Cahit Arf, Türk matematikçi ve bilim insanı, eski TÜBİTAK Bilim Kolu başkanıdır. 1948'de İnönü Ödülü'nü, 1974'te TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü kazanmıştır. 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Onur Doktorası, 1981'de de ODTÜ Onur Doktorası'nı almıştır. 1990 yılında Cahit Arf'ın onuruna Sayılar Teorisi üzerine uluslararası bir sempozyum düzenlenmiştir. İleri düzeyde araştırmalar yaptığı Halkalar ve Geometri üzerine ilk konferanslar da 1984'te İstanbul'da yapılmıştır. 2009 yılından itibaren 10 Türk lirası üzerinde Arf'ın sureti yer almaktadır.
Yeditepe Şiir Armağanı, 1955 yılından itibaren verilmeye başlanmış şiir ödülü. Hüsamettin Bozok tarafından Yeditepe dergisi ve yayınları adına kurulmuştur. Bir önceki yılın, seçiciler kurulunca en beğenilen şiir kitabına verilir. Ödülün verilmesi 12 sene sürdükten sonra 9 yıl ara verildi ve tekrar başladı. Son şiir armağanı, 1984 yılında Necati Cumalı'ya verildi.
İsmail Uğur Dündar, Türk gazeteci, haber programcısı, spor yöneticisi, yazar ve oyuncu.
Afet İnan Tarih Araştırmaları Ödülü, 1990 yılından bu yana iki yılda bir verilmekte olan tarih araştırmaları ödülü.
Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü, 1993'ten beri her yıl Cevdet Kudret’in eser verdiği şiir, roman, öykü, tiyatro, deneme-eleştiri-inceleme dallarından birinde Türk edebiyatına önemli eserler kazandırmış olan birine verilen edebiyat ödülüdür.
Memet Fuat , Türk eleştirmen, yazar, yayıncı ve eğitimci.
Turan Dursun, Türk yazar, din eleştirmeni, eski imam ve müftü. İbnü'r Râvendî'nin takipçilerindendir. Yapmış olduğu araştırmalarında İslam'ı ve peygamberi Muhammed'i eleştirmiştir. Monoteistik dinler tarihi eğitimi görmüştür. Daha sonra 1966 yılında TRT'de işe başlamış ve 10 sene boyunca dini içerikli programlar yapmıştır. Emekli olduktan sonra, 1989 yılında, 2000'e Doğru dergisinde haftalık yazılar yazmaya başlamıştır. İslâm dinini açıkça eleştirdiği için köktendinci İslamcılar tarafından ölümle tehdit edilmiştir. 4 Eylül 1990'da evinin önünde faili meçhul bir suikast sonucu ölmüştür.
Ömer Cahit Kayra, Türk siyasetçi ve yazardır.
Mustafa Cahit Kıraç, Türk bürokrat. Sırasıyla Şırnak, Aksaray, Sakarya, Adana, İzmir ve Diyarbakır valiliği yapmıştır.
Süleyman Uludağ, akademisyen, ilahiyatçı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi. Uzmanlık alanı olan tasavvuf tarihinin yanı sıra iktisattan siyaset bilimine ve toplum bilimine birçok alanda telif ve tercüme eserlerin ve makalelerin yazarıdır.
Nedim Gürsel, Türk yazardır. İktisatçı Seyfettin Gürsel'in kardeşidir. Leyla Gün Gürsel ve Dilay Alin Gürsel adında iki çocuk babasıdır.
7'den 77’ye, Barış Manço ve Erkmen Sağlam'ın hazırladığı, Barış Manço'nun sunuculuğunu yaptığı, TRT'de yayınlanan aile, çocuk ve eğlence türündeki Türk televizyon programıdır. İlk yayın tarihi 8 Ekim 1988'dir. Yıllarca devam etmiş olan program pazar günleri yayınlanmıştır. Program çeşitli bölümlerden oluşmaktadır. Bunlardan biri Adam Olacak Çocuk'tur. Program, 6 Aralık 1998 tarihinde 378 programın ardından sona ermiştir. 1990 yılında en çok izlenen çocuk programıdır. Hürriyet gazetesi tarafından verilen Altın Kelebek Ödülü'nü en iyi çocuk programı dalında beş kez kazanmıştır.
Turan Erol, Türk ressam, akademisyen ve öğretmen.
Varlık Yayınları, 1946 yılında Yaşar Nabi Nayır tarafından kurulmuş olan yayınevidir.
Tuğrul Tanyol, Türk şair, çevirmen, akademisyen.
Ali Kırca, Türk haber sunucusu, yazar.
Yılmaz Odabaşı, Kürt kökenli Türk şair, yazar ve gazeteci.
Cahit Dikici, Türk millî futbolcu ve teknik direktör. Orta saha pozisyonunda görev aldığı futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra başladığı teknik direktörlük kariyerini de sonlandırmıştır.
Hüseyin Cahit Tanyol, Türk şair, yazar, sosyolog ve akademisyendir. "Türkiye Sosyolojisi" anlayışının öncülüğünü yapmıştır.