
Slovakya (Slovakça: Slovensko ya da resmî adıyla Slovak Cumhuriyeti (Slovakça: Slovenská republika , Orta Avrupa'da bir ülkedir. Eski Çekoslovakya'nın bir parçasıydı. Başkenti ve en büyük şehri Bratislava'dır.

Tuna, Almanya'nın güneyinde Kara Orman bölgesinde Donaueschingen kasabasında Brigach ve Breg nehirlerinin birleşmesiyle meydana gelen nehir.

Çekoslovakya, Orta Avrupa'da 1918 ile 1992 arasında varlığını sürdürmüş ülke. 1 Ocak 1993'te Slovakya ve Çek Cumhuriyeti adlı iki bağımsız devlete bölünmüştür.

2010 FIFA Dünya Kupası, 11 Haziran ile 11 Temmuz 2010 tarihleri arasında Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nın 19. finalleridir. Bu sayede FIFA Dünya Kupası ilk kez Afrika kıtasında düzenlenmiş oldu. Kupayı, 11 Temmuz 2010 tarihinde oynanan final maçında Hollanda'yı 1-0 yenen İspanya kazanmıştır.
Slovakya tarihi, bugünkü Slovakya Cumhuriyeti topraklarının tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar uzanan tarihini kapsar.

UTC+01:00, UTC'den 1 saat ileri zaman dilimi.

Orta Avrupa Saati kısaca OAS +01.00 saatini kullanan Avrupa ve Afrika ülkelerinin kullandığı zaman diliminin adıdır. Avrupa kıtasının neredeyse tamamında kullanılır.
II. Dünya Savaşı'ndan önce Slovakya'da 135.000 Yahudi yaşıyordu. Bazıları savaştan önce göç ettilerse de çoğu sürgün sırasında öldürüldü. Mart 1939'da Slovakya Cumhuriyeti Nazi Almanyası kontrolünde bağımsızlığını ilan ettikten sonra Yahudilere karşı kanunlar koymaya başladı; Yahudiler ilk olarak askeri ve hükûmet görevlerinden alındı. Hlinka Slovak Halk Partisi muhafızları Yahudilere saldırmaya başlayıp Eylül 1941'de "Yahudi Kod'u"nu yürürlüğe soktu. Nürnberg Yasalarını andıran bu kod'da Yahudilere sarı kol bandı takma zorunluluğu getirilip, birçok işten ve karışık evliliklerden mahrum edildiler.

Çekoslovakya'nın İşgali (1938-1945), Münih Antlaşması sonucu Almanya'nın, Südetler olarak bilinen bölgeyi işgal etmesiyle başlamıştır. 16 Mart 1939'da Alman birlikleri Çekoslovakya'nın geri kalanını da işgal ederek II. Dünya Savaşı'nın sonuna kadar ülkenin varlığına son vermiştir.
UEFA 'ya kayıtlı toplam 51 Avrupa ülkesinin 2002 FIFA Dünya Kupası'na katılım hakkı elde etmek için dokuz gruba bölünerek oynadıklar maçlardır. Son şampiyon Fransa bu eleme gruplarına katımadan doğrudan şampiyonaya katılmaya hak kazanmıştır.Gruplarını birincı tamamlayan takımların dışında en iyi ikinci olan takım kupada mücadele etmeye hak kazanmıştır. İkinci kalan diğer sekiz ülke eşleşmiş ve eleme oynamıştır.

1999 Dünya Güreş Şampiyonası, serbest ve grekoromen stil kategorilerinde 36. defa düzenlenen organizasyondur. Müsabakalara ev sahipliğini 7-10 Ekim tarihleri arasında serbest stil müsabakaları için Türkiye'nin Ankara kenti, kadınlar serbest stil müsabakaları için 10-12 Eylül tarihleri arasında İsveç'in Boden kenti ve 23-26 Eylül tarihleri arasında erkekler grekoromen stil müsabakaları için Yunanistan'ın Pire kenti yapmıştır.

