İçeriğe atla

Tulerpeton

Tulerpeton
Yaşadığı dönem aralığı: 362 myö
Fameniyen[1] 
PreЄ
J
Yaşam restorasyonu
Biyolojik sınıflandırma Bu sınıflandırmayı düzenle
Âlem:Animalia
Şube:Chordata
Klad:Stegocephalia
Familya:Tulerpetontidae
Lebedev & Coates, 1995
Cins:Tulerpeton
Lebedev, 1984
Tip tür
Tulerpeton curtum
Lebedev, 1984

Tulerpeton ("Tula'nın sürünen hayvanı"), Rusya'nın Tula Bölgesi'nde Andreyevka adlı bir bölgede bulunan bir fosilden bilinen, Devoniyen dört uzuvlu omurgalıların soyu tükenmiş bir cinsidir. Bu cins ve yakından ilişkili Acanthostega ile Ichthyostega, en eski tetrapodları temsil eder.

Açıklama

Tulerpeton, evrimleşen ilk "tetrapodlardan" (kelimenin geniş anlamıyla) biri olarak kabul edilir. Parçalanmış bir kafatasından, göğüs kuşağının sol tarafında ve birkaç göbek puluyla birlikte sağ ön ve sağ arka bacaktan bilinmektedir. Bu tür, daha az gelişmiş "suda yaşayan tetrapodlardan" (Acanthostega ve Ichthyostega gibi) güçlendirilmiş bir uzuv yapısı ile ayrılır. Bu uzuvlar 6 parmaktan oluşur. Ek olarak, uzuvları yürümek yerine güçlü kürek çekişi için evrimleşmiş gibi görünüyor.

Fosil parçaları, başının göğüs kuşağından ayrıldığını da göstermektedir. Göğüs kuşağının kaba dal sonrası laminasının yokluğundan, Tulerpeton'un solungaçlarının olmadığı ve bu nedenle tamamen solumak için havaya bağlı olduğu belirlendi.

Devir

Tulerpeton, yaklaşık 365 milyon yıl önce,[2] iklimin oldukça sıcak olduğu ve buzulların olmadığı Geç Devoniyen döneminde yaşadı. Toprak zaten bitkiler tarafından kolonize edilmişti. Devoniyen döneminde, ilk gerçek karasal tetrapodlar - günümüz sürüngenlerinin, kuşlarının, amfibilerin ve memelilerin ataları - ilk kez ortaya çıkmaya başladı.

Yaşam tarzı

Tulerpeton hava solumasına rağmen, esas olarak sığ deniz sularında yaşıyordu. Bulunduğu Andreyevka fosil yatağı, bu dönemde en yakın kara kütlesinden en az 200 km uzaktaydı. Bölgedeki bitki fosilleri, yaşadığı suların tuzluluğunun çılgınca dalgalandığını ve suların oldukça sığ olduğunu gösteriyor. Boyun kemikleri ve göğüs kuşağı birbirinden ayrıldığı için Tulerpeton başını kaldırabiliyordu. Bu nedenle, sığ suda, kafaları sadece yan yana hareket eden diğer hayvanlara göre önemli bir avantaja sahipti. Tulerpeton'un akrabalarından türeyen daha sonraki kara hayvanları, karada bu baş bükülmesine ihtiyaç duydular, ancak durum muhtemelen, bunun kara için değil, sığ deniz sularında sağladığı avantaj nedeniyle gelişti. "Omurgalı Yaşamı" kitabında yazarlar Pough, Janis ve Heiser, "Operküler kemiklerin kaybı ve daha sonra kafatası ile vertebral kolon (değil Yine de en eski tetrapodlarda bulunur), havayı solumak için burnu sudan çıkarmak veya av öğelerine çarpmakla ilgili olabilir. Altı parmaklı el ve ayak parmakları, geliştirdikleri yüzgeçlerden daha güçlüydü, bu nedenle Tulerpeton, sığ ve acı sularda ilerlemek konusunda bir avantaja sahipti, ancak uzuvlar henüz karada kapsamlı kullanım için yeterince güçlü görünmüyor.

Bulunmasının önemi

Tulerpeton, karada yaşayabilen bir deniz hayvanı olan erken geçiş tetrapodlarından biridir. Göğüs-omuz kuşağının baştan ayrılması, başın yukarı ve aşağı hareket etmesine izin verdi ve bacakların ve kolların güçlendirilmesi, erken tetrapodların kendilerini karada itmelerine izin verdi.

