
AK-47 veya Kalaşnikof, Sovyet yapımı bir 7.62 mm piyade tüfeğidir. Dünya'nın en popüler silahı kabul edilen tüfek, Mihail Kalaşnikov tarafından tasarlanıp Kalaşnikov tarafından üretildi ve 1949'da Kızıl Ordu envanterine girdi.
PK Makineli Tüfeği, Sovyetler Birliği'nde tasarlanan 7.62mm'lik genel maksat makineli bir tüfektir. Düşman piyadesini, motorlu araçlarını ve mevzilerini ateş altına almak maksadıyla üretilmiştir. Hâlen Rusya'da üretimi devam etmekte ve diğer ülkelere ihraç edilmektedir. Makineli tüfeğin NATO'daki denkleri M240, MG3 ve M60'dır. PK Makineli Tüfeği 1960'larda tasarlanıp 1965 yılında üretime geçmiştir. Hizmete girdiği 1965 yılında Sovyetler Birliği'nde kullanılan SGM ve RPD makineli tüfeklerin yerini almıştır.

AK-74, Sovyet yapımı bir piyade tüfeğidir. Silah, 1974 yılında Mihail Kalaşnikov tarafından tasarlanmış olup AKM tüfeğinin modernize edilmiş sürümüdür ve daha küçük 5,45×39mm mühimmata sahiptir.

7.62×39mm tüfek mermisi, SSCB tarafından II. Dünya Savaşı sırasında tasarlanmış, savaştan kısa süre sonra seri üretimine başlanan ve bu mühimmata uyumlu AK-47 ile özdeşleşmiş güçlü bir mermi kalibresidir.

Type 59 Ana muharebe tankı, her yerde bulunan Sovyet T-54A tankının Çin kopyasıdır. İlk araç 1958'de üretildi ve 1959'da hizmete alındı. Bununla birlikte 1963'te seri üretime başlandı. Yaklaşık 9500 tank yapıldı ve üretimi 1980'de durduruldu ve yaklaşık 5500 tank Çin Silahlı Kuvvetleri envanterindedir. Type 59, 2000'lere kadar Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun belkemiğini oluşturdu. Type 59-I ve Type 59-II varyantları ise 2002'de servise girdi.

RPK (Ruçnoy Pulemyot Kalaşnikova, Rusça: Ручной пулемёт Калашникова bir 7.62x39mm kalibreli Sovyet tasarımı manga destek silahıdır. Mihail Kalaşnikov tarafından 1959 yılında AKM ile birlikte geliştirilmiştir. 7.62x39 mm kalibreli RPD genel maksat makineli tüfeğinin yerini almıştır. Hâlen Rusya'nında aralarında bulunduğu eski Sovyet cumhuriyetleri, doğu bloku Afrika ve bazı Asya silahlı kuvvetleri kullanıma devam etmektedir. Polonya 1974'te edinmiştir ve hava indirme askerleri, keşif ve özel operasyon birimleri tarafından kullanılmaktadır. RPK, günümüzde Bulgaristan ve Romanya tarafından Rusya lisanslı olarak üretilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri de bu silahın kullanıcıları arasındadır. Diğer tüfeklerden daha hafif ve kalitelidir.

AK-103, 1994 yılında Mihail Kalaşnikov tarafından tasarlanan Rus yapımı saldırı tüfeğidir. Bu silah AKM'lerin metal ve plastik kaplamalı modernize edilmiş halidir. Silah AK-47 ve AKM'lerdeki gibi 7.62x39 mm'lik mermi kullanır. Bu silahı Spetsnaz gibi Rus özel kuvvetlerinin yanı sıra Pakistan ve Venezuela gibi ülkeler de kullanır. AK-101'lerdeki gibi silah modifiye edilebilir. Venezuela'nın sosyalist lideri Hugo Chávez'in Rusya iş birliği ile Venezuela'da açtığı fabrikada Rusya'dan sonra en çok AK-103 üretilmektedir.
Type 56, Çin yapımı bir piyade tüfeğidir. Silah, AK-47 ve AKM tüfekleri üzerinden geliştirilmiştir ve 1956 yılında üretimine başlanmıştır. 1981 yılında yerini Type 81'e bırakmış olup günümüzde Norinco tarafından ihracat amacıyla üretilmektedir.
AKM, 7.62 mm çapında mermi kullanan Mihail Kalaşnikov tasarımı, AK-47'nin 1959'da modernize edilmesiyle tasarlanmıştır. Kızıl Ordu, 1961'de bu silahla tanışmıştır, AK-47 türevlerinin en yaygın olanıdır ve Varşova Paktı ile Afrika ve Asya'da yaygın olarak kullanılmış ve Sovyet KBP Tula ile Izhmash firmaları tarafından üretilmiştir.

Kalaşnikov Grubu veya eski adıyla İjevsk Makine İmalat Fabrikası ), Rusya merkezli bir savunma şirketi grubudur. Şirket, Çar I. Aleksandr tarafından 10 Haziran 1807 tarihinde silah üretilmesi amacıyla kurulmuş olup piyade tüfekleri, keskin nişancı tüfekleri, makineli tüfekler, pompalı tüfekler ile güdümlü topçu mermileri, uzaktan kumandalı silah istasyonları, insansız hava araçları ve askerî robotlar gibi çok çeşitli diğer hassas silahlar dahil olmak üzere çok çeşitli sivil ve askeri silahlar tasarlamakta ve üretmektedir. Şirketin merkezi Udmurtya'nın başkenti İjevsk'te yer almaktadır.

