
Japonya, Doğu Asya'da yer alan bir ada ülkesidir. Büyük Okyanus'un kuzeybatısında konumlanan ülke; Japon Denizi'nden Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve Rusya'nın doğusuna; kuzeyde Ohotsk Denizi'nden güneyde Doğu Çin Denizi ve Tayvan'a kadar uzanır. De facto başkenti ve en büyük şehri Tokyo'dur. Adını oluşturan kanji karakterler, "güneş" ve "köken" anlamına geldiğinden "Doğan Güneşin Ülkesi" olarak adlandırılır.

Tokyo, resmî adıyla Tokyo Metropolü, Japonya'nın başkenti ve prefektörlüklerinden biridir. 13,453 km2 olup, 38.505.000 milyon nüfuslu megapol bir bölge olan Tokyo dünyanın en büyük kentidir. Son yapılan araştırmalara göre yaşamın en pahalı olduğu kentlerinden birisi olarak gösterilen Tokyo, 2022 yılında dünyanın en pahalı 9. kentiydi. Honşu'nun orta kesiminde, Büyük Okyanus'un bir girintisi olan Tokyo Körfezi'nin kıyısında, Sumida Nehri'nin ağzında yer alır.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Cambridge, Massachusetts'te bulunan özel bir araştırma üniversitesi. Enstitü, Charles Nehri boyunca bir milden (1,6 km) daha fazla, kentsel bir kampüse ve bir kara hibe, bir deniz hibe ve uzay hibesine sahiptir. Enstitü ayrıca MIT Lincoln Laboratuvarı, Bates Merkezi ve Haystack Gözlemevi gibi bir dizi büyük, kampüs dışı tesisin yanı sıra Broad ve Whitehead Enstitüleri gibi kendine bağlı laboratuvarları da içerir.

Sakarya Üniversitesi, 3 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı kanun ile Türkiye'nin Sakarya ilinde kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Resmi olarak 1992 tarihi kuruluş tarihi olarak kabul edilse de geleneksel olarak Sakarya Üniversitesinin kuruluş tarihi 1970 yılındaki Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu'nun kuruluş tarihi olan 1970 yılı olarak görülmektedir.

Atılım Üniversitesi, 1996 yılında Ankara'da Atılım Vakfı tarafından kurulmuş, kamu tüzel kişiliğini haiz bir vakıf üniversitesidir.

Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde yer alan bir araştırma üniversitesidir. Pek çok uluslararası listeye göre dünyanın en iyi üniversitelerinden biridir. 14 kolej ve okulu 350'den fazla eğitim programı sunmakta ve 31 binden fazla lisans ve 12 binden fazla yüksek lisans öğrencisine hizmet etmektedir. İçerisinde Berkeley gibi pek çok kurumu da barındıran University of California System'ın bir parçası ve ilk kampüsüdür.

Tokyo Üniversitesi, Japonya'daki öncü araştırma üniversitelerinden biridir. Üniversite 10 fakülte ve 30.000 öğrenciye sahiptir. 30.000 öğrencinin 2100 kadarı yabancı uyrukludur. Üniversitenin Hongō, Komaba, Kashiwa, Shirokane ve Nakano adlı 5 yerleşkesi vardır.

Hitotsubashi Üniversitesi (一橋大学), Japonya, Tokyo'da yer alan bir üniversitedir. Kunitachi, Kodaira ve Kanda kampüsleri vardır. 1875 yılında kurulmuştur.
Mustafa Aydın, Türk akademisyen. 2010-2018 yıllarında Kadir Has Üniversitesi rektörlüğü görevini yürütmüştür. Avrupa Bilimler ve Sanat Akademisi ve OECD Yüksek Öğretimin Uluslararası Yönetimi Programı Yönetim Kurulu üyesidir.
İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul ilinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite, 2009 yılında Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından kurulmuştur. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.
Mete Tunçoku, Uluslararası İlişkiler profesörü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) kurucu rektörüdür.

Birleşmiş Milletler Üniversitesi (BMU), 1973 yılında Birleşmiş Milletler'in akademik ve araştırmacı bir organizasyonu olarak kurulmuştur. Merkezi Japonya'nın başkenti Tokyo'da olup Birleşmiş Milletler Enstitüsü olarak diploma vermektedir. 2010 yılından beri, BMU, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından derece vermeye yetkili kılınmıştır. Üniversite ayrıca BM ile uluslararası akademik, politik ve özel sektör toplulukları arasında köprü olmuştur.

Londra Üniversitesi SOAS ya da Londra Üniversitesi Oryantal ve Afrika Çalışmaları Okulu, Londra, İngiltere'de kamu araştırma üniversitesi ve Londra Üniversitesi'nin bir kurumu. 1916'da kurulmuş olup, Londra merkezinin ortasındaki Bloomsbury'de yer alır ve dünyanın önde gelen Asya, Afrika ve Orta Doğu araştırmaları enstitüsüdür.
Yukiya Amano , Japon siyasetçi ve diplomattır.

Alan çalışmaları, belirli coğrafi, ulusal/federal veya kültürel bölgelere ilişkin disiplinlerarası araştırma ve öğrenim alanlarıdır. Terim, öncelikle, bilgi pratiği bakımından, hem sosyal bilimleri hem de beşeri bilimleri kapsayan birçok heterojen araştırma alanının ne olduğu hakkında genel bir tanımdır. Tipik alan çalışma programları arasında uluslararası ilişkiler, stratejik çalışmalar, tarih, siyaset bilimi, siyasi ekonomi, kültürel çalışmalar, diller, coğrafya ve edebiyat vardır. Kültürel çalışmaların aksine, alan çalışmaları genellikle diasporayı ve bölge göçlerini içerir.

Fiona Caroline Graham, Japonya'da geyşa olarak çalışan Avustralyalı bir antropolog ve belgesel yapımcısıdır. 15 yaşındayken Japonya'ya taşındı ve bir belgesel projesi ile ilgilenmeye başladığı geyşalığı meslek edindi. Geyşa olarak resmi çıkışını 2007 yılında Tokyo'nun Asakusa semtinde Sayuki (紗幸) adı ile yaptı. 2021 yılı itibarı ile Tokyo'nun Fukagawa semtinde çalışmaktadır. Keio ve Waseda Üniversitelerinde geyşa çalışmaları alanında öğretim görevlisidir.
Ramayana, yapımcılığını ve yönetmenliğini Yugo Sako'nun üstlendiği ve konusunu Hint destanı Ramayana'dan alan 1993 yapımı bir animasyon filmidir.

Kamu Güvenliği İstihbarat Ajansı (PSIA), Japonya'nın ulusal İstihbarat teşkilatıdır. 21 Temmuz 1952 tarihinde kurulmuş olup Adalet Bakanlığı'na bağlıdır ve Japon ulusal güvenliğine yönelik tehditlere karşı iç güvenlik ve casuslukla görevlendirilmiştir. Merkezi Tokyo'nun Chiyoda semtinde yer almaktadır.

Yoshinori Tokura , Japon fizikçidir. Tokyo Üniversitesi'nde profesör ve RIKEN'de Center for Emergent Matter Science (CEMS) kurumunda direktördür. Güçlü korelasyonlu elektron sistemlerinin fiziğinde uzmandır ve yüksek sıcaklık süperiletkenliği, Mott geçişi, devasa manyeto direnç, Multiferroics ve manyetik skyrmions konusundaki çalışmaları ile tanınır.

Hirofumi Uzawa, Japon akademisyen ve ekonomist.