İçeriğe atla

Trip (albüm)

Trip
Gökhan Kırdar stüdyo albümü
Yayımlanma25 Kasım 1997
KaydedilmeEylül 1996 - Mayıs 1997
TarzTrip hop, Elektronika, Tekno rock
Süre38:02
DilTürkçe
ŞirketBay Müzik
YönetmenGökhan Kırdar
YapımcıCan Onat
DerleyenGökhan Kırdar
Gökhan Kırdar kronolojisi
Tutunamadım
(1995)
Trip
(1997)
Ethnotronix
(2002)
Trip albümüne çekilmiş video klipler
  1. "Susma"
    Yayımlanma: 21 Kasım 1997

Trip, Türk şarkıcı Gökhan Kırdar'ın üçüncü stüdyo albümü. İlk kez 25 Kasım 1997'de Bay Müzik etiketiyle yayımlandı. Kırdar'ın 1993-1995 yılları arasında çalıştığı Göksoy Plakçılık şirketi etiketiyle yayınlanan Tutunamadım (1995) albümünden sonra satışa sunduğu ilk albümüdür. Gökhan Kırdar, ikinci albümünü yayınladıktan sonra farklı tarzlarda müzikler yapmak istediği için iki albüm yayınlandığı müzik şirketinden ayrıldı. İlk iki albümüne göre sayıca daha az müzisyenle çalışan Kırdar, albümde söz yazarlığı ve besteciliğin yanı sıra programlama, klavye, aranje ve mix gibi birçok şeyi üstlendi. Yapımcılığını Can Onat'ın üstlendiği albüm için sekiz parça kaydedildi.

İlk iki albümünde yer alan "Yerine Sevemem", "Fayton", "Gözbebeğim", "Ah Ayartan Yar", "Yatağına Göz Koydum" ve "Üstüme Basıp Geçme" gibi parçalarla büyük beğeni toplayan Kırdar, bu albümlerinde pop, elektropop, folk ve etnik tarzda müzikler yaptı. Kırdar, 1996 yılı içerisinde dünya müzik endüstrisi için bile yeni kabul edilebilecek onlarca farklı şarkı besteledi. Bu eserlerinin bazılarını Cennet isimli üçüncü solo albümünde topladı ancak yayına sunmak yerine üretmeye devam ederek Trip albümünün kayıtlarını tamamladı. Albümü yayına sunabilmek için ülkesinin ilk bağımsız yapılanmalarından olan Loopus Müzik şirketini kurarak albümün video yapım ve dağıtım çalışmaları için Bay Müzik ile işbirliği sağladı. Sadece "Susma" adlı parçanın yayınlandığı albüm Türkiye'de Trip hop tarzında yayınlanan ilk albümdür.[1]

Arka plan ve gelişim

İlk iki albümüyle büyük bir çıkış sağlayan Gökhan Kırdar, müzikte ortaya koyduğu yenilikçi anlayışa oranla ekip arkadaşlarının görsel yapımlarda aynı yaklaşımı göstermemesi nedeniyle sanat anlamında yollarını üzülerek ayırmaya karar verdi. Kırdar, 1995 yılı ortalarında birlikte iki albüm hazırladıkları Göksoy Plakçılık şirketiyle anlaşmasını sona erdirmek üzere girişimlerde bulundu. Çünkü bir sonraki albümünde daha da deneysel çalışmalara yönelecekti ve bu durum plak şirketi tarafından iyi karşılanmayacaktı.[2] 1995 yılı sonlarında sanatçı Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazandı ve ailesinin yanına İzmir'e dönerek müzik bilimi okumaya ve yeni albüm kayıtları için İstanbul'a gidip gelmeye başladı. 1996 yılı içerisinde dünya müzik endüstrisi için bile yeni kabul edilebilecek onlarca farklı şarkı besteledi. Bu eserlerinin bazılarını Cennet isimli üçüncü solo albümünde topladı ancak yayına sunmak yerine üretmeye devam ederek Trip albümünün kayıtlarını tamamladı. Albümü yayına sunabilmek için ülkesinin ilk bağımsız yapılanmalarından olan Loopus Müzik şirketini kurarak albümün video yapım ve dağıtım çalışmaları için Bay Müzik ile işbirliği sağladı.[3]

