
Akdeniz Bölgesi, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Anadolu'nun güneyinde Akdeniz kıyısı boyunca uzanır. Genişliği 120–180 km arasında değişir. Batı ve kuzey batısında Ege Bölgesi, kuzeyinde İç Anadolu Bölgesi, doğusunda Güneydoğu Anadolu Bölgesi, güneyinde ise Akdeniz bulunur. Güneydoğudan Suriye ile komşudur. Türkiye'nin başka bölgelerinde olduğu gibi Akdeniz Bölgesi'nde de bölge sınırları ile yönetim birimleri olan illerin sınırları tümüyle çakışmaz.

Sarıçam, çamgiller (Pinaceae) familyasından Kuzey Avrupa, Kuzey Asya, İspanya ve Anadolu'da yayılış gösteren çam türü. Avrupadan getirilen fidanlar Kuzey Amerika'daki eyaletlerde dikilmiştir.

Tüylü huş, huşgiller (Betulaceae) familyasından 25 m'ye kadar boylanabilen sık dallı, beyaz gövdeli bir huş türü.

Aspir, papatyagiller (Asteraceae) familyasından 50–100 cm boyunda, yaz sonuna doğru sarı, krem, beyaz, kırmızı veya turuncu çiçekler açan bir bitki türü. Ayrıca kır safranı, papağan yemi, boyacı aspiri, haspir gibi isimlerle de anılır.

Bambu (Bambusoideae), buğdaygiller (Poaceae) familyasına ait ve 1.200 adede yakın sayıda, kimi farklı görünen bitki türlerinden oluşan alt familyanın üyesidir.

Palmiye, palmiyegiller familyasını oluşturan tropik iklimlerde yetişen türlerin ortak adı.

Marmara iklimi, Marmara Bölgesi'nin kuzey Ege'yi de içine alacak şekilde güney kesiminde görülür. Genel olarak Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ ve Yalova şehirlerinde etkilidir.

Sibirya kaplanı ya da bilinen diğer ismiyle Amur kaplanı, kedigiller (Felidae) familyasından Sibirya'da yaşayan bir kaplan alt türü.

Yürüyen palmiye, palmiyegiller (Arecaceae) familyasından orta ve kuzey Amerika'nın tropik yağmur ormanlarının doğal üyesidir.

Dağ papayası, Caricaceae familyasından bitki türüdür.

Yıldızca veya bilimsel adıyla Astrantia maxima, 1790 yılında Peter Simon Pallas tarafından tanımlanmış, maydanozgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür.

Sabal Palmetto , ana vatanı Amerika Birleşik Devletleri'nin güneyi ve Meksika’daki Yucatán Yarımadası’dır. Palmetto, Palmiyegiller familyasının bit türüdür.

Sabal Minor, ana vatanı Amerika Birleşik Devletleri'nin Güneydoğusudur. Palmiyegiller familyasına bağlı Sabal türünden biridir. Bodur bir ağaç türü olan Sabal M.’nin yeşil-mavi renginde yaprakları olur. Gövdesi çoğunlukla toprak altında kalır ve boyu genel olarak 2 metreye kadar uzamaktadır. Olasılık olarak çok nadir olsa da bazen 2 metreyi geçer.

Syagrus Coronata, ana vatanı Brezilya’nın Güney ve Kuzeydoğusu olan, Palmiyegiller familyasından Brezilya’ya özgü ağaç çeşitlerinden bir tanesidir. 150 sene kadar yaşayabilmekte olan ağaç ortalama olarak 10 sene yaşamaktadır. Ortalama 12 metre uzunluğa kadar büyümektedir. Yalnız palmiye olarak da bilinmektedir.

Brahea Armata, ana vatanı Meksika Baja California olan Palmiyegiller familyasına ait iri gövdeli ortalama 15 metre uzunluğa kadar büyüyen oldukça soğuğa dayanıklı olan ve yaprakları yelpaze şeklinde mavimsi gümüşi bir rengi olan palmiye çeşididir.

Phoneix Reclinata, ana vatanı Afrika olan Palmiyegiller familyasına ait bir hurma türüdür. Deniz seviyesinden 3000 metre yükseklikte yaşayabildiği için dayanıklı bir bitkidir. Ortalama olarak 15 metre yüksekliğe kadar büyüyen ağaç 30 cm uzunluğunda koyu parlak yeşil renginde yapraklara sahiptir.

Butia Capitata, ana vatanı Güney Amerika’da bulunan Brezilya, Arjantin ve Uruguay bölgeleridir. Ortalama deniz seviyesinden 3000 metre yükseklikte yaşayabilirler. Yapraklarının rengi mavimsi-gri tonundadır.

Phoenix dactylifera, ana vatanı Orta Doğu toprakları olan palmiyegiller familyasından dekoratif yapraklı bir phoenix türüdür.

Ravenea Rivularis, ana vatanı Madagaskar olan Palmiyegiller familyasına ait Ravenea türünün cinslerinden biridir.

Phoneix Rupicola, ana vatanı Hindistan olan Palmiyegiller familyasından bir Phoenix türüdür. Doğal Yaşam alanları uçurumlar, sarp vadiler, ormanlar gibi yerlerdir. Deniz seviyesinden 1300 metre yüksekliğe kadar yaşamını sürdürebilen bir Phoenix türüdür.