Dişbudak, zeytingiller (Oleaceae) familyasının Fraxinus cinsini oluşturan türüne göre maksimum boyu 10–30 m arasında değişebilen dolgun ve düzgün gövdeli yuvarlak tepeli ağaç türlerinin ortak adı.
Gürgen (Carpinus), Betulaceae (huşgiller) familyasından Carpinus cinsini oluşturan girintili grimsi kabuklu gövdelere sahip ağaç ya da ağaççıklara verilen ad.
Adi ceviz, Juglandaceae (cevizgiller) familyasından 25 m'ye kadar boylanabilen geniş tepeli bir ceviz türü.
Domates, patlıcangiller (Solanaceae) ailesinden, anavatanı Güney ve Orta Amerika olan, meyvesi yenebilen otsu bitki türü. Domatesin eş anlamlısı kızanak sözcüğüdür.
Tüylü huş, huşgiller (Betulaceae) familyasından 25 m'ye kadar boylanabilen sık dallı, beyaz gövdeli bir huş türü.
Orman, belirli yükseklikteki ve büyüklükteki çeşitli ağaçlar, çalılar, otsu bitkiler, mantarlar, mikroorganizmalar, böcekler ve hayvanlar bütününü içeren, topraklı alanda genellikle doğal yollardan oluşmuş bir kara ekosistemidir.
Amerika dişbudağı, zeytingiller (Oleaceae) familyasından ABD'nin doğusunda doğal olarak yetişen dişbudak türü.
Adi dişbudak, zeytingiller (Oleaceae) familyasından anavatanı Avrupa ve Türkiye olan dişbudak türü.
Doğu Karadeniz meşesi, kayıngiller (Fagaceae) familyasından 15 m'ye kadar boy yapan çalı görünümünde bir meşe türü.
Gümüşi akasya veya Mimoza Ağacı, baklagiller (Fabaceae) familyasından 15 m'ye kadar boylanan sarı çiçekli bir akasya türü.30 m yüksekliğe kadar büyüyebilir. Hızlı büyüyen yaprak dökmeyen bir ağaç veya çalıdır.
'Lamiaceae, Labiatae veya Türkçe adıyla 'Ballıbabagiller; 236 cins ve 7,280 tür ile temsil edilir ve dünya çapında özellikle ılıman kuşakta yayılış gösteren bir bitki familyasıdır.
Sultan Dağları, Türkiye'de Akdeniz bölgesinin Göller Yöresi'nde bulunan batı Toros Dağları'nın uzantısı olan yaklaşık olarak 100 kilometre uzunluğunda genç sıradağlardır.
Kermes meşesi, kayıngiller (Fagaceae) familyasından Akdeniz'e özgü bir meşe türü.
Sanguisorba (Çayırdüğmesi), gülgiller (Rosaceae) familyasından anavatanı Kuzey yarımkürenin ılıman bölgeleri olan bitki cinsidir.
Aquilegia olympica, düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasından nemli dağlık bölgelerde yetişen bir hasekiküpesi türü.
Kafkas tüylü huşu, huşgiller (Betulaceae) familyasından tüylü huşun bir varyetesi.
Capsicum cardenasii, Capsicum cinsi ve Solanaceae familyasındaki bir bitki türüdür. 2n = 2x = 24 olan bir diploiddir. Yakın ilişkili Capsicum türlerinden oluşan bir grup olan C. pubescens kompleksinin bir üyesidir. C. eximium ile yakından ilişkilidir. And Dağları'na özgüdür ve Bolivya ve Peru'da bulunabilir. Yerel adı ulupica'dır.
Bitki morfolojisinde dikenler, iğneler ve sivri uçlar ve genel olarak dikenli yapılar, yaprakların, köklerin, gövdelerin veya tomurcukların keskin, sert uçlu sert, sert uzantıları veya modifikasyonlarıdır ve genellikle aynı işlevi görür: hayvanları bitki malzemesini yemekten fiziksel olarak caydırmaya yarar.
Solanum fusiforme, Solanum cinsine bağlı bir bitki türüdür. Solanum fusiforme 0,5 ila 2 m boyunda bir çalıdır. Dalları tüysüz ya da seyrek tüylüdür. Tüylenme dallanmamış trikomlardan oluşur. Simpodial üniteler genellikle dört yapraklıdır. Yaprak ayaları neredeyse kösele gibidir, 7 ila 20 cm uzunluğunda ve 3 ila 17 cm genişliğindedir. Basit yapraklarda uzunluk/genişlik oranı 2:1 ila 3:1'dir ve öne doğru sivri veya akuminat, tabanda ise kesik ila kama şeklindedir. Bileşik yapraklarda, üst yan yaprakçıklar genellikle yaprağın tabanına doğru iner. Her iki yaprak yüzü de özellikle yaprak ekseni boyunca tüysüz ila seyrek tüylüdür. Yaprak sapları 1 ila 7 cm uzunluğunda ve tüysüz ya da seyrek tüylüdür.
Yaygın olarak zehirli sumak veya bataklık-sumağı olarak bilinen Toxicodendron vernix, 9 metre uzunluğa kadar büyüyen odunsu bir çalı veya ağaççıktır. Daha önce Rhus vernix olarak biliniyordu. Bu bitki, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nin güneyinde meydana geldiğinde, gök gürültüsü ağacı olarak da bilinir. Bitkinin tüm kısımları insanlarda cilt ve mukoza zarının tahriş olmasına neden olan urushiol adı verilen bir reçine içerir. Urushiol, zehirli sarmaşıkta bulunan kimyasalın aynısıdır. Bitki yakıldığında, dumanın solunması akciğerlerin zarında döküntülerin oluşmasına neden olarak aşırı ağrıya ve muhtemelen ölümcül solunum zorluğuna neden olabilir.