Type 100, Japon yapımı bir hafif makineli silah. Çin-Japon Savaşı ve II. Dünya Savaşı boyunca Japon İmparatorluk Kara Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri tarafından sıkça kullanılmıştır. Tüfeğin Type 100/40 ve Type 100/44 gibi çeşitleri bulunup 1942 ve 1944 yıllarında yapılmış versiyonları bulunmaktadır. Ünlü Japon silah tasarımcısı Kijiro Nambu tarafından ilk kez 1939'da tasarlanmıştır. İlk tasarlanmasında MP18 tüfeği model alınmıştır. Tüfeğin dış kaplaması Asya'nın orman koşullarına uygun olabilmesi için krom ile kaplanmıştır.
Kamboçya'da 11 Mart 1967'den 17 Nisan 1975'e süren Kamboçya İç Savaşı'nda Kamboçya Ulusal Birleşik Cephesi ve Kızıl Kmerler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda iki tarafta çeşitli tabancalar, hafif, ağır tüfekler ve patlayıcı silahlar kullanmıştır.

AK-63, Fegyver- és Gépgyár tarafından üretilen Macaristan yapımı bir piyade tüfeğidir. Silah, 1960'larda AKM üzerinden geliştirilmiş olup önceki AMD-65'lerin yerini almıştır. Silah, günümüzde Macaristan Savunma Kuvvetleri'nin ana piyade tüfeği olarak kullanılmaktadır.
Type 63, SKS'ye benzeyen Çin tasarımı bir saldırı tüfeğidir. Silah, SKS'nin devirme sürgü sistemi yerine Type 56 saldırı tüfeğinden modifiye edilmiş tam otomatik döner sürgü sistemine sahiptir. Genel olarak, silah, her ikisi de Halk Kurtuluş Ordusu tarafından kullanılan Type 56 karabina ve Type 56 saldırı tüfeğine dayanmaktadır.
Type 81, Kalaşnikof ve SKS'ye dayanan Çin tasarımı ikinci nesil, seçici ateşli, gazla çalışan 7.62 × 39 mm saldırı tüfeğidir. Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) ve 1980'lerin ortalarından beri hizmet veriyor. Type 81, Type 81-1 ve Type 81 LMG'den oluşan hafif silah ailesidir.
QBZ -03 saldırı tüfeği, aynı zamanda Type 03 olarak da bilinir, 5,8 × 42 mm DBP87 için tasarlanmış ve geliştirilmiş, Çin gazıyla çalışan, seçici ateşli bir saldırı tüfeğidir.
QBZ-191 Otomatik Tüfek, Norinco tarafından yeni nesil bir hizmet tüfeği olarak tasarlanan ve üretilen 5.8 × 42 mm ara kartuş için hazneli bir Çin saldırı tüfeğidir.
Pușcă Automată model 1986, Romanya Askeri Kuvvetleri tarafından kullanılan ve Bükreş'te yerleşik ROMARM firması tarafından Romanya'nın Cugir kentinde üretilen standart saldırı tüfeğidir. Bu varyantın ihracat adı AIMS-74'tür.

Laos İç Savaşı, 1960 ile 1975 yılları arasında Marksist doğrultudaki Pathet Lao gerillaları ile muhafazakar Laos Kraliyet Hükümeti önderliğindeki Laos Krallığı'nın silahlı ve güvenlik güçleri arasında gerçekleşen bir askeri çatışma idi. Savaşan ana taraflar, şunları içeriyordu:
- Çoğunlukla Fransızca kısaltması olan FAR olarak bilinen Laos Kraliyet Silahlı Kuvvetleri 1959 ile 1975 yılları arasında Laos Krallığı'nın resmi silahlı savunma kuvvetleri idi. Başkent Vientiane'daki Laos Kraliyet Hükümeti Savunma Bakanlığı'na bağlı olan FAR, aşağıdaki dallara ayrılmıştı::
- Laos Kraliyet Ordusu
- Laos Kraliyet Hava Kuvvetleri
- Laos Kraliyet Donanması
- Paramiliter güvenlik kuvvetleri:
- Laos Kraliyet Polisi
- Ulusal Koordinasyon Müdürlüğü ve Sınır Polisi, 1960-1965 arası etkin.
Tip 44 süvari tüfeği , Japon üretimi bir kurmalı tüfektir. Tüfek, yaygın olarak Tip 44 karabina olarak da bilinir. Tip 44, her ikisi de Tip 38 hizmet tüfeği temeline dayandığından Tip 38 karabina ile karıştırılabilir. 1911'de Arisaka Nariakira tarafından tasarlanan tüfek, süvari birlikleri için tasarlanan bir karabinadır. Tüfeğin sabit bir süngüsü vardı ve ilk olarak I. Dünya Savaşı'ndan önce hizmete alındı. Yüksek sayılarda üretilen tüfek, II. Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında hala üretimdeydi.