İçeriğe atla

Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı

Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı (TKSV), İzmir'de yerleşik bir sivil toplum kuruluşudur.

Haziran 2000 tarihinde resmileştirilen vakıf, mesleki ve toplumsal eğitim ve araştırmaları destekleyerek Türk halkının kalp ve damar sağlığını korumak ve halkı bu amaç doğrultusunda yönlendirmek amacıyla etkinlik göstermektedir.

Amacı

TKSV, kardiyovasküler başta kalp olmak üzere insan sağlığına yönelik her türlü tıbbi hizmet ve yardımlarda bulunmak, bu alanda dünyada meydana gelen her türlü tıbbi gelişmeyi, bilimsel yayınları ve teknolojiyi izleyerek Türkiye'de de güncel olarak halkın bilgisine sunmaktır.

Kalp ve sağlık alanında her türlü gelişmeyi gerçekleştirerek ileriye götürmek için çalışmak, bilimsel ve tıbbi araştırmalar yapmak ve yayınlamak vakfın temel amacıdır.

Etkinlikleri

  • Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi, her yıl düzenlenmektedir.
  • TÜSAV Kardiyoloji Dal Merkezi
  • TRT FM Radyo Programı
  • Elektronik Tıp Dergisi, Türkiye 'de ilk kez Türk Kardiyovasküler Tıp E Dergisi başlatılmıştır.

İlişkiler

  • Avrupa Kardiyovasküler Cerrahi Derneği
  • Asya Pasifik Kardiyoloji Derneği
  • Singapur Kardiyoloji Derneği
  • İran Kardiyoloji Derneği
  • Mısır Kardiyoloji Derneği

Vakıf Başkanı, Prof. Dr. Öztekin OTO, halen Avrupa Kalp Damar Cerrahisi Derneği yönetim kurulu üyesidir.,

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kardiyoloji</span> Kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalı

Kardiyoloji, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır. Bu alan, konjenital kalp kusurları, koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği, kalp kapak hastalığı ve elektrofizyoloji'nin tıbbi teşhis ve tedavisini içerir. Tıbbın bu alanında uzmanlaşmış doktorlara dahiliye'nin bir uzmanlık alanı olan kardiyolog denir.

<span class="mw-page-title-main">Sivas Cumhuriyet Üniversitesi</span> Sivasta kurulu devlet üniversitesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 50. yılı anısına, 9 Şubat 1974 tarihinde 1788 Sayılı Kanunla Sivas'ta 11000 dönüm arazi üzerinde kurulmuştur. 1974 yılında tıp fakültesi ile eğitime başlamıştır. Görevdeki rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'dır.

Neşet Ömer İrdelp, Türkiye'ye modern kardiyolojiyi getiren iç hastalıkları hekimidir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Acil Tıp Derneği</span>

Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD), Acil Tıp Sistemi içinde yer alan konularda projeler üretmek ve bu sistemin gelişmesine destek olmak amacıyla oluşturulmuş bir Sivil toplum kuruluşu'dur.

Dr. Hatice Aliye Açıkalın, Türk hekimi ve tıp eğitimcisidir.

<span class="mw-page-title-main">Cem'i Demiroğlu</span> Türk hekim ve akademisyen

Mehmet Cemi Demiroğlu, bilim insanı.

Hikmet Koçak, Türk akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Türk Kardiyoloji Derneği</span>

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD), İstanbul'da yerleşik bir sivil toplum kuruluşudur.

Türk Göğüs Cerrahisi Derneği, merkezi Ankara'da bulunan bir sivil toplum kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği</span>

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), merkezi İstanbul'da bulunan bir sivil toplum kuruluşudur.

Tıp, Türkiye'de üç ana akademik bölüm altında gruplandırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">TOBB ETÜ Hastanesi</span>

TOBB ETÜ Hastanesi, TOBB ETÜ Sağlık ve Eğitim Kurumları A.Ş.'ye ait olan ve Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Söğütözü semtinde bulunan özel hastane.

Öztekin Oto, Türk doktor, akademisyen. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup, yaptığı kalp ameliyatları ile tanınmaktadır. Prof. Dr. Öztekin Oto, halen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği yapmaktadır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 3 Temmuz 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş bir tıp fakültesidir. Fakülte 2007 yılından itibaren öğrencilerine Çanakkale’de eğitim vermeye başlamıştır. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Çanakkale ilinde bulunan tek üçüncü basamak sağlık kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Yener Yörük</span>

Yener Yörük ; Türk tıp profesörü, göğüs cerrahisi uzmanı ve Trakya Üniversitesi eski rektörü.

<span class="mw-page-title-main">Berlin Alman Kalp Merkezi</span>

Berlin Alman Kalp Merkezi, Berlin'de kâr amacı gütmeyen bir kamu vakfı olarak kurulmuş olan, bir tıp ve araştırma merkezidir. Merkez kardiyovasküler hastalıkların tedavisinin yanı sıra, kalp ve akciğer transplantasyonu alanında da uzmanlaşmıştır.

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi; Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir eğitim ve araştırma hastanesiydi. 2019 yılında, tüm personel ve tıbbi ekipmanlarıyla birlikte Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne taşınarak kapatılmıştır.

Uzman hekim; herhangi bir tıp dalında normal tıp eğitiminin üzerine eğitim görme ve bu daldaki sınavları tamamlayanlara verilen ünvandır. Aynı şekilde diş hekimliğinde de uzman diş hekimi kavramı mevcuttur.

Hacettepe Erişkin Hastanesi; Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak hizmet veren bir üniversite hastanesidir. Bünyesinde hizmet veren yaklaşık 800 hekim ve 730 yatak kapasitesi ile Ankara'daki en büyük sağlık kuruluşlarından biridir. Ayda ortalama 60.000 hastanın başvurduğu hastanede dünya standartlarına uygun olarak kalp, karaciğer ve böbrek nakli yapılmaktadır.

Gülnaz Dadaşova Azerbaycanlı bilim insanı, profesör, tıp bilimleri doktorudur. C. Abdullayev'in adını taşıyan Bilimsel-Araştırma Kardiyoloji Enstitüsü'nün direktörüdür.