Müzik, insanın doğaya eklediği uyumlu seslerdir. Ses, bir doğa olayıdır. Müzik, bu doğal ve etkin olaydan bilinçli bir çalışma ve emek ile bir sanat yapıtı yaratmak, sesi bilimsel ve estetik bir temele oturtmaktır. Bütün müzik türleri için ana öğeler ritim, tonalite, dinamik ve ses rengi olarak belirtilir. Bu önemli elemanlardan anlaşılacağı gibi müzik yalnız insanın içinden yansıyan duygularla değil, bilgi ve anlayışla yaratılabilir. Müziğin bilgisine bakış, bir sanat olayını anlamamızı da sağlar. Ritim, tonalite, dinamik ve ses renginden hiçbiri, müzikte tek başına yer almaz ancak birlikte müziksel bir bütünlük yaratırlar. Değişik müzik türlerinde farklı oranlarda ağırlık taşıyabilirler. Müzik teorisi, müzik sanatını gerçekleştiren belirli kavram ve sistemlerin bir araya gelmesinden oluşur.
Caz, ilk kez ABD'nin güney eyaletlerinde, 1900'lerin başında gelişmeye başlamış bir Afro-Amerikan müzik türüdür. 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında New Orleans, Louisiana'daki Afrikalı-Amerikalı topluluklarda ortaya çıktı. Caz müziği, mavi notalar, senkop, swing, çoklu ritim, atışma ve doğaçlama tekniklerini kullanır; Afrikalı-Amerikalı ve Batı müziği tekniklerinin harmanlanmasıdır. Bu müziğin dünya ile tanışması ise 1917 yılında Dixieland Jazz Band'in ilk plaklarının piyasaya çıkmasıyla olmuştur. 1920 ile 1930'larda popülerliğinin artmasıyla başta ABD olmak üzere tüm dünya genelinde Caz Çağı yaşanmıştır. Caz yalnızca geçmişte değil, bugün dahi çok sevilen ve ünü gün geçtikçe artan müzik türlerinden biridir. 1920'lerin Caz Çağı'ndan bu yana, geleneksel müzik ve popüler müzikte önemli bir müzikal ifade biçimi olarak kabul edilmiştir.
James Francis "Jimmy" Durante, Amerikalı oyuncu, komedyen, şarkıcı ve piyanist. Kendine özgü aksanı nedeniyle pek çok çizgi film karakterine ses vermiş ve halk arasında tanınan bir kişi haline gelmiştir. Normalden büyük burnu nedeniyle Schnozzola olarak anılmış ve bir süre sonra bu kelime, onun lakabı olmuştur.
Bertelsmann Music Group (BMG), Alman medya şirketi Bertelsmann'ın bölümlerinden biriydi. 1987 yılında müzik şirketi olarak Almanya'da kuruldu. 2004 yılında Sony Music ile birleşerek Sony BMG adını aldı. 2008 yılında tamamen Sony Corporation of America'ya satıldı. BMG, dünyanın en büyük üçüncü müzik yayıncısı ve dünyanın en büyük bağımsız müzik yayıncısı BMG Music Publishing şirketinden ve 2004-2008 yılları arasında Sony BMG'nin %50 hissesinden oluşuyordu. 1995 yılı itibarıyla BMG Müzik A.Ş. adıyla Türkiye ofisi açılmış ve genel müdürlüğünü Timur Schindel yapmıştır. Gülay Sezer, Yeni Türkü, Derya Köroğlu, Rober Hatemo, Umay Umay, Mutaf, Yamaç, Banu Zorlu, Uzay, Ebru Aydın, Ahmet Akkaya, Tuluyhan Uğurlu, Serhat (şarkıcı), Mehveç Emeç, Erkan Oğur gibi Türk şarkıcı ve müzisyenlerin albümlerini yayınlamasının yanı sıra, Natalia Oreiro, Diego Torres, Marcela Morelo, Kenny G, Cesaria Evora, Modern Talking, Whitney Houston, Eros Ramazzotti, Santana, Kylie Minogue, Christina Aguilera, Toni Braxton, Pink, Avril Lavigne, No Doubt, Depeche Mode gibi isimlerin albümlerinin Türkiye'ye ithalatını ve Türkiye'de tanınır hâle gelmesini sağlamıştır. 2001 yılının Ekim ayı itibarıyla Türkiye'den çekilme kararı almış ve haklarını DMC'ye devretmiştir.
