Global Positioning System, ABD hükümetine ait ve ABD Uzay Kuvvetleri tarafından yönetilen uydu tabanlı radyonavigasyon sistemidir. Dünya'daki ve Dünya yakınındaki GPS alıcılarına, en az dört GPS uydusunu görebilmeleri şartıyla coğrafi konum ve saat bilgisi sağlayan küresel uydu navigasyon sistemlerinden biridir. Uydular bir tür radyo sinyali yayarlar ve yeryüzündeki GPS alıcıları bu sinyalleri alıp yorumlayarak konum belirlenmesini gerçekleştirir.
Galileo, Avrupa Birliği tarafından ABD Ordusunun denetimi altındaki GPS ile Rus GLONASS'a alternatif uydu yönleyici sistemidir. Toplam 30 adet uydunun dünya yörüngesine oturtularak hizmet vermesi düşünülen tasarının ilk uydusu 2005 yılında gönderildi.
Pinyin ya da Hanyu Pinyin Standart Mandarin için Çince yazısında kullanılan romanizasyon sistemidir. Yani her biri ayrı bir ideogram olan Çince karakterlerin Latin alfabesi ile yazılıp okunabilmesini sağlar. Bu sistem 1979 yılından itibaren Çin hükûmeti tarafından resmen benimsenmiştir. Pinyin sistemi, hem en yeni hem de Mandarince telaffuzu en yakın sunan romanizasyon yöntemidir. Artık eskimiş olan Wade-Giles sistemi geçmişte yaygın kullanılmasına karşın yavaş yavaş terkedilmektedir.
Bir kimyasal bileşiğin molekül kütlesi, bu bileşiğin bir molekülünün birleşik atom kütle birimi u cinsinden kütlesidir. Bağıl bir değer olduğundan bir maddenin molekül kütlesine yaygın olarak bağıl moleküler kütle denir ve Mr. diye de kısaltılır.
Uydu ile şu maddeler kastedilmiş olabilir:
Renk ölçeği bir yıldızın, iki farklı tayf bölgesinde ölçülen parlaklıklarının farkı olarak tanımlanır.. Örneğin,vB-V renk ölçeği “B” tayf bölgesindeki Görünür kadiri ile “V” tayf bölgesindeki görünür kadir arasındaki farkı gösterir. Günümüzde çok renkli ışık ölçümünde çeşitli renk ölçekleri kullanılmaktadır. U, B, V sisteminde etkin dalgaboyu λeff = 3500A°’ de görülen parlaklık U, λeff = 4300A°’ de ölçülen parlaklık B, λeff = 5500 A° de ölçülen parlaklık V ise, dizgede (U-B), (B-V) farkları, renk ölçeği olarak kullanılır.
Küresel Konum Belirleme Sistemi, uydu konum belirleme sistemleri için kullanılan bir terimdir. Küresel konum belirleme sistemleri aracılığıyla uzaydan yollanan dalgalarla yeryüzünde sabit bir biçimde duran elektronik alıcılar bulundukları noktanın ve yakın çevresinin enlem, boylam ve yüksekliğini ve bulunduğu noktada yerel saatin kaç olduğunu tam olarak hesaplayabilir. Bilimsel çalışma ve deneylerde bu veriler büyük kolaylıklar sağlamaktadır.
Orta Dünya yörüngesi (ODY), Alçak Dünya yörüngesi ile Yer eşzamanlı yörünge arasında kalan bölgeye denir. Bu bölgedeki uyduların kullanım olarak en yaygın olanları GPS gibi navigasyon işlemlerinde, Glonass ve Galileo dir. Kuzey ve Güney kutuplarını da kaplayan haberleşme uyduları da ODY'ye konulmaktadır.
Almanya'daki şehirler listesi, 1 Ocak 2017 itibarıyla Almanya'da bulunan 2060 şehir ve ilçenin alfabetik olarak sıralanmış bir listesidir.
HTC One, HTC firması tarafından 2013 yılının Mart ve Nisan aylarında 80'den fazla ülkede piyasaya sürülmüş olan Android yazılımını kullanan bir akıllı cep telefonudur. HTC One serisi'ne aittir. İyi eleştiriler almasına rağmen ticari olarak beklenen başarıyı sergileyemeyen HTC One X modelinin vârisi olarak gösterilen bu yeni cihaz, kendine has kamera teknolojisinin yanı sıra tasarımıyla da dikkat çekecek biçimde tasarlandı.
