
İstanbul Üniversitesi (İÜ), ana yerleşkesi İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Türkiye'nin en eski devlet üniversitesidir.

University of Southern California ya da kısaca USC olarak bilinen Güney Kaliforniya Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde yer alan bir üniversitedir. ABD'nin kabul yüzdesi olarak en seçkin eğitim kurumlarından biri olan üniversite, 1880'de kurulmuştur. 2021 yılı itibari ile kabul yuzdesi %12'dir. Onlarca ünlü devlet başkanı ve başbakanı adamı yetiştirmiş olan USC, bunun yanında birçok farklı dalda sayısız ünlü isim yetiştirmiştir. Okulda görev yapmış 10 profesör Nobel Ödülü'ne layık görülmüştür, okul profesörlerinin en çok Nobel Ödülü almış olduğu dal ise ekonomidir.

Wisconsin, ABD'nin eyaletlerinden birisidir. Eyaletin adı Wisconsin Gölü'nden gelir.

Üniversite, yükseköğretim kurumu ya da bilimtay en üst seviyede eğitim verilen, araştırma yapılan ve bilgi üretilen kurumlardır. Araştırma alanları çoğunlukla çeşitli disiplinlere ayrılan üniversiteler genellikle yüksek okul, lisans ve lisansüstü okullarından oluşurlar. Araştırma görevlileri ya da akademisyenler, yaptıkları özgün çalışmalar dolayısıyla doçent, profesör gibi çeşitli unvanlarla ödüllendirilirler. Çeşitli akademik disiplinlerde akademik dereceler verir. Üniversiteler genellikle farklı okullarda veya öğrenim fakültelerinde hem lisans eğitimi hem de lisansüstü eğitim sunar.
Kemal Haşim Karpat, Türk tarihçi, Osmanlı tarihi uzmanı ve akademisyen.

Max von Laue, X ışınlarının kristaller tarafından kırınımını bulduğu için 1914 yılında Nobel Fizik Ödülü alan Alman fizikçidir.

Ahmet Orhan Arda, Türk mimar ve akademisyendir.

John Bardeen, Amerikalı bir fizikçi. Nobel Fizik Ödülü'nü iki kez alan tek kişidir: ilk olarak 1956'da transistörün icadı için William Shockley ve Walter Brattain ile; ve yine 1972'de Leon Lenon N.Cooper ve John Robert Schrieffer ile BCS teorisi olarak bilinen geleneksel süperiletkenliğin temel teorisi için çalışmalar yürütmüştür.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, eski adıyla Ağrı Dağı Üniversitesi, Ağrı ili sınırları içerisinde merkez ilçe kampüsünde yer alır.
Hikmet Ahmet Birand,, Türk akademisyen, üniversite idarecisi, botanik bilgini ve yazar.

Har Gobind Khorana, Hint asıllı Amerikalı molekuler biyolog ve Nobel Ödülü sahibi.
Howard Martin Temin, Amerikalı biyologdur. 1975 yılında kanser araştırmasında yaptığı keşifler için David Baltimore ve Renato Dulbecco ile beraber Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü aldı.

Madison, ABD'nin Wisconsin eyaletinin başkentidir. Aynı zamanda Dane County'nin de idari merkezi ve Wisconsin–Madison Üniversitesi'nin yer aldığı kenttir. 2020 nüfus sayımına göre 270 bine yakın nüfusuyla Milwaukee'nin ardından Wisconsin'in en kalabalık ikinci, ABD'nin en kalabalık 81. kentidir.

Hakkı Boran Ögelman, Türk gökbilimci ve akademisyendir.

James Arthur Lovell Jr. eski bir NASA astronotu, Deniz Havacısı, makine mühendisi ve emekli donanma kaptanı. 1968'de Apollo 8'in komut modülü pilotu olarak, Ay'a uçan ve Ay'ın etrafında dönen ilk üç insandan biri oldu. Daha sonra 1970 Apollo 13 ay görevine, kritik bir başarısızlıktan sonra, Ay'ın etrafında dolaştı ve mürettebatın ve görev kontrolünün çabalarıyla güvenle Dünya'ya döndü.
Erol Katırcıoğlu Türk iktisat profesörü ve siyasetçi.

Uğur Ersoy Türk mühendis, akademisyen ve yazardır.

Charles Max Mason, daha çok Max Mason olarak bilinen Amerikalı matematikçidir. 1925-1928 yılları arasında Chicago Üniversitesi'nin ve 1929-1936 yılları arasında Rockefeller Vakfı'nın başkanlığını yaptı.

Charles Russell Magel, Amerikalı filozof, hayvan hakları aktivisti ve bibliyograftır. Moorhead Eyalet Üniversitesinde Fahri Felsefe ve Etik profesörüydü.

Wisconsin-Madison Üniversitesi Madison, Wisconsin'de konuşlu 1948'de temelleri atılan bir üniversitedir. Wisconsin Üniversitesi Sisteminin ana kampüsüdür.