Riegel mine 43 veya II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası tarafından geliştirilen ve kullanılan çelik kasalı bir tanksavar mayınıdır. Mayın uzun kalın dikdörtgen yapının alt ve üst kısmında metal tabla ve bunların arasındaki metal bir kutu içerisindeki patlayıcı maddeden oluşmaktadır. Mayının zıt uçlarında iki adet ZZ42 fünye bulunmaktaydı. Ayrıca ilave olarak üst fünyede takılmaktaydı. Mayın İtalyan yapımı B-2 mayınına benzemektedir. Diğer bir model olan Riegel mine 44 ise farklı bir fünye ile üretilmiştir. Mayın 1943 ile 1945 yılları arasında toplamda 3,051,400 adet üretilmiştir.

M15 mayını ABD yapımı geniş dairesel bir basınçlı tanksavar mayınıdır. Daha önce kullanılmakta olan M6A2 tanksavar mayınının daha geniş bir modelidir. Mayın Kore Savaşı sırasında kullanılmıştır. Her ne kadar M19(plastik kılıflı ve minimum metal içeren modern tasarım) mayınları M15 mayınlarının yerini almışsa da, ABD M15'leri güvenilir ve efektif gördüğü için elinde büyük miktarda stok bulundurmaktadır.

M19, ABD yapımı geniş kare plastik kutu şeklinde bir tanksavar mayınıdır. Mayının sadece çok ufak olan iki metal parçası bulunmaktadır. Bunlar toplamda sadece 2,86 gr ağırlığa ulaşan bakır fünye kapsülü ve paslanmaz çelikten ateşleme iğnesidir. Bu da mayını detektörler tarafından bulunmasını neredeyse imkânsız hale getirmiştir. Şili, Güney Kore ve Türkiye'de lisanslı olarak üretilmiştir. Kullanan ülkeler sırasıyla: Afganistan, Angola, Çad, Şili, Kıbrıs Cumhuriyeti, İran, Irak, Ürdün, Kore, Lübnan, Batı Sahra ve Zambiyadır.

TM-65 Fin yapımı dairesel şekilli metalsiz tahripli tanksavar mayınıdır. Yapım aşamasında Rus yapımı TM-62 mayınından yararlanılmıştır. Mayının kasasında ince bir zar kalınlığında cam elyafı kullanılmıştır. Bu kasanın içerisinde ana patlayıcı,ateşleyici fünye ve bunun üzerinde baskı tapası bulunmaktadır. İlk üretilen TM-65ler üzerinde SM-65 anti personel mayınında da kullanılan US-65 model fünye bulunmaktadır. Daha sonra üretilen TM-65/77 modelinde ise Rus yapımı MV-5 fünye kullanılmıştır.
AT-8 veya Küba tanksavar mayını adından da anlaşılacağı gibi Küba yapımı dikdörtgen biçiminde yeşil plastik kasalı metalsiz tanksavar mayınıdır. Mayın aslında yine Küba yapımı anti personel mayınının ebatları büyütülmüş bir üst modelidir. Mayın aslında görüntü olarak plastik bir çantaya benzemektedir. Üzerine belirli bir baskı uygulandığı zaman ateşleme fünyesi harekete geçmektedir. Ana patlayıcı olarak 20 adet 400 gramlık TNT kalıbı kullanılmıştır. Mayının ateşlenmesi için MUV veya RO-1 tipinde fünyeler kullanılmıştır.

