
Yeşil çay, Camellia sinensis yapraklarından elde edilen çay. Aynı bitkiden elde edilen siyah çay için yapraklar yavaş yavaş kurutulur, yeşil çay ise yaprakların toplanır toplanmaz kavrulup hızla kurutulması ile elde edilir. Siyah çay ve oolong kurutulurken oksijenle tepkimeye girer, yeşil çayın ise tepkimeye girmesine izin verilmez.

Triticum aestivum (buğday), Triticum cinsine bağlı bütün dünyada ıslahı yapılmış tek yıllık otsu bitki türüdür. Değişik araştırmacıların yaptıkları araştırmaların ışığında buğdayın gen merkezi olarak Güney Türkmenistan, Anadolu, Batı İran ve Kafkasya kabul edilir.

Vitamin, bir canlının metabolizmasının düzgün çalışması için küçük miktarlarda ihtiyaç duyduğu temel bir mikro besin olan organik bir moleküldür. Esansiyel besinler canlıda ya hiç sentezlenemez ya da yeterli miktarlarda sentezlenemez ve bu nedenle beslenme yoluyla alınması gerekir. C vitamini bazı türler tarafından sentezlenebilirken diğerleri tarafından sentezlenemez; ilk etapta bir vitamin değildir, ikinci sıradadır. Vitamin terimi diğer üç temel besin grubunu içermez: mineraller, esansiyel yağ asitleri ve esansiyel amino asitler. Çoğu vitamin tek bir molekül değil, vitaminler adı verilen ilgili molekül gruplarıdır. Örneğin, sekiz E vitamini vardır: dört tokoferol ve dört tokotrienol. Bazı kaynaklar kolin de dahil olmak üzere on dört vitamini listeler, ancak büyük sağlık kuruluşları on üç vitamini listeler: A vitamini, B1 vitamini (tiamin), B2 vitamini (riboflavin), B3 vitamini (niasin), B5 vitamini, B6 vitamini (piridoksin), B7 vitamini (biyotin), B9 vitamini, B12 vitamini (kobalaminler), C vitamini, D vitamini (kalsiferoller), E vitamini ve K vitamini.

Patates, patlıcangiller (Solanaceae) familyasından yumruları yenen otsu bitki türüdür. Patates sözcüğü Amerika yerlilerinin dilinden İspanyolca aracılığıyla çeşitli Avrupa dillerine geçmiş, Türkçeye İtalyanca ve Yunancadan girmiştir. Türkçe eş anlamlısı olarak çisil sözcüğü bulunmaktadır. Kıbrıs ağzında patatese badadez denilmektedir. Boyu 70–80 cm'ye varan, beyazımsı-pembemsi çiçekler açan, yumruları hariç zehirli köklü bir bitkidir. Patatesi diğer sebzelerden ayıran en büyük özelliği tohum ile üreme yerine Vejetatif üreme yapmasıdır. Yani patates ile geri dönüşüm kullanılarak elde edilmesidir. Örneğin: bir patates parçasını toprağın altına koyduğunuzda bu önce kendiliğinden patates bitkisi olur sonra patatesler toprağın altında çoğalırlar.

Tarçın (Cinnamomum), defnegiller familyasından anavatanı Güney ve Güneydoğu Asya olan, yaprak dökmeyen aromatik kokulu ağaç cinsi.

Ayva, gülgiller (Rosaceae) familyasından 4–5 m boylanan, kırmızı kahverengi gövdeli meyve ağacıdır. Derine gitmeyen yüzeysel kök sistemine sahiptir.

Sri Lanka veya resmî adıyla Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Güney Asya'da, Hindistan'ın 31 kilometre güneyinde ve Hint Okyanusu'nda bulunan bir ada ülkesidir. 1972 yılından önce Seylan olarak bilinirdi. Hint Okyanusu'nun İncisi olarak da adlandırılan ülkede yaklaşık 21 milyon kişi yaşamaktadır.

Ananas, ananasgiller (Bromeliaceae) familyasından, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki ve onun meyvesidir. Anayurdu Güney Amerika'dır. Meyvesi iridir, üstünde bir demet yaprak vardır. 1555'te Jean de Léry tarafından Brezilya'da bulundu, oradan İngiltere'ye götürüldü, sonra Fransa'da yetiştirildi.

