İçeriğe atla

Twimight

Twimight
İlk yayınlanma2 Nisan 2013
Türistemci
LisansÜcretsiz yazılım
Resmî sitesiwww.twimight.com Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Twimight, sosyal ağ sitesi Twitter için açık kaynaklı bir Android istemcisiydi.[1] İstemci, kullanıcıların Twitter web sitesinde mikroblog gönderilerini görüntülemelerine ve kendi tweetlerini yayınlamalarına izin veriyor.

Twimight, 2011 baharında ETH Zürih'te bir Yüksek Lisans tezi projesi olarak başladı.[2]

Kaynakça

  1. ^ https://www.researchgate.net/figure/Twimight-screenshots_fig1_254004569/amp []
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2020. 

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Hürriyet</i> (gazete) Türkiye merkezli günlük gazete

Hürriyet, Türkiye'de yayımlanan günlük gazete. 1 Mayıs 1948 tarihinde Sedat Simavi tarafından kurulmuş olup, günümüzde Demirören Holding bünyesinde bulunmaktadır.

<i>Radikal</i> (gazete) günlük gazete (1996–2016)

Radikal, Doğan Yayın Holding'e ait günlük gazetedir. 1996'da yayın hayatına başlayan gazetenin basılı yayını Haziran 2014'te, dijital yayını Mart 2016'da son bulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Atatürkçü Düşünce Derneği</span> sivil toplum kuruluşu

Atatürkçü Düşünce Derneği, 19 Mayıs 1989'da kurulmuş olup Türkiye genelinde ve yurt dışında birçok şubesi olan sivil toplum kuruluşu. Atatürk ilke ve inkılaplarına karşı gizli ya da açık saldırıların yapıldığı, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ne kazandırdığı çağdaş kazanımların geriye doğru çevrilmek istendiği ve tüm bu çabalara karşın Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkıca bağlanmış olan kişiler tarafından dernek kurulup yaşatılarak bu ilke ve inkılapların sonsuza kadar yaşatılacağı, dernek kurucular kurulu tarafından tüzüğe derneğin kuruluş nedeni olarak eklenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">X (sosyal ağ)</span> sosyal ağ hizmeti

X veya yaygın olarak kullanılan eski adıyla Twitter, Amerikan X Corp. şirketi tarafından işletilen çevrimiçi bir sosyal medya ve sosyal ağ hizmetidir. X'te kullanıcılar metin, fotoğraf ve video paylaşabilirler. Kayıtlı kullanıcılar gönderi paylaşabilir, gönderileri beğenebilir, yeniden paylaşabilir ve diğer kayıtlı kullanıcılara doğrudan mesaj (DM) gönderebilirken, kayıtsız kullanıcılar yalnızca herkese açık gönderileri görüntüleyebilir. Amerika Birleşik Devletleri dışındaki X kullanıcılarına yasal olarak İrlanda merkezli Twitter International Unlimited Company tarafından hizmet verilmekte olup, bu durum söz konusu kullanıcıları İrlanda ve Avrupa Birliği veri koruma yasalarına tabi kılmaktadır.

Crysis, Crytek tarafından geliştirilen, Electronic Arts tarafından ise yayımlanan bilimkurgu tarzı video oyunu serisidir. Oyun CryEngine grafik motorunu kullanmaktadır. Serinin Crysis Warhead dışındaki bütün oyunları birden fazla platformda yayımlanmıştır.

<i>Shady XV</i>

Shady XV, Amerikan plak şirketi Shady Records sanatçılarının ortaklaşa hazırladıkları toplama albümdür. 24 Kasım 2014'te Shady Records ve Interscope Records etiketiyle yayınlandı. Shady'nin 15. yılı şerefine çıkan albüm, şirketten çıkan 15. albüm oldu. Albüm iki diskten oluşmaktadır. İlk diskte Shady Records sanatçıları Slaughterhouse, Yelawolf, D12 ve Bad Meets Evil tarafından seslendirilen yeni parçalar yer alırken, ikinci diskte eski ve yeni tüm Shady Records sanatçılarının yer aldığı hit parçalar yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Mahir Ünal</span> Türk politikacı

Mahir Ünal Türk siyasetçi

<span class="mw-page-title-main">X Pro</span> X hesaplarının yönetimi için sosyal medya panosu uygulaması

X Pro, X hesaplarının yönetimi için bir sosyal medya panosu uygulamasıdır. Başlangıçta bağımsız bir uygulama olan TweetDeck daha sonra Twitter tarafından satın alındı ve Twitter'ın arayüzüne entegre edildi.

<span class="mw-page-title-main">Twitter diplomasisi</span>

Twitter diplomasisi,, sosyal medya web sitesi Twitter'ın devlet başkanları, hükümetlerarası kuruluşların (IGO) liderleri, diplomatlar tarafından diplomatik sosyal yardım ve kamu diplomasisi yürütmek için kullanılmasıdır.

Tweetbot, sosyal ağ sitesi Twitter için bir üçüncü taraf istemci uygulamasıdır. Apple'in iPhone, iPod Touch, iPad ve Mac platformlarında kullanılmak üzere tasarlanmışdır. Uygulama, biri iPhone ve iPod Touch ile, biri Mac için, diğeri ise yalnızca iPad için kullanılmak üzere optimize edilmiş üç versiyonda mevcuttur.