M1935, Fransız yapımı ağır sınıf tanksavar mayınıdır. Mayın büyük ağır bir kasa üzerinde menteşeli bir kapaktan oluşuyordu. Bu kutu içerisinde yine çelikten dikdörtgen bir kutuda ana patlayıcı bulunmaktaydı. Mayın toprak altında en az 180 sm derine yerleştirilmesi gerekiyordu.
PT Mi-Ba-II dairesel bakalit kasalı Çekoslovakya yapımı az metalli tahripli tanksavar mayınıdır. Mayında hiç alışık olunmayan bir şekilde dalgıç tipi fünye kullanılmıştır. Bu fünye sayesinde mayın aşırı basınca maruz bırakılarak patlatılamaz. Ayrıca plastik kasasından ötürü mayın tarama aygıtları ile bulunması çok güçtür.
PT Mi-K Çekoslovakya yapımı dairesel metal kasalı tahripli tanksavar mayınıdır. Mayında baskı plakası yerine metal ızgara kullanılmış bu sayede aşırı basınca maruz bırakılarak patlatılamıyordu. Şu an üreitlmeyen mayın günümüzde Afganistan, Kamboçya, Eritre, Namibya, Nikaragua ve Batı Sahrada bulunmaktadır.
Type 96 mayını Japon yapımı II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan geniş yarımküre şeklinde bir mayındır. 1936 yılında ordu servisine girmiştir. Su geçirmeyen mayın suyun sığ olduğu kesimlerde kullanılmıştır. Mayın üzerinde bulunan iki antenli fünye içerisinde elektrolize edilmiş sıvı bulunuyordu. Tetiklendiğinde bu sıvılar ana patlayıcıyı harekete geçiriyordu.

Type 72 Çin yapımı metal kasalı dairesel tahripli tanksavar mayınıdır. Mayın Rus yapımı TM-46 mayınının bir benzeridir. Plastik kasalı olarak Type 72 metalsiz adında bir alt modeli vardır. Mayının basınca dayanıklı plastik fünyesi bulunmaktadır.
TMD-40 SSCB tarafından geliştirilen ahşap kasaya sahip bir tanksavar mayınıdır. Mayın II. Dünya Savaşı sırasında kullanılmıştır. Mayın dikdörtgen yapıda ahşap kasa içerisinde yedi adet 400 gramlık ve dört adet 200 gramlık patlayıcı bloklarından oluşuyordu. Üst kısmına yapılan bir basıncı doğrudan alt kesimde bulunan fünyeye aktarıyor önce 200 gramlık ardından tüm patlayıcılar harekete geçiyordu.
TMD-44 ve TMD-B basit birer dikdörtgen şeklinde SSCB tarafından geliştirilen ahşap kasaya sahip birer tanksavar mayınıdır. Mayınlar II. Dünya Savaşı sırasında kullanılmıştır. Ebat olarak birebir aynı olan mayınların tek farkı sahip oldukları fünyelerdi. Sahip oldukları ahşap mayın kutusu çürümeye veya böcekler tarafından yenilmeye açıktı. Bu sebepten mayın çok kolay bozulabilmekte veya çalışma ağırlığı 3 kiloya kadar düşmekteydi. Mayın günümüzde aşağıdaki ülkelerde bulunmaktadır: Afganistan, Angola, Çad, Küba, Mısır, Kore, Mozambik, Namibya, Ruanda, Yemen, Zambiya ve Zimbabve.

Type 99 mayını, Japon yapımı bir tür tahripli tanksavar mayınıdır. 1939 yılında ordu kullanımına alınan mayın II. Dünya Savaşı sırasında kullanılmıştır. Harici fünyesinin dışında mayının kasası üzerinde dört adet mıknatıs bulunuyordu. Zaman ayarlı fünyesi sayesinde tanksavar el bombası veya patlayıcı düzenek şeklinde de kullanılmıştır. Emniyet pimi çekildikten sonra ateşlenen mayın beş ila on saniye arasında bir sürede patlamaktaydı. Bu süre mayını fırlatmak için yeterli bir zamandı.
Type 72 metalsiz mayın Çin yapımı dairesel şekilli plastik gövdeli metalsiz bir tahripli tanksavar mayınıdır.