Tulerpeton dactyly[a] çalışmasında önemlidir. Tulerpeton'un polidaktil (5'ten fazla parmağa sahip olma) durumu, fosil ilk keşfedildiğinde önemli yorumlara neden oldu. Keşiften önce, tüm yaşayan dört ayaklıların atasındaki 5 parmaklı durum olan pentyldaktylliğin, ilk karasal dört ayaklılar ortaya çıkmadan önce geliştiği düşünülüyordu. Ancak Acanthostega ve Ichthyostega'nın keşifleri, pentyldaktil atalarının tetrapodların daha sonraki gelişiminde geldiğini doğrular.

Lebedev ve Coates (1995) ve Coates (1996) tarafından yürütülen filogenetik çalışmalar, Tulerpeton'un erken amniyotlarla lissamfibiyenlerden (canlı amfibiler) daha yakından ilişkili olan tüm soyu tükenmiş tetrapodları içeren kladların en eski ve en temel üyesi olduğunu göstermiştir.[3][4] Bununla birlikte, daha sonraki filogenetik çalışmalar, Tulerpeton'u amniyotlar ve lissamfibiler içeren en az kapsayıcı dalın dışında buldu ve amniyotlarla lepospondyller, seymouriamorflar, Embolomeri, temnospondiller, bafetidler, kolosteidler ve necheeriidler gibi soyu tükenmiş tetrapodlardan daha uzak bir akraba olduğunu buldu.[5][6][7][8][9] Michael Benton (2005), Tulerpeton'un 5'ten fazla parmağı olduğu gerçeğinden dolayı, onun tam filogenetik konumunu belirlemenin, tetrapodlardaki dijital indirgemeyi anlamamız için önemli olduğunu belirtti. Eğer gerçekten amniyotlarla lissamfibiyenlerden daha yakından ilgili olsaydı, bu "beş basamağa indirgemenin iki kez, bir kez amfibiyenlere ve bir kez de reptiliomorflara doğru olmak üzere" olması gerektiği anlamına gelirdi; öte yandan, amniyotları ve lissamfibileri içeren en az kapsayıcı klanın dışındaysa, "dijital indirgeme Tulerpeton ve sonraki tetrapodlar arasında bir kez gerçekleşti".[10]

Ayrıca bakınız

Notlar

  1. ^ Biyolojide dactyly, dört ayaklı bir hayvanın elleri, ayakları veya bazen kanatları üzerindeki parmakların (parmaklar ve ayak parmakları) düzenlenmesidir.

Dipnotlar ve Kaynakça

Dipnotlar

  1. ^ "Tulerpeton". paleobiodb.org. 28 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2021. 
  2. ^ "Recent Transitionals". 28 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2021. 
  3. ^ Oleg A. Lebedev, Michael I. Coates (1995). "The postcranial skeleton of the Devonian tetrapod Tulerpeton curtum Lebedev". Zoological Journal of the Linnean Society. 114 (3): 307-348. doi:10.1111/j.1096-3642.1995.tb00119.x. 
  4. ^ Michael I. Coates (1996). "The Devonian tetrapod Acanthostega gunnari Jarvik: postcranial anatomy, basal tetrapod interrelationships and patterns of skeletal evolution". Transactions of the Royal Society of Edinburgh: Earth Sciences. 87 (3): 363-421. doi:10.1017/S0263593300006787. 
  5. ^ Laurin (1999). "A new study of Solenodonsaurus janenschi, and a reconsideration of amniote origins and stegocephalian evolution". Canadian Journal of Earth Sciences. 36 (8): 1239-1255. doi:10.1139/e99-036. 
  6. ^ Ruta (2003). "Early tetrapod relationships revisited". Biological Reviews. 78 (2): 251-345. doi:10.1017/S1464793102006103. PMID 12803423. 
  7. ^ Vallin (2004). "Cranial morphology and affinities of Microbrachis, and a reappraisal of the phylogeny and lifestyle of the first amphibians". Journal of Vertebrate Paleontology. 24 (1): 56-72. doi:10.1671/5.1. 
  8. ^ Chapter 6: "Walking with early tetrapods: evolution of the postcranial skeleton and the phylogenetic affinities of the Temnospondyli (Vertebrata: Tetrapoda)." In: Kat Pawley (2006). "The postcranial skeleton of temnospondyls (Tetrapoda: temnospondyli)." PhD Thesis. La Trobe University, Melbourne.
  9. ^ Ruta (2007). "Dates, nodes and character conflict: addressing the lissamphibian origin problem". Journal of Systematic Palaeontology. 5 (1): 69-122. doi:10.1017/S1477201906002008. 
  10. ^ Michael J. Benton (2005), Vertebrate Paleontology, 3rd ed. Blackwell Science Ltd 2005, p. 80.

