
Tuğlacıbaşı Camii, Türkiye'nin İstanbul ilinin Kadıköy ilçesindeki bir camidir. Üst Feneryolu’nda konumlanan duvarları kâgir, çatısı ahşap olan cami, Kâğıthane’de tuğla harmanları bulunan Hacı Mustafa Efendi tarafından 1860'ta yaptırılmıştır. Mimarı Vasıf Efendi’dir.

Tuğla, harç gibi karışımlar ile birbirine tutturularak duvar inşasında kullanılan, pişmiş veya kurutulmuş kil bazlı topraktan elde edilen ses ve ısı yalıtımı için ana yapı malzemelerindendir. Çoğunlukla dikdörtgenler prizması şeklinde yapılmaktadır. Ev ve iş yeri yapımında, birden fazla alanda kullanılır. Örnek: Duvar oluşturma, havalandırma, soba ve ocak bacaları.

İstanbul Murat Paşa Camii, İstanbul'un Fatih ilçesinin Yusufpaşa semtinde Millet Caddesi ile Vatan Caddesi'nin kesiştiği noktada Aksaray Meydanı'ndaki camidir.

Gül Camii veya Azize Teodosya Kilisesi, İstanbul'un Ayakapı semtindeki Bizans İmparatorluğu döneminden kalma ve fetihten sonra camiye dönüştürülmüş bir dinî yapıdır. Eski adı ve yapım tarihi hakkında kesin bilgiler olmamakla birlikte 10. ya da 11. yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir.Bu kilise, Bizans tarafından inşa edilen en yüksek kilise olarak bilinir. İkonoklazm akımı sırasında Büyük Saray'ın ana girişi Halki Kapısı üzerindeki İsa ikonasının indirilmesine karşı çıktığı için öldürülen Theodosia adlı kadının kutsal emanetlerinin bu kiliseye konduğu ve bu kilisenin Aya Theodosia olduğuna inanılır.

Hacı Bayram Câmii, Ankara'nın Altındağ ilçesinin Ulus semtinde bulunan tarihi cami. Augustus (Ogüst) Tapınağı'nın bitişiğindedir. İlk zaviye olarak yapılış tarihi hicri 831 yılı (1427-1428) olan caminin ilk mimarı Mimar Mehmet Bey hakkında bilgi bulunmamaktadır. Günümüzdeki mimari yapısı XVII. ve XVIII. yüzyıl camilerinin karakterlerini taşımaktadır. Uzunlamasına dikdörtgen bir plana sahip yapı, taş kaideli, tuğla duvarlı ve kiremit çatılıdır.

Beşikli, Samsun ilinin Terme ilçesine bağlı bir mahalledir.
Mahmud Ağa Camii ya da Çavuşbaşı Camii, Mimar Sinan'ın 1538'de Abdi Subaşı ve Mahmud Ağa için yaptığı, İstanbul'da Sütlüce Hamam sokağında bulunan cami.
Ebulfazl Camii, Beyoğlu Kılıç Ali Paşa mahallesindedir. Defterdar yokuşunda İtalyan Hastanesi karşısındaki meyilli zeminde inşa edilmiştir. 1553'te yapılmış caminin mimarı Mimar Sinan'dır. 1993'te yenilenmiştir. Dikdörtgen planlı, küfeki taş-tuğla duvarlı, iki sıra pencerelidir. Son cemaat yeri ahşap direklidir. Caminin çeşmesi ön tarafta, şadırvanı avlu ortasında bulunmaktadır.
Emir Buhari Camii, İstanbul'da Edirnekapı'daki cami. Cami ve tekkenin vakfiyesi 1530'dur. Emir Buhari adına Padişah I. Süleyman inşa ettirmiştir. Halveti tekkesi idi. Kâgir yapının mimarı Mimar Sinan'dır. 1853'te cami yenilenmiş, 1942'de yıkılmıştı. Tuğla minaresi, ahşap iki katlı harimi ve mezarlığı vardır.
Çukurcuma Cami ya da Muhyiddin Çelebi Camiii, Tophane'de Firuzağa mahellesinde, Çukurcuma caddesindedir. Mimar Sinan camilerinden biridir. Muhiddin Molla Fenari adıyla da bilinir. Son cemaat yeri ahşaptır. Merdivenlidir. Duvarlar taş-tuğla, sıvalı ve sakiflidir. Çatı, kiremit örtülüdür. Mihrabın iki yanında büyük pencereler vardır. Kürsü ve minber ahşaptır.