Type 9 ahşap tanksavar mayını İtalyan yapımı uzunlamasına dikdörtgen şekiili bir tahripli tanksavar mayınıdır. Mayın II. Dünya Savaşı sırasında Kuzey Afrika cephesinde kullanılmıştır. Mayın iç kısımda ana patlayıcı ve fünyelerin olduğu ve üste ise fünyelerin bağlı olduğu yine ahşap bir kapaktan oluşuyordu. Fünyeler mil düzeneği ile çalışmaktaydı. Ahşap kutusu hem çürümeye hem de böcekler tarafından yenilebildiği için uzun süre toprak altında kaldığında bozuluyordu.O sebepten Kuzey Afrika gibi nemin az olduğu cephelerde kullanılmıştır.
PT Mi-P büyük ölçüde Çek yapımı bir tanksavar mayınıdır.Mayın geniş bir yarım küre, taşıma sapı ve bir yüzüne takılı RO-9 model uzatma çubuklu fünyesden oluşur. Misznay Schardin etkisi ile çalışan geniş şekilli patlayıcı savaş başlığı beş milimetrelik çelik plakayı fırlatarak 150 milimetrelik zırhı delebilir. Mayın Çekya ve Slovakya orduları tarafından kullanılmış olup şu an servis dışındadır.
FMK-3 cam elyafı kasaya sahip Arjantin yapımı bir tür basınçlı tanksavar mayınıdır. Mayın Direccion General de Fabricaciones Militares tarafından üretilmiştir. Mayında aslında FMK-1 anti personel mayınına ait fünye kullanılmıştır. FMK-1 modelinde bulunun fünyenin baskı tapası değiştirilmiş ve daha yüksek basınçta çalışır hale getirilmiştir. Arjantin depolarında bulunan FMK-1 anti personel mayınları 2003 yılında geliştirilerek mayının üst kısmında bulunan plastik baskı tapası kaynakla mayına tutturulmuştur. Mayın bu sayede metalsiz mayınlar grubuna girer. İstenilen durumlarda mayın tarayıcılar tarafından bulunması için metal bir daire eklenebilir.

Panssarimiina m/44 Fin yapımı bir tür basınçlı tanksavar mayınıdır. 1944 yılında ordu kullanımına giren mayın II. Dünya Savaşı ve Devam Savaşı sırasında kullanılmıştır. Mayının ahşap kasasının içerisinde ana patlayıcı ve fünye bulunuyordu. Yeterli bir basınç olduğunda mayının üst kısmında bulunan ahşap parça kırılıyor ve altında bulunan füyeyi harekete geçirerek mayını patlatıyordu.
SACI İtalyan yapımı bakalit kasalı metalsiz bir tür tahripli tanksavar mayınıdır. Farklı miktarlarda patlayıcı kullanılan birçok modelli üretilmiştir. Mayının baskı plakasının hemen altında üç adet ateşleme fünyesi bulunmaktadır. İçerisinde az metalli fünye olan farklı çeşitlerde ateşleme fünyesi takılabilir. Az metalli fünye takkılı modelinin mayın tarama aygıtı ile bulunması çok güçtür.

Mark II mayını veya A./T. Mine G.S. Mk II II. Dünya Savaşı sırasında İngiltere tarafından kullanılan bir tür tahripli tanksavar mayınıdır. Gövdesi 18 santimetre çapında ve ükseklği ise 5 santimetreydi. Mayının merkezinde ana fünye bulunmaktaydı. Ana patlayıcı olarak ise 1.8 kg ağırlığında TNT kullanılmıştır. Mayın üzerinde baskı plakası olarak Pirinçten yapılma kapak kullanılmıştır. Kapak ana gönde üzerinde dört adet yaprak yayla tutturulmuştu. Mayının orta kısmında kapakla ana gövde arasında bulunan Sorbo halka ise Sorbo marka kauçuktan yapılmıştı. Bu halka mayının 60 santimetreye kadarki bir mesafede meydana gelecek sarsıntılar yüzünden patlamasını önlüyordu.