Türk aşağıdaki anlamlara gelebilir:
- Türk (etimoloji), Türk kavramı.
- Göktürk, Türk adını tarihte ilk kez kullanan halk ve bu halk tarafından kurulan devletin adı
- Türkler, soyu Ön Türklere dayanan halklar
- Türkler, Türkiye Türkleri, Anadolu Türkleri ya da Osmanlı Türkleri olarak da bilinen Oğuz boyuna mensup bir halk
- Türkler, etnik kökenine bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan kişilere verilen ad
- El Turco, 20. yüzyılın başlarında Osmanlı'dan İspanyolcanın konuşulduğu Latin Amerika ülkelerine göç eden Arap, Süryani gibi halklara mensup kişileri nitelemek için el turco (Türk), los turcos (Türkler); Portekizcenin konuşulduğu Brezilya'da ise o turco (Türk), os turcos (Türkler) şekillerinde kullanılan sözcük
- Türk, kimi zaman komşu halklar tarafından Boşnak, Arnavut, Pomak, Torbeş gibi Müslüman Balkan halklarını nitelemede kullanılan sözcük
- Jön Türkler, Osmanlı İmparatorluğu'nda Birinci Meşrutiyet'in ilan edilmesinde etkili olan devrimci grup.
- Türk, mitolojide tüm Türk halklarının efsanevi atası, Yafes'in oğlu, Nuh Peygamber'in torunu.
- Türk, Osmanlı İmparatorluğu'nun yerlisi, Sultan'ın tebaası ve Müslüman. Türk yönetimindeki bölgelerden gelen Müslüman olmayan insanlar için de kullanılabilir.
- Güney Karolina Türkleri, 19. yüzyılda Güney Carolina bölgesinde yaşayan Türk kökenli melez topluluk
- Türk, Rönesans ve izleyen yıllarında ‘Türk’ Müslüman düşmanın ortak ismiydi ve bir düşman imgesi olarak Türk karakterlerin resim, edebiyat, tiyatro alanlarında pek çok kez kullanılmıştır
- Turk, İngiltere'de ve Kuzeybatı Avrupa'da genellikle siyah saçlı, esmer tenli veya zalim, gürültücü veya asi erkekler için kullanılan bir lakap olabilir. İngiliz soyadı, aynı zamanda, Eski Fransızca küçültme eki -el içerdiği yanlış yorumlanan Turkel'den gelen bir Ortaçağ kişisel isminden de gelmiş olabilir.
- Almancada Türklere karşı savaşlara katılan biri için bir takma ad olarak da kullanılabilir
- Turk, Türk gibi davranan veya görünen biri için lakap
- Turk, genellikle genç, dinamik, değişime hevesli kişi
- Turk; artık eskimiş anlamda, zalim, gaddar ve baskıcı adam
- Turk, Hristiyan olmayan; Müslüman, özellikle Ortadoğu kökenli veya soyundan olan. 18. yüzyıldan sonra nadir görülür
- Turk, çoğunlukla ABD'de kullanılan ve genellikle küçümseyici anlamda İrlanda doğumlu veya İrlanda kökenli kişi.
- Turke, çocukları korkutmak için kullanılan korkunç bir figür; bir korkulu rüya, bir canavar veya bir Türk'ün (hayali) benzerliğinde yapılmış atış hedefi; Türk tasarımı kılıç.
- Türk olmak/Türkleşmek, Müslüman olmak

Abdullah bin Abdülaziz Âl-i Suud, Suudi Arabistan eski kralı.

Fehd bin Abdülaziz Âl-i Suud, 13 Haziran 1982'den 2005'teki ölümüne kadar Suudi Arabistan kralı ve başbakanıydı. Bu görevlerinden önce 1975–1982 yılları arasında Suudi Arabistan veliaht prensi olarak görev yaptı. Modern Suudi Arabistan'ın kurucusu Abdülaziz el-Suud'un sekizinci oğluydu.

Halid bin Abdülaziz Âl-i Suud, Suudi Arabistanlı devlet adamı ve diplomat olup 25 Mart 1975'ten 1982'deki ölümüne kadar Suudi Arabistan kralı ve başbakanı olarak görev yapmıştır. Tahta çıkmadan önce 1965-1975 yılları arası Suudi Arabistan veliaht prensiydi.

Faysal bin Abdülaziz Âl-i Suud, Suudi Arabistanlı devlet adamı ve diplomat olup 2 Kasım 1964'ten 1975'teki suikastına kadar Suudi Arabistan kralı olarak görev yapmıştır. Tahta çıkmadan önce 9 Kasım 1953'ten 2 Kasım 1964'e kadar Suudi Arabistan veliaht prensi olarak görev yapmış ve 1964'te kısa bir süre üvey kardeşi Kral Suud'un naipliğini üstlenmiştir. Faysal, modern Suudi Arabistan'ın kurucusu olan Kral Abdülaziz'in üçüncü oğluydu.
Abdülaziz aşağıdaki anlamlara gelebilir:
- Abdülaziz, Osmanlı İmparatorluğu 32. padişahı;
- Abdülaziz Av Köşkü, Kocaeli'nde tarihi bir yapı;
- Abdülaziz Bouteflika, Cezayirli siyasetçi;
- Abdulaziz Solmaz, Türk futbolcu
- Abdülaziz El Suud, Suudi Arabistan Krallığının kurucusu ve ilk kralı.
- II. Abdülaziz, önce Necd, sonra Hicaz, sonra da Suud kralı
- Mansur Abdülaziz - Memlük Sultanı

Suudi Arabistan'ın bölgeleri, Suudi Arabistan'ın birinci düzey idari bölümleridir. Bölgeler, ek olarak illere ayrılmaktadır.