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Omurgalılar</span> kordalılar alt şubesi

Omurgalılar, hayvanlar aleminin kordalılar şubesine ait bir alt şubedir.

<span class="mw-page-title-main">Devoniyen</span> Paleozoyik Zamanın dördüncü dönemi

Devoniyen, Paleozoyik Zaman içinde 419,2 milyon yıl önce sonlanan Silüriyen'den, 358,9 milyon yıl önce Karbonifer'in başlangıcına kadar süren jeolojik bir dönem ve sistemdir. Bu döneme ait kayaçların ilk olarak incelendiği yer olan İngiltere'nin Devon bölgesine atfen adlandırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Zırhlı balıklar</span> soyu tükenmiş balık sınıfı

Zırhlı balıklar, yalnızca fosilleriyle bilinen omurgalı hayvan sınıfı. İlk tanımlanabilir zırhlı balıklar, erken Silüryen'in geç Llandovery devresinde fosil kayıtlarında ortaya çıkar. Zırhlı balık grupları Devoniyen döneminde çeşitli ve boldu, ancak 358.9 milyon yıl önce Devoniyen Hangenberg olayının sonunda soyu tükendi.

<span class="mw-page-title-main">Sudan karaya geçiş</span>

Sudan karaya çıkış, evrimsel biyolojide tamamıyla su yaşamına adapte olmuş sucul canlıların aşamalı olarak kara hayatına uyum sağlamaları, canlılığın karalara çıkarak yeni yaşam alanları keşfetmeleri ve bu kara parçalarında koloniler kurmaya başladıkları süreci tanımlayan terim. Sudan karaya çıkış, örneğin tekhücreliler, mantarlar, bitkiler, omurgasızlar ve omurgalılarda olduğu gibi birbirinden bağımsız bir şekilde gelişmiş ve birden çok olayda tekrarlanmış bir süreçtir.

<span class="mw-page-title-main">Amniyot</span> karaya yumurtlayanlar

Amniyotlar veya amniyonlular (Amniota), bir dört üyeli olup kara hayatına uyum sağlamış yumurtalara sahiptir. Amniyotlar, sinapsitler ve sauropsitlerin yanı sıra fosil atalarını da içerir. Gerek yumurta olarak dışarıya bırakılan gerekse vücut içinde oovivipar olarak gelişen amniyot embriyolar çok geniş ve kapsamlı membranlar tarafından desteklenerek korunur. İnsanların da dahil olduğu eteneli memelilerde bu membranlar, fetusu saran bir amniyon kesesi içerirler. Embriyonu kaplayan bu membranlar ile larva aşamalarının bulunmayışı amniyotları iki yaşamlılardan ayırır.

<i>Tiktaalik</i> dört üyeli benzeri et yüzgeçli balık

Tiktaalik, yaklaşık 375 milyon yıl önce, Geç Devoniyen döneminde yaşamış et yüzgeçlilerden monospesifik bir cinstir ve dört üyelilere benzer birçok özelliğe sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Reptiliomorpha</span> tetrapod kladı

Reptiliomorpha, amniyotları ve amniyotlarla yaşayan amfibilerden daha yakın bir ortak atayı paylaşan dört üyelileri içeren bir gruptur. Vallin ve Laurin (2004) tarafından Homo sapiens'i içeren ancak Ascaphus truei'yi içermeyen en kapsamlı grup olarak tanımlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Sauropsida</span> dört üyeli omurgalılar grubu

Sauropsida, büyük ölçüde Reptilia sınıfına eşdeğer olan bir amniyot grubudur. Sauropsida, memelileri içeren amniyotların kladı olan Synapsida'nın kardeş taksonudur. Erken sinapsidler tarihsel olarak "memeli benzeri sürüngenler" olarak anılsa da, tüm sinapsidler, herhangi bir modern sürüngenden çok memelilerle daha yakından ilişkilidir. Sauropsidler ise memelilerden çok modern sürüngenlerle daha yakından ilişkili tüm amniyotları içerir. Buna, Linnaean taksonomisinde başlangıçta ayrı bir sınıf olarak adlandırılmasına rağmen, şu anda arkosauriyen sürüngenlerinin bir alt grubu olarak tanınan Aves (kuşlar) dahildir.

