İçeriğe atla

Trouble in Mind (film)

Trouble in Mind
YönetmenAlan Rudolph
YapımcıDavid Blocker
SenaristAlan Rudolph
Oyuncular
MüzikMark Isham
Görüntü yönetmeniToyomichi Kurita
KurguTom Walls
DağıtıcıAlive Films
Çıkış tarih(ler)i11 Aralık 1985 (1985-12-11)
Süre111 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce

Trouble in Mind, Alan Rudolph yönetmenliğinde çekilen 1985 yapımı neo-noir film.

Oyuncular

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

İnanç, en geniş tanımıyla bir kişinin belli bir iddiayı ya da varsayımı, sezgisel yol ile (hissetme) "doğru" ya da "yanlış" kabul ettiği psikolojik bir durumdur. İnanç merkezli bir beyne sahip birey için ampirik veya bilimsel ispatın bir önemi yoktur. İnancın tanımlanmasının bir başka yolu ise bunun gerçek olma olasılığına karşı pozitif yönde tutum gösteren bir tutumun zihinsel temsil olarak görülüyor olmasıdır. Antik Yunan düşüncesi bağlamında inanç kavramıyla ilgili olarak pistis ve doxa olmak üzere iki ilgili terim belirlenmiştir. Basitleştirilmiş olarak, pistisin "güven" ve "itimat", doxanın ise "görüş" ve "kabul" anlamlarına geldiği söylenebilir. İngilizcedeki "ortodoks" sözcüğünün kökeni doxaya dayanmaktadır. Jonathan Leicester, inancın gerçeği göstermek yerine eylemde bulunma amacına sahip olduğu görüşünü önermektedir.

<i>Akıl Oyunları</i> (film)

Akıl Oyunları, Nobel Ekonomi Ödülü sahibi ve Abel Ödülü sahibi Amerikalı matematikçi John Nash'in hayatına dayanan 2001 yapımı bir Amerikan biyografik drama filmidir. Senaryosunu Akiva Goldsman'ın yazdığı filmin yönetmenliğini Ron Howard üstleniyor. Sylvia Nasar'ın aynı adlı 1997 yılında en çok satan Pulitzer Ödülü'ne aday gösterilen kitabından esinlenmiştir. Filmde Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly, Paul Bettany, Adam Goldberg, Judd Hirsch, Josh Lucas, Anthony Rapp ve Christopher Plummer ile birlikte yardımcı rollerde yer alıyor.

1998 Grammy Ödülleri her yıl verilen Grammy ödüllerinin 40.sıdır. 25 Şubat 1998'de verilen ödülleri Kelsey Grammer sunmuştur. Törenler ödüllerden çok törende yaşananlarla akılda kalmıştır. Bunlardan en önemlileri Wu-Tang Clan'in rapçisi Ol' Dirty Bastard'in "Yılın Şarkısı" konuşması yapılırken kesip ödül alamadıkları için ödülleri eleştirmesi, Bob Dylan performansı sırasında dansçının üstünde "Soy Bomb" yazarken sahneye koşması ve dans etmesidir.

<span class="mw-page-title-main">Charlie Kaufman</span> Amerikalı senarist

Charles Stuart Kaufman Akademi Ödülü sahibi Amerikalı film yapımcısı, senarist ve yönetmen.

<i>The Trouble with Harry</i>

The Trouble with Harry, yönetmenliğini Alfred Hitchcock' un yaptığı 1955 tarihli bir kara komedi filmidir. Başrollerde John Forsythe, Edmund Gwenn, Shirley MacLaine ve Mildred Natwick'in yer aldığı film, Jack Trevor'ın romanından uyarlanarak beyaz perdeye aktarılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Kris Kristofferson</span> Amerikalı country şarkıcısı

Kristoffer Kristofferson, Amerikalı oyuncu, şarkıcı ve şarkı yazarı.

Jef Nathanson, Amerikalı film yönetmeni ve senaristidir. Bitirim İkili, Catch Me if You Can, The Terminal, The Last Shot, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull gibi filmlerin senaristliğini yapmıştır.

Bucks Fizz, 1981 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkeyi temsil etmek üzere kurulan İngiliz pop müzik grubu. Grup, yarışmada seslendirdikleri "Making Your Mind Up" adlı şarkıyla ülkeye birincilik getirdiler. Grup dört vokalistten oluşmaktadır: Bobby G, Cheryl Baker, Mike Nolan ve Jay Aston. Listelerde bir numaraya yerleşen üç şarkıdan sonra 1980'lerin en çok satan gruplarından biri oldu. Tüm dünyada başarıları devam eden grup; on beş milyonu aşkın albüm sattı.

Amerikan Film Enstitüsü Konservatuvarı Amerikan Film Enstitüsü bölümüdür.

<span class="mw-page-title-main">John Carew Eccles</span> araştırmacı

Sir John Carew Eccles, Avustralyalı nörofizyolog. 1963 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü sinapslar üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle kazanmıştır. Aynı yıl ödülü Andrew Huxley ve Alan Lloyd Hodgkin ile paylaşmıştır.

