İçeriğe atla

Türkiye florasındaki ulmaceae taksonları listesi

Türkiye florasındaki Ulmaceae familyası ait taksonlar listelenmiştir. 5 Aralık 2021 tarihinde güncellenmiştir.

Ulmus

Zelkova

  • Zelkova carpinifolia

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Göknar</span>

Göknar ya da köknar (Abies), çamgiller (Pinaceae) familyasının Abies cinsinden iğne yapraklı ağaç türlerine verilen ad. 40m'ye kadar boylanabilen göknarlar, kendine özgü formu, gövde kabuğu iğne yaprakları ve hatta kokusu ile Çamgiller familyasının diğer türlerinden ayırt edilebilir. Yapraklarının alt yüzeyinde beyaz çizgiler vardır.Kozalaklar sonbaharda olgunlaşınca pulları dökülür. Türkiye'de 213.652 hektar saf göknar ormanı bulunmaktadır 300 yıldan fazla yaşayabilirler.

<span class="mw-page-title-main">Huş</span> bitki cinsi

Huş (Betula), huşgiller (Betulaceae) familyasının Betula cinsinden ağaç veya ağaççıklara verilen ad. Kabuğu Kuzey Avrasya ve Kuzey Amerika halklarınca kap kacak ya da kano yapımında kullanılır.80-140 yıl arası yaşarlar.

<span class="mw-page-title-main">Karaağaç</span>

Karaağaç, karaağaçgiller (Ulmaceae) familyasının Ulmus cinsinden ağaç türlerine verilen ad

Türkiye biteyinde Fraxinus cinsine bağlı 11 takson bulunmaktadır. Bunlar 4 türe ve 7 alt türe ayrılır. Endemik takson sayısı 1'dir.

<span class="mw-page-title-main">Sultan Dağları</span>

Sultan Dağları, Türkiye'de Akdeniz bölgesinin Göller Yöresi'nde bulunan batı Toros Dağları'nın uzantısı olan yaklaşık olarak 100 kilometre uzunluğunda genç sıradağlardır.

<i>Fraxinus angustifolia</i>

Fraxinus angustifolia, Oleaceae (zeytingiller) familyasından anavatanı Orta ve Güney Avrupa ile Kuzey Afrika ve Güneybatı Asya olan bir dişbudak türü.

Türkiye biteyinde Geranium cinsine bağlı 47 takson bulunmaktadır. Bunlar 36 türe, 10 alt türe ve 9 varyeteye ayrılır. Endemik takson sayısı 13'dür.

<span class="mw-page-title-main">Küçük çayırdüğmesi</span>

Küçük çayırdüğmesi, gülgiller (Rosaceae) familyasından çok yıllık bir bitki türü.

Türkiye biteyinde Clinopodium cinsine bağlı toplam 11 takson bulunmaktadır. Bunlar 15 tür ve 8 alt türe ayrılır. Endemik takson sayısı 3'dür.

Türkiye biteyinde, Cyclamen cinsine bağlı toplam 13 takson bulunmaktadır. Bunlar 7 tür ve 6 alt türe ayrılmaktadır. Endemik takson sayısı 4'tür. Türkçede Cyclamen cinsi üyelerine Siklamen adı verilmektedir. Bu liste son halidir.

Türkiye biteyinde, Myosotis cinsine bağlı toplam 26 takson bulunmaktadır. Bunlar 23 tür ve 11 alt türe ayrılmaktadır. Endemik takson sayısı 2'dir. Türkçede Myosotis cinsi üyelerine Unutmabeni adı verilmektedir. Bu liste son halidir.

Türkiye biteyinde, Primula cinsine bağlı toplam 13 takson bulunmaktadır. Bunlar 9 tür ve 7 alt türe ayrılır. Endemik takson sayısı 2'dir. Türkçede Primula cinsi üyelerine Çuha çiçeği adı verilmektedir. Bu liste son halidir.

Türkiye biteyinde, Stachys cinsine bağlı toplam 108 takson bulunmaktadır. Bunlar 74 tür, 30 alt tür, 3 varyete ve 1 melez türe ayrılmaktadır. Bu liste son halidir. Türkiye için endemik bir bitkidir.

Türkiye florasında, Crepis cinsine bağlı 46 takson bulunmaktadır. Bunlar 42 türe ve 16 alt türe ayrılır. Endemik takson sayısı 8'dir. 4 Nisan 2021 tarihinde güncellenmiştir. Bitki taksonları kronolojik sıralanmıştır.

<i>Ulmus laevis</i> bitki türü

Ulmus laevis, Ulmaceae (karaağaçgiller) familyasından doğal dağılımı Avrupa, Batı Sibirya ve Kuzeybatı Türkiye olan bir ağaç türü.

Türkiye florasındaki Boraginaceae familyası ait taksonlar listelenmiştir. 8 Aralık 2021 tarihinde güncellenmiştir.

Türkiye florasındaki Ericaceae familyası ait taksonlar listelenmiştir. 7 Aralık 2021 tarihinde güncellenmiştir.