bilinen parçalarından olmuştur. Parça ilk olarak 1990 yılında piyasaya çıkarılan Uçtu Uçtu albümünde yer almıştır. Grubun bazı konserlerinde şarkıya Şebnem Ferah da eşlik etmiştir. Parçanın söz ve müziği Nejat Yavaşoğulları'na aittir.

<i>Resimler & Hayaller</i>

Resimler & Hayaller, Gökhan Özen'in beşinci stüdyo albümü. Albümde 10 şarkı ve iki şarkının remixleri yer alıyor. Ayrıca albümün CD basımında ise; ikisi akustik versiyonlar olan 3 tane bonus şarkı yer alıyor. Diğer bonus şarkı ise önceki albümden "Aslında" şarkısının ikinci versiyonu. Söz ve müziğin yine Gökhan Özen'e ait olduğu, albümün çıkış şarkısı "Tövbeliyim"; çıkışının üzerinden 6 yıl geçtikten sonra, 2013 yılında İspanya'nın Marca gazetesinde yer aldı. Gazete, milyarlarca müzik arasından seçtiği, güftesi ve bestesi bizzat Gökhan Özen'e ait olan şarkıya videoda yer vermiştir. Albümün ismini taşıyan "Resimler & Hayaller" şarkısı, söz/müzik/düzenlemesinin bizzat kendisine ait olmasının yanı sıra, Gökhan Özen'in sadece pop müzikle sınırlı olmadığının müzikal olarak yelpazesinin genişliğine en büyük kanıt oldu.[kime göre?] Şarkı ile ilgili tespitler:

<i>Sözüm Meclisten Dışarı</i> 1981de çıkan, Barış Mançonun kariyerindeki dördüncü plağı

Sözüm Meclisten Dışarı, Barış Manço'nun dördüncü plağıdır.

<i>Bulutsuzluk 20 Yaşında</i>

Bulutsuzluk 20 Yaşında, Türk rock grubu Bulutsuzluk Özlemi'nin 2007 yılında yayımlanan konser kaydı albümü. Albüm, 31 Temmuz 2006 tarihinde grubun 20. yaşını kutladığı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu konserinde canlı olarak kaydedildi. Hem DVD hem de çift CD olarak yayımlandı. Bu konserde gruba Redd, mor ve ötesi, Aylin Aslım, Şebnem Ferah, Duman, Zuhal Olcay ve Yaygara grubu eşlik etti.

Bulutsuzluk Özlemi, Bulutsuzluk Özlemi'nin 1986 yılında yayınladığı ilk stüdyo albümü. Albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Nejat Yavaşoğulları tarafından yazılmıştır.

Güneşimden Kaç, Bulutsuzluk Özlemi'nin 1992 yılında yayınladığı üçüncü stüdyo albümü. Albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Nejat Yavaşoğulları tarafından yazılmıştır.

Yaşamaya Mecbursun, Bulutsuzluk Özlemi'nin 1995 yılında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda canlı verdiği konser kaydı, aynı zamanda üçüncü albümü. Albüm, grubun önceki eserlerinin açık hava sahnesinde canlı performans kayıtlarından ve ilk kez bu sahnede söylenen şarkılardan oluşmaktadır.

Yol, Bulutsuzluk Özlemi'nin 1998 yılında yayınladığı dördüncü stüdyo albümü. Albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Nejat Yavaşoğulları tarafından yazılmıştır. Albüm özellikle dönemin protest gündem konularını ele almaktadır. Kayıtlar, Ada Müzik kayıt stüdyosunda gerçekleştirilmiştir.

Numara, Bulutsuzluk Özlemi'nin 2001 yılında yayınladığı beşinci stüdyo albümü. Albüm, Ada Müzik stüdyolarında kaydedilmiştir.

Felluce/Bağdat, Bulutsuzluk Özlemi'nin 2005 yılında yayınladığı ilk single stüdyo albümü. Albümde iki adet şarkı yer almakta ve bu şarkılara usta isimler eşlik etmektedir. Albüm, 2005 yılında İTÜ/Miam - Kedi Müzik stüdyolarında kaydedilmiştir. Felluce ve Bağdat Kafe şarkıları için müzik klipleri çekilmiştir.

Zamska!, Bulutsuzluk Özlemi'nin 2009 yılında yayınladığı stüdyo albümü. Albümde Özge Fışkın dahil yine birçok sanatçıdan katılım bulmak mümkündür. Tüm parçaların söz ve müziği Nejat Yavaşoğulları'na aittir. Albümde Rüzgar ve Evrenden Geçerken şarkılarına klip çekilmiştir.

Bedreddin, Bulutsuzluk Özlemi'nin 2021 yılında Ada Müzik tarafından yayınlanan son stüdyo albümüdür. Albüm, Nazım Hikmet'in, 14. yüzyılda yaşayan Şeyh Bedreddin'in hikâyesini anlattığı eserin rock oratoryo tarzında bestelenmesiyle oluşturulmuştur. İki disk halinde yayınlanan albümde eski grup üyeleri çeşitli enstrümanlarda çalışmaya destek verirken, sanatçı Fırat Tanış da anlatıcı olarak yer almaktadır.