Tween, Microsoft Windows için bir Twitter istemcisidir ve Visual Basic .NET ile yazılmıştır. Japonya'da en popüler Twitter müşterilerinden biridir ve açık kaynaklıdır. İlk beta sürümü 21 Kasım 2007'de Hatena Diary'de yayınlandı.

SimplyTweet, sosyal ağ sitesi Twitter'ın bir istemcisiydi. İPhone ve iPod Touch'ta çalışıyordu. Push bildirimlerini destekleyen birkaç Twitter istemcisinden biriydi. Basit bir kullanıcı arayüzü ile tam özellikli bir uygulama olmayı hedefliyordu. Diğer Twitter istemcileriyle karşılaştırıldığında ek işlevsellik olarak, fotoğraf arama, anlık bildirimler ve sohbet dizisi oluşturmaya değindi.

Seesmic, ücretsiz web, mobil ve masaüstü uygulamaları paketiydi. Kullanıcıların Facebook ve Twitter gibi birden çok sosyal ağ için kullanıcı hesaplarını aynı anda yönetmesine izin verdi.

Hootsuite, 2008 yılında Ryan Holmes tarafından kurulmuş olan Vancouver merkezli bir çevrimiçi varlık yönetimi ve sosyal medya yönetimi platformudur. Sistemin kullanıcı arayüzü bir çeşit gösterge panosu şeklini alır ve Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn ve YouTube için sosyal ağ entegrasyonlarını destekler.

Twitterrific, The Iconfactory tarafından oluşturulan, sosyal ağ sitesi Twitter için bir macOS ve iOS istemcisidir. macOS'a gelen ilk Twitter masaüstü istemcisidir. Kullanıcıların Twitter web sitesindeki mikroblog gönderilerini gerçek zamanlı olarak görüntülemelerine ve kendi tweetlerini yayınlamalarına olanak tanır. Twitterrific kapalı kaynaklı bir yazılımdır.

<span class="mw-page-title-main">TwitPic</span>

TwitPic bir web sitesi ve uygulamaydı. Kullanıcıların Twitter mikroblog hizmetine resim göndermesine izin verdi. TwitPic'in oluşturulduğu sırada doğrudan Twitter'a resim gönderilemiyordu. TwitPic, gerçek zamanlı olarak resim yüklemek ve dağıtmak için sıklıkla kullanıldı. TwitPic, 2008 yılında Noah Everett tarafından piyasaya sürüldü. 2011 yılında Everett, metin gönderilerini ve videoları da destekleyen, ancak Twitter'a daha az bağımlı olan bir hizmet olan Heello'yu başlattı.

Tweetie, sosyal ağ sitesi Twitter'ın bir istemcisidir. İPhone, iPod Touch ve iPad'de çalışan bir mobil sürüm, ayrıca Mac OS X Leopard, Mac OS X Snow Leopard ve Mac OS X Lion'da çalışan bir masaüstü sürümü bulunuyor. Tweetie'nin hem iOS hem de Mac sürümleri, 9 Nisan 2010'da Twitter tarafından satın alındı ve iOS ve Mac için resmi Twitter istemcileri olarak yeniden yayınlandı.

Starling bir mesajlaşma sunucusudur. Starling'in kodu ilk olarak sosyal medya şirketi Twitter'da geliştirildi ve 2008'de açık kaynak olarak yayınlandı. Program ilk olarak şu anda Twitter'ın eski baş geliştiricisi olan Blaine Cook tarafından geliştirildi. Sunucu platformlar arası maksimum uyumluluk için Memcached protokolünü kullanır.

FlockDB, geniş ve sığ ağ grafiklerini yönetmek için açık kaynaklı dağıtılmış, arızaya dayanıklı bir grafik veritabanıdır. Başlangıçta Twitter tarafından kullanıcılar arasındaki ilişkileri, takipler ve favorileri saklamak için kullanıldı. FlockDB Neo4j diğer grafik veritabanlarından farklıdır. FlockDB, Twitter'ın Gizzard çerçevesini yayınladıktan kısa bir süre sonra GitHub'da yayınlandı.

<span class="mw-page-title-main">Twitter doğrulaması</span>

Twitter doğrulaması, bir Twitter hesabının gerçekliğini kanıtlamayı amaçlayan bir sistemdir. Haziran 2009'da kullanıma açıldığında, Twitter okuyucularına ünlüler ve kuruluşlar gibi gerçek kayda değer hesap sahiplerini sahtekarlardan veya taklitçilerden ayırt etme olanağı sağladı. Kasım 2022'ye kadar, bir hesap adının yanında görüntülenen mavi bir onay rozeti, Twitter'ın hesabın gerçekten temsil ettiğini iddia ettiği kişi veya kuruluşa ait olduğundan emin olmak için adımlar attığını gösteriyordu. Onay rozeti, Twitter'ın hesabı onayladığı anlamına gelmez ve doğrulanmış bir hesaptan gelen tweet'lerin herhangi bir şekilde mutlaka doğru veya gerçeğe uygun olduğu garantisini vermez. Twitter'da doğrulanmış hesapları olan kişiler, sosyal medyada ve muhabirler tarafından halk arasında genellikle "mavi tikli" olarak anılır.