İçeriğe atla

Trınak

Dikenlik, Bulgarca: Трънак Trınak, Bulgaristan'ın Burgaz iline bağlı Ulanlı belediyesinde yer alan bir köydür.[1]

Coğrafya

1989 yılına kadar nüfusu 2000 olan yerleşim yerinin günümüzdeki nüfusu 1800 civarındadır. Aytos-Provadiya yolunun 1,5 km kadar içerisinde olup, Deli Nehir kıyısındaki Karnobat-Varna demiryolu hattı buradan geçmektedir. Köyün deniz seviyesinden yüksekliği 201 metredir.

Ekonomi

Köyün başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Yetişen tarım ürünlerinin başında tütün, üzüm, elma, buğday, mısır, kiraz ve karpuz gelmektedir. Tarımın yanında yapay havuzlarda balık besiciliği yapılmaktadır.

Tranak köyünde sanayi kuruluşu olarak bir tekstil şirketi bulunmaktadır ve buradan Avrupa'nın birçok noktasına ihracat yapmaktadır.

Köyün bir de ortaokulu vardır.

Kaynakça

  1. ^ Nijman, Jan (2020). Geography: Realms, Regions, and Concepts (20. bas.). Wiley. ISBN 978-1119607410. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İmamoğlu</span> İlçe, Adana, Türkiye

İmamoğlu, Adana ilinin bir ilçesidir.

<span class="mw-page-title-main">Refahiye</span> Erzincan ilinin ilçesi

Refahiye, Erzincan iline bağlı bir ilçedir.

<span class="mw-page-title-main">Babek (rayon)</span>

Babek Rayonu, Azerbaycan'da, Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinde rayon. İdarî merkezi Babek kasabasıdır. 1978 yılında kurulmuştur. Adını Azerilerin millî kahramanlarından Babek'ten almıştır. İran ve Ermenistan ile sınırı mevcuttur. Rayon, 1 kasaba ve 39 köye sahiptir. Rayon bünyesindeki en yüksek dağ 2475 m. rakımı olan Buzkov Dağıdır. Babek rayonunda çok sayıda tarihi anıt vardır.

<span class="mw-page-title-main">Susurluk</span> Balıkesir İlinin İlçesi

Susurluk, Balıkesir'in bir ilçesidir. İlçe merkezinin nüfusu 23.800'dür. Susurluk ilçesi Balıkesir iline bağlı bir ilçe olup, ilin kuzey doğusunda yer almaktadır. İlçenin doğusunda Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi, kuzeyinde yine Bursa'nın Karacabey ve Balıkesir'in Bandırma ilçeleri, batısında Manyas, güneybatısında Karesi, güney ve güneydoğusunda Kepsut ilçesi yer almaktadır. Ayranı ve tostu ile bilinir. 1996'daki trafik kazası ise dünyaca tanınmasına neden olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Reyhanlı</span> Hatayın bir ilçesi

Reyhanlı, Türkiye'nin Hatay iline bağlı bir ilçesidir.

<span class="mw-page-title-main">Pütürge</span> Malatyanın ilçesi

Pütürge, Malatya ilinin bir ilçesidir. Malatya il merkezine 74 km mesafededir. Denizden yüksekliği 1.250 metredir. İlçenin 67 mahallesi vardır.

<span class="mw-page-title-main">Bozyazı</span> Mersinin ilçesi

Bozyazı, Mersin ilinin Torosların eteğine kurulmuş bir ilçesidir. Bozyazı, kalabalık şehirlere ve tatil merkezlerine uzak olduğundan buraya henüz kitle turizmi tam olarak ulaşmamıştır. İlçenin ayrıca 1 tane de Nagidos Adası adında adası bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kaynarca</span> Sakaryanın ilçesi

Kaynarca, eski ismi Şeyhler, Sakarya ilinin bir ilçesidir.