<i>Eusthenopteron</i> tarih öncesi et yüzgeçli balık cinsi

Eusthenopteron, tetrapodlarla olan yakın ilişkilerinden dolayı ikonik bir statü kazanmış olan tarih öncesi bir sarkopterygian cinsidir. Adı, Yunanca eustheno- "kuvvet" ve -pteron "yüzgeç" kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuştur ve "güçlü gelişmiş yüzgeçler" anlamına gelir. Bu hayvanın ilk tasvirleri, karaya çıktığını göstermektedir; ancak paleontologlar artık onun kesinlikle suda yaşayan bir hayvan olduğu konusunda hemfikirdir. Eusthenopteron cinsi, yaklaşık 385 milyon yıl önce Geç Devoniyen döneminde yaşamış birkaç türden bilinmektedir. Eusthenopteron ilk olarak 1881'de JF Whiteaves tarafından Quebec, Miguasha'dan gelen geniş bir balık koleksiyonunun parçası olarak tanımlandı. Miguasha'dan yaklaşık 2.000 Eusthenopteron örneği toplanmıştır; bunlardan biri, paleoiktiyolog Erik Jarvik tarafından 1940'lardan 1990'lara kadar yoğun ayrıntılı çalışmanın ve birkaç makalenin konusu olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Akciğerin evrimi</span>

Akciğerin evrimi, oksijence fakir sularda yaşayan kemikli balıkların akciğerlerini geliştirmesinin evrimsel sürecini açıklar. Hava soluma, sudan karaya geçiş ve tetrapodların evrimi açısındam kritik bir olaydır. Omurgalı akciğeri, ilkel kemikli balıklarda bulunan bir progenitör yapıdan kaynaklanmıştır. Metabolik olarak üretilen CO₂'e duyarlı olan ve akciğer ventilasyonunu metabolik taleple eşleştirmek için solunum kaslarını ritmik olarak aktive eden nöral substratların kökeni henüz bilinmemektedir. “Öksürük” olarak tanımlanan, in vivo ve in vitro olarak Lamprey'de meydana gelen, belirli bir periyodik merkezi olarak oluşturulan ritmin, CO₂'e karşı merkezi duyarlılık tarafından modüle edildiği bulundu. Bu, tetrapodlarda nefes almanın evrimi için kritik olan elementlerin, akciğerin evriminden önce en temel omurgalı atalarında mevcut olduğunu göstermektedir. Bilim insanları, tüm omurgalılarda nefes alma evriminin, bu kritik temel unsurlardan türetilen eksaptasyonlar yoluyla gerçekleştiğini düşünmektedir.

<i>Tetrapodomorpha</i> et yüzgeçli balık kladı

Tetrapodomorpha, akciğerli balıklardan çok yaşayan tetrapodlarla daha yakından ilişkili olan, tetrapodların en yakın et yüzgeçli akrabalarından oluşan bir omurgalılar kladıdır. Balıklar ve Tiktaalik gibi erken formlar arasında geçiş yapan gelişmiş canlılar, görünüşleri ve uzuv morfolojisi açısından yarı balık, yarı tetrapodlar olan keşifleri tarafından "fishapodlar" olarak adlandırılmıştır. Tetrapodomorpha, taç grubu tetrapodları ve topluca osteolepiformlar olarak bilinen birkaç ilgili et-yüzgeçli balık grubunu içeren birkaç erken gövdeli tetrapod grubunu içerir. Tetrapodamorpha eksi taç grubu Tetrapoda, balıktan tetrapod geçişini kapsayan parafitik bir birim olan kök Tetrapoda'dır.

Omurgalıların evrimi, 665 milyon yıl önce ortaya çıktığı düşünülen hayvanlardan, kökeni Kambriyen dönem'e dayanan kordalıların omurga geliştirmesini ve ana omurgalı gruplarının oluşumunu konu alır.

<i>Acanthostega</i> Devoniyen döneminde yaşamış dört üyeli benzeri et yüzgeçli balık

Acanthostega, tanınabilir bacaklara sahip ilk omurgalı hayvanlar arasında yer alan, soyu tükenmiş bir kök-tetrapod cinsidir. Yaklaşık 365 milyon yıl önce Geç Devoniyen döneminde (Famennian) ortaya çıktı ve anatomik olarak et yüzgeçli balıklar ile karaya tam olarak çıkabilenler arasında orta düzeydeydi.