UTC+02:00, UTC'den 2 saat ileri zaman dilimi.
1998 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerindeki maçlar ve grupların puan durumu.

Gliwice, Polonya'nın Silezya Voyvodalığı'nda bulunan bir şehirdir. Şehir ülkenin güneyinde, Katowice'nin yanında ve Kłodnica Nehri'nin kıyısında yer almakta olup Yukarı Silezya Metropolitan Birliği'nin bir parçasıdır. Yüzölçümü 13.388 km² olan şehrin nüfusu 2014 yılı itibarı ile 184,415'dır.
"2002 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası" UEFA tarafından düzenlenen ilk 19 yaş altı turnuvasıdır. Organizasyon Norveçte 21 - 28 Temmuz 2002 tarihleri arasında yapılmıştır. Grubunda ilk 3 sırayı alan ülkeler 2003 FIFA Dünya Gençler Şampiyonasına katılmayı hak ettiler. 1 Ocak 1983 ve sonrası doğumlu futbolcular turnuvaya katılabilmiştir. Bærum, Drammen, Hønefoss, Kongsvinger, Lillestrøm, Moss ve Oslo şehirlerindeki stadyumlar ev sahipliği yapmışlardır. Nelly Viennot UEFA Erkek Turnuvalarında görev alan ilk kadın hakem olmuştur.

Casale Monfettato, İtalya'nın Piyemonte bölgesine bağlı Alessandria ilinde bulunan bir komündür. Komünün nüfusu 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla 33.213'tür.

Karpatlardaki ve Avrupa'nın Diğer Bölgelerindeki İlkel Kayın Ormanları, 13 ülkedeki ormanları kuşatan bir uluslararası bileşik doğa koruma alanıdır. Karpatlardaki İlkel Kayın Ormanları, Ukrayna'daki Rakhiv dağlarından ve Chornohora sıradağlarından Poloniny Sırtından (Slovakya) Slovakya'daki Vihorlat Dağlarına kadar 185 km boyunca uzanan on ayrı masif içermektedir. Almanya'nın İlkel Kayın Ormanları, Almanya'nın çeşitli yerlerindeki beş alandan oluşmaktadır.

Yaroslavl, Rusya'nın Yaroslavl Oblastı'nın yönetim merkezi olup Moskova'nın 250 kilometre doğusunda yer alır. Şehrin tarihi bölümü olan Dünya Mirası Alanı, Volga ve Kotorosl nehirlerinin birleştiği noktada bulunmaktadır. Moskova'nın kuzeydoğusunda yer alan ve Rus tarihinde önemli bir rol oynayan bir grup Altın Halka kentinden biridir. 2010 nüfus sayımına göre nüfusu 591,486'dır.

Slovak Cumhuriyeti (1939-1945) veya Birinci Slovakya Cumhuriyeti veya Birinci Slovak Cumhuriyeti, 14 Mart 1939 ile 4 Nisan 1945 arasında, bugünkü Slovakya topraklarının büyük kısmı üzerinde var olmuş Nazi Almanyası'na bağlı uydu devlet. Devlet Almanların Çekoslovakya'yı işgalinden 1 gün önce Alman provokasyonları ile bağımsızlığını ilan etmiştir. Bu daha önce kendilerine ait bir devletleri olmayan Slovakların tarihinde bir ilkti. Slovak Cumhuriyeti, günümüz Slovakya topraklarının büyük kısmına sahipti ancak 1938'de Çekoslovakya'nın Macaristan'a bıraktığı güney toprakları yoktu. Doğudaki bazı topraklar, kısa süren bir savaş sonucunda Macaristan'a kaybedildi.
Slovakya, İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen 1994 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Slovakya'yı Eurovision'da temsil eden şarkının belirlenmesi için Slovakya yayıncısı Slovakya Televizyonu (STV) Görevlendirme yöntemi düzenlemiştir. Slovakya'yı "Kým nás máš" şarkısıyla Tublatanka temsil etmiştir.