Aşkabat, Türkmenistan'ın başkentidir. 1.031.092 (2012) kişiyle Türkmenistan'ın en büyük şehridir. İran sınırı yakınında, Kopet Dağları'nın eteğinde, Karakum Çölü'nde bir vahada bulunur. 'Aşgabat şäheri' adlı kendine ait bölgede, ülkenin Ahal Vilayeti'nde yer alır. Aşkabat, Türkmenistan'ın güneyinde, İran sınırından 26 km'de yer alır. 1881'de bu bölge Rus işgal güçleri tarafından alınmıştır. İran'ın en büyük ikinci şehri olan Meşhed'dan 920 km uzaklıkta bulunur.
İşkodra Arnavutluk cumhuriyetinin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan İşkodra aynı zamanda ülkenin kuzey kesiminin en önemli sanayi ve kültür merkezidir. İşkodra vilayetinin merkezi olan şehrin nüfusu 90.000'dir.
Vilâyet, 1864 yılında Teşkil-i Vilayet Nizamnamesi ile tanımlanan birinci dereceden bir yönetim birimidir. 19 ve 20. yüzyıllarda önce Osmanlı Devleti, ardından 1960'a kadar Türkiye Cumhuriyeti'nde, bir valinin yönetimi altındaki birimdir. Bugün Türkiye'de vilayet, il anlamında kullanılır.
Biskra Vilayeti, Cezayir'in kuzeydoğusunda yer alan bir vilayet.
Silyana, Tunus'un kuzeyinde Silyana vilayetinin merkezi olan şehir.
Kassarin Tunus'un batısında, Kassarin vilayetinin merkezi olan şehir.
Berlin Antlaşması, Osmanlı İmparatorluğu, Rus İmparatorluğu, Büyük Britanya, Alman İmparatorluğu, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, İtalya Krallığı ve Fransa arasında 13 Temmuz 1878 tarihinde Berlin'de imzalanan barış antlaşmasıdır.
Kâf Vilayeti Tunus'un kuzeybatısında yer alan ve Cezayir'e sınırı olan bir vilayet.
Tunus, Tunus'un başkenti ve Tunus ilinin merkezi olan şehir ve belediyedir. Tunus şehri sınırları dışında bulunan ve Tunus'un etrafında şehirleşmiş metropoliten varoşları ile birlikte Tunus şehri "Büyük Tunus " olarak anılmaktadır. 2004 yılı verilerine göre nüfusu belediye sınırları içinde nüfusu 728,453 kişidir. "Büyük Tunus" metropoliten bölgesinin nüfusunun ise yaklaşık 2.7 milyon olduğu tahmin edilmektedir.
Binzert, Bizerte ya da Bizerta Tunus'ta bir kent ve Bizerte vilayetinin merkezidir. 2004 yılı verilerine göre nüfusu 114.371 kişidir.
Safakes, Tunus'ta bir kenttir. Aynı zamanda Safakes vilayetinin merkezidir. Nüfusu 2005 yılı verilerine göre 340.000 kişidir.
Bace, Beca ya da Becaye Tunus'un kuzeyinde bir kent. Tunus kentinden 100 km uzaklıktadır. Nüfusu 56.677 kişidir. Aynı zamanda Bace vilayetinin merkezidir.
Kafsa ya da Gafsa Tunus'un orta kesiminde bir kenttir. Nüfusu 2004 yılı verilerine göre göre 84,676 kişidir. Aynı zamanda Kafsa vilayetinin merkezidir.
Herat, Afganistan'ın batısında Herat Vilayeti'nin merkezi olan kent. 2016 tahminine göre 1,762,157 kişi nüfusu ile Herat Afganistan'ın nüfus itibarıyla ikinci büyük şehridir. Münbit Hari Nehri vadisinde konumlanmıştır. Kandehar ve Mezar-ı Şerif kentlerine 1. No.lu devlet yolu ile veya dış çevre yolu bağlıdır. Şehir İran içinde bulunan Meşhed şehrine İslam Kale sınır şehri dolayısıyla bağlıdır.
Cüzcan Vilayeti veya Cevzcan Vilayeti (Farsça: ولایت جوزجان), Afganistan'ın 34 vilayetinden birisidir.
Kâbil, Afganistan'ın başkenti ve en büyük şehri.
Tunus Eyaleti veya Tunus Beylerbeyliği, 13 Eylül 1574'te II. Selim tarafından kurulan eyalet. Eyalet Osmanlı Devleti'nin elinde 1574 - 1881 yılları arasında kalmıştır. Ramazan Paşa, Mustafa Paşa'yla Mısır’dan gelen gönüllü askerlerin katıldığı, Koca Sinan Paşa, Kılıç Ali Paşa komutasındaki donanmayla muhasaranın sonunda 12 Eylül 1574’te Tunus alınmıştır.
Tunus'un Fethi, 1515-1577 Osmanlı-İspanya Savaşı'nda evre.
Tunus bayrağı, Tunus devletinin resmi bayrağı.
Fransız Tunusu, 1881'de Fransız sömürge İmparatorluğu döneminde kurulmuş ve 1956'da Tunus'un bağımsızlığına kadar sürmüştür.