<i>Ichthyostega</i> Devoniyen döneminde yaşamış tetrapodomorf

Ichthyostega, Geç Devoniyen Dönemi'nin sonunda yaşayan erken bir tetrapodomorf cinsidir. Fosil kayıtlarındaki ilk dört ayaklı omurgalılardan biriydi. Ichthyostega, bataklıklarda ve sığ sularda gezinmesine yardımcı olan akciğerlere ve uzuvlara sahipti. Ichthyostega genellikle uzuvlara ve parmaklara sahip olması nedeniyle bir "tetrapod" olarak nitelende de, gerçek taç-tetrapodlardan daha bazal ("ilkel") idi ve daha doğru bir şekilde stegocephalian veya bazal tetrapod olarak adlandırılabilirdi. Aynı şekilde, amfibi yapısı ve alışkanlığı şüphesiz olsa da, ilk modern amfibiler Triyas Dönemi'nde ortaya çıktığı için dar anlamda grubun gerçek bir üyesi olarak kabul edilmez. 20. yüzyılın sonlarında diğer erken dönem stegosecaphalianların ve yakından ilişkili balıkların buluntularına kadar, Ichthyostega balık ve tetrapodlar arasında balık ve tetrapod benzeri özellikleri birleştiren bir geçiş fosili olarak tek başına durdu. Daha yeni araştırmalar, daha önce varsayıldığı gibi, bir semenderden çok bir yüzgeçayaklıya benzeyen olağandışı bir anatomiye sahip olduğunu göstermiştir.

<i>Proterogyrinus</i> Embolomeri takımından soyu tükenmiş bir erken tetrapod cinsi

Proterogyrinus, Embolomeri takımından soyu tükenmiş bir erken tetrapod cinsidir. Proterogyrinus'un fosil kalıntıları İskoçya, Birleşik Krallık ve Batı Virjinya, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulundu ve yaklaşık 331 ila 323 milyon yıl önce Serpukhoviyen dönemine kadar uzanıyor. Cins ilk olarak 1970 yılında ünlü omurgalı paleontoloğu Alfred Sherwood Romer tarafından tanımlandı. Kapsamlı bir yeniden tanımlama daha sonra 1984'te Kanadalı paleontolog Robert Holmes tarafından yayınlandı. "Proterogyrinus " cins adı, "önceki gezgin" veya "önceki iribaş " anlamına gelir ve Yunancadır. Bu isim, Romer tarafından uzun gövdeli erken tetrapodları " -gyrinus " sonekiyle adlandırma eğilimine uygun olarak seçilmiştir.

<i>Hynerpeton</i> Devoniyen döneminde yaşamış dört üyeli benzeri et yüzgeçli balık

Hynerpeton, yaklaşık 365 ila 363 milyon yıl önce Geç Devoniyen döneminde Pennsylvania'nın nehirlerinde ve göletlerinde yaşayan, soyu tükenmiş bir erken dört uzuvlu omurgalı cinsidir. Hynerpeton'un bilinen tek türü, adını tanımlayanınn büyükbabası, şehir plancısı Edward Bassett'ten alan H. bassetti'dir. Hynerpeton, Amerika Birleşik Devletleri'nde keşfedilen ilk Devoniyen dört uzuvlu omurgalısı olduğu ve muhtemelen iç solungaçlarını ilk kaybedenlerden biri olduğu bilinmektedir.

