İçeriğe atla

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı
Kuruluş10 Ocak 1991
TürVakıf
MerkezMebusevleri Mah. İller Sokak no:4 Tandoğan
Ankara, Türkiye
LiderAyhan Yaman
Resmî sitehttp://www.tutev.org.tr/

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (kısaca TÜTEV), 10 Ocak 1991 tarihinde İzmir merkezli olarak kurulan teknik vakıf. 1995 yılında genel merkezini Ankara'ya taşımıştır. 2012 yılı sonu itibarıyla 17 şube ve 2 temsilciliği vardır. 2015 yılında durum 3 şube ve 2 temsilcilik olmuştur. Birçok mühendis ve mimar gönüllüsü bulunmaktadır. Genel Merkezi Tandoğan'da yer almaktadır. Genel Merkez sekreterya, eğitim ve proje departmanı olmak üzere 3 bölümden oluşmaktadır.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü</span> İzmir, Türkiyede bir devlet üniversitesi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 1992 yılında İzmir'de kurulan, özellikle teknoloji alanlarında yüksek düzeyde araştırma, eğitim-öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapan bir devlet üniversitesidir. İYTE'deki tüm bölümlerde eğitim dili %100 İngilizcedir. 2017 yılında ilk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan araştırma üniversiteleri programına dahil olarak Türkiye'deki 10 araştırma üniversitesinden biri olarak belirlenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Mehmetçik Vakfı</span> Ölen veya yaralanan askerlere yardım eden bir kurum

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, 1982 yılında Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kurulmuş sosyal yardım vakfı.

<span class="mw-page-title-main">Mimarlar Odası</span>

Mimarlar Odası 1954 yılında çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği yasası ile kurulmuştur. Yasa, Mimarlar Odasına şu görevleri vermektedir:

<span class="mw-page-title-main">Ziraat Bankası</span> Kamusal sermayeli Türk bankası

T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye'deki faaliyet gösteren altı kamu bankasından biri. 1863 yılında Osmanlı Devleti döneminde Midhat Paşa tarafından kurulan Memleket Sandıkları'nın devamı niteliğindedir.

<span class="mw-page-title-main">Vedat Dalokay</span> Türk mimar ve siyasetçi (1927-1991)

Vedat Ali Dalokay, mimar ve siyasetçi, eski Ankara Belediye Başkanı.

<span class="mw-page-title-main">Jeofizik Mühendisleri Odası</span>

Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin bir üyesi olan Jeofizik Mühendisleri Odası, 1986 yılında kurulmuştur. Odanın teknik ve bilimsel geçmişi 1961 yılında kurulmuş olan Türkiye Jeofizikçiler Derneği'ne (TJFD) dayanmaktadır. Gunumuzde 11 üniversite ve 5426 aktif üyeye, 485 SMM ve 447 Tescilli Bürosuna hizmet vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Peyzaj Mimarları Odası</span> Mesleki örgütlenme

Peyzaj Mimarlığı Örgütü süreci, ilk kez 1966 yılında Ankara'da kurulan "Peyzaj Mimarisi Derneği" ile başlamış; 13 Mayıs 1994 yılı TMMOB 33. Genel Kurulunda odalaşma kararının çıkması ile Peyzaj Mimarları Odası kurulmuştur. İzleyen süreçte; Adana, Antalya, İstanbul ve İzmir bölge şubeleri; Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon ve Yalova İl temsilcilikleri, Alanya ve Manavgat ilçe temsilcilikleri kurularak, hızlı bir örgütlenme dönemine girilmiştir.

Kemal Ahmet Arû, Türkiye’de şehirciliğin temellerini atan mimar ve kent plancısı.