<span class="mw-page-title-main">I Knew You Were Trouble</span>

I Knew You Were Trouble Amerikalı şarkıcı-söz yazarı Taylor Swift'tin dördüncü stüdyo albümü Red (2012) de yer alan şarkılardan biri. 9 Ekim 2012'de Big Machine Records ve Republic Records etiketleriyle albümün tanıtımı amaçlı üçüncü promosyon single olarak yayınlandı. Daha sonra 27 Kasım 2012'de ABD'de albümün üçüncü, 14 Kasım 2012'de de ikinci resmi single çalışması olarak yayınlandı. Swift, Max Martin ve Shellback tarafından yazılan şarkının prodüktörlüğünde yine Martin ve Shellback yaptı.

<i>Hayatımın Atışı</i>

Hayatımın Atışı, 2012 yapımı spor-dram filmi. Yönetmenliğini Robert Lorenz'in üstlendiği filmin başrollerinde Clint Eastwood, Amy Adams, Justin Timberlake, Matthew Lillard ve John Goodman yer almaktadır.

<i>Karayip Korsanları: Salazarın İntikamı</i> 2017 yapımı Espen Sandberg ve Joachim Rønning filmi

Karayip Korsanları Salazar’ın İntikamı, Karayip Korsanları film serisinin beşinci filmi olan fantastik türdeki 2017 Amerikan yapımı film. Filmin yönetmenliğini Joachim Rønning ve Espen Sandberg yaparken senaryosunu Jeff Nathanson yazdı. Filmin yapımcısı diğer dört filmde olduğu gibi Jerry Bruckheimer oldu. Filmin oyuncu kadrosunda, Johnny Depp; Jack Sparrow, Javier Bardem; filmin kötü rolünde, Kaptan Salazar, Orlando Bloom; Will Turner, Brenton Thwaites; Henry Turner, Kaya Scodelario; Carina Smyth, Kevin McNally; Joshamee Gibbs ve Geoffrey Rush; Kaptan Barbossa rolünde yer almaktadır.

<i>Küçük Çinde Büyük Bela</i> ABD yapımı aksiyon filmi

Küçük Çin'de Büyük Bela, 1986 yapımı ABD fantezi aksiyon komedi filmi. John Carpenter yönetmenliği üstlenirken baş rollerde Kurt Russell, Kim Cattrall ve Dennis Dun yer aldı.

Dennis Dirk Blocker Amerikalı aktör. İlk TV rolünü Baa Baa Kara Koyun (1976-1978) pilot dalında Jerry Bragg ile oynadı. Fox / NBC'nin polisiye komedi-sitcom dizisi Brooklyn Nine-Nine'da Dedektif Michael Hitchcock rolünde. Aktör Dan Blocker ve Dolphia Lee Blocker'ın oğludur. Kardeşi, yapımcı David Blocker.

<span class="mw-page-title-main">Algı felsefesi</span> Felsefi Yaklaşım

Algı felsefesi, algısal deneyimin doğası ve algısal verilerin durumuyla, özellikle de dünya hakkındaki inançlar veya dünya hakkındaki bilgilerle nasıl ilişkili olduklarıyla ilgilidir. Herhangi bir açık algı açıklaması, çeşitli ontolojik veya metafizik görüşlerden birine bağlılığı gerektirir. Filozoflar, nesnelerin algılarının ve bunlarla ilgili bilgi veya inançların bireyin zihninin yönleri olduğunu varsayan içselci açıklamaları ve bunların bireyin dışındaki dünyanın gerçek yönlerini oluşturduklarını belirten dışsalcı açıklamaları birbirinden ayırır. Son zamanlardaki felsefi çalışmalar, tek görme paradigmasının ötesine geçerek algının felsefi özelliklerini genişletmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Yapay zeka felsefesi</span> Overview of the philosophy of artificial intelligence

Yapay zeka felsefesi, yapay zekayı ve yapay zekanın, etik, bilinç, epistemoloji ve özgür irade bilgi ve anlayışı üzerindeki etkilerini araştıran teknoloji felsefesinin bir dalıdır. Ayrıca teknoloji, yapay hayvanların veya yapay insanların yaratılmasıyla ilgilidir, bu nedenle disiplin, filozoflar için oldukça ilgi çekicidir. Bu faktörler yapay zeka felsefesinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmuştur. Bazı akademisyenler, AI topluluğunun felsefeyi reddetmesinin zararlı olduğunu savunur.

Mars and the Mind of Man, 12 Kasım 1971'de Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde halka açık bir sempozyumu anlatan kurgusal olmayan bir kitaptır. Panel, bilim, edebiyat ve gazeteciliğin önde gelen beş isimden oluşuyordu: Ray Bradbury; Arthur C. Clarke; Bruce C. Murray; Carl Sagan ve Walter Sullivan. Bu beş kişi bu kitabın ortak yazarlarıdır. Sempozyum, Mariner 9 uzay sondası Mars'ın yörüngesine girmeden kısa bir süre önce gerçekleşmişti. Kitap 1973 yılında merkezi New York'ta bulunan Harper and Row tarafından yayınlandı.