Şarap üreten ülkeler listesi, şarap üretimlerine göre ülkeleri içerir. Veri, Birleşmiş Milletler'e bağlı Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından rapor edilmektedir. Veriye göre ilk 15 ülke tüm üretimin %90'ını yapmaktadır.

Vadi'ş-Şati ili, Libya'da bir ildir. Başkenti Adiri'dir. Nüfusu 2006 yılı itibarı ile 78,532 olup yüzölçümü 97160 kilometrekaredir. Batısında Cezayir'in İllizi vilayeti bulunur. 2007'deki idari yeniden yapılanmanın ardından komşusu olduğu iller aşağıdakilerdir:
- Nalut - kuzeybatı
- El Cabal el Garbi - kuzey
- El-Cüfre - doğu
- Saba - güneydoğu
- Vadi El Haya - güney
- Gat - güneybatı

Uruguay 2008 yılı itibarıyla yıllık 109,001 tonluk şarap üretimiyle Güney Amerika'daki en büyük dördüncü şarap üreticisidir. Ülkede 8500 hektardan fazla şaraplık üzüm bağı vardır. Uruguay'da üretilen en popüler şaraplar Tannat üzümlerinden elde edilen kırmızı şaraplardır.

Dodonaea viscosa, Sabunağacıgillerden sapindus ailesinden çiçekli bitkilerin bir türüdür. Afrika, Amerika, Güney Asya ve Avustralya'nın tropikal, subtropikal ve ılık ılıman bölgelerinde kozmopolit bir dağılım göstermektedir. 1-3 m (3,3-9,8 ft) uzunluğuna erişen bir çalı olan D. viscosa, nadiren 9 m (30 ft) uzunluğunda küçük bir ağaç olarak da görülmektedir. Yapraklarının şekli değişmektedir: genellikle obovattır ancak bazıları mızraksı, çoğunlukla geniştir; 4-75 cm (1,6-29,5 in) uzunluğunda ve 1-15 cm (0,39-5,91 in) genişliğindedir ve reçineli bir madde salgılar.

Sürdürülebilir tarım, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılama yeteneğinden ödün vermeden toplumun mevcut gıda ve tekstil ihtiyaçlarını karşılayacak sürdürülebilir yollarla yapılan tarım anlamına gelir. Ekosistem hizmetleri anlayışına dayanabilir. Tarımın sürdürülebilirliğini artırmanın birçok yöntemi vardır. Sürdürülebilir gıda sistemleri içinde tarım geliştirirken, esnek iş süreci ve tarım uygulamalarının geliştirilmesi önemlidir.

Portakal, sedef otugiller ailesindeki çeşitli narenciye türlerinin bir meyvesidir; öncelikle acı portakal olarak da adlandırılan ilgili Citrus aurantium'dan ayırt etmek için tatlı portakal olarak da adlandırılan citrus sinensis'i ifade eder. Tatlı portakallar eşeysiz olarak çoğalır ve tatlı portakal çeşitleri mutasyonlarla ortaya çıkar.

Bu liste, 2018 itibarıyla altın üretimine göre ülkelerin listesidir.
Bu, USGS rakamlarına göre titanyum sünger üretimine göre ülkelerin bir listesidir. Üretim rakamları titanyum sünger içindir, birimler metrik ton cinsindendir.
Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmaları (USGS) verilerine göre 2018 yılında gümüş üretimini yapan ülkelerin listesidir.
Bu, birincil alüminyum üretime göre ülkelerin listesidir. Birincil alüminyum, boksit'ten elde edilen alüminyum oksit'ten üretilir ve geri dönüştürülmüş alüminyum hariçtir. Yalnızca minimum 100.000 ton üretimi olan ülkeler listelenmiştir.
Ecocrop, bir ekinin belirli bir ortam için uygunluğunu belirlemek için kullanılan bir veritabanıydı. Birleşmiş Milletler'e bağlı Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından geliştirilen bu sistem, farklı yerlerde ve iklim koşullarında ekin canlılığını tahmin eden bilgiler sağlamıştır. Aynı zamanda bir bitki kataloğu ve bitki büyüme özellikleri olarak da hizmet etti.

Bu liste, et tüketimine göre ülkelerin listesidir. Et, yemek olarak yenen hayvan etidir.