Proton Roketleri serisi ilk kez 1965 yılında kullanılmaya başlandı. Proton Roketleri, Salyut, Mir ve Uluslararası Uzay İstasyonu modülleri yanı sıra Ay'a, Mars'a ve Venüs'e sondalar göndermek için kullanıldı.
GLONASS, Globalnaya navigatsionnaya sputnikovaya sistema veya Global Navigation Satellite System, tanımlamalarının kısaltmasıdır. Türkçe: Küresel Uydu Konumlandırma Sistemi veya Türkçe: Küresel Uydu Seyir Sistemi);
Tsiklon,, Sovyetler Birliği tarafından geliştirilmiş ilk uydu konumlandırma sistemiydi. Bir dönem Sovyet Ordusu'nun Uzay Kuvvetleri tarafından işletilmiştir.
Aviaconversiya yüzey-tabanlı elektronik karşı önlem ürünleri, yani uydu navigasyon sistemleri aldatıcıları üreten bir Rus üreticisidir.
Gerçek Zamanlı Kinematik uydu navigasyonunda, GPS, GLONASS ve / veya Galileo ile birlikte kullanılabilen, uydu tabanlı konumlandırma sistemleri ile elde edilen konum verilerinin hassasiyetini artırmak için kullanılan bir teknik. Bu sinyalin taşıyıcı dalgasının faz yerine sinyalin bilgi içeriği ölçümlerini kullanır ve santimetre düzeyinde doğruluk sağlayan, gerçek zamanlı düzeltmeler sağlamak için tek bir referans istasyonuna dayanmaktadır. Özellikle, GPS referans ile sistem, genel olarak Taşıyıcı Fazlı Geliştirme veya CPGPS olarak adlandırılır. Arazi anketinde ve hidrografi araştırmasında uygulaması vardır.
2013 Türkiye nüfus sayımı sonucu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 76.667.864'tür.
Roskosmos Devlet Uzay Etkinlikleri Kuruluşu, Rusya'nın uzay bilimleri programı ile genel havacılık ve uzay araştırmalarından sorumlu devlet kurumudur.
Jeleznogorsk, Rusya'nın Krasnoyarsk Krayı'nda bulunan bir kapalı şehirdir. Şehir kray merkezi Krasnoyarsk'ın 54 km kuzeydoğusunda yer almaktadır. Yüzölçümü 456.67 km² olan şehrin nüfusu 2010 itibarı ile 84,795'tir.
Avrupa Yerdurağan Konumlama Yer Paylaşımı Hizmeti ya da özgün adıyla European Geostationary Navigation Overlay Service (EGNOS), Avrupa Uzay Ajansı, Avrupa Komisyonu ve EUROCONTROL tarafından geliştirilmiş olan Uydu tabanlı güçlendirme sistemine verilen isimdir. Sistem Küresel Konumlama Sistemi, GLONASS ve Galileo konumlandırma sistemlerinin verilerini, güvenilirlik ve doğrulanabilirlik açıdan daha güçlü bir hale getirmektedir. Sistemin resmî olarak 1 Ekim 2009 tarihinde başlatıldığı, Avrupa Komisyonu tarafından duyurulmuştur.
Samsung Galaxy Grand, Samsung Electronics tarafından geliştirilmiş bir akıllı telefondur ve ilk olarak 18 Aralık 2012'de duyurulmuştur. Cihazda 1.2 Ghz hızında Cortex-A9 işlemci, 1 GB RAM ve microSD kart kullanılarak 64 GB'a kadar arttırılabilen 8 GB dahili hafıza bulunur. Ayrıca cihaz, Wi-Fi'a ek olarak 2G ve 3G üzerinden internet bağlantısını destekler. Cihazdaki navigasyon sistemlerine, Goople Maps ile beraber A-GPS ve GLONASS dahildir. Cihaz, Android 4.1.2 işletim sistemi ve TouchWiz arayüzü ile çalışmaktadır ve Android 4.2.2'ye kadar Samsung'dan güncelleme almıştır. Ancak cihaz için Android 8'e kadar özel yazılımlar (ROM) bulunmaktadır. Samsung Galaxy Grand 2 modelin halefidir.