Genç Haritacılar Günleri (GHG) iki yılda bir gerçekleştirilen uluslararası katılıma açık ulusal bir öğrenci etkinliğidir. Sloganı "Üretme ve paylaşma heyecanıyla dolu her yaştan"dır. GHG Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Genel Merkezi ve Şubelerinin desteğinde Türkiye'de bulunan üniversitelerin Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü evsahipliğinde ve Bölümün bulunduğu ilin bağlı olduğu HKMO Şubesinin ortaklığıyla yapılır. GHG'nin amacı jeodezi ve fotogrametri öğrencilerini teknik ve sosyal bir etkinlikle bir araya getirerek aralarında bir köprü kurmaktır. Etkinlik şimdiye dek:

  1. 2001 yılında İTÜ, YTÜ ve HKMO İstanbul Şubesi iş birliği ile İstanbul'da,
  2. 2003 yılında KTÜ ve HKMO Trabzon Şubesi iş birliği ile Trabzon'da,
  3. 2005 yılında İTÜ ve HKMO İstanbul Şubesi iş birliği ile İstanbul'da,
  4. 2007 yılında ZKÜ ve HKMO Ankara Şubesi iş birliği ile Zonguldak'ta,
  5. 2009 yılında Selçuk Üniversitesi ve HKMO Konya Şubesi iş birliği ile Konya'da,
  6. 2011 yılında ise Kocaeli üniversitesi ve HKMO Kocaeli Bölge Temsilciği ile Kocaeli'de gerçekleştirilmiştir.
<span class="mw-page-title-main">Şifa Üniversitesi</span> Türkiyede bir üniversite

Şifa Üniversitesi, Türkiye Tabipler Vakfı (TÜTAV) tarafından kurulan ve İzmir'de faaliyet göstermiş vakıf üniversitesi.

AHE Mimarlık veya tam ismiyle AHE Mimarlık ve Şehircilik Atölyesi Kemal Ahmet Aru, Tekin Aydın, Mehmet Ali Handan, Hande Suher, Yalçın Emiroğlu ve Altay Erol tarafından 1957 yılında İstanbul'da kurulmuş bir mimarlık ofisidir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kurulmuş ilk büyük mimarlık ofisi olması nedeniyle de Türkiye mimarlık tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Ertur Yener Türk mimar. Türkiye mimarlık tarihinde oldukça önemli bir yapı olan Türk Tarih Kurumu'nu Turgut Cansever ile birlikte tasarlamıştır.

Ömer Sadettin Ökten, Türk yazar ve emekli öğretim üyesidir.

Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası ya da kısaca KÜLTÜR SANAT SEN, 14 Eylül 1992'de kurulmuş, şu anda Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı işyerlerinde Kültür Sanat ve Turizm hizmet kolunda faaliyet göstermek üzere örgütlenen sendikadır. Merkezi Ankara'dadır.

<span class="mw-page-title-main">Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası</span>

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (ya da kısaca TÜM BEL SEN), 20 Aralık 1990'da kurulmuş, şu anda Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı olarak yerel yönetimlerde "memur" statüsünde çalışanların sendikasıdır. İlk kurulan kamu çalışanı sendikalarından birisidir. Merkezi Ankara'dadır.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası</span>

Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası (ya da kısaca DEV. MADEN-SEN), 1959'da kurulmuş, şu anda Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı olarak madencilik ve taş ocakları iş kolunda faaliyet göstermek üzere örgütlenen sendikadır. Merkezi Ankara'dadır.

<span class="mw-page-title-main">Kestanepazarı Camii</span> İzmir, Türkiyede bir cami

Kestanepazarı Camii, İzmir'in Konak ilçesinde bulunan (Hicri) 1078, (Miladi) 1667-68 yılında inşası tamamlanmış cami.

Yapıcıoğlu Camii, İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ve bulunduğu Yapıcıoğlu semtine adını veren cami.

<span class="mw-page-title-main">Çorakkapı Camii</span> İzmir, Türkiyede bir cami

Çorakkapı Camii, İzmir'in Konak ilçesinde, Basmane semtinde bulunan, Basmane Garı'nın karşısındaki cami.

<span class="mw-page-title-main">Hayrat Vakfı</span> Nur Cemaatinin Yazıcılar Grubuna mensup bir sivil toplum kuruluşu

Hayrat Vakfı, ulusal ve uluslararası alanlarda çalışmalar yapan, Nur Cemaati'nin Yazıcılar Grubu'na mensup bir sivil toplum kuruluşudur. Ahmet Hüsrev Altınbaşak tarafından 1974'te Isparta'da kurulmuştur. Merkez binası İstanbul Küçükçekmece'dedir. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'na (TGTV) ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'ne (İDSB) üyedir.