Akdeniz, Atlas Okyanusu'na bağlı, kuzeyinde Avrupa, güneyinde Afrika, doğusunda Asya kıtaları bulunan deniz. 2,5 milyon km² civarında alanı kaplayan deniz, Cebelitarık Boğazı ile Atlas Okyanusu'ndan, Çanakkale Boğazı ile Marmara Denizi'nden ve Süveyş Kanalı ile Kızıldeniz'den ayrılır. Akdeniz'in tuzluluk oranı ‰ 38 olup tuz oranı fazla olan denizler grubunda değerlendirilir.
Enver Halil Hoca, Arnavut komünist politikacı. 1941'den 1985'te ölümüne kadar Arnavutluk Emek Partisi Genel Sekreteri'ydi. Aynı zamanda Arnavutluk Emek Partisi Politbüro üyesi, Arnavutluk Demokratik Cephesi Başkanı ve silahlı kuvvetlerin başkomutanıydı. 1944'ten 1985'te ölümüne kadar ülkeyi yönetti. Ayrıca 1944'ten 1954'e kadar 22. Arnavutluk Başbakanı ve çeşitli zamanlarda Arnavutluk Sosyalist Halk Cumhuriyeti'nin hem dışişleri bakanı hem de savunma bakanı oldu.
İyon Denizi, Adriyatik Denizi ile Akdeniz arasında deniz.
Tiran, Arnavutluk'un başkenti ve en büyük şehridir. Şehrin nüfusu 2015 yılı itibarı ile nüfusu 800.986'dır.
Hacı Edhem Bey Camii, Osmanlı Devleti zamanında, bugünkü Arnavutluk Cumhuriyetinin başkenti Tiran'da inşa edilen cami. 1791 yılında Hacı Edhem Bey ve babası Petrelalı Molla Bey tarafından inşa edilmiştir.
Tiran Üniversitesi, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yer alan devlet üniversitesidir. 1957'de Tiran Devlet Üniversitesi adıyla Arnavutluk'un ilk üniversitesi olarak kurulmuştur. Daha sonra ismi Nene Tereza yani “Teresa Ana” olarak değişmiştir. Bugün üniversitenin 35,000 kadar öğrencisi ve 900 öğretim elemanı bulunmaktadır. Rektörü Dhori Kule'dır.
Dıraç veya Duraç Orta Arnavutluk'ta Dıraç ili'nin merkezi ve ülkenin en büyük ikinci şehridir. Nüfusu 2011 tahminlerine göre 113.249'dur. İsmi antik Dirrahium'dan gelmektedir.
Tiran ili Arnavutluk'un 12 ilinden birisidir. Kavalye ve Tiran ilçelerinden oluşur. İlin merkezi ise aynı zamanda Arnavutluk'un başkenti olan Tiran şehridir. İl kuzeyde Dıraç, kuzeydoğuda Debre, güneybatıda Elbasan, güneyde Fier illerine komşudur.
Tiran ilçesi, Arnavutluk'un ilçelerinden biriydi. İlçe, ülkenin ortasında yer almaktaydı. 1992-2000 yılları arasında Tiran ilinin bir parçası olup 2000 yılında yapılan idari düzenleme sonucunda idari olarak lağvedilmiştir. Yüzölçümü 1,238 km² olan ilçenin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 888,949'dur. İlçenin merkez kendisi ile aynı adı taşıyan ve aynı zamanda ülkenin başkenti olan Tiran idi.
Alban Bushi, Arnavut millî futbolcudur.
Ledina Çelo, Arnavut şarkıcı. Ukrayna'nın başkenti Kiev şehrinde gerçekleştirilmiş olan 2005 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Arnavutluk'u "Tomorrow I Go" isimli şarkı ile temsil etmiştir.
Bu sayfada, Arnavutluk'ta diğer ülkelerin bulundurduğu yerleşik diplomatik temsilcilikler listelenmiştir. Şu anda, başkent Tiran 37 büyükelçiliğe ve Avrupa Birliği delegesyonuna ev sahipliği yapmaktadır.
Namazgâh Câmiî veya Tiran Büyük Câmiî, Arnavutluk Cumhuriyeti'nin başkenti Tiran'da 1912 yılından beri süren bir projedir. Arnavutluk, 28 Kasım 1912 sonrasında bağımsız olduktan sonra, o zamanki Müslüman çoğunluğu için bir Ulu Câmiî yapılmak istenildi. Fakat projeye 1992'a kadar başlanılamadı çünkü Arnavutluk ilk önce 1920 yıllarda İtalyan etkisi altına girmişti ve sonra 1944'ten 1991'e kadar komünist bir devlet olmuştu. 1992'de ilk taş koyulmuştu fakat inşaat başlanmamıştı çünkü Arnavutluğun çoğunlukta Hristiyanlardan oluşan hükûmet inşaat'a DUR dedi.
Ayasaranda veya Sarandoz, Arnavutluk'un Avlonya ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Ayasaranda, Arnavutluk'un Ayasaranda bölgesinin başkenti aynı zamanda turistlerin en çok ilgisini çeken tatil yeri.
Karaburun Yarımadası, Arnavutluk'un Avlonya ilinde bulunan bir yarımadadır. Yarımada Arnavutluk'un en büyük yarımadasıdır ve üzerinde yerleşim bulunmamaktadır.
Avrupa E-yolu E762, uluslararası E-yol ağının bir parçasıdır. Yol Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna ile Arnavutluk'un başkenti Tiran şehirlerini birbirine bağlar.
Avrupa E-yolu E852, uluslararası E-yol ağının bir parçasıdır. Yol Kuzey Makedonya'daki Ohri şehri ile Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı birbirine bağlar. Toplam 134 kilometre uzunluğundadır.
Ulusal Arkeoloji Müzesi, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bulunan bir arkeoloji müzesidir. Müze, 1 Kasım 1948 tarihinde kurulmuş olup ülkede II. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ilk müzedir. Tiran Üniversitesi yakınlarındaki Rahibe Teresa Meydanı'nın doğusunda yer almaktadır.
Tiran Politeknik Üniversitesi,, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bulunan bir üniversitedir. Üniversite, 1951 yılında kurulmuş olup ülkenin en eski ve ikinci büyük üniversitedir ve yaklaşık 10.000 öğrencisi bulunmaktadır.
Çin-Yunanistan ilişkileri, Çin ile Yunanistan topraklarındaki hem tarihî hem de çağdaş devletler arasındaki ilişkileri içerir. Çin-Yunanistan ilişkilerinin en erken kaydı, Yunan tarihçi Ktesias'ın MÖ 5. yüzyılda Serika ülkesi hakkındaki yazılarda yer alır. Çağdaş dönemde Çin Cumhuriyeti, 1947 yılında Yunanistan başkenti Atina'da bir büyükelçilik işletmeye başladı; bunun ardından Çin Halk Cumhuriyeti devleti, 5 Haziran 1972 tarihinde Yunanistan ile ilişkiler kurdu. 2006 yılında iki ülke arasındaki ilişki "Stratejik Ortaklık" seviyesine yükseltildi.