Selimiye Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir. Yaklaşık nüfusu 8000 olup Milas'a 16 km Muğla'ya 87 km Bodrum'a 70 km İzmir'e 180 km kadar uzaklıktadır. Selimiye'de yaşayan insanların çoğunluğu geçimini tarımdan sağlamaktadır. Başlıca diğer gelir kaynaklarının başında hayvancılık gelmektedir. Selimiye'de zeytincilik pamuk mısır ve bunun benzeri ürünler bol yetişmektedir. Küçük baş ve büyük baş hayvancılığa elverişli bir iklimi vardır. Selimiye'nin en büyük sorunlarının başında yağmursuz geçen kışlardan dolayı kapıya kadar gelen kuraklık ve orman yangınları gelmektedir. Selimiye'de bir ilk öğretim okulu ve bir lise vardır. Çevre köylerden ve Selimiye merkezden gelen yaklaşık 1500 öğrenci öğrenim hayatlarına buralarda devam etmektedir. Ayrıca Selimiye'de Euromos pek fazla bilinmese de Euromos tarihi çok güzel bir şekilde doğallığını bozmadan yansıtan bir şehirdir. Selimiye'nin yerel yemekleri Keşkek ve Çaykama'dır.

<span class="mw-page-title-main">Doğubayazıt</span> ilçe

Doğubayazıt ya da eski adıyla Bayazıt, Ağrı iline bağlı bir ilçe, aynı ilçenin merkezi ve günümüzde merkezinin Karaköse'ye taşınmasının ardından adı Ağrı olarak değiştirilen Bayazıt ilinin eski merkezidir. Anadolu'nun doğusunda, Avrupa E-yolu E80 transit yolu üzerinde kurulmuştur. Ağrı'ya bağlı ve Merkez ilçenin 93 km doğusunda, İran'a 35 km uzaklıktadır. İlçe toprakları genellikle engebeli ve yüksektir. İlçe merkezi düzlükte kurulmuştur. Ağrı'nın en eski, tarihi ilçesidir. Kendi adını taşıyan ovanın güney doğusunda kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Geyikpınarı, Beypazarı</span> Beypazarı, Ankara, Türkiyede mahalle

Geyikpınarı, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Dara, Artuklu</span> Artukluya bağlı mahalle

Dara, Mardin ilinin Artuklu ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Şemsettin, Körfez</span> Körfez, Kocaeli, Türkiyede mahalle

Şemsettin, Kocaeli ilinin Körfez ilçesine bağlı bir mahalledir.

Sovyetler Birliği'nde kolektivizasyon, Sovyetler Birliği'nde yürütülen kolektivizasyon politikaları. 1929 ve 1935 yılları arasında; kolektif çiftliklerde ve devlet çiftliklerinde toprak ve emeği güçlendirmek için yapılan çalışmalardır.

<span class="mw-page-title-main">Ovaköy, Altıeylül</span>

Ovaköy, eski ismi Atanaz, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köy.

Bunab, İran 'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nde şehir.

<span class="mw-page-title-main">Heris</span>

Heris, İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nde şehir.

<span class="mw-page-title-main">Köy</span> bir kasabadan daha küçük olan kümelenmiş insan yerleşimi

Köy, toplumsal, ekonomik, coğrafi ve nüfus özellikleri ile şehirden ayrılan düşük nüfus yoğunluğa sahip kırsal alan birimleri olup, ekonomik olarak genelde çiftlik, hayvancılık, tarıma dayalı ve iş bölümünün gelişmediği yerleşimlerdir. Köylerde dağ, ova, yayla, orman, yaylak, kışlak gibi birimler yaygın bulunur. Köyler doğa ve tarihsel bakımından bir turizm merkezi olabilir.

<span class="mw-page-title-main">Yeniyenice, Bandırma</span>

Yeniyenice, eski adı Yenice, Balıkesir ilinin Bandırma ilçesine bağlı kırsal bir mahalledir. Bir zamanlar "Türkiye'nin Pırasa Ambarı" olarak da bilinirdi. Bandırma'nın en kalabalık 5. kırsal mahallesidir.

<span class="mw-page-title-main">Baydarlı</span>

Baydarlı, Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı bir beldedir.