Kuş, Aves sınıfını oluşturan; yumurtlayan, akciğerli, sıcak kanlı, vücudu tüylerle örtülü, gagalı, iki ayaklı, iki kanatlı uçucu hayvanların ortak adıdır.
Kök, kara hayatına uymuş olan gelişmiş bitkilerde, genel olarak toprak içerisine doğru büyüyen ama nadiren toprak üstünde de bulunan bir organdır.
Ma'at, Mısır'ın doğruluk ve adalet tanrıçası. Thoth'un karısı olduğuna inanılır ve ondan sekiz çocuğu olmuştur. Bu çocuklardan en önemlisi Amon'dur. Bu sekiz evlat, Hermopolis'in baş tanrılarıdır ve oradaki rahiplere göre, onlar yerküreyi yaratmışlardır.
Baykuş ya da Gece yırtıcı kuşları, Strigiformes takımından gece avlanan yırtıcı kuş türlerine verilen genel ad.
Kürk, memeli hayvanların tüylü derisi, postu.
Pamuk, ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından anavatanı Hindistan olan kültürü yapılan bir bitki türüdür.
Ankara kedisi veya Angora kedisi, dünyaca tanınan bir kedi ırkı. Ana yurdu Ankara olan Ankara kedisi, en eski uzun kıllı kedi soylarından birisidir.
Tüy, kuşlarda bulunan, türler arasında ayırtedici bir özellik gösteren ve bir örtü vazifesi gören epidermal büyümelerden biridir. Bazı bitki ve meyvelerle bazı dokumalar üzerinde görülen ince, kısa, yumuşak ve sık uzantılar da tüy olarak adlandırılır. Tüyler, omurgalılarda bulunan en karmaşık örtü dokusu sayılmaktadır. Bu özellik kuşlar sınıfını diğer canlı gruplarından ayıran önemli bir özelliktir. Tüylerin ayrıca Theropoda alttakımına ait canlılarda da olduğu görülmüştür. Bununla beraber, tüyler kuşların vücutlarının çoğu tarafını kaplamakta ve sadece belirli bölgelerde bu örtü oluşmaktadır. Bu özellik kuşların uçmasına, ısı kaybının azalmasına ve su geçirmezliğinin sağlanmasının yanında renkler sayesinde iletişim ve korunmaya yardımcı olur.
Ankara tavşanı,, dünyada yün üretiminde kullanılan hayvan türlerinden biridir.
Kayık gagalı balıkçıl ya da koca gagalı balıkçıl, balıkçılgiller (Ardeidae) familyasının atipik bir üyesidir. Önceleri monotipik Cochlearidae familyasında sınıflandırılmaktaydı. Meksika'dan Peru ve Brezilya'ya kadar olan bölgede mangrov bataklıklarında bulunur. Geceleri aktif olan bu kuş, mangrov ağaçları üzerinde yarı koloni hâlinde bulunur. Çalılardan oluşan yuvalarında bir kerede 2 ila 4 yumurta yumurtlar. Yumurtalar mavimsi beyaz renklidir.
Islıkçı balıkçıl balıkçılgiller familyasında yer alan bir kuş türüdür. Syrigma cinsinin tek üyesidir. Güney Amerika'da yaşar. İki alt türü bulunur; güneyde yaşayan S. s. sibilatrix ve kuzeyde yaşayan S. s. fostersmithi.
Küçük mavi balıkçıl balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. ABD'nin güneydoğusundan Orta Amerika ve Karayipler üzerinden güneyde Peru ve Uruguay'a kadar olan bölgede yaşar. Kışları kuzeyde yaşayan popülasyonlarının güneye göçmesi dışında göçmen değildir.
Ardeola idae balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. Afrika'da yaşar.
Butorides virescens balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. Kuzey Amerika'nın doğusu, Orta Amerika ve Karayipler'de yaşar. Uzun süre yeşil sırtlı balıkçıl ile aynı tür altında sınıflandırılmıştır.
Gorsachius melanolophus balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. Hindistan, Tayvan, Çin ve Filipinler'de üreme dönemini geçiren ve Güneydoğu Asya'da bulunan bir kuştur.
Ixobrychus flavicollis balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türüdür. Asya'nın tropikal bölgelerinde Bangladeş, Pakistan, Hindistan ve Sri Lanka'da doğuya Çin, Endonezya ve Avustralya'da üreyen ve kuzeyde yaşayan popülasyonu kısa mesafeli göç eden bir balıkçıldır.
Ixobrychus eurhythmus balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türüdür. Üreme dönemini Çin, Sibirya ve Japonya'da geçirir. Kışları ise Endonezya, Filipinler, Singapur, Laos'ta bulunur. Göç sırasında Güneydoğu Asya'nın tamamından geçer.
Ixobrychus sinensis balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türüdür. Hindistan, Japonya ve Endonezya'da yaşar.
Ixobrychus cinnamomeus balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türüdür. Pakistan'dan Çin ve endonezya'ya doğru Asya'nın tropikal ve subtropikal bölgelerinde üreyen küçük bir balıkçıldır.
Tüy örtüsü, kuşların vücutlarını saran tüy katmanı ile bu tüylerin dokusu, rengi ve düzenidir. Tüy örtüsü, tür ve alt türlere, cinsiyete ve yaşa göre farklılık göstermektedir. Tür içinde de farklı renk morfları olabilir. Tüylerin yerleşimi ve düzeni rastlantısal değil, belli bir düzene uygun şekildedir.