<i>Westlothiana</i> karbonifer dört üyelisi

Westlothiana, yaklaşık 338 milyon yıl önce Visean Karbonifer çağının son bölümünde yaşamış sürüngen benzeri bir tetrapod cinsidir. Cinsin üyeleri, günümüz kertenkelelerine yüzeysel bir benzerlik taşıyordu. Cins, tek bir tür olan, Westlothiana lizziae'den bilinmektedir. Tip örneği, 1984 yılında İskoçya, West Lothian, East Kirkton Quarry'deki East Kirkton Kireçtaşı'nda keşfedildi. Bu örnek, fosil avcısı Stan Wood tarafından "kertenkele Lizzie" olarak adlandırıldı ve bu isim diğer paleontologlar ve basın tarafından hızla benimsendi. Numune 1990 yılında resmi olarak adlandırıldığında, bu takma ismin anısına "lizziae" tür adı verildi. Bununla birlikte, benzer vücut şekline rağmen, Westlothiana gerçek bir kertenkele olarak kabul edilmez. Westlothiana'nın anatomisi hem "labirentodont" hem de sürüngen özelliklerinin bir karışımını içeriyordu ve başlangıçta bilinen en eski sürüngen veya amniyot olarak kabul edildi. Ancak, güncellenmiş çalışmalar bu tanımlamanın tamamen doğru olmadığını göstermiştir. Westlothiana, ilk amniyotlardan biri olmak yerine, Amniota'nın oldukça yakın bir akrabasıydı. Sonuç olarak, orijinal tanımdan bu yana çoğu paleontolog, cinsi diadectomorpar ve seymouriamorpar gibi diğer amniyot akrabalarının yanı sıra Reptiliomorpha grubuna yerleştirir. Daha sonraki analizler genellikle cinsi, amniyotlara veya lissamfibiyenlere veya potansiyel olarak aynı anda her ikisine de yakın olabilen olağandışı tetrapodların bir koleksiyonu olan Lepospondyli'nin en erken ayrılan üyesi olarak yerleştirir.

<span class="mw-page-title-main">Geç Devoniyen yok oluşu</span> Dünya biyota tarihindeki en şiddetli beş yok oluş olayından biri

Geç Devoniyen yok oluşu, Geç Devoniyen Devresi'ndeki birkaç yok oluştan meydana gelir ve bunlar toplu olarak yerkürenin yaşam tarihindeki en büyük beş kitlesel yok oluşundan biridir. Geç Devoniyen yok oluşu, 372 milyon yıl önce Frasniyen katı ile Devoniyen Dönemi'nin son katı olan Fameniyen'in arasındaki sınırda gerçekleşmiş olan Kellwaser olayı adlı büyük yok oluşu kast eder. Bu yok oluş ile tüm familyaların %19'u ve tüm cinslerin %50'sinin nesli tükendi. İkinci bir kitlesel yok oluş olan Hangenberg olayı, 359 milyon yıl önce meydana geldi ve böylece Dünya Karbonifer Dönemi'ne geçerken Fameniyen ile beraber Devoniyen de sonlandı.

<span class="mw-page-title-main">Dört üyelilerin evrimi</span>

Dört üyelilerin evrimi, yaklaşık 400 milyon yıl önce, Devoniyen Dönemi'nde ilk dört üyelilerin lob yüzgeçli balıklardan evrimleşmesiyle başladı. Dört üyeliler, yaşayan ve soyu tükenmiş tüm amfibiler, sürüngenler, kuşlar ve memelilerin dahil olduğu biyolojik üst sınıf olan Tetrapoda altındaki tüm hayvanlardır. Günümüzde çoğu dört üyeli karada yaşıyor olsa da, en eski dört üyelilerin herhangi birinin karada hareket edebildiği fikrini destekleyen çok az kanıt bulunmaktadır. İlk dört üyelilerin sahip oldukları dört uzvun, bedenlerinin orta kısmını yerden kaldıramayacak düzeydeydi ve bilinen kalıntılarda karınlarını karada sürüklediklerine dair bir kanıt bulunmamaktadır. Kalıntılarda görülen izler muhtemelen sığ su kütlelerinin diplerinde yürüyen hayvanlar tarafından yapılmıştır. Dört üyelilerinin sudaki ataları ve karada kolonileşme süreci belirsizliğini korumaktadır. Bu konular şu anda paleontologlar arasında akt if araştırma ve tartışma alanlarıdır.

Geçiş fosili veya ara geçiş fosili, hem atalarıyla hem de torunlarıyla ortak özellikler paylaşan bir canlının fosilleşmiş kalıntısıdır. Özellikle bir canlı grubunun, yaşam tarzı ve topografik anatomisi bakımından atalarından keskin bir şekilde farklılaştığı durumlarda önem kazanır. Bu fosiller esasen taksonomik ayrımların insan aklının bir ürünü olduğunun hatırlatıcısıdır. Çünkü fosil kayıtlarının eksik olması sebebiyle, geçiş fosilinin genellikle, ayrımın yaşandığı noktaya tam olarak ne kadar yakın olduğunu bilmenin bir yolu yoktur. Öyleyse geçiş fosillerinin kendilerinden çok daha sonra yaşamış grupların doğrudan atası olduğu varsayılamaz ancak yakın akraba olduklarından ata canlının neye benzediğini tahmin etmek için model olarak kullanılırlar.