
Çam, Pinaceae (çamgiller) familyasından Pinus cinsinden orman ağaçlarını içeren iğne yapraklı türlere verilen ad.

Yedigöller Millî Parkı, Karadeniz Bölgesi'nde Bolu ilinde bir millî parktır.

Huş (Betula), huşgiller (Betulaceae) familyasının Betula cinsinden ağaç veya ağaççıklara verilen ad. Kabuğu Kuzey Avrasya ve Kuzey Amerika halklarınca kap kacak ya da kano yapımında kullanılır.80-140 yıl arası yaşarlar.

Karaağaç, karaağaçgiller (Ulmaceae) familyasının Ulmus cinsinden ağaç türlerine verilen ad

Hodangiller (Boraginaceae), Lamiales takımına ait bir familyadır.

Festuca, Poaceae familyasına bağlı bir bitki cinsidir.

Unutmabeni, bilimsel ismi ile Myosotis, Boraginaceae familyasından bir çiçekli bitki cinsidir. Özellikle bahçelerde yetiştirilen, kültive edilmiş formlarında birkaç renk birden görülebilir. Mavinin dışında yaygın Unutmabeni renkleri beyaz ve pembedir.

Kalanşo Crassulaceae familyasından etli yapraklı bitki türü Kalanchoe ve Bryophyllum olarak iki kısımda toplanır. Kalanşo, familya Crassulaceae ailesindeki yaklaşık 125 tropikal, etli çiçekli bitki türünün bir cinsidir. Kalanşo, 1979'da Sovyet uzay istasyonuna Salyut 1 ikmal yoluyla gönderilen uzaya gönderilen bitkilerden biriydi. Bu sukkulentler Afrika'nın ve Asya'nın tropik bölgelerinde yer alır; çoğu türler de Madagaskar'da bulunmaktadır.

Küçük çayırdüğmesi, gülgiller (Rosaceae) familyasından çok yıllık bir bitki türü.
Türkiye biteyinde, Myosotis cinsine bağlı toplam 26 takson bulunmaktadır. Bunlar 23 tür ve 11 alt türe ayrılmaktadır. Endemik takson sayısı 2'dir. Türkçede Myosotis cinsi üyelerine Unutmabeni adı verilmektedir. Bu liste son halidir.
Türkiye biteyinde, Stachys cinsine bağlı toplam 108 takson bulunmaktadır. Bunlar 74 tür, 30 alt tür, 3 varyete ve 1 melez türe ayrılmaktadır. Bu liste son halidir. Türkiye için endemik bir bitkidir.

Azerbaycan'da 1.021.880 hektar ormanlarla kaplıdır ve bu ülkenin toplam yüz ölçümünün %11,8'i oluşturur. Azerbaycan'daki ormanların hepsi devlete aittir ve Azerbaycan Cumhuriyeti Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın sorumluluğu altındadır. Azerbaycan'daki orman biyomları ılıman yaprak döken ormanlar, ılıman geniş ve iğne yapraklı karışık ormanlar, ılıman iğne yapraklı ormanlar ve riparian ormanlardan oluşur. Uzmanlar 8.-9. yüzyıllarda şimdiki Azerbaycan topraklarının %30-35'i ormanlarla kaplı olduğunu tahmin etmektedir ve ormanların çoğu o zaman olduğu gibi bugün de dağlık bölgelerde bulunmaktadır.

Pirolizidin alkaloidleri (PA), doğal olarak bitkiler tarafından otçullara karşı bir savunma mekanizması olarak üretilen ve temel olarak pirolizidinin kimyasal yapısında olan alkaloidlerdir. 6.000'den fazla bitkide 660'tan fazla PA ve PA N-oksit tanımlanmıştır ve bunların yaklaşık yarısı hepatotoksisite sergilemektedir. Boraginaceae, Asteraceae, Orchidaceae ve Fabaceae familyalarındaki bitkilerde sıklıkla bulunurlar; Convolvulaceae, Poaceae ve Lamiaceae'deki en az bir türde bulunmaktadırlar. Dünyadaki çiçekli bitkilerin % 3'ünün pirolizidin alkaloidleri içerdiği tahmin edilmektedir. Bal, tahıllar, süt, sakatat ve yumurta pirolizidin alkaloidleri içermektedir.

Gündüz sarmaşığı , Akdeniz Avrupa'sına özgü olan Convolvulaceae familyasındaki çiçekli bitki türüdür.

Havaifişek çiçeği veya bilimsel adıyla Astrantia major, Apiaceae familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Bahçelerde yetiştirilen bu bitki, 90 cm uzunluğa ve 45 cm genişliğe erişebilir.
Tanımlanmış Grevillea türleri şunlardır:
Haziran 2014 itibarıyla The Plant List 266 Scleria türünü tanımaktadır.
Türkiye florasındaki Lamiaceae familyası ait taksonlar listelenmiştir. 24 Aralık 2021 tarihinde güncellenmiştir.
Türkiye florasındaki Ulmaceae familyası ait taksonlar listelenmiştir. 5 Aralık 2021 tarihinde güncellenmiştir.
Türkiye florasındaki Ericaceae familyası ait taksonlar listelenmiştir. 7 Aralık 2021 tarihinde güncellenmiştir.