İçeriğe atla

Tunç Erem

Tunç Erem
Marmara Üniversitesi Rektörü
Görev süresi
2002-2006
Yerine geldiğiTuray Yardımcı
Yerine gelenNecla Pur
Marmara Üniversitesi İşletme Bölüm başkanı
Görev süresi
1999-2002
Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesi Dekanı
Kişisel bilgiler
Doğum 9 Mayıs 1938 (86 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Bitirdiği okul Roosevelt Üniversitesi
Mesleği İşletme ve İktisat Profesörü, Akademisyen

Aziz Tunç Erem (d. Nisan 1938), Türk akademisyen. Marmara Üniversitesi eski Rektörü. Eski Sağlık Bakanlarından Adnan Adıvar'ın yeğeni ve Prof.Dr. Turgut S. Erem'in (1910-1982) oğlu.

Yaşamı

1938 yılında İstanbul'da doğan Erem, Robert Koleji'nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimini ABD'nin Chicago kentindeki Roosevelt Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı. 1968 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde doktorasını verdi ve 1971 yılında doçent, 1977 yılında ise profesör oldu.

Uluslararası ticaret ve strateji yönetimi ve uluslararası pazarlama alanında araştırmalar yapan ve ülkesini yurtdışında birçok konferanslarda temsil eden Erem'in alanıyla ilgili 4 kitabı bulunmaktadır.

1977-1978 yılları arasında bulunduğu akademinin işletme bölüm başkanlığını yürüten Erem, 1999-2002 yılları arasında Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesi dekanlığı görevini üstlendi. 2002 yılında aynı üniversitenin rektörlüğüne seçilen Tunç Erem görev süresinin dolmasından sonra emekli oldu.

Tunç Erem, Türkiye Pazarlama Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, İktisadi Araştırmalar Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Marmara Vakfı Akademik Konsey Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

Kaynakça

http://iibf.marmara.edu.tr/dosya/fakulte/iibfdergi_2009_2/t.erem-soylesi.pdf[]

Önce gelen:
Turay Yardımcı
Marmara Üniversitesi Rektörü
7 Temmuz 2002 - 7 Temmuz 2006
Sonra gelen:
Necla Pur

İlgili Araştırma Makaleleri

Sadettin Tantan, Türk, bürokrat ve siyasetçidir. Eski Türkiye İçişleri Bakanıdır.

Kürşad Tüzmen, 58., 59. ve 60. Hükûmetlerde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı ve TBMM 22. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep ve TBMM 23. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin milletvekili görevlerinde bulunmuş bürokrat ve siyasetçi.

Fevzi Sürmeli, Türk akademisyen, Anadolu Üniversitesi'nin eski rektörü.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Aysan</span>

Mustafa Aydın Aysan, Türk ekonomist.

İmdat Sütlüoğlu, Türk siyasetçi. 58. Hükûmet'te çevre bakanlığı ve TBMM 22. dönem Rize milletvekilliği yapmıştır. 2011-2018 yılları arasında Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Nazım Ekren, Türk akademisyen ve siyasetçi.

İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, 1883 yılında kurulan Hamidiye Ticaret Mektebi’nin devamı niteliğinde bir öğrenim kurumu olarak 1959 yılından itibaren hizmet vermiş; 1982’de kurulan Marmara Üniversitesi’nin temelini oluşturmuş olan kurumdur. 1982’de Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi‘ne bağlanmıştır.

Şahabettin Şefkati Kocatopçu, Türk iş insanı, siyasetçi ve mühendis. 24., 25. ve 44. Türkiye hükûmetlerinde Sanayi Bakanı olarak görev yapmış, 1985 ile 1986 yılları arasında TÜSİAD başkanlığını yürütmüştür.

Naci Kınacıoğlu,, Türk akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Ömer Dinçer</span> Türk bürokrat ve siyasetçi

Ömer Dinçer, Türk akademisyen, bürokrat ve siyasetçidir. 2011 ve 2013 yılları arasında Millî Eğitim Bakanı olarak görevlendirilen Dinçer, 2009 ve 2011 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini sürdürmüştür. Ayrıca 2003 ve 2007 yılları arasında Türkiye Başbakanlık Müsteşarlığı yapmıştır.

Necla Pur Türk Akademisyen.Marmara Üniversitesi eski Rektörü.

<span class="mw-page-title-main">İbrahim Turhan (ekonomist)</span> Türk ekonomist

İbrahim Mustafa Turhan, Türk ekonomist ve akademisyen. Borsa İstanbul eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü. 2008-2011 yılları arasında da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış olan İbrahim Turhan'a Üniversitelerarası Kurul tarafından 28 Ocak 2014 tarihi itibarıyla Dr. İbrahim Turhan'a makro iktisat alanında doçentlik unvanı verildi.

İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, "Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu" olarak 9 Eylül 1944 tarihinde İzmir'de kurulmuştur. Kuruluş kadrosunda 12 öğretim üyesi 392 öğrenci ile öğretime başlayan okul, 8 Haziran 1959 tarihinde kabul edilen 7334 Sayılı Kanunla "İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi" haline getirilmiş ve öğretim süresi 3 yıldan 4 yıla çıkartılmıştır. Artan öğrenci sayısı ve bina yetersizliği nedenleri ile Akademi 1966-1967 öğretim yılına bugünkü Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binasında başlamış ve öğretim üyesi kadrosu genişletilmiştir. Yüksek öğrenimde uluslararası gelişmeler gözönünde tutularak 8 Mayıs 1969 yılında Akademi 1170 Sayılı Kanunla Ege Üniversitesine bağlanarak "İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi" adını almıştır.

Y. Akın Öngör (1945) Garanti Bankası eski CEO'su. Dünya Doğayı Koruma Vakfı(WWF-Türkiye), Boğaziçi Üniversitesi Vakfı ve TED İstanbul Koleji Vakfı Mütevelli Üyesi'dir.

<span class="mw-page-title-main">Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi</span>

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İstanbul'da bulunan Marmara Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan siyasal bilgiler fakültesidir. Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile 1982 yılında kurulan Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden ayrılarak 5 Mart 2012 tarihinde Siyasal Bilgiler Fakültesi adı altında kurulmuştur.

Ramazan Taşdurmaz Türk akademisyen, eski rektör.

Prof. Dr. Vural Akarçay Türk akademisyen ve bürokrat.

Özgür Çengel, Türk akademisyen. İstanbul Galata Üniversitesi eski rektörüdür.

Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türk akademisyen ve siyasetçi.

Ahmet Ercan Gegez, Türk akademisyen ve İstanbul Arel Üniversitesi rektörü.