Şah Sultan Camii İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde merkez mahallesinde, Silahtar Ağa caddesinde bir camidir. Bu cami ve çevresi Sünbüli tekkesi idi. 1533'te Yavuz Sultan Selim'ın kızı Şah Sultan Mimar Sinan'a yaptırdı. Cami türbesinde şeyh merkezzade Ahmet Efendi yatmaktadır.

Taksi, şoför ve taksici tarafından kullanılan, daha çok kent içinde ya da yakın çevresinde bir yerden bir yere gitmek için tutulan ulaşım aracıdır. Genellikle sarı renkli ticari araçtır. Taksi durağı'ndan veya telefon ve uygulama ile çağrılarak alınan taksi, arabası olmayanlar için kolaylık sağlar. Taksiye binmenin belirli bir ücreti vardır. Bu ücret de taksimetre yardımıyla belirlenir.

Tuk-Tuk, uzak doğu ülkelerinde şehir içi ulaşımı sağlamak için kullanılan bir tür motor taksidir. Genellikle küçük olmalarından dolayı, diğer araçlara göre trafikte daha rahat hareket ederler. Tuk-Tuk özellikle Tayland ülkesinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bangkok'ta sık görülen Tuk Tuk'lar direksiyonlu ve gidonlu olarak 2 farklı türe sahiptirler. İki zamanlı motora sahip olan Tuk-Tuk'lar; çıkardığı sesten dolayı adını buradan almaktadır.

Phuket (Tayca:ภูเก็ต), eskiden batı dilinde Tha-Laang, Talang veya Junk Ceylon olarak bilinen Güneydoğu Asya ülkesi Tayland'ın Dünyaca ünlü Turizm adası. Başkenti Phuket City'dir. Phuket Uluslararası Havaalanına sahip olan Phuket'e Dünya'nın her yerinden özellikle Batılı Turistler akın etmektedir. Adanın en ünlü ve kalabalık plajı ise batı kıyısında bulunan Patong plajıdır. Diğer popüler plajları ise Karon ve Kata plajlarıdır.

Skelmersdale, Birleşik Krallık'a bağlı İngiltere'nin Kuzey Batı İngiltere bölgesinde idari bakımdan birinci seviyeli yerel idare olan Lancashire kontluğuna bağlı olan West Lancashire (borough) ikinci seviyeli metropoliten-olmayan yerel idare bölgesinde bulunan bir küçük bir "yeni kent"dir.

Selman Ağa Camii, İstanbul'un Üsküdar ilçesinin Mimar Sinan Mahallesi'nde yer alan, Osmanlı Dönemi'nden kalma tarihi bir camidir. II. Beyazıt'ın kapı ağası ve Darüssaade Ağası olan Selman Ağa tarafından yaptırılmıştır. Yapımına 1506 yılında başlanan cami, aynı sene ibadete açılmıştır. Cami mimari olarak Osmanlı esintilerini yansıtmaktadır.

Boyahane Camii, Türkiye'de Erzurum ili, Yakutiye ilçesinde bulunan tarihî bir camidir.

Andriy Mıhaylovıç Danilko ya da sahne adıyla Verka Serduçka, Ukraynalı şarkıcıdır. Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Ukrayna'yı "Dancing Lasha Tumbai" isimli şarkıyla temsil etmiş, finalde 235 puanla ikinci olarak yarışmayı tamamlamıştır.

Bosna-Hersek, 5-21 Ağustos tarihleri arasında Rio'da düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyatları'nda 5 farklı branşta 11 sporcu ile temsil edilmiştir.

Manisa Ulu Camii, Türkiye'nin Manisa şehrinde yer alan bir camidir.