Belçika, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1956 yılında, VRT ve RTBF isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Belçika, Almanya, Fransa, Hollanda, İsviçre, İtalya ve Lüksemburg ile birlikte yarışmaya ilk katılan yedi ülkeden birisi olmuştur. Belçika yarışmaya en fazla katılan dördüncü ülkedir. İlk üç ülke Almanya (61), Birleşik Krallık (60) ve Fransa (60)'dır. Belçika 1994, 1997 ve 2001 yılları olmak üzere üç kez yarışmaya katılmamıştır. Katılmamasının nedeni ise kurallar gereği bir önceki yılda aldığı kötü sonuç almasıdır. Belçika 1986 yarışması'nı kazanmıştır.
RAI – Radiotelevisione italiana, 2000'den beri ticari olarak Rai, 1954 yılına kadar Radio Audizioni Italiane olarak biliniyordu. İtalya'nın Ekonomi ve Maliye Bakanlığı'na ait ulusal kamu televizyon yayıncısıdır. RAI birçok karasal ve abonelikli televizyon kanalı ve radyo istasyonunu işletmektedir. Mediaset ve diğer küçük radyo ve televizyon ağlarıyla rekabet eden, İtalya'nın en büyük yayıncılarından biridir. RAI, %35,9 gibi nispeten yüksek bir televizyon izleyici payına sahiptir.
Altın Kelebek Ödülleri, Hürriyet Kelebek tarafından 1972'den bu yana Türkiye'de dağıtılan müzik ve televizyon ödülleri. Ödüllerin verileceği kişiler Hürriyet ve Kelebek eki okurlarının oylarıyla seçilmektedir. Ödül töreni Kanal D ve teve2'den canlı olarak yayınlanmaktadır.
Scott Joplin, Amerikalı besteci ve piyanist. Teksas'ta doğmuştur. Joplin kesik tempolu caz müziği besteleriyle tanındı sonrasında bu alanın en önde gelen besteci ve piyanisti olarak anılmaya başlandı. Kariyeri boyunca 44 adet beste yaptı. sanatçının bestelerinin 30'dan fazlası "ragtime" kategorisindedir. en ünlü parçaları Maple Leaf Rag ve The Entertainer'dır. The Entertainer Scott Joplin'in öllümünden 56 yıl sonra 1973 yılında The Sting filminde kullanılmıştır. 1917'de frengi hastalığı sonucu öldü. Joplin'e ölümünden sonra Pulitzer ödülü verildi. Hayatı 1977'te çıkan bir filme konu olmuştur.
Bosna-Hersek, Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Bosna-Hersek yayıncısı Bosanskohercegovačka radiotelevizija (BHRT), bir iç seçimle Bosna-Hersek'in 2009 yılındaki temsilcisini belirlemiştir. Regina adlı bir müzik grubu "Bistra voda" şarkısıyla Bosna-Hersek'i temsil etmiştir.
Ermenistan, Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Ermenistan yayıncısı Ermenistan Kamu Televizyonu tarafından düzenlenen ulusal finalde İnga ve Anuş, "Can Can" adlı şarkıyla Ermenistan'ı temsil etmeye hak kazandı.
Ukrayna, Türkiye'nin İstanbul şehrinde gerçekleştirilen 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Ukrayna yayıncısı Natsionalna Telekompaniya Ukrayiny (NTU) tarafından yapılan bir iç seçimle Ukrayna'yı Ruslana'nın temsil etmesi kararlaştırılmıştır. Ruslana, kendisinin yapımcılığı üstlendiği ve Oleksandr Ksenofontov'un yazdığı "Wild Dances" şarkısıyla yarışmıştır.
Ragtime – ayrıca rag-time,ya da rag time olarak da yazılır –,1895 ve 1918 yılları arasında popüler olmuş piyano ağırlıklı müzik türü. Bu müzik türünün kökeni St. Louis gibi Afro-Amerikan toplulukların yıllar önce piyano için yayınladığı popüler müzik notalarıdır. Ernest Hogan (1865-1909), Ragtime piyanistidir ve ilk Ragtime müzik bestesini o oluşturmuştur. Hogan'ın oluşturduğu beste "LA Pas Ma LA" adıyla çağrılıyordu ve 1985 yılında yayınlanmıştır. Ragtime müzisyeni Ben Harney'in ilk Ragtime bestesi olan "You've been a good old wagon but you done broke", Ragtime müzik türünün popülerleşmesinde önemli katkıları olmuş bir bestedir. Harney bestesini 1885 yılında çıkarmıştır fakat 1886'da yayınlanmıştır. Ragtime bestecisi Scott Joplin (1868–1917), ''Maple Leaf Rag'' (1889) ve ''The Entertainer'' (1902) bestelerini yayınlayarak büyük popülerlik kazanmıştır. Ragtime müzik türü 1918 yılından sonra gözden düşmeye başlamıştır.
Benjamin Robertson "Ben" Harney,, Amerikalı şarkı yazarı, şovmen ve Ragtime piyanisti.
Mike Bernard, Amerikalı Ragtime müzisyeni. Ragtime müzik türünün gelişmesinde önemli katlıları vardır.
Srbuhi Sargsyan bilinen adıyla Srbuk, Ermeni şarkıcıdır. Sargsyan ilk olarak The X Factor yarışmasının Ermeni versiyonuna katılmış, yarışmada ikinci olmuştur. 2018 yılında The Voice of Ukraine yarışmasının sekizinci sezonunda Ukraynalı şarkıcı Potap'ın takımına katılmış, dördüncü olmuştur. Sargsyan, 2019 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Ermenistan'ı temsil etmiştir.
Yunanistan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen 2005 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Yunanistan'ı Eurovision'da temsil eden şarkının belirlenmesi için Yunan yayıncısı temsilciyi Görevlendirme ile ve şarkıyı Eurovision Party adlı ulusal finali düzenleyerek seçmiştir. Yunanistan'ı "My Number One" şarkısıyla Elena Paparizu kazanmıştır. Eurovision'da Finalde yarışmıştır. Finalde 230 puanla 1. olmuştur.
Blas Cantó Moreno, İspanyol şarkıcıdır. Canto İspanyol Auryn müzik grubunun üyesiydi. 2017 yılında gruptan ayrılarak solo kariyerine devam etmiştir.
İtalya, 2021 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılacaktır. İtalyan yayıncı Radiotelevisione Italiana (RAI) tarafından Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yapılacak 2021 yarışması'nda İtalya'yı temsil edecek katılımcı 2021 Sanremo Müzik Festivali yarışması sonucunda "Zitti e buoni" adlı şarkısıyla Måneskin olarak belirlenmiştir.
Ragtime, EL Doctorow'un 1975 tarihli tarihi romanı Ragtime'a dayanan, Miloš Forman'ın yönettiği 1981 Amerikan drama filmidir. Film, yüzyılın başında New York City, New Rochelle ve Atlantic City'de ve çevresinde geçiyor ve zamanın gerçek insanlarına ve olaylarına kurgulanmış referanslar içeriyor. Filmde James Olson, Mary Steenburgen, Howard Rollins, Brad Dourif ve Elizabeth McGovern yer akmaktadır. James Cagney ve Pat O'Brien'ın son filmleridir ve küçük bölümlerde Jeff Daniels, Fran Drescher, Samuel L. Jackson, Ethan Phillips ve John Ratzenberger kariyerlerinin henüz başında bu filmde görünüyorlar.
Alexander's Ragtime Band, 20th Century Fox tarafından yayınlanan 1938 yapımı bir müzikal filmdir ve adını 1911 Irving Berlin şarkısı "Alexander's Ragtime Band" dan alır. "Ciddi" müzik yerine ragtime'da kariyer yaparak ailesini utandıran bir sosyete çocuğunun hikâyesini anlatır. Film genel olarak caz müziğinin tarihini takip eder. 20. yüzyılın ilk yıllarında Ragtime'ın yaygınlaşmasından, 1930'ların sonlarında Berlin'in bestelediği müziği kullanarak swing'in bir sanat formu olarak kabul edilmesine kadar gider. Başrollerinde Tyrone Power, Alice Faye, Don Ameche, Ethel Merman, Jack Haley ve Jean Hersholt yer alıyor. Orijinal Dixieland Jass Grubunun Avrupa turnesi, I. Dünya Savaşı sırasında ABD askerleri tarafından cazın küresel yayılması ve Benny Goodman Orkestrası'nın 1938 Carnegie Hall performansı da dahil olmak üzere caz tarihindeki birçok gerçek olay kurgulanmış ve hikâyeye uyarlanmıştır.