Suud Ailesi, Suudiler veya Suud Hanedanı, Suudi Arabistan'ın kraliyet ailesi. Hanedan ilk Suudi Devleti olarak bilinen Diriye Emirliği'nin (1744-1818) kurucusu Muhammed bin Suud'un torunları ve kardeşlerinden oluşur, ancak ailenin egemen grubunu öncelikle Suudi Arabistan'ın modern kurucusu İbn Suud'un torunları oluşturur.

Necid Emirliği veya İkinci Suudi Devleti 19. yüzyılın başları ile sonlarında, 1818 ve 1891 yılları arasında var olan ikinci Suudi devletidir.

Selman bin Abdülaziz Âl-i Suud, 7. Suudi Arabistan kralı, Suud Hanedanı'nın başı ve İki Kutsal Caminin Hizmetkârı. Kral Selman aynı zamanda Başkomutan unvanlarına da sahiptir. Selman, 23 Ocak 2015'te üstlendiği başbakanlık görevini de 27 Eylül 2022'de veliaht prens Muhammed bin Selman'a devretmiştir.

Suudi Arabistan Kralı, Suudi Arabistan Krallığı'nın başı, aynı zamanda Devlet ve Hükûmet Başkanı'dır. Mutlak monarşi ile yönetilen Suudi Arabistan Suud Hanedanı tarafından yönetilmektedir. İdarenin bütün üst makamları kraliyet ailesine mensup olan erkeklerin elinde bulunmaktadır.

Suud bin Faysal bin Abdülaziz el-Suud ya da Suud el-Faysal Suudi siyasetçi ve prens.

İstihbarat Genel Başkanlığı,, aynı zamanda Genel İstihbarat Müdürlüğü (GID) olarak bilinen, Suudi Arabistan Krallığı'nın birincil istihbarat kurumudur.

Abdülaziz bin Abdurrahman bin Faysal Âl-i Suud veya bilinen adıyla İbn Suud, Suudi Arabistan'nın kurucusu ve ilk kralı. Abdurrahman bin Faysal ile Sare bint Ahmed es-Sudeyri'nin oğlu olarak Riyad'ın yüksek taraflarındaki Necid bölgesinde doğan Abdülaziz 1953'te Taif kentinde öldü.
Hassa bint Ahmed es-Sudeyri veya Hussa bint Ahmed es-Sudeyri, Suudi Arabistan Krallığı'nın kurucusu ve ilk kralı Abdülaziz el-Suud'un eşi, Kral Fahd ile Kral Selman'ın annesi.
Mansur bin Mukrin bin Abdülaziz el-Suud, Suud Hanedanı üyesi iş insanı, siyasetçi ve prens. İş insanı, Suud Meclisi üyesi ve Suudi Arabistan Kraliyet Başbakanlık Mahkemesi Danışmanlığı alanlarında faaliyet göstermiştir. Nisan 2015'te bakanlık rütbesiyle İki Kutsal Cami'nin sorumlu danışmanı seçildi. Suudi Arabistan'ın eski Veliahtı Prens Mukrin bin Abdülaziz el-Suud'un oğluydu.
Sadakat Konseyi veya Biat Heyeti, Suudi Arabistan veliaht prensini tayin etmekten sorumlu organ. Kral Abdullah tarafından 7 Aralık 2007 tarihinde kuruldu. Kurulduğu zaman, Konsey'in amaçlanan görevi, yeni bir Kral tahtta geçince kendisinden sonra gelecek olan kralı veliaht prens olarak atamaktı.
Mukrin bin Abdülaziz Âl-i Suud Kral Selman'ın saltanatının ilk üç ayında Ocak-Nisan 2015 arasında Suudi Arabistan'ın veliaht prensi olan Suudi Arabistanlı politikacı, iş insanı ve eski askeri havacı. Abdülaziz'in Yemenli cariyesi Bereket'ten doğan Kral Abdülaziz'in 35. oğludur. Abdülaziz'in 36. oğlu Hamud'un 1994 yılında vefatından bu yana Mukrin, kralın hayatta kalan en küçük oğlu oldu.
Muhammed bin Abdülaziz Âl-i Suud, 1964'ten 1965'e kadar Suudi Arabistan veliaht prensi ve 1925'ten 1954'e kadar Medine Bölgesi'nin valisiydi. Öz kardeşi Halid'in veliaht prens olmasının önünü açmak için veliahtlık görevinden istifa etti. Prens Muhammed, Suud Hanedanı'nın en zengin ve en güçlü üyelerinden biriydi. Kardeşleri her konuda onun tavsiyesine başvurur ve onu dinlerdi.
Abdülilah bin Abdülaziz Âl-i Suud Suudi kraliyet ailesi mensubu. Suudi Arabistan Kralı Abdülaziz'in oğludur. Abdülaziz'in diğer oğlu Kral Abdullah'ın danışmanlığını yapmıştır. Prens Abdülilah, Kral Selman'dan sonra Abdülaziz'in hayatta kalan en büyük ikinci oğludur.