Japonya, Doğu Asya'da yer alan bir ada ülkesidir. Büyük Okyanus'un kuzeybatısında konumlanan ülke; Japon Denizi'nden Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve Rusya'nın doğusuna; kuzeyde Ohotsk Denizi'nden güneyde Doğu Çin Denizi ve Tayvan'a kadar uzanır. De facto başkenti ve en büyük şehri Tokyo'dur. Adını oluşturan kanji karakterler, "güneş" ve "köken" anlamına geldiğinden "Doğan Güneşin Ülkesi" olarak adlandırılır.
Güney Kore, resmî adıyla Kore Cumhuriyeti, Doğu Asya'da Kore Yarımadası'nın güney kısmını oluşturan ve Kuzey Kore ile kara sınırını paylaşan, Doğu Asya'daki bir ülkedir. Kore adı, eskiden Doğu Asya'nın güçlü krallıklarından biri olan ve Büyük Gwanggaeto altında Kore Yarımadası, Mançurya'nın büyük bölümünü, Rus Uzak Doğusu ve İç Moğolistan'ın bazı bölgelerini yönetmiş olan Goguryeo'dan gelmektedir. Başkenti Seul, büyük bir küresel şehirdir ve Güney Kore'nin 51 milyondan fazla insanının yarısı, dünyanın dördüncü en büyük metropol ekonomisi olan Seul Ulusal Başkent Bölgesi'nde yaşamaktadır.
Japonlar, Japon Takımadalarına ve %98,5'ini oluşturdukları Japonya'ya özgü bir etnik gruptur.
Çangçun ya da eski adıyla Hsinking, Çin'de bir şehir ve Jilin eyaletinin başkentidir. Bir eyalet altı özel statülü şehir olarak yönetilmekte olup bu idari bölgede 7.5 milyon civarında kişi yaşamaktadır. Şehrin kendisinin nüfusu ise 4.86 milyon kişidir. "Çangçun" adı Çincede "uzun ilkbahar" anlamına gelmektedir.
Nara, Japonya'nın Nara prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Şehir, prefektörlüğün kuzeyinde yer almaktadır. Yüzölçümü 276,84 km² olan şehrin nüfusu 1 Ocak 2010 itibarı ile 368.636'dır. Şehirdeki sekiz tapınak, mabet ve kalıntı olan Tōdai-ji, Saidai-ji, Kōfuku-ji, Kasuga-taisha, Gangō-ji, Yakushi-ji, Tōshōdai-ji ve Heijō Sarayı, Kasugayama Ormanı ile birlikte UNESCO Dünya Mirası olan "Antik Nara'nın Tarihi Anıtları"'nı oluşturmaktadır.
Kumamoto, Japonya'nın Kumamoto prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Yüzölçümü 389.53 km² olan şehrin nüfusu 1 Mart 2010 tarihi itibarı ile 731,286'dır. Kumamoto 1 Nisan 1889 yılında kurulmuş olup 1 Nisan 2012 yılında belirlenmiş şehir statüsü almıştır.
Kanazawa, Japonya'nın Ishikawa prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Yüzölçümü 467,77 km² olan şehrin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 462.478'dir.
Matsue, Japonya'nın Shimane prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Yüzölçümü 573.01 km² olan şehrin nüfusu 2014 yılı itibarı ile 207,774'tür.
Kōfu, Japonya'nın Yamanashi prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Yüzölçümü 212,47 km² olan şehrin nüfusu 1 Kasım 2015 tarihi itibarı ile 193.127'dir.
Ōtsu, Japonya'nın Shiga prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Yüzölçümü 464.10 km² olan şehrin nüfusu 1 Kasım 2012 itibarı ile 341,684'tür.
Japon Öz Savunma Kuvvetleri (JSDF), Japonya'nın de facto silahlı kuvvetlerdir. Öz Savunma Kuvvetleri, II. Dünya Savaşı sonrasında 1 Temmuz 1954 tarihinde kurulmuş olup Kara, Hava ve Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'nden oluşmaktadır ve başbakanın başkomutan olduğu Savunma Bakanlığı tarafından kontrol edilmektedir.
Kawasaki, Japonya'nın Kanagawa prefektörlüğünde bulunan bir şehirdir. Şehir prefektörlüğün kuzeydoğusunda Yokohama ile Tokyo arasında yer almaktadır. Yüzölçümü 142.70 km² olan şehrin nüfusu 1 Haziran 2012 itibarı ile 1,437,266'tır. Kawasaki Japonya'nın dokuzuncu büyük şehri olup Büyük Tokyo Metropolü'nün bir parçasıdır.
Okazaki, Japonya'nın Aichi prefektörlüğünde bulunan bir şehirdir. Şehir prefektörlüğün güneydoğusunda yer almaktadır. Yüzölçümü 387.24 km² olan şehrin nüfusu Mayıs 2015 tarihi itibarı ile 376,912'dir.
Tsushima, Japonya'nın Nagasaki prefektörlüğünde bulunan bir şehirdir. Şehir, Tsushima Adası'nda yer almakta olup yönetimsel sınırları adanın tamamını kaplamaktadır. Yüzölçümü 708,61 km² olan şehrin nüfusu 2005 yılı itibarı ile 39.983'tür.
Minami Torishima veya Marcus Adası kuzeybatı Pasifik Okyanusu'nda Japonya'ya ait bir mercan adasıdır. Ada, Tokyo'nun 1,848 km güneydoğusunda ve kendisine en yakın ada olan Güney Iwo Jima'nın 1,267 km doğusunda yer almaktadır. İdari olarak, Tokyo metropolüne bağlı Ogasawara köyüne bağlıdır.
Kore Boğazı Japonya ve Güney Kore arasındaki bir boğazdır, Doğu Çin Denizi ve Japon Denizini Pasifik Okyanusunun kuzey batısına bağlar. Boğaz, Tsushima Adası tarafından batı kanalına ve Tsushima Boğazına ayrılır.
Okinotorishima, Filipin Denizi'nde üzerinde Japonya'ya ait üzerinde yerleşim bulunmayan bir mercan adasıdır. Ada idari olarak Tokyo metropolünün Ogasawara köyüne bağlıdır.
Kuril Adaları anlaşmazlığı, ayrıca Kuzey Toprakları anlaşmazlığı olarak da bilinir, Japonya ve Rusya arasındaki bir anlaşmazlık. Anlaşmazlığa konu adalar, aynı zincirdeki anlaşmazlık konusu olmayan diğer adalarla birlikte II. Dünya Savaşı'nın sonunda Sovyetler Birliği tarafından ilhak edildi. Anlaşmazlık konusu adalar Sahalin Oblastı'na bağlı Yuzhno-Kurilsky Rayonu'nun parçası olarak Rusya'nın yönetimindedir. Adalar üzerinde hak iddia eden Japonya, Kuzey Toprakları adını verdiği adaları Hokkaidō'ya bağlı Nemuro alt prefektörlüğünün parçası olarak kabul etmektedir.
Tsushima vilayeti veya Taishū (対州), Japonya'nın tarihi vilayetlerinden biri idi. Vilayet, Saikaidō bölgesinde yer almaktaydı ve sınırları Tsushima Adası'nı kapsamaktaydı.
Japonya-Kore Denizaltı Tüneli, Japonya ve Güney Kore'yi birbirine bağlaması planlanan bir demiryolu tüneli projesidir. Tünelin Kore Boğazı'ndan Iki ve Tsushima adalarını kullanarak geçmesi planlanmaktadır.