Washington, D.C. veya Türkçeleştirilmiş ismi ile Vaşington D.C., kısaca D.C. veya resmî ismiyle Kolumbiya Bölgesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti. Türkçe telaffuzu sebebiyle Vaşington olarak da bilinen şehir ismini, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk başkanı ve Kurucu Baba olan George Washington'dan almıştır. Washington, Amerikan Devrimi'nden sonra bağımsızlığını yeni kazanan Amerikalıların hükûmet merkezi olarak kuruldu. Beyaz Saray, ABD Kongresi, ABD Yüksek Mahkemesi, Dünya ülkelerinin büyükelçilikleri, kabine sekreterlikleri (bakanlıklar) gibi bütün federal kurumlar bu kentte yer alır.
Philadelphia, Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya Eyaleti'nin en doğusunda bulunan eyaletin en büyük, ABD'nin ise 6. büyük şehridir. ABD'nin ilk başkentidir. 1790-1800 yılları arasında başkentlik yapmıştır.
Birleşik Devletler Kongresi, Birleşik Devletler federal hükûmetinin iki meclisli yasama organıdır ve iki bölümden oluşur: Temsilciler Meclisi ve Senato. 435 temsilci ve 100 senatör olmak üzere toplam 535 üyeden oluşur. Toplam sayısı 435 olan Temsilciler Meclisi üyeleri dar bölge sistemiyle iki yıllığına seçilirler.
Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi, ABD'nin ulusal kütüphanesidir. Dünyanın en büyük ve en önemli kütüphanelerinden olan kongre kütüphanesi Washington'da bulunmaktadır. Ayrıca ABD'de yer alan en eski federal kültür yapısıdır.
Karl Theodore Francis Bitter , Avusturyalı-Amerikalı heykeltıraş, en çok mimari heykelleri, anıtları ve konutsal eserleri ile tanınır.
Amerikan Kongre Binası Amerika Birleşik Devletleri'nin yönetimini yürüten ABD Kongresi'nin ikamet yeridir. Bina ABD'nin başkenti Washington, DC'deki Capitol Hill bölgesinde ve de National Mall bölgesinin doğu ucunda yer almaktadır.
Charleston, Batı Virginia, ABD'nin Batı Virginia eyaletinin başkenti olup aynı zamanda eyaletin en büyük kentidir. 2010 nüfus sayımına göre şehir merkezinde 51.400, çevre banliyöleriyle birlikte 304.214 kişilik bir nüfusa sahiptir. Eyalet başkenti olmasının yanı sıra tuz ve doğalgaz Charleston şehrinin gelir kaynaklarındandır. Charleston şehrinin kurulduğu yere ilk sabit yapılaşma 1788 yılında gerçekleşmiştir.
Boise, ABD'nin Idaho eyaletinin başkenti ve eyaletin nüfus olarak en kalabalık şehridir. Boise aynı zamanda Ada County'nin de yönetim merkezidir. 2010 nüfus sayımına göre şehir merkezinde 205.671 kişi, metropol alanından ise 616.500 kişi yaşamaktadır. Bu rakamlara göre ABD'nin nüfus olarak en kalabalık 104. şehridir.
Richmond, ABD'nin Virginia eyaletinin başkenti. Richmond, hiçbir "kontluk" idaresine bağlı olmadan doğrudan doğruya "bağımsız şehir" statüsüne haizdir.
John Russell Pope Amerikalı mimar. Hepsi Washington şehrinde yer alan Ulusal Arşiv ve Kayıt Merkez Binası, Thomas Jefferson Anıtı ve Ulusal Sanat Galerisi Batı Yakası gibi binaları ile tanınmıştır.
John Adams Binası, Amerika Birleşik Devletleri'nin ulusal kütüphanesi olan ve en eski federal kültür yapısı olarak kabul edilen Kongre Kütüphanesi'nin binalarından biridir.
James Madison Anıt Binası, Amerika Birleşik Devletleri'nin ulusal kütüphanesi olan ve en eski federal kültür yapısı olarak kabul edilen Kongre Kütüphanesi'nin binalarından biridir.
Hartford, Amerika Birleşik Devletleri'nin Connecticut eyaletinin merkezidir. Connecticut eyaleti kontluk (county) yerel idare birimlerini 1960'ta lahvetmeden önce tarihsel Hartford County'nin de idari merkezi idi; günümüzde yeni kurumlanan "New England Şehir ve Kasaba Bölgesi (NECTA)" merkezidir. 2010 nüfus sayımına itibarıyla 124.775 kişilik nüfusu ile Connecticut eyaletinde bulunan Bridgeport, Connecticut, New Haven, Connecticut ve Stamford, Connecticut sahil kentleri ardından eyaletin en kalabalık dördüncü şehridir.
Kongre Kütüphanesi Kontrol Numarası, Amerika Birleşik Devletlerinin Kongre Kütüphanesindeki kayıtları seri numaraları ile kataloglandığı sistem.
Leicester Üniversitesi Leicester, İngiltere'de kurulu bir araştırma üniversitesidir. Ana kampüsü Leicester şehrinin güneyinde bulunan "Victoria Parkı" yanındadır.
Oxford Üniversitesi'nin ana araştırma kütüphanesi olan Bodleian Kütüphanesi, Avrupa'nın en eski kütüphanelerinden biridir. On iki milyonun üzerinde esere sahip olan kütüphane İngiliz Kütüphanesi'nden sonra İngiltere'nin en büyük ikinci kütüphanesidir. 2003 Resmi Derleme Kütüphaneleri Kanunu'na göre İngiltere'de yayınlanan eserlerin derlendiği altı resmi derleme kütüphanesinden biri olduğu gibi İrlanda Kanunu'na göre de İrlanda Cumhuriyeti'nde yayınlanan her kitaptan bir nüsha talep etme hakkı bulunmaktadır. Oxford'a mensup kişiler arasında “Bodley” veya “Bod” olarak bilinen kütüphane öncelikli olarak araştırma kütüphanesi hizmeti verdiğinden belgeler genelde okuma salonlarının dışına çıkartılamaz.
Woolworth Building, ABD'nin New York kentinde yer alan bir gökdelendir. Bina Broadway Caddesi üzerinde yer almaktadır. Bina 1910-1913 yılları arasında F. W. Woolworth Company'nin genel merkezi olarak inşa edilmiş olup şehrin en eski gökdelenlerinden biridir. Bina 241,4 metre yüksekliğinde ve 57 katlıdır. İnşa edildiğinde 1930 yılında 40 Wall Street'in tamamlanmasına kadar dünyanın en yüksek binası unvanına sahipti. Woolworth Building, 1966 yılında Ulusal Tarihi Eserler'e dahil edilmiştir.
Amerika Birleşik Devletleri Yüce Mahkemesi Binası, Amerika Birleşik Devletleri Yüce Mahkemesi'nin görev yaptığı binadır. Bina mimar Cass Gilbert tarafından tasarlanmıştır. 5 katı olan bina 28 metre yüksekliğindedir.
1800 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni başkanını belirlemek için yapılmış 4. seçimdir. 31 Ekim ve 3 Aralık 1800 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.
Hester Street, Abraham Cahan'ın 1896 tarihli romanı Yekl: A Tale of the New York Getto'ya dayanan, Joan Micklin Silver tarafından uyarlanan ve yönetilen 1975 yapımı romantik bir filmdir. 2011 yılında Hester Street, Kongre Kütüphanesi Ulusal Film Arşivi'ne korunmak üzere seçildi.