25 Kasım 1997 tarihinde üçüncü stüdyo albümü olan Trip isimli çalışmasını yayınladı. "Susma"", "Kafes", "Sürünerek" ve "Cesaret" gibi hit şarkıları içinde barındıran albüm müzik eleştirmenleri tarafından büyük övgüyle karşılandı ve çalışmayı dünyada bile henüz çok az örneği bulunan trip hop, electronika ve tekno rock gibi yeni müzik akımlarının öncülerinden ilan ettiler. Gökhan Kırdar'ın yazdığı sözlerdeki bastırılmış insan ruhunun korkuları üzerinden dile getirdiği cesaret manifestosu, psikolojik terapi yöntemlerinin sanat yoluyla ifade edilişi anlamında bir ilk oldu.[4] Albüm için hazırlanan ilk ve tek video olan "Susma" şarkısı o dönem içerisinde ortaya koyduğu görsel yaklaşımıyla vizüel anlamda da öncü oldu.[5] Trip albümü sanatçıya uluslararası arenada birçok yeni işbirliğinin kurulmasına ve dünya müzik endüstrisinin kapılarının açılmasına imkan sağladı. Her yeni akım albümlerde olduğu gibi insanlar albümü anlamakta zorlansalar ve hatta yanlış anlasalar bile, sanatçının bu çalışması da dünya müzik tarihindeki yerini değeri yıllar sonra anlaşılacak şekilde almış oldu.

Kayıt

Gökhan Kırdar, Serseri Mayın (1994) ve Tutunamadım (1995) adlı ilk iki albümünü kalabalık bir ekip ile kaydetti. Göksoy Plakçılık etiketiyle yayınlanan ilk iki albümünde "Yerine Sevemem", "Fayton", "Gözbebeğim", "Ah Ayartan Yar", "Yatağına Göz Koydum", "Nisan" ve "Üstüme Basıp Geçme" gibi birçok hit parça çıktı. Erkan Oğur, İlyas Tetik, Gürol Ağırbaş, İsmail Soyberk, Zeynep Talu, Mete Özgencil, Mustafa Süder ve Tarık Sezer gibi birçok müzisyenle çalışan Gökhan Kırdar, üçüncü albümünde farklı tarzlarda yapmak istediği müzik müzik şirketinden ayrıldı. 1996 yılında Bay Müzik ile anlaşarak üçüncü albümünün kayıtlarına başladı. 1997 yılının başında kendi müzik şirketi olan Loopus Müzik'i kurdu.[6] Üçüncü albümünün kayıtları sekiz ay kadar sürdü.

Albümün yapımcılığını Can Onat üstlenirken, yürütücü yapımcılığını Naci Bayşu ve Osman Bayşu üstlendi. Sekiz parça kaydedilen albümdeki tüm parçaların söz ve müziği Gökhan Kırdar'a aittir. Ayrıca albümde programlama, klavye, aranje ve mix gibi birçok görevi üstlenmiştir. Avangard Home Studio'da kaydedilen albümde kayıt, mastering, mix ve ses mühendisliğini Kemal Çankaya, mastered da Ogün Onat, süpervizör olarak ise Coşkun Çağlayan ve Tanju Özelgin yer almıştır. Albümdeki parçaların çoğunluğunu Gökhan Kırdar, geri vokal olmadan seslendirmiştir. "Cesaret" adlı parçada geri vokalde Kemal Çankaya, "Niye?" adlı parçanın geri vokalinde ise Ogün Onat yer almıştır.[7]

Parça listesi

No.BaşlıkŞarkı yazar(lar)ıMüzikSüre
1."Sürünerek"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar5:13
2."Düzmece"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar5:04
3."Çıkart"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar4:55
4."Susma"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar5:26
5."Cesaret"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar4:01
6."Utanış"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar4:39
7."Niye?"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar5:07
8."Kafes"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar4:17

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "Gökhan Kırdar - Trip". Albüm. Apple Music. Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2023. 
  2. ^ "Eski çalışmalarını mumla aratıyorlar". Haber. Milliyet. 18 Ocak 1998 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2023. 
  3. ^ "Trip atmıyor". Haber. Milliyet. 30 Aralık 1997 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2023. 
  4. ^ "Gökhan Kırdar, Biyografi". Biyografi. gokhankirdar.info. Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2023. 
  5. ^ "Gökhan Kırdar: Susma 1997". Video klip. Youtube. 27 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2023. 
  6. ^ "Loopus Entertainment". Biyografi. gokhankirdar.info. Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2023. 
  7. ^ "Gökhan Kırdar - Trip". Albüm. Discogs. Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Athena (müzik grubu)</span> Türk müzik grubu

Athena, Türk ska ve punk rock grubu. Gökhan Özoğuz ve Hakan Özoğuz kardeşler grubun kurucu üyeleridir. Türkiye'de ska ve punk türünde müzik yapan ilk topluluklardan birisi oldu. Holigan albümünün aynı isimli şarkısı futbol maçlarının değişmez sloganı oldu. Bu şarkı, Türkiye millî basketbol takımı için yapılan 12 Dev Adam şarkısı ise basketbol takımının bir nevi marşı oldu. Birçok rock müzik dinleyicisine göre Türkiye'nin en iyi rock gruplarındandır. 195 puanla Eurovision Şarkı Yarışması tarihinde Türkiye adına elde edilen en yüksek puanı aldı.

<span class="mw-page-title-main">Grup Vitamin</span> müzik grubu

Grup Vitamin, Türk pop müziğini absürt komediye uyarlayarak parodi müzik yapan bir müzik grubudur. 1988 yılında Gökhan Semiz ve Emrah Anul'un konservatuvarda tanışmasıyla, daha sonra iki arkadaşın da Selçuk Aksoy'la tanışmasıyla temelleri atılmış ve 1990 yılında bu üç arkadaş tarafından İstanbul'da kurulmuştur. İlk kadrosunda Gökhan Semiz, Selçuk Aksoy, Emrah Anul, Sertaç Demirtaş, Murat Uzunal, Ufuk Yıldırım, Ercan Saatçi ve İzel vardı. Türk müzik tarihinin en iyi ve en çok satan grupları arasında gösterilmektedir. 1991 yılında eğlence amaçlı çıkardıkları Bol Vitamin adlı albümün 1,5 milyondan fazla satmıştır. Grup bir anda popüler olmuştur. İlk albüm yayımlandıktan sonra İzel ve Murat Uzunal gruptan ayrılmıştır. İlk albümün büyük çıkışından sonra aynı yıl ikinci albüm olan Grup Vitamin'i çıkardılar, albüm ilki kadar olmasa da yine büyük bir başarı elde etmiştir. Bu albümden sonra Ercan Saatçi ve Ufuk Yıldırım grupla sorunlar yaşamıştır ve gruptan ayrılmıştır. Daha sonra Uf-Er adındaki grubu Vitamin'e karşı kurmuşlardır. 1992 yılında grup, üçüncü albümleri Yandık Desene'yi yayımladılar ve albüm ilki gibi çok büyük satış oranına ulaştı. Bu albümle birlikte Uf-Er grubu Vitamin'in gölgesi altında kalmıştır. Üçüncü albümdeki "İsmail" adlı şarkı çok beğenilmiştir ve efsane olmuştur. 1993 yılında dördüncü albüm Üşüttük'ü yayımladılar. Bu albümden sonra Sertaç Demirtaş gruptan ayrıldı ve grup kemik kadrosuna ulaştı. 1994 yılında beşinci stüdyo albümleri olan Aşkın Gözyaşları'nı yayımladılar. Albüm çok beğenildi ve çok sattı. Bu albümle grup, Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Grup dalında aday gösterildi ve ödülü kazandı.

Gökhan Kırdar, Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci, yapımcı ve aranjördür. Farklı tarzlarda yazdığı ve bestelediği şarkılar, film ve dizi müzikleriyle kariyeri boyunca birçok ödül kazandı.

<i>Ölürüm Sana</i>

Ölürüm Sana, Türk şarkıcı Tarkan'ın 15 Temmuz 1997 tarihinde yayınlanan üçüncü albümüdür. Albüm İstanbul Plak etiketiyle yayınlandı. 1995 yılının sonlarında albümün çalışmalarına başladığını duyurdu. Kasım 1995 tarihinde İmaj Stüdyoları'nda albümün çalışmalarına başladı. Detaylı olarak üzerinde çalıştığı albümün kayıtları bir buçuk yıl sürdü. Nisan 1997 tarihinde tamamlanan kayıtlarda birçok müzisyen ile birlikte çalıştı. Aacayipsin (1994) albümünde olduğu gibi bu albümünde çıkış parçasının sözleri Sezen Aksu'ya aitti. "İkimizin Yerine" adlı parçanın sözlerini Sezen Aksu ile birlikte yazan Tarkan albümdeki yedi parçanın sözlerini kendisi yazdı. Turgut Berkes ve Pakize Barışta gibi isimlerinde eserlerinin yer aldığı albümün yapımcılığını Mehmet Söğütoğlu üstlendi. Aranjesini ve müzik yönetmenliğini Ozan Çolakoğlu'nun yaptığı albüm Avrupa ve Asya'da da yayımlanmıştır. Türkiye'de 3 milyon kopyadan fazla satışa ulaştı. Dünyada ise çapında toplam 4.5 milyondan fazla satarak büyük başarı elde etti.

<i>Hazırım</i> Candan Erçetinin 1996 tarihli stüdyo albümü

Candan Erçetin'in ilk solo albümü olan Hazırım 1995 Ağustos ayında yayınlandı. Albümde Trakya ve Makedon ezgilerinin ağırlıktadır. Albümdeki 11 parçanın 10 tanesinin sözleri Mete Özgencil'e ait. Müziklerde ise Gökhan Kırdar çoğunlukta olmak üzere, Yusuf Bütünley, Sezen Aksu, Ahmet ve Balkan halk ezgileri yer almaktadır.

<i>Serseri Mayın</i> (albüm) albüm

Serseri Mayın, Türk şarkıcı Gökhan Kırdar'ın ilk stüdyo albümüdür. 28 Ocak 1994'te Göksoy Plakçılık tarafından yayımlandı. 1980'li yılların sonundan itibaren profesyonel olarak müzik yapmaya başladı. Aynı dönemlerde arkadaşları ile birlikte rokk müzik grubunu kurarak etnik, jazz, rock sentezi tarzında müzikler yaptı. 1990 yılından itibaren eserler üretmeye devam etti. 1991 yılında Gökhan Kırdar & Beyazın Ötesi adıyla İstanbul Beyaz Güvercin Müzik Yarışması'na söz ve müziği kendisine ait olan "Karanlığın Gizi" adlı parçayla katılarak tanınmaya başlandı. Nisan 1993 tarihinde ilk albümü için sözleşmeyi imzalayan Gökhan Kırdar, aynı dönemde stüdyoya girerek ilk albümünün kayıtlarına başladı. Yapımcılığını Kamil Gök'ün üstlendiği albümün kayıtları yedi ay kadar sürdü. Albümde Tarık Sezer, Erkan Oğur, Gürol Ağırbaş, Mustafa Süder ve Zeynep Talu gibi birçok müzisyen ile çalıştı.

<i>Ethnotronix</i> (albüm) albüm

Ethnotronix, Türk şarkıcı Gökhan Kırdar'ın dördüncü stüdyo albümü. İlk kez 15 Haziran 2002'de Muzikotek ve Loopus etiketiyle yayımlandı. Trip (1997) adlı üçüncü albümüyle birlikte tarz değişikliğine giden Gökhan Kırdar'ın yayınladığı ilk enstrümantal albümüdür. Müziklerin tamamının Gökhan Kırdar'a ait olduğu albümde Fatih Doğaner, Cenk Sarkuş, Cahit Ogün Onat, Sadun Aksüt, Martin Spencer ve Ali Tüfekçi gibi müzisyenler yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Gökhan Semiz</span> Şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu

Gökhan Semiz, Türk pop ve parodi grubu Grup Vitamin'in solisti, söz yazarı ve oyuncudur.

<i>Tutunamadım</i> (albüm) albüm

Tutunamadım, Türk şarkıcı Gökhan Kırdar'ın ikinci stüdyo albümü. İlk kez 11 Mart 1995'te Göksoy Plakçılık etiketiyle yayımlandı. Kırdar'ın 1993 yılından beri anlaşması bulunan Göksoy Plakçılık ile çalıştığı ve Serseri Mayın'dan (1994) sonra satışa sunduğu ilk albümüdür. Albümün yapımcılığını Kamil Gök üstlenmiştir. İlk albümün aksiye pop tarzının yanı sıra ilk kez gerçekleştirilen yeni bir sentezin etnik, rock ve elektronik müzik anlayışının ilk örneklerini ortaya koydu. Şarkıcı, albümdeki on şarkıdan beşinin sözlerini kendisi, dört tanesini Mete Özgencil, bir tanesini Yıldırım Türker yazmıştır. Albümündeki tüm şarkıların bestelerini ve düzenlemelerini Gökhan Kırdar yaptı, ayrıca albümün müzik yönetmenliğini de üstlendi.

<i>Adak</i> (albüm)

Adak, İzel'in Şubat 1995 çıkışlı ilk solo albümüdür. Albümün prodüktörleri İzel'in o dönemdeki aranjörü Ercan Saatçi ve Aykut Gürel'dir. Albümdeki Hasretim, Ah Yandım ve Yakışıklım single olarak yayınlanırken, Biz Hep Böyleyiz şarkısı da o dönemki seçimlerde partilerin rağbet ettiği bir parça olmuştur. Albüm, elde ettiği 1 milyonluk satışla başarılı debut albümlerden biri olmayı başarmıştır.

Gökhan Türkmen, Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve yapımcıdır.

<i>İnan ki Teksin</i>

İnan ki Teksin, Türk pop/rock sanatçısı Gökhan Semiz'in 24 Temmuz 1997 tarihinde Peker Müzik etiketiyle çıkardığı ikinci solo albümüdür. Kayıtlarına 1997 yılında başlanmıştır ve kayıtlar aynı yılın haziran ayında sona ermiştir. Gökhan Semiz'in her zaman hayali olan bir rock ağırlıklı albümü hayata geçirdiği albümdür. İlk albüm Mikrop'a kıyasla çok farklı olan albüm büyük beğeni almıştır. Daha çok parodi ağırlıklı sözler yazan sanatçının daha ciddi ve daha rock ağırlıklı sözler yazdığı ve kaydettiği albümdür. Albümde yer alan tüm gitar soloları Gökhan Semiz'e aittir. 1997 yılının en beğenilen albümlerinden birisi olmuş ve albüm listelerde birinci sıraya kadar çıkmıştır. Gökhan Semiz için çok önemli olan albümdür.

<span class="mw-page-title-main">Mansur Ark</span> Şarkıcı-Şarkı Yazarı

Mansur Ark, Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve oyuncudur.

<i>Gönlünüze Talibim</i>

Gönlünüze Talibim, Türk şarkıcı İbrahim Erkal'ın 8 Temmuz 1996 tarihinde çıkardığı beşinci stüdyo albümüdür. Albüm Ulus Müzik etiketiyle yayınlanmıştır. 1990'lı yılların klasik arabesk-fantezi albümleri arasına giren albüm ayrıca, 1.5 milyondan fazla kopya satarak Türkiye'nin en çok satan albümlerinden birisidir. Albümün kayıtlarına 1995 yılının sonlarında başladı. Altı ay kadar süren kayıtlar Mayıs 1996 tarihinde tamamlandı. Albümde son parça "Er Meydanı" haricindeki tüm parçaların söz ve müziği İbrahim Erkal'a aittir. "Unutmayacağım" adlı parça albümle birlikte yayınlandı ve olumlu tepkiler aldı. 2 Ağustos 1996 tarihinde albümden "Canısı" adlı parçanın yayınlanmasıyla albüm büyük bir çıkış yakaladı. Pop müziğin zirve yaptığı dönemde büyük satış rakamlarına ulaşan albümden yılın sonunda "Erzurum'a Gel" adlı halk müziği tarzındaki hareketli parça yayınlandı. Albümle birlikte birçok radyo ve televizyon programlarına katılmaya başlayan İbrahim Erkal, ülkenin haricinde yurt dışında da tanınmaya başlandı. 1997 yılının ilk aylarında albümden "Yalnızım" adlı parça yayınlandı. Dört parça yayınlanan albümdeki tüm parçalar hit olmayı başardı.

<i>Bu Devran</i>

Bu Devran, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 15 Eylül 1995 tarihinde çıkardığı on üçüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. 1994 yılında yayınladığı Güler Duman '94 albümüyle yılın en çok satan halk müziği sanatçısı oldu. On ikinci albümüyle uzun süre listelerde kalan Güler Duman, Nisan - Ağustos 1995 tarihleri arasında on üçüncü albümünün kayıtlarına başladı. Albümün yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik üstlendi. Kayıtları dört ay kadar süren albümde Bilal Ercan, Aşık Veysel, Mahzuni Şerif, Derdiyok Ali, Adem Arslandoğan, Teslim Budak, Sıddık Doğan, Rıza Engin ve Teslim Budak gibi sanatçıların eserlerine yer verildi. Albümle birkaç gün sonra albüme adını veren "Bu Devran" adlı parça yayınlandı. Parçanın yayınlanmasıyla birlikte albüm satışları yükseldi ve albüm olumlu tepkiler almaya başladı. Albümde çıkış parçasının yanı sıra "Bugün Ben Şahımı Gördüm", "Can Efendim", "Her An Özlüyorum", "Kul Gibi" ve "Yarin Mendili" gibi parçalar ön plana çıktı. Listelerde haftalarca bir numarada kalan albüm yılın çok ses getiren halk müziği oldu. 90'ların ve Türk halk müziğinin en çok satan albümlerinden birisidir.

<i>Kurtlar Vadisi Vol. 1</i> Dizi müziği albümü

Kurtlar Vadisi Vol. 1, Gökhan Kırdar tarafından bestelenen ve düzenlenen Kurtlar Vadisi adlı televizyon dizisinin müziklerinin yer aldığı soundtrack albümüdür. Dizinin ilk bölümünden beri kullanılan müzikler, dizinin yapım şirketi Sinegraf ve Loopus etiketiyle 7 Şubat 2004 tarihinde yayınlandı.

<i>Kurtlar Vadisi Vol. 2</i>

Kurtlar Vadisi Vol. 2, Gökhan Kırdar tarafından bestelenen ve düzenlenen Kurtlar Vadisi adlı televizyon dizisinin müziklerinin yer aldığı soundtrack albümünün ikincisidir. Dizinin ilk bölümünden beri kullanılan müzikler, dizinin yapım şirketi Sinegraf ve Loopus etiketiyle 25 Haziran 2004 tarihinde yayınlandı.

<i>Öl Deseydin Ölmez miydim?</i> Güler Dumanın 1997 tarihli, on altıncı albümü

Öl Deseydin Ölmez Miydim?, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 22 Ekim 1997 tarihinde çıkardığı on üçüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik tarafından satışa sunulmuştur. 1990'lı yılların klasik halk müziği albümlerinden biri olarak değerlendirilen albüm, aynı zamanda yüz binlerce satarak Türkiye'nin en çok satan Türk halk müziği albümlerden biri olmuştur. Albümün kayıtları 1996 yılının Aralık ayında başlamıştır. Altı ay kadar süren kayıtlar Haziran 1997 tarihine kadar devam etmiştir. Albümde Neşet Ertaş, Hasan Karakuş, Rıza Ergin, Erkan Yoksuli, Rıza Ergin, Gülizar Ergin ve Ahmet Çelik gibi sanatçıların eserlerini seslendirdiği albümde üç parçanın müziğini bestelemiştir. Albüm yayınlandığı hafta listelere girmeyi başarmıştır fakat albümdeki parçalara klip çekilmemiştir. Güler Duman'ın ve Türk halk müziğinin en çok satan albümlerinden birisidir.

<i>Keyf/Pleasure</i> (albüm)

Keyf/Pleasure, Türk şarkıcı Gökhan Kırdar'ın beşinci stüdyo albümü. İlk kez 7 Şubat 2004'te Loopus etiketiyle yayımlandı. Trip (1997) adlı üçüncü albümüyle birlikte tarz değişikliğine giden Gökhan Kırdar'ın yayınladığı ikinci enstrümantal albümüdür. Müziklerin tamamının Gökhan Kırdar'a ait olduğu albümde Kemal Cankaya, Ercan Dönmez, Cahit Ogün Onat ve Ömer Öcal gibi müzisyenler yer almıştır.

Türk müzisyen Gökhan Kırdar'ın diskografisi. 1990'lı yılların başından itibaren Göksoy Plakçılık, Bay Müzik, Loopus ve EMI gibi müzik şirketlerinden albümlerini yayınladı. 1994-1996 yılları arasında Serseri Mayın (1994) ve Tutunamadım (1995) adlı pop ve pop rock tarzlarında albümler yayınladı. 2000 yılına kadarda birçok sanatçının albümüne söz yazarlığı, beste ve düzenlemeler yaparak katkıda bulundu. 1997 yılından itibaren Pop folk, Trip hop ve elektronik tarzda müzikler yapmaya başladı ve Türkiye'de bu tarzda öncü isimlerden birisi oldu. 1993 yılının sonlarında hazırladığı Gece, Melek ve Bizim Çocuklar (1994) adlı filmin müzikleriyle dizi ve film müzikleri hazırlamaya başladı.