
Stephen Edwin King, korku, doğaüstü kurgu, gerilim, polisiye, bilimkurgu ve fantezi türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar, senarist ve yapımcı. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman mahlasıyla olmak üzere, 63 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır.

Virginia Woolf, İngiliz feminist, yazar, romancı ve eleştirmen.

Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, İngiliz yazar George Orwell tarafından kaleme alınmış olan alegorik, distopik ve politik bir romandır. Romanın hikâyesi distopik bir dünyada geçer. Distopya romanlarının en ünlülerindendir. Özellikle kitapta tanımlanan Big Brother kavramı günümüzde de sıklıkla kullanılmaktadır. Aynı zamanda kitapta geçen "düşünce polisi" gibi kavramları da yazar George Orwell günümüze kazandırmıştır.

Elif Şafak, Britanyalı-Türk yazar, akademisyen, kadın hakları ve LGBTQ+ aktivisti. İlk romanı Pinhan'ı yayımladığı 1997'den beri eserler vermekte olan yazar, 2009'da yayımlanan Aşk adlı romanı ile Türk edebiyat tarihinin en kısa sürede en çok satan edebi eserinin yazarı unvanına sahip oldu. Eserleri 50'den fazla dile çevrilen Şafak, ''Aşkın 40 Kuralı'' adlı romanı ile BBC'nin "Dünyayı Şekillendiren 100 Roman" listesine girdi. 2017'de Amerika Birleşik Devletleri merkezli Politico dergisi tarafından "Dünyayı daha iyi bir yer yapacak 12 kişi"den birisi olarak seçildi. 2021'de BBC 100 Kadın listesinde Fransa adına yer aldı. 2017 yılında Forbes dergisine göre Türkiye'nin en çok kazanan yazarıdır. Ayrıca yazar Elif Şafak'ın "Bit Palas" isimli kitabında, "Sinek Sarayı" kitabından intihal olduğu gerekçesiyle Anadolu 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi yazar ile yayınevinin maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetmiştir.

Sir William Gerald Golding İngiliz roman yazarı ve şair.

Yolda, Beat kuşağı yazarlarından Jack Kerouac'ın 1951'de yazdığı ve Viking Press tarafından 1957'de yayımlanan romanıdır. Büyük ölçüde otobiyografik olan ve çoğu unsuru gerçek hayattan alınan romanda Kerouac ve arkadaşlarının yüzyılın ortasında ABD'yi baştan başa dolaştığı yolculuklar ve daha sonra Beat Kuşağı olarak adlandırılacak yakın arkadaş çevresi anlatılır. Savaş sonrası Amerikan gençliğini en fazla etkileyen ve Beat kuşağını tanıtan eser kabul edilir.

Ölüm Kitabı 1990 ABD yapımı korku gerilim filmidir. Özgün adı Misery olan film 1 Şubat 1991'de Türkiye'de sinemalarda gösterilmiştir.

William Goldman, Amerikalı senaryo yazarı ve romancı.

Sadist (1987), Stephen King'in korku ve psikolojik gerilim türünde yazdığı bir romandır. Roman, 1988 yılında Dünya Fantezi Ödülleri'nde en iyi roman dalında aday gösterilmiştir ve daha sonra aynı isimle filmi çekilmiştir. Aslında, Stephen King 1985 yılında kitabını Richard Bachman mahlası ile çıkartmak istemiştir ancak kitap yayınlanmadan önce mahlası ifşa olmuştur.

Medyum, Amerikalı yazar Stephen King'in 1977 tarihli gotik/korku romanı. Özgün çevirisi Işıltı, Şavkıma ya da Parlama olan roman, Stephen King'in yayımlanan üçüncü romanı ve kağıt kapaklı (paperback) yerine ciltli (hardcover) olarak basıldığı halde bestseller olabilmiş ilk kitabıdır. Romanın başarısı King'in korku yazarı olarak ününü pekiştirdi ve piyasadaki yerini sağlamlaştırdı.

Körlük, Portekizli yazar José Saramago'nun 1995 yılında yazdığı alegori, bilimkurgu, gerilim ve psikolojik bir romandır. Roman, 1998 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi olan Saramago'nun en ünlü eserlerinden birisidir. Kitap, ilk olarak 1999'da Türkçeye çevrilmiştir. Konusu, körlüğün salgın bir hastalık gibi yayıldığı bir toplumda korku ve paniğin hâkim olması sonucu ahlaki değerlerin çökmesidir. Kitaptaki olaylar, adı bilinmeyen bir ülkenin adı bilinmeyen bir şehrinde geçmektedir. Romandaki hiçbir kahramanın adı yoktur, herkes sıfatları ile anılmaktadır. Nokta ve virgül dışında hiç noktalama işareti olmadan yazılmıştır.

Nevâl es-Saadavi, Mısırlı feminist yazar, aktivist ve psikiyatrdır. İslam'da kadının yeri üzerine pek çok kitap yazmıştır. Saadavi tüm dünyada feminist ve aktivist kişiliği ile tanınmaktadır. İslamiyet'te kadın başlığı altında birçok kitap yazan yazar ülkesinde kadın sünnetini engellemek amacıyla eylemlerde bulunmuş, bu eylemlerden ötürü hapse girmiştir.

Fransız Teğmenin Kadını İngiliz yazar John Fowles tarafından yazılmış ve 1969 yılında yayınlanmış bir dönem romanıdır. Kitap, yazarının The Collector(1963) ve The Magus(1965) kitaplarının ardından yayınladığı üçüncü romanıdır. Bu romanla birlikte, yazar John Fowles, Viktorya Dönemi'ne dair yazınlarda kendine has bir yer edinmiştir.

Korku kurgu, korku edebiyatı ve korku fantezi bir edebiyat türüdür ve okurlarına korku ve terör hissi vermeyi hedefler. Edebiyat tarihçisi J. A. Cuddon, korku hikâyelerini "farklı uzunluklarda bir kurgu... okurlarını şaşırtıyor ve hatta korkutuyor, ya da belki de onlara nefret ve tiksinme hislerini aşılıyor." sözleri ile tanımlar. Korku kurgu, genellikle tedirgin edici ve korkutucu bir atmosfer yaratır ve yine genellikle doğaüstüdür ancak bu onun her zaman doğaüstü olacağı anlamına da gelmez. Bir korku kurgu çalışması genellikle toplumun genelinin korktuğu bir benzetme olarak da tanımlanabilir.
Light novel, Japonya'da ortaya çıkmış bir roman tipidir. İngilizce “light ve “novel” kelimelerinin birleşiminden oluşmuş Japon yapımı İngilizce (wasei-eigo) bir terimdir. Genellikle “Ranobe", “Rainobe" olarak kısaltılır. Ender olarak keibungaku, keishōsetsu olarak da geçer.
The Running Man,, Amerikalı yazar Stephen King'in 1982'de Richard Bachman takma adıyla yayımlanan bilimkurgu romanıdır. 1985'te King'in kısa romanlarını içinde barından The Bachman Books başlıklı antolojide yer aldı. Roman, ülke ekonomisinin bozulduğu ve dünyadaki şiddetin arttığı 2025 yılının distopik Amerikasında geçmektedir.
Uzun Yürüyüş, Amerikalı yazar Stephen King'in 1979'da Richard Bachman mahlasıyla yayımlanan romanıdır. 1985'te King'in kısa romanlarını içinde barından The Bachman Books adlı antolojide yer aldı ve bu yıldan itibaren hem ciltli hem ciltsiz olarak çeşitli baskılarda yayımlandı.

Gece Gelen Ölüm İngiliz dedektif romanları yazarı Agatha Christie'nin bir romanıdır. Konusu Irak'ta bir arkeoloji kampında geçen romanda dedektif Hercule Poirot'tur. Agatha Christie ikinci eşi Max Mallowan ile birlikte Irak'ta arkeoloji kampinda bulunduğu için, romanda arkeoloji kampı yaşamına ilişkin hayli ayrıntılı bilgiler vardır. Hikâye Hemşire Amy Heran (Leaheran) ağzından anlatılmaktadır.
Roman Amerikalı yazar Stephen King 'in Richard Bachman takma adıyla ve orijinal ismi Blaze olarak 2007'de yayımlanmıştır. Roman bir önsöz ile başlar. Bunun bir trunk novel olduğunu bilmenizi ve ona göre satın almanızı, isterseniz de anında iade edip paranızı almanızı ister yazar. King romanı 1972 sonu ile 1973 baş arası hevesle yazdığını ancak bittiğinde okunmaması gerektiğini düşünür ve taslak editör yüzü görmeden rafa kaldırılır. Yıllar sonra yeniden aklına geldiğinde kitabı aramaya başlar ve editörü taslağı Fogler Kütüphanesi'nde bulur, ancak King'e sadece fotokopisi verilir; orijinal taslak kaybolmaya tehlikesine karşı korunur.
Korku Ağı ya da özgün İngilizce adıyla 'Salem's Lot, Amerikalı yazar Stephen King’in 1975 yılında yayınlanan korku romanı. Bu onun yayınladığı ikinci romandır. Roman; beş yaşından dokuz yaşına kadar yaşadığı kasabasına yıllar sonra dönen Ben Mears isimli bir yazarın, bu kasaba sakinlerinin vampire dönüştüğünü keşfetmesi üzerine kurulmuştur.