
Endonezya, resmî adıyla Endonezya Cumhuriyeti, Hint ve Pasifik okyanusları arasında, Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da toprakları bulunan bir ülkedir. 17 binden fazla adadan oluşur. Bu adaların en büyükleri Sumatra, Cava ve Sulavesi ile kısmen Borneo ve Yeni Gine'dir. Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir, 1.904.569 km²'lik yüzölçümüyle dünyada 14. sıradadır. 280 milyon civarında nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık Müslüman ülkesidir. Cava dünyanın en kalabalık adasıdır ve nüfusun yarıdan fazlasına ev sahipliği yapar.

Cakarta, Endonezya'nın 17 Ağustos 2024'e kadar başkenti ve en kalabalık şehridir. -17 Ağustos 2024 tarihinde Nusantara resmen başkent ilan edilmiştir.- Cava Adası'nın kuzeybatısında 661,52 km² alana kurulu olup, nüfusu 8.490.000'dir. Cakarta ülkenin ekonomik, kültürel ve siyasi merkezidir. Endonezya ve Güneydoğu Asya'nın en kalabalık şehri olmakla birlikte dünyanın da on ikinci en büyük şehridir. Cakarta ismi Sanskritçe bir kelime olan "Cayakarta"'dan gelmekte olup "muzafferiyet" veya "zafer" anlamlarına gelir.

Doğu Timor ya da resmî adıyla Doğu Timor Demokratik Cumhuriyeti, Güneydoğu Asya'da Avustralya ile Endonezya arasında yer alan bir ada devleti. Tek komşusu Endonezya'ya bağlı Batı Timor'dur. 14,874 km² yüz ölçümüne sahip olan Doğu Timor'un başkenti Dili'dir.

Ankara 19 Mayıs Stadyumu, 19.209 kapasiteli stadyumdu. Kapasiteye göre Ankara'nın en büyük 4. stadyumuydu. Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü'nün iç saha maçlarına ve resmî kurumlar tarafından düzenlenen tören ve gösterilerde kullanıldı.

Delta Stadyumu, Endonezya'nın Sidoardjo şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum.
Kemal Djunaedi Stadyumu, Endonezya'nın Jepara şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum.

Kanjuruhan Stadyumu, Endonezya'nın Malang şehrinde 2004 yılında çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum.

Gajayana Stadyumu, Endonezya'nın Malang şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum.
Stadyum veya stat, çeşitli spor müsabakalarının yapılabilmesi için özel olarak yapılmış spor tesisleri.

Benteng Stadyumu, Endonezya'nın Tangerang şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyumdur.
Brawijaya Stadyumu, Endonezya'nın Kediri şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyumdur.

Mandala Krida Stadyumu Endonezya'nın Yogyakarta şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum.
Maesa Stadyumu Endonezya'nın Minahasa şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum.
Gajahmada Mojosari Stadyumu, Endonezya'nın Mojokerto şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum.
Gelora Kieraha Stadyumu Endonezya'nın Ternate şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum.

San Jose, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir şehirdir. Santa Clara Kontluğu'na bağlı olup bu kontluğun merkez şehridir. Nüfus itibarıyla ABD'nin en büyük onuncu şehridir.

Endonezya pasaportu, Endonezya vatandaşlarına yurt dışı seyahatleri için verilen belgedir. Endonezya pasaportu verildiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir.
2014 FIFA Dünya Kupası AFC elemeleri Üçüncü Tur maçları, Asya'dan turnuvaya katılacak takımları belirleyen elemelerin üçüncü aşamasıdır.

Gelora Bung Karno Stadyumu Endonezya'nın Cakarta Şehrinde bulunan çok amaçlı bir stadyumdur. 88.306 kişilik kapasitesiyle dünyanın en büyük stadyumları arasına girmeyi başarmıştır. Adını ülkenin ilk devlet başkanı Sukarno'dan almıştır.

Endonezya-Türkiye ilişkileri, Endonezya ile Türkiye arasında sürdürülen uluslararası politikaları içerir. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler, özellikle her ikisi de Müslüman çoğunluklu modern demokrasiler olmaları